Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Η αλήθεια δεν έχει κόπο ούτε κομπασμούς Κύριε Δήμαρχε.

Του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη*
Απάντηση προς κ.Χρήστο Ελευθερίου Δήμαρχο Δήμου Σερβίων
Ζητήσατε ρητώς και σαφώς να δώσουμε στη δημοσιότητα του λόγου μας το αληθές. Το κάνουμε ακοπίαστα παραθέτοντας  ντοκουμέντα.
 Τίποτα  λιγότερο… τίποτα περισσότερο.
 Άλλωστε είναι χρέος των αιρετών να είναι θεματοφύλακες του  θεσμού και ακόμα παραπάνω του ανώτατου  οργάνου αυτού, που είναι τα πεπραγμένα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία επισφραγίζονται με τη δημοκρατική ψήφο του κάθε Δημοτικού Συμβούλου. 
  Χωρίς να επιδιώκουμε ,οπωσδήποτε, την αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση, θα τα δημοσιεύουμε ένα , ένα  και όποτε προκύπτουν, προς γνώση των Συνδημοτών μας, τους οποίους προστατεύουμε  σύμφωνα με την εντολή που μας έδωσαν στις απερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
 Προς το παρόν ακολουθεί  η πρώτη απόδειξη .
Στις 25/6/2020 η δημοτική σύμβουλος Μαίρη-Ελευθερία Χριστοδούλου  έστειλε το παρακάτω email προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Μπουκουβάλα, τον Δήμαρχο Σερβίων κ. Χρήστο Ελευθερίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους
“ Κ. Πρόεδρε,

Στην ανάρτηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμ. 54/2020 “ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ  ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ” με ΑΔΑ ΨΟΜΙ46ΜΓΗ5-Ι5Θ      https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΟΜΙ46ΜΓΗ5-Ι5Θ?inline=true ) με έκπληξη είδα ότι η απόφαση ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ παρότι η δημοτική παράταξη της “ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ “ έχει καταψηφίσει την πρόταση αυτή-, με την εξήγηση ότι ζητάμε μάλιστα το θέμα να συζητηθεί σε δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο.
Παρακαλώ να γίνει άμεσα η διόρθωση , να απαντηθεί εγγράφως
τι έχουν ψηφίσει τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και αν έχετε προχωρήσει σε εφαρμογή της απόφασης αυτής .
Με την ευκαιρία , επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους ότι ζητάμε να γίνονται τα δημοτικά συμβούλια δια ζώσης προκειμένου να γίνονται διαλογικές συζητήσεις και να δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται για τα τρέχοντα θέματα καθώς δεν συντρέχει λόγος για τα δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια μιας και όλες οι υπόλοιπες θεσμικές συναντήσεις γίνονται δια ζώσης.
Παραθέτω ακριβώς και την ψήφιση του συνδυασμού “ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ” στο θέμα 4ο της συνεδρίασης δια περιφοράς 21/04/2020 με θέμα “Περί ονομασίας και μετονομασίας οδών του Δήμου Σερβίων
4. "Περί ονομασίας και μετονομασίας οδών του Δήμου Σερβίων." 
 Για το συγκεκριμένο θέμα θα θέλαμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις και τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής. 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ προτείνουν το θέμα να συζητηθεί σε συνεδρίαση που δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά " Δια περιφοράς"και ψηφίζουν ομόφωνα κατά. 
Ευχόμαστε από καρδιάς,υγεία σε όλους! με την ελπίδα η επόμενη Δημοτική Συνεδρίαση να μας βρει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 
 Με τιμή Λαζαρίτσα Σπυρίδου Επικεφαλής "ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ"

Κύριε Δήμαρχε αυτό απαντά στο περί κατάλυσης της ψήφου.

Με τιμή για τη¨ ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ¨
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Δημοτικός Σύμβουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοια ψευδώς διατυπωμένα Πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου, δημοσιευμένα κιόλας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν πάει μπροστά κανένας Δήμος. Από τη μία γίνεται κατάφωρα εμφανής η αμέλεια και προχειρότητα του εποπτεύοντος οργάνου, στο να διατυπώνει και να τηρεί το αληθές των Πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου, και από την άλλη διασύρρεται το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που αμελεί να ελέγχει τα δημοσιοποιημένα έγγραφά του για την ορθότητα και πληρότητα τους, πριν αυτά καταστούν δημοσίως γνωστά! Τέτοια περιστατικά κρίνονται επιεικώς απαράδεκτα στην σημερινή εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, όπου τα πάντα επιβάλλεται να δηημοσιοποιούνται και έπειτα να χρημοποιούνται αυτούσια από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε νομικό σκοπό!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια γίνονται αυτά. Τι να λέμε. Κάποτε ο Γεωργακόπουλος είχε ψηφίσει κατά και έβαλαν ομοφωνια

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος του συμβουλίου είναι απασχολημενος με το πότε μεταφέρθηκε το επισκοπείο σιγά μην ασχοληθεί με τόσο υποτιμητικά για αυτόν θεματα

Το Προφίλ μας