Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Το περίεργο ταξίδι των σκουπιδιών της Κέρκυρας προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ- Ελάχιστοι τόνοι πέρασαν την πόρτα του εργοστασίου μετά από απόφαση του Δ.Σ.

του Ζήση Πιτσιάβα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Δύο κοντέινερ των 15-20 τόνων το καθένα, φαίνεται πως πέρασαν την πόρτα του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ το Σαββατοκύριακο, μετά το ταξίδι τους που ξεκίνησε από το λιμάνι της Κέρκυρας, το Σάββατο τα ξημερώματα.
Πρόκειται για μια πολύ μικρή ποσότητα μπροστά στους 23.700 τόνους ανά έτος που έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΔΙΑΔΥΜΑ και Κέρκυρας, με τις
διαδικασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση της σύμβασης, να μην έχουν προχωρήσει ακόμα.
Η επιλογή, να φορτωθούν τα σκουπίδια της Κέρκυρας στα δύο κοντέινερ, μέσα στο Σαββατοκύριακο και να πάρουν το δρόμο για την Κοζάνη, «ανάγκασε» το Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ να συνεδριάσει δια περιφοράς προκειμένου να δώσει το πράσινο φως ώστε να περάσουν την πόρτα του εργοστασίου.
Μια κίνηση καλής θέλησης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κανείς Δήμαρχος δεν θα ήθελε να θέσει εμπόδια ή να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μεταφοράς, αν και όπως όλα δείχνουν αυτή δεν έγινε με προσυμφωνημένη διαδικασία.
Τα σκουπίδια της Κέρκυρας, πέρασαν από τον καθιερωμένο δειγματοληπτικό έλεγχο και πλέον το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε η συμφωνημένη ποσότητα να μεταφέρεται κανονικά.
Το γεγονός όμως πως διανύουμε τον 7ο μήνα του 2020 και ακόμα δεν έχει προχωρήσει καμία μεταφορά(πλην αυτή του Σαββατοκύριακου) επιβάλει επαναπροσδιορισμό των συμφωνηθέντων, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για όχι από περισσότερους από 10.000 τόνους μέχρι το τέλος του έτους. 

Όλα αυτά τα διαδικαστικά ζητήματα, όπως η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΔΙΑΔΥΜΑ και λειτουργού του εργοστασίου, η αποστολή των στοιχείων των αυτοκινήτων που θα κάνουν τη μεταφορά κλπ. θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες, όταν στην περιοχή θα βρεθεί η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου.
Πιθανόν κάτι τέτοιο να γίνει την Παρασκευή ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ να σημειωθεί πως ένα από τα θέματα που πρέπει να τρέξουν είναι και η πρόσληψη 20-30 ατόμων από το λειτουργό του εργοστασίου, ώστε να μπει και τρίτη βάρδια  που θα μπορέσει να εξυπηρετήσει την επεξεργασία των σκουπιδιών της Κέρκυρας.
Στη καλύτερη των περιπτώσεων η υλοποίηση της σύμβασης, άρα και η μεταφορά των σκουπιδιών, θα ξεκινήσει από την 1η Αυγούστου, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να είναι απολύτως βέβαιο αν δεν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.
Ζήσης Πιτσιάβας
Πηγή: e-ptolemeos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας