Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πρώτο βραβείο για το δημοτικό σχολείο Βελβεντού στον 5ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος

Πρώτο βραβείο για το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού στον 5ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για Παιδιά και Εφήβους σχολικού έτους 2017- 2018, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.
Το ποίημα του Σχολείου του Βελβεντού που πήρε μέρος στον διαγωνισμό γράφτηκε από τους μαθητές της Γ΄ Τάξης με την επιμέλεια του δασκάλου τους. Έχει τίτλο «Χτίσε μια καρδιά» και γράφτηκε στο πλαίσιο της εργασίας «Πες το με ένα βιβλίο» που γίνεται στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης και μετά την ανάγνωση των βιβλίων «Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε» και «Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε».

Αφιερώθηκαν τρεις διδακτικές ώρες για την συγγραφή του και μια ώρα πριν, για να γίνει η κατασκευή με καρδιές-παζλ, όπου μέσα γράφτηκαν όμορφες λέξεις, αγάπη, συνεργασία κλπ.
Όλες οι συμμετοχές στάλθηκαν με ψευδώνυμο, για να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια. Το ψευδώνυμο που είχαν οι μαθητές του σχολείου του Βελβεντού ήταν «Μαθητοποιητάδες».
Το ποίημα ήδη έχει μελοποιηθεί από τον εκπαιδευτικό μουσικής Νίκο Ντόνα και τραγουδήθηκε από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας σε φιλανθρωπική εκδήλωση που έγινε στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.
Μπορείτε να το ακούσετε εδώ:
Η εκδήλωση της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30 στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας