Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Υπερόπλο

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Μπροστά στις ακραίες απαιτήσεις των ακραίων συντηρητικών κύκλων των δανειστών, η κυβέρνηση ανέσυρε ένα υπερόπλο: την απειλή πως αν δεν βάλουν νερό στο κρασί τους, η Ελλάδα δεν θα υπογράψει την επετειακή διακήρυξη για τα 60 χρόνια της Συνθήκης της Ρώμης.
Κατόπιν αυτού, εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν βάλει τις γάτες τους και κλαίνε. Κι οι γάτες που σκέφτηκαν αυτή τη σατανική ιδέα τρίβουν τα χέρια τους.
Υποθέτω ότι οι Βρυξέλλες θα αναγκαστούν πλέον να υποκύψουν και να στείλουν πίσω τον Τσακαλώτο και την Αχτσιόγλου, που ξέμειναν αμανάτι στη βελγική πρωτεύουσα. Κι ο άγιος φοβέρα θέλει.

Τέλος καλό, όλα καλά, λοιπόν; Καλά, μην το δέσετε και κόμπο. Αλλά ευτυχώς πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.
Διαβάζω, ας πούμε, χθες στην «Αυγή» ότι η νεολαία βρίσκεται «στο επίκεντρο της επίθεσης στην εργασία» - χωρίς να καθίσταται σαφές αν η νεολαία είναι ο στόχος της επίθεσης ή αν ηγείται των επιτιθεμένων...
Η απορία δεν είναι αβάσιμη. Διότι στο ερωτηματολόγιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το Συνέδριό της ερωτώνται οι νέοι αν συνηθίζουν να μετέχουν σε «αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις, π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σουπερμάρκετ».
Δεν ξέρω λοιπόν για την επίθεση στην εργασία, αλλά σε ό,τι αφορά την επίθεση στα μπακάλικα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μάλλον είναι με τους σαλταδόρους.
Ως εκ τούτου κι αν οι άλλοι δεν σκιαχτούν που θα σνομπάρουμε τη διακήρυξη, τότε η κυβέρνηση μπορεί να ανασύρει το δεύτερο κρυφό υπερόπλο της: να στείλει τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες να μην αφήσει σουπερμάρκετ για σουπερμάρκετ.   
Τέλος καλό, λοιπόν; Ούτε αυτό να το δέσετε κόμπο.
Διότι όπως αποκάλυψε εσχάτως έγκυρη κυβερνητική εφημερίδα, «η Ντέλια θέλει αίμα». Αλλά αν «η Ντέλια των Καρπαθίων» (που λέει κι η «Αυγή»...) τρέφεται λόγω εθνικότητας με αίμα, τι να της κάνουν τα σουπερμάρκετ; Σε τράπεζες αίματος θα ψωνίζει φαγώσιμα!
Γι' αυτό και εισηγούμαι το τρίτο απόλυτο υπερόπλο: να στείλουμε τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να ρημάξει τις τράπεζες αίματος!
Και τότε να δω τι θα κάνει η Ντέλια. Θα υποκύψει στα δίκαια αιτήματα της Αχτσιόγλου ή δεν θα υποκύψει;
Διότι αν δεν υποκύψει ούτε τώρα, τότε θα περιέλθει αυτομάτως στη δικαιοδοσία του υπουργού Παπαγγελόπουλου, ο οποίος εγκαίρως προειδοποίησε ότι «οι συνεργάτες του εχθρού και των κατακτητών είναι προδότες και όταν έλθει η ώρα είτε διαπομπεύονται είτε δικάζονται ή και τα δύο!».
Ή, όπως θα έλεγε κι ο Μανολιός:
- Πονούν ωρέ τα παλικάρια;

ΤΑ ΝΕΑ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Fake News

Ανώνυμος είπε...

"εξυπνακίστικα" ενός απολύτως εμπαθή ατόμου, που κονόμησε την περίοδο "των παχιών αγελάδων" και συνεχίζει, θα συνεχίζει. Όσο τα αφεντικά του θα συνεχίζουν να μην εξοφλούν τα δάνεια και να μην αποδίδουν στο κράτος τα οφειλόμενα. Και όσο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα καθυστερεί την υποχρέωσή του να να προχωρήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης (οι ίδιοι άνθρωποι κατέχουν εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς)και όχι μόνο.
Εύγε και σε σένα ai-vres που - κατ' επιλογήν - φιλοξενείς αυής της ποιότητας ανθρώπων αυτού του επιπέδου άρθρα

Ανώνυμος είπε...

12:31 μ.μ.
Οι διαχειριστές του Ai-Vres διαφέρουν από αυτόν μόνο στο μέγεθος. Ως προς τα μυαλά και το ήθος είναι παρόμοιοι

ai-vreS είπε...

"Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ". Θα 'θελες 6.46...

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης Πρετεντέρης:
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Αυγούστου το 1954. Είναι γιος του Κώστα και της Άννας Πρετεντέρη.

Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Διπλωματούχος ειδικευμένων σπουδών στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο του πανεπιστημίου Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Διπλωματούχος ανώτατων σπουδών Πολιτικών Επιστημών με ειδικότητα στη Διεθνή Ιστορία και Πολιτική στο πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Για τους τσομπαναρέους που έχουν πρώτυπο τον Καρανίκα.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα γραψε μας για το διδακτορικο του πολ ποτ γιδι που μας κοπανας τις ψευτοσπουδες τους ως αποδειξη του δικαιου. Λες κι οποιος πηρε χαρτι απ τη ... γενευη δεν μπορει να ειναι ο μεγαλυτερος ρουφιανος η λες και δεν υπαρχουν συριζαιοι που βριζει ο πρετεντερης που οι σπουδες τους απεχουν ετη φωτος απ του ιδιου.

Ανώνυμος είπε...

Και είναι ο τύπος που είπε " ξέραμε οτι το χρέος δεν ειναι βιώσιμο αλλά μας είχα πείνα μην το λεμε ( ποιοι; γιατί;)

Τα πτυχία δεν δημιουργούν ήθος ουτε κοινωνικη παιδεια ουτε συνείδηση
Ο Πλεύρης είναι νομικός και ο Κολοκοτρώνης αγραμματος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος23 Μαρτίου 2017 - 9:43 μ.μ.
Και μια ρητορική ερώτηση. Γιατί δεν πήγε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο;

Ανώνυμος είπε...

aivreS23 Μαρτίου 2017 - 6:48 μ.μ.
Και μια διευκρίνηση. Η λέξη "μέγεθος" αφορούσε τη διαπλοκή. Εσείς είστε νάνοι μπροστά του.

Το Προφίλ μας