Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν.Κοζάνης: εκλογές και στα Σέρβια στο πολιτιστικό κέντρο

Συνάδελφε,
όλοι ζούμε τις άθλιες συνθήκες  δουλειάς στον κλάδο μας: χαμηλοί μισθοί, εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτη δουλειά, καθυστερημένη καταβολή δεδουλευμένων. Η ανεργία θερίζει και στον κλάδο μας, με τα ποσοστά της να έχουν φτάσει στα ύψη.

Όλοι ζούμε τις συνέπειες της κρίσης και τις επιπτώσεις της στις οικογένειές μας, με το μεγάλο κόστος της παιδείας, της υγείας, των λογαριασμών κλπ. Το κόστος της καθημερινής επιβίωσης έχει εκτοξευτεί.
Έχουμε δικαιώματα, ανάγκες και αξιοπρέπεια
Δεν μπορούμε να είμαστε με σκυμμένο κεφάλι, να λέμε “ότι είναι να γίνει, θα γίνει και δεν αλλάζει τίποτα”. Με την δική μας απόφαση για συμμετοχή και δράση όλα μπορούν να αλλάξουν
Έχουμε δύναμη και η δύναμή μας είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση και όχι η ατομική “λύση” που ποτέ δεν λύνει τίποτα.
Η δύναμή μας βρίσκεται στο Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Νομού Κοζάνης.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
Συνάδελφε
  • Στο σωματείο θα γνωρίσεις τα δικαιώματά σου. Τι μισθό δικαιούσαι, τι ωράριο πρέπει να δουλεύεις, τι και πώς θα το διεκδικήσεις.
  • Το σωματείο είναι το δικό σου αποκούμπι. Αυτό θα σε στηρίξει σε κάθε πρόβλημα και δυσκολία που έχεις στην δουλειά και σε όλη την καθημερινότητά σου.
  • Σωματείο σημαίνει ανάπτυξη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης ανάμεσά μας.

Κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε. Όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.
Αλλιώς παλεύεις μόνος σου κι αλλιώς μαζί με τους συναδέλφους σου από τον ίδιο κλάδο και από άλλους κλάδους. Αυτό κάνει το σωματείο. Πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας. Σε αυτό πρέπει να συμβάλεις κι εσύ με την εγγραφή σου στο σωματείο. Γιατί αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε ο καθένας μόνος του, μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί. 'Ετσι απαντάμε στις απειλές και την ασυδοσία της εργοδοσίας. Με τη δύναμη της ενότητας και της αλληλεγγύης ανάμεσά μας το σωματείο μπορεί να αναμετρηθεί με την εργοδοσία που καλλιεργεί τον φόβο της απόλυσης και με το κράτος που παίρνει αντεργατικά μέτρα που κάνουν τη ζωή μας κόλαση.
Το επόμενο διάστημα κράτος και εργοδοσία ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας και την ζωή μας. Ετοιμάζουν απελευθέρωση των απολύσεων, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ο εργαζόμενος και ο άνεργος δεν θα μπορεί να αγοράσει τις υπηρεσίες στο “σύστημα υγείας” που σκαρώνουν, τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών θα δυσκολεύονται να μορφωθούν. Όλο και περισσότεροι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, νερού, τηλεθέρμανσης λόγω ανεργίας και απληρωσιάς.

Κανένας συμβιβασμός με την φτώχεια και την μίζερη ζωή για να αυξάνονται τα κέρδη των μονοπωλίων.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ μέρος στην Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 5 Μάρτη, στις 6:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ μέρος στις εκλογές του σωματείου την Κυριακή 12 Μάρτη:
  • ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ από 9:00πμ έως 2:00μμ
  • ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ από 3:00μμ έως 8:00μμ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οδηγοί! προσοχή! λιγότερα δρομολόγια για να είστε ξεκούραστοι και φρέσκοι! με τις ίδιες αποδοχές! η ζωή στο τιμόνι είναι δύσκολη και έχετε να κάνετε με πολλούς παράξενους στο δρόμο! "διορθώστε" τα αφεντικά!

Ανώνυμος είπε...

Επισης καλο θα ηταν να μην τρεχετε σαν οδηγοι ραλι και κυριως να μην πετατε απο το παραθυρο αποτσιγαρα και σκουπιδια

Το Προφίλ μας