Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

H Πέτρινη Γέφυρα του Κάστρου των Σερβίων

Από το live-avles.tv
Με το πρόγραμμα LEADER εγινε το έργο ΄΄Στερέωση-Αποκατάσταση της Πέτρινης Γέφυρας του Κάστρου των Σερβίων΄΄ μετά και τη σχετική πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού στο πλαίσιο της 2ης προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007 – 2013 «Εφαρµογή της προσέγγισης LEADER».

 Το Πέτρινο γεφύρι των Σερβίων χρονολογείται ότι κατασκευάστηκε στην Μεταβυζαντινή περίοδο και έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.





Με τις παρεμβάσεις που εγιναν και με την  σχετική μελέτη του έργου, αποκαταστάθηκαν και συντηρήθηκαν  η στατική του επάρκεια ενώ πραγματοποιήθηκαν  και εργασίες καθαρισμού και εξυγίανσης στον περιβάλλοντα χώρο του γεφυριού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τοσο ευαισθησια της Δημοτικης αρχης του κ.Κοσματοπουλου για την πετρινη γεφυρα δεν υοαρψει
Ουτε τα χορτα που την επνιξαν δεν λενε να κοψουν
Φτανει ρε παιδια μη τηβπροβαλετε τοσο!!!

Ανώνυμος είπε...

Η αποκατάσταση του πέτρινου γεφυριού των Κάστρων είναι ένα έργο, που είχε μελετηθεί και ενταχθεί στο πρόγραμμα LEADER από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ξεκίνησε το 2014 και τελείωσε τέλος του 2015.
Είναι ένα έργο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν (ανάπλαση της πόλης, Πολιτιστικό Κέντρο, διατηρητέο Ράπτη, κλπ), ενταγμένο στην φιλοσοφία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης των Σερβίων και την ανάδειξη ιστορικής κληρονομιάς της πόλης. Μακάρι να το συνεχίσουν και οι σημερινοί διοικούντες.

Το Προφίλ μας