Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

H επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού, βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

H επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού,  τέθηκε θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30.  Nα σημειωθεί ότι την Κυριακή 9/7/16 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συντονιστικού αγώνα των κατοίκων του Βελβεντού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης. Στη συνάντηση το συντονιστικό ανέπτυξε το χρονικό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των κατοίκων τα τελευταία 6 χρόνια και ζήτησε την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού συνυπολογίζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.
1. Την ομόφωνη γνώμη του ΔΣ του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και την σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας. Σε αυτό όπως ανέφεραν οι κάτοικοι συνυπολογίζονται: α) η σύμφωνη γνώμη των βουλευτών β) Οι συζητήσεις των κατοίκων με τον Αλέξη Τσίπρα (2 συναντήσεις) και την θετική στάση του πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, η συνάντηση με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, την συνάντηση στο υπουργείο εσωτερικών και η σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη.

2. Την πλήρη διάλυση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, όπως σημειώνουν, με φαινόμενα που προσβάλουν την αυτοδιοίκηση και τον πολιτικό μας πολιτισμό και το ότι οδηγείται σε καθεστώς επιτροπείας. 3. Την συζήτηση για το Καλλικράτη. Δεδομένου ότι ο Καλλικράτης σαν συζήτηση ανοίγει μόνο για τα θεσμικά ζητήματα με την μετάθεση της συζήτησης για το χωροταξικό σε επόμενο χρόνο, κατατέθηκαν προτάσεις από τους βουλευτές και τους κατοίκους για μία σειρά από συνέργειες που θα επικαιροποιήσουν το αίτημα των κατοίκων και θα το θέσουν στα συναρμόδια υπουργεία.
Επίσης η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης συζήτησε όλες τις κινήσεις που θα πρέπει να προηγηθούν στο “δρόμο” για το συνέδριο: πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις, προτάσεις για το άνοιγμα του συνεδρίου στην κοινωνία, οργάνωση προσυνεδριακού διαλόγου.
kozan.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κριμα σε οσους πιστεψαν και αγωνιστηκαν να επιβιωσουν με αξιοπρεπεια σε αυτον τον τόπο!

κριμα στη νεα γενιά που θα ζησει τον εφιαλτη της δυστυχιας το να είσαι από αυτόν τον τόπο!

τα ιδια πρόσωπα με περισσότερα κιλά, για ακόμη μεγαλύτερες καρέκλες!

Ανώνυμος είπε...

Η ... "καρέκλα" που αναζητείται από κάποιους της εποχής Καποδίστρια. Να βγουν ξεκάθαρα και να πουν ότι δεν μας ενδιαφέρει να επιστρέψουμε ως ... οι μόνοι σωτήρες του τόπου, θα είμαστε συμπαραστάτες στην όποια πρόοδο στην δύσκολη Ελλάδα του 2017.

Ανώνυμος είπε...

"Τη πληρη διαλυση του Δημου"
Φιλτατοι συνδημοτες Βελβεντινοι μη ξεχνατε
1.Ο κ.Κοσματοπουλος υπερψηφιστηκε στο Βελβεντο
2. Η συμμετοχη των Βελβεντινων στις τελευταιες δημοτικες εκλογες ξεπερασε καθε οριο
3.Μεσα στο Δημ Συμβ η μεγαλυτερη εκπροσωπηση μεχρι προτινος ηταν απο το Βελβεντο
4. Οι περισσοτεροι απο τους 11 που διαφωνησαν με τον δημαρχο και προκαλεσαν ρηγμα στη συμπολιτευση και κατ επεκταση στο Δημο ειναι Βελβεντινοι
Λοιπον ποιος ευθυνεται για τη σημερινη εικονα του Δημου;Εσεις δεν φερεται καμια ευθυνη;Σταματηστε ,λοιπον,να το παιζεται συνεχως παραπονουμενοι.Εδω η Ελλαδα ολοκληρη παλευει να ανασυνταξει την οικονομια της και εσεις τον χαβα σας .Και για να τα λεμε λαϊκα"Εδω ο κοσμος καιγεται και το .....χτενιζεται"Τοσο εμμονη στη ανεξαρτητοποιηση μυριζει ασχημα ......

Το Προφίλ μας