Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μύδροι του δημάρχου Σερβίων - Βελβεντού - Τι απαντάει στους δημοτικούς συμβούλους που τον αμφισβητούν

Από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ Κοζάνης
"ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ" - "Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ"
- Για τους μαρτυρικούς τόπους: "Να μη μείνουν στη λήθη τα θύματα της θηριωδίας"

Στο ράδιολόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα μίλησε ο δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, με αφορμή το συνέδριο μαρτυρικών πόλεων που θα κάνει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο δήμαρχος μίλησε για τις προσπάθειες που κάνει η δημοτική αρχή για την ανάδειξη των μαρτυρικών σημείων της περιοχής του, ενώ μίλησε ακόμη και για τα έργα που ολοκληρώθηκαν στα Σέρβια, για το φεστιβάλ αγροτικών προϊόντων αλλά και για τα όσα έγιναν στον συνδυασμό του, που είχαν ως αποτέλεσμα να ανταλλάξουν άσχημες κουβέντες μεταξύ τους.

"Δεν ήθελα να μείνουν στη λήθη τα θύματα της θηριωδίας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσματόπουλος, λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του έκανε ενέργειες για τη δικαίωση των θυμάτων των μαρτυρικών περιοχών, τόσο για την αναγνώριση όσο και για τις αποζημιώσεις που θα πρέπει να υπάρξουν. "Δεν μπορεί να χάθηκαν τόσες ζωές με βάναυσο τρόπο και να μην υπάρξουν κάποιες αποζημιώσεις", είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως έκανε εισήγηση να μπούνε στο Δίκτυο Μαρτυρικών Χωριών και τα υπόλοιπα χωριά του δήμου, που καταστράφηκαν. Οι μαρτυρικοί αυτοί χώροι πρέπει να αναδειχθούν και να έρθουν στο προσκήνιο, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ο δήμος Σερβίων - Βελβνεντού θα κάνει ένα μνημείο στο Τούρκικο Σχολείο, για τα Σέρβια και τα γύρω χωριά που μαρτύρησαν την περίοδο εκείνη.

Για τις αναπλάσεις και τα έργα
Εντωμεταξύ, σχολιάζοντας τα έργα που ολοκληρώθηκαν στα Σέρβια και ειδικότερα στην ανάπλαση της πλατείας, είπε πως: "Είναι η ωραιότερη πλατεία, πανελλαδικά!". Μάλιστα, προσέθεσε πως "σε τόσο λίγο χώρο έγιναν τόσο ωραία πράγματα. Θεωρούμε την παρέμβασή μας και τη συνεισφορά μας στο έργο, σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, καθοριστική. Όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με προβλήματα, αν δεν επικρατούσε η γνώμη μας τα Σέρβια θα ήταν βομβαρδισμένη πόλη. Νοιώθουμε ανείπωτη χαρά και ικανοποίηση", είπε χαρακτηριστικά.

Για το φεστιβάλ αγροτικών προϊόντων
Επίσης, ο δήμος Σερβίων - Βελβεντού ανέλαβε φέτος να διοργανώσει το 1ο agrofestival, ως μετεξέλιξη του φεστιβάλ τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων που διοργάνωνε ο Σύλλογος Σέρβια εν Δράσει. Η έκθεση μεταφέρθηκε στο Τούρκικο Σχολείο και εφέτος στόχος του δήμου είναι να πλαισιώσει την έκθεση αυτή. Μάλιστα ο δήμος συμμετείχε στην Egnatia Expo, γνωρίζοντας τα προϊόντα του δήμου σε όλη την Ελλάδα , ενώ στην εν λόγω έκθεση θα δοθεί νέα διάσταση. Στόχος είναι ο παραγωγός να απολαμβάνει τον κόπο του, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοσματόπουλος, προσθέτοντας πως η έκθεση αυτή θα γίνει γνωστή πανελλήνια. Στην έκθεση θα εκθέτονται και γεωργικά μηχανήματα και από του χρόνου και ζωϊκό υλικό. "Να καταστήσουμε τα Σέρβια πόλο αναφοράς και έλξης πανελλήνια σε ό,τι αφορά τα αγροτικά προϊόντα, γεωργικά και κτηνοτροφικά", είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, λέγοντας πως ο χώρος του Τούρκικου Σχολείου θα παραμείνει ως μόνιμος χώρος έκθεσης τοπικών προϊόντων, για τουρίστες και επισκέπτες! Η εν λόγω έκθεση θα γίνει προς τα τέλη Ιουλίου, σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί, ενώ ετοιμάζονται οι εργασίες για τη διοργάνωση.
"Η ΔΕΗ βούλιαξε, οι εταιρείες και τα ορυχεία πάτωσαν και θα πρέπει να στρέψουμε αλλού την προσοχή", είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, λέγοντας πως δίνεται ήδη βαρύτητα στον κλάδο του μαρμάρου, του τουρισμού και της ιχθυοκαλλιέργειας. "Πρόθεσή μου είναι να γίνει ο δήμος μας κάτι σαν το Μονακό και το Λας Βέγκας, γιατί έχει όλες τις προδιαγραφές", είπε χαρακτηριστικά.

Άνω κάτω με μέλη του συνδυασμού!
Εντωμεταξύ ο δήμαρχος κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν στον συνδυασμό του Κοσματόπουλου μιας και η παράταξη του δημάρχου (10 δημοτικοί σύμβουλοι) έστειλαν επιστολή ζητώντας να αλλάξει γραμμή ο δήμαρχος, μιας και υπ ' ευθύνη του έχει πάρει κακή πορεία ο συνδυασμός.
Ο δήμαρχος μιλώντας στον Λύσανδρο Ρήγα, άφησε να εννοηθεί πως όλα γίνονται εξαιτίας γυναίκας υπαλλήλου καταδικασμένης για οικονομικές ατασθαλείες, που ο δήμαρχος θέλει να φύγει και η ομάδα όχι: "Κάποιοι από τους ας πούμε συνεργάτες μου, συνωμοτούσαν. Η αιτία είναι μια υπάλληλος που καταδικάστηκε για οικονομικές ατασθαλίες, και μετά την απόφαση του πειθαρχικού, είχαν λόγους να την υποστηρίξουν λυσσαλέα. Ο πρόεδρος του ΔΣ με ύφος επέμεινε να κάνω επερώτηση αν μπορώ να κρατήσω έναν υπάλληλο καταδικασμένο για οικονομικό λόγο. Θέλουν σώνει και καλά την υπάλληλο εκεί", είπε ο δήμαρχος αναρωτώμενος γιατί θέλουν την υπάλληλο να παραμείνει στο δήμο.
"Αν δεν έφευγε η υπάλληλος θα χρησιμοποιούσα και βία. Ξεχείλισε το ποτήρι. Θέλουν εξουσία, οι συγκεκριμένοι αλλά τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς ... Αυτοί πήγαιναν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Αυτό που κάνουν είναι Τυμβωρυχία", είπε κλείνοντας, αναφερόμενος προφανώς στις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στο δήμο, επειδή ένας από τους αντιδημάρχους είναι ασθενής.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να παει ασχολιαστος δεν υπάρχει λογος να τον σχολιασουμε Δεν ξερει τι του γινεται

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλη φαντασια..ηθελα να ξερα αντα πιστευει

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα μίσοι και αρχίστε το …..Καιρός για Xρήμα, Σεξ και Εξουσία !!! μόνο με
Στρινγκ… το απολυτο φετιχ για καθε αρσενικο…
11 λόγοι που ΔΕΝ πρέπει να φορέσεις στρινγκ
Οι δημοτικοί σύμβουλοι απαντουν
Ναι, το στρινγκ το αγαπάμε, μας κάνει ωραίο ποπό, είναι σέξυ, έχει αμέτρητα σχέδια και -το βασικότερο όλων- αρέσει στους άνδρες! Αλλά αυτοί οι άντρες δεν αρέσουν στο δήμαρχο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες στιγμές που δεν πρέπει να το φοράς, γιατί θα γίνεις ρεζίλι, θα πονάς ή θα έχεις... δυσάρεστα αποτελέσματα. Όπως όταν είσαι δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, χοντρός, άρρεν, δήμαρχος, υπουργός, πρωθυπουργός, μητροπολίτης οπλίτης παπάς τσαμπουκάς οικολόγος ορυκτολόγος προκτολόγους κ.ά. πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε βάζετε ολα τα σχόλια;;; Φίλη σας ειναι η υπάλληλος ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΡΕ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο Ανώνυμος23 Ιουνίου 2016 - 5:42 μ.μ.

Το Προφίλ μας