Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μάθε αν η σχέση σου θα καταλήξει σε γάμο -Εύκολα και απλά

Δεν είστε σίγουρες αν είναι ο άντρας της ζωής σας ή αναρωτιέστε αν σας βλέπει σοβαρά; Υπάρχουν 4 μοτίβα σχέσης, καθένα από οποία δεν έχει τις  ίδιες πιθανότητες να καταλήξει σε γάμο,  σύμφωνα με έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 376 ζευγάρια, ηλικίας μεταξύ 20-30.
Τα είδη σχέσεων που βρήκαν οι μελετητές είναι τα εξής:

Η δραματική σχέση (32% του δείγματος). Τσακωμοί, σκαμπανεβάσματα, περισσότερος χρόνο χωριστά και γενικά... δράμα. Αυτό είναι το κλίμα, ενός δραματικού ζευγαριού, το οποίο δεν είναι τόσο ευτυχισμένο και αυτό γίνεται αντιληπτό από την (κακή) άποψη που έχει το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον για την σχέση.
Η σχέση που ο σύντροφος είναι προτεραιότητα (30% του δείγματος). Σε αυτό το μοτίβο βρίσκονται όσοι θεωρούν το ταίρι τους ως το επίκεντρο του σύμπαντος. Βέβαια και εδώ υπάρχουν προβληματάκια, κυρίως ως προς τον χρόνο που περνάει το ζευγάρι μαζί.

Κοινωνικά δραστήρια σχέση (19% του δείγματος). Μπορεί να μην έχουν δραματικές καταστάσεις, όπως το πρώτο μοτίβο, αλλά τα ζευγάρια που είναι κοινωνικά δραστήρια επηρεάζονται αρκετά από φίλους και συγγενείς. Τα social media παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη σχέση τους και γενικά προτιμούν να συναναστρέφονται αρκετά με άλλα άτομα.
Σχέσεις που είναι στα...μαχαίρια (12% δείγματος). Τα ζευγάρια αυτά δεν περνάνε και τόσο καλά στη σχέση τους, καθώς τσακώνονται συνέχεια, δεν έχουν κοινά θέλω. Τα θετικά της σχέσης είναι λιγότερα από τα αρνητικά και ο χρόνος ζωής της σχέσης, λίγος.

Οι μελετητές επισήμαναν πως καμία σχέση συνήθως δεν είναι στάσιμη σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, καθώς το φυσιολογικό είναι να εξελίσσονται οι σύντροφοι και κατ' επέκταση και η σχέση που έχουν.
Τα αποτελέσματα, πάντως έδειξαν πως το πιο μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών της έρευνας , που ανήκουν στο πρώτο μοτίβο, είναι 2 φορές πιο εύκολο να χωρίσουν από τις υπόλοιπες. Από την άλλη η δεύτερη κατηγορία, όπως, είναι φυσικό κρατάει περισσότερο και καταλήγει στα... σκαλιά της εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας