Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Μπαράζ αντιδράσεων απο τους δημάρχους της Δ. Μακεδονίας για τα αποθεματικά. Τι δήλωσαν στο vetofm και που θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τις πληρωμές

Σφοδρή και άμεση είναι η αντίδραση του α΄ και β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (περιφέρειες και δήμοι)
στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι δήμαρχοι της δυτικής Μακεδονίας και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γ. Βοσκόπουλος μιλώντας στο vetofm εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στην απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά τους και να τα μεταφέρει στην τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης δήλωσε την ριζική του αντίθεση στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου εξέφρασε την ανησυχία του ότι είναι πιθανό να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις τρέχουσες υποχρεώσεις του Δήμου ως προς τους πιστωτές και τους προμηθευτές ενώ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει λόγω απουσίας στο εξωτερικό εάν θα υπάρξει θέμα με την μισθοδοσία των υπαλλήλων και τις υπόλοιπες δομές Πρόνοιας που στηρίζει ο Δήμος. Ο Δήμαρχος κράτησε χαμηλούς τόνους ως προς την αντιπαράθεση του με την κυβέρνηση, προφανώς να μην δημιουργήσει αντανακλαστικά στον τοπικό σύριζα και τα στελέχη του που συμμετέχουν στο Δήμο ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την θεσμική οπισθοχώρηση που χαρακτηρίζει η πράξη αυτή της κυβέρνησης την υπόθεση των ΟΤΑ.
Ο δήμαρχος Βοίου Δ. Λαμπρόπουλος εξέφρασε την αγωνία του για τα χρήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπου βρίσκονται στα αποθεματικά του ΔΉΜΟΥ και με τα οποίας πληρώνονται οι δράσεις που τρέχουν στο Δήμο.
Τι δήλωσαν οι δήμαρχοι Ανέστης Αγγελής ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, Γ. Βοσκόπουλος ΦΛΩΡΙΝΑΣ, προεδρος ΠΕΔ, Σ. Ζαμανίδης Εορδαίας, Λ. Ιωαννίοδης ΚΟΖΑΝΗΣ, Αθ. ΚΟσματόπουλος ΣΕΡΒΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΎ, Δ. Λαμπροπουλος Βοϊου. 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζητώντας την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την αναστολή εκτέλεσης. Οπως τονίζει ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, μεταφέροντας τα ταμειακά διαθέσιμα των περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδος «σταματά ουσιαστικά όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και καταδικάζει την αυτοδιοίκηση σε “παύση πληρωμών”. Εν μια νυκτί, η κυβέρνηση ακυρώνει τη λαϊκή εντολή της αυτοδιοίκησης και ισοπεδώνει την αυτονομία και την ανεξαρτησία του θεσμού, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Ελλάδας. Οφείλουμε όλοι ως άνθρωποι της αυτοδιοίκησης να προασπίσουμε τα συμφέροντα και την ομαλή λειτουργία του θεσμού που υπηρετούμε προς όφελος των πολιτών. Ελπίζω έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση να μην επιμείνει στη θεσμική αυτή εκτροπή». Εκτακτη συνεδρίαση για το θέμα θα πραγματοποιήσει σήμερα η Ενωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).
vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας