Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της Τ.Ε Κοζάνης του ΚΚΕ για την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των μεταναστών και προσφύγων

Κάθε μέρα επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι, όσο συνεχίζεται η εγκληματική πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, στις χώρες της Αν. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, που ευθύνονται για τους πολέμους και τη φτώχεια στις χώρες αυτές, χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι θα προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση αυτή, αψηφώντας τον κίνδυνο να πνιγούν στη θάλασσα της Μεσογείου.


Κι αυτό το δράμα θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, όσο υπάρχει υποταγή της Ελλάδας στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν, που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα και σήμερα από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κρατώντας εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν προορισμό άλλες χώρες. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζουν την ίδια αδιέξοδη πολιτική που ακολουθούσε και η προηγούμενη των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δηλαδή προσήλωση στην πολιτική της ΕΕ, που όμως είναι η αιτία του προβλήματος. Χωρίς απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ δεν μπορεί να βρει λύση το πρόβλημα.

Για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, η κυβέρνηση πρέπει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει κατάλληλους χώρους προσωρινής φιλοξενίας, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα. Υπό αυτό το πρίσμα κρίνουμε κάθε πρόταση που αφορά προσωρινή φιλοξενία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Απαιτούμε:

Ÿ  Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες. Τώρα χρειάζεται άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατευμάτων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη με τις δηλώσεις της για συμμετοχή στις νέες επεμβάσεις που προετοιμάζονται με πρόσχημα τους "τζιχαντιστές", που θα πολλαπλασιάσουν τα κύματα των προσφύγων.
Ÿ  Να απομακρυνθούν ο FRONTEX και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών στα σύνορα, που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών, όπως έδειξαν και σειρά τραγικών περιστατικών (Λαμπεντούζα κ.ά.)


21/4/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας