Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας: Μία είναι η λύση - Εκλογές για να μιλήσει ο λαός

Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως νωρίτερα είχε προαναγγείλει το iefimerida.gr, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
«Καλουμε όλους τους βουλευτές να αναλάβουν τη δημοκρατική τους ευθύνη. Καλούμε τους Ελληνες σε ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα.Είναι συνταγματιακή και πατριωτική ευθύνη. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή υπάρχει μόνο μια λύση και είναι οι εκλογές», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε  την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Σήμερα το πρωί ο Σαμαράς μας εξήγησε για πιο λόγο τέσσερις μήνες δεν διαπραγμάτευτηκε. Γιατί η διαπραγμάτευση είναι τσαμπουκάς που θα μας οδήγουσε σε ρήξη με τους εταίρους μας και έξοδο από την Ευρώπη» ειπε και συνέχισε αναρωτώμενος: «Ο ίδιος όταν λίγο καιρό πριν όσο ήταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποσχόταν επαναδιαπράγματυσεηη του Μνημονίου. Τι έκανε έπαιζε την Ελλάδα στα ζάρια;».
«Ο κ. Σαμαράς έχει μετακινηθεί με τέτοια βιασύνη στο άλλο άκρο του χειροκροτητή της κυρίας Μέρκελ που δεν ακούει ούτε αυτά που είπε ο Σόιμπλε,  ότι δηλδή  η Εξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη στερείται κάθε βάσης. Ο ίδιος ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έβαλε τέλος στο παραμύθι με τον κακό δράκο».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση, ωστόσο, συνεχίζει το βιολί της. «Εκβιάζουν συνδέοντας την ψήφιση των σκληρών μέτρων με τα λεφτά που έχουν ήδη αποφασίσει να μας δώσουν».
Αναφερόμενος σε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι αν δεν πάρουμε τη δόση θα πάθουμε ασφυξία, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «αν εννοούσε τους φίλους του τους τραπεζίτες και την τρικομματική κυβέρνηση τότε έχει δίκο». Γιατί, όπως εξήγησε, «ο λαός είναι ήδη σε ασφυξία» και αν εφαρμόσουμε τα μέτρα τότε θα πεθάνουμε. «Το ξέρουν αλλά  το κάνουν για να σώσουν το τομάρι τους», προσέθεσε.
«Είναι η πρώτη φορά που χώρα οδηγείται εθελοντικά στην αυτοκτονία», σημείωσε εμφατικά ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε πως αν συνεχίσουν να μας κυβερνούν αυτοί θα συνεχίσει να αυξάνεται η ανεργία και η φτώχεια». 
«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η δόση θα δοθεί αλλά όχι για να σωθεί η Ελλάδα αλλά η ίδια η Ευρωζώνη. Γιατί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα καταρρεύσει η Ευρώπη» συνέχισε κατά την τοποθέτησή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας.
«Το παραμύθι τελείωσε. Με τα ψέμματα δεν μπορούν να εκβιάζουν έναν ολόκληρο λαό. Με το Μνημόνιο προσυπογράφει τη χρεοκοπία του ελληνικού λαού. Τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία, όπως ψευδόμενος μας είπε ο Σαμαράς»
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας