Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ενδοοικογενειακή βία: το θάρρος της Διαλεχτής από τα Σέρβια

Δείτε στο video την εκπομπή "Μίλα" από το κανάλι Star στις 24/10/2012. Η Διαλεχτή μιλά, στο πρώτο μέρος της εκπομπής, για τα 8 χρόνια κακοποίησής της από τον πρώην σύζυγό της και την καινούργια -ευτυχισμένη ζωή της στα Σέρβια.
Η Διαλεχτή υπήρξε θύμα ψυχολογικής και σωματικής βίας μέσα στο γάμο της. Αναζήτησε βοήθεια στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και με τη συνδρομή δικηγόρου κατάφερε να ξεκινήσει νέα ζωή. Η γνωριμία με το Σερβιώτη Σωτήρη Φ. και ο μετέπειτα γάμος τους έφεραν τη Διαλεχτή και τα δύο παιδιά από τον πρώτο της γάμο στα Σέρβια. Σήμερα ο Σωτήρης και η Διαλεχτή χαίρονται την νεογέννητη κορούλα τους.

Δείτε εδώ το blog της Διαλεχτής "Ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία..." που  επιθυμεί να πληροφορήσει και να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες που υφίστανται σωματική και ψυχολογική βία μέσα στην οικογένεια.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν ξέρω αν πρέπει να πω δυστυχώς για όσα δύσκολα πέρασα,το σκεπτικό μου είναι κάπως διαφορετικό.
Αν δεν τα περνούσα ίσως να μην είχα τα 2 πρώτα μου παιδιά(τα συγκεκριμένα παιδιά),ίσως να μην είχα έρθει ποτέ στα Σέρβια,ίσως να μην γνώριζα τον Σωτήρη μου...ίσως πάλι να μην είχα γεννήσει ποτέ το τρίτο μου παιδί,τη μπεμπούλα μας...Δεν τα αλλάζω με τίποτα όλα αυτά!!!Δεν λέω ευτυχώς,απλά στη ζωή μας κάποιες φορές συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα..ίσως γιατί ειμείς οι ίδιοι αφήνουμε τον εαυτό μας...ίσως για να καταλάβουμε το πόσο δυνατοί είμαστε....για όποιο λόγο κ αν συμβαίνουν όμως εμείς πρέπει να τα παλέψουμε...να μην αφήσουμε τίποτα να μας ρίξει...
Ευχαριστώ πολύ που δημοσιεύσατε το θέμα μου...μα πιο πολύ ειλικρινά σας ευχαριστώ που πλέον είμαι μια Σερβιώτισσα...με τιμά αυτό!!!Ζω σε ένα πανέμορφο μέρος με πολλούς υπέροχους ανθρώπους!!!Και πάλι σας ευχαριστώ!!!!

Ανώνυμος είπε...

mpravo dialexth!eisai enas faros elpidas gia oles tis kakopoihmenes gynaikes.makari na eixan oles to 8arros soy...

ai-vreS είπε...

Διαλεχτή,
εμείς σ' ευχαριστούμε. Όπως ξέρεις είμαστε εγγεγραμμένοι στο blog σου και ψάχναμε αφορμή για να δημοσιεύσουμε το θέμα.
Μακάρι η ιστορία σου και το ευχάριστο τέλος της περιπέτειάς σου να γίνει το σύνθημα και για άλλες γυναίκες που βιώνουν τα ίδια.
Συγχαρητήρια για το θάρρος σου και την αποφασιστικότητά σου, ώστε να μεγαλώσουν η Σ., ο Κ. και η μικρή Δ. σε μια οικογένεια με αγάπη, φροντίδα και σεβασμό.

Το Προφίλ μας