Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Τρομοκρατικό χτύπημα


Τέσσερις άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο μοτοσυκλέτες «γάζωσαν» στις 21:40 το βράδυ της Τρίτης, με ένα ή δύο αυτόματα όπλα, το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής στην οδό Πεντέλης 10. Από τα πυρά έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Ο ένας τραυματίας νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και οι άλλοι πέντε στον Ερυθρό Σταυρό. Επίσης, ένας πολίτης που περνούσε από το σημείο λιποθύμησε και διακομίστηκε με σοκ στον Ερυθρό Σταυρό. Οι δράστες κατέβηκαν από τις μοτοσυκλέτες στη συμβολή των οδών Κύθνου και Αργυροκάστρου, πλησίασαν το αστυνομικό τμήμα την ώρα της αλλαγής βάρδιας και έριξαν δεκάδες σφαίρες εναντίον των αστυνομικών. Στη συνέχεια επέστρεψαν στις μοτοσυκλέτες τους και εξαφανίστηκαν στα στενά της Αγίας Παρασκευής.
Οι τραυματίες είναι μία δόκιμη ειδική φρουρός, η οποία είναι η βαρύτερα τραυματισμένη, ο σκοπός του τμήματος, δύο ειδικοί φρουροί που γύριζαν από περιπολία και άλλοι δύο συνάδελφοί τους. H αστυνομικός υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης, σχετικά με την κατάσταση της υγείας της αστυνομικού. Τρεις ύποπτες μοτοσυκλέτες που εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένες κοντά στο μετρό του Χαλανδρίου, ερευνάται εάν ανήκουν στους δράστες.
Στον τόπο της επίθεσης έφθασαν αμέσως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μαζί με ειδικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Από τους δεκάδες -τουλάχιστον 50- κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης ερευνάται ο τύπος του αυτόματου όπλου, καθώς και εάν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες. Το χτύπημα ήρθε λίγο μετά την επικήρυξη με 600.000 ευρώ των τριών ατόμων, αποκαλούμενων «ληστών με τα μαύρα». Η δράση της συμμορίας ερευνάται ως προς τυχόν διασυνδέσεις της με τρομοκρατία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε από τον πρώτη στιγμή τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια μετέβη στον Ερυθρό Σταυρό. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται επίσης για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία μετέβη επίσης στον Ερυθρό Σταυρό.
Εξερχόμενος από τον Ερυθρό Σταυρό, μαζί με την κα Ξενογιαννακοπούλου, ο Μ.Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την επίθεση «άνανδρη, δολοφονική και 100% τρομοκρατική» και διαβεβαίωσε πως «η απάντησή μας θα είναι άμεση και αποφασιστική». 
Πηγή: ΔΟΛ
Σχόλιο ai-vreS: Μόλις επικηρύχθηκαν οι "ληστές με τα μαύρα" και άνοιξε ο φάκελος της 17Ν, εντελώς τυχαία, γίνεται η επίθεση κατά των αστυνομικών....Μιχάλη, ντού!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το παρακράτος σιωπά αλλά δεν ξεχνά.Οι "ιμιτασιόν" ψευτοεπαναστάτες πάντα αποπροσανατόλιζαν την κοινωνία. Τώρα μάλλον ήρθε και η ώρα τους....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Προβοκατόρικα φασιστοειδή υποκείμενα.

Το Προφίλ μας