Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Αποτελέσματα ψηφοφορίας Βουλής

Ψήφισαν 298 βουλευτές. Έγκυρα 298 ψηφοδέλτια.
Υπέρ της παραπομπής 146 βουλευτές.
Κατά της παραπομπής 144 βουλευτές.
Λευκά 5 βουλευτές.
Παρών 3 βουλευτές.

Σχόλιο ai-vreS: Άρα η Ν.Δ. είχε 6 σίγουρες απώλειες, 150 - 144 = 6 + 1 Παυλίδης.
Απών από την ψηφοφορία ήταν ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) για σοβαρούς λόγους υγείας (από ψυχής ευχόμαστε περαστικά στο βουλευτή για το πρόβλημα υγείας του). Εντύπωση προκαλεί η πρωτοφανής τακτική του ΛΑΟΣ να παραδίδει ο αρχηγός τα σφραγισμένα ψηφοδέλτια στους βουλευτές του. Απίστευτα πράγματα για μια ευνομούμενη δημοκρατία. Έτσι εννοεί την ψήφο κατά συνείδηση ο κ. Καρατζαφέρης....!!! κατά τη δική του τη συνείδηση...

Free Signature Generator

Free Signature Generator

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Geia sou re karatzafirer!!!

Ανώνυμος είπε...

Na allaxei o nomos eythinis ypoyrgon.kaneis den dioketai.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ οι υπόλοιποι, δεν πήραν την γραμμή του κόμματος, αλλά ψήφισαν κατά συνείδηση.

Ανώνυμος είπε...

Ο τυποκτονος νομος περι τυπου και ευθυνης υπουργων εγινε επι εποχης Βενιζελου-Πασοκ. Αυτος, που καποτε ελεγε εκπροσωπει το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ εκανε το θαυμα του...Ζητησε εκλογές για να γινει Πρωθυπουργός ο...Γιωργάκης!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρατζαφέρης είναι πολιτικός με ευστροφία. Ξέρει οτι το κομμα του εχει ανοδο και είναι σκοπός του να...ρίξει την ΝΔ!
Για αυτα τα κανει ολα αυτα...
Δεν ειναι τυχαίο, οτι απο το ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ και στην εκπομπη του κατηγορεί κατα
50% τον Καραμανλή
20 τον Αλαβανο
15 Τον Γιωργακη
13% την Παπαρηγα
2%...τον εαυτό του!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο παίκτης...(1.23)

Ανώνυμος είπε...

Ψηφοφορία για υπόθεση Παυλίδη. Ήττα και μείζον πολιτικό ζήτημα για την καταρρέουσα κυβέρνηση. Πρώτη φορά στην μεταπολίτευση κυβερνητική επιλογή συγκεντρώνει ψήφους μειοψηφίας. Ξεκάθαρο μήνυμα κουκουλώματος και ατιμωρησίας από τον σημερινό πρωθυπουργό.


Η ψηφοφορία στη Βουλή, αποτελεί για την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ήττα. Τους δημιουργεί μείζον πολιτικό πρόβλημα γιατί η αλήθεια είναι:

Πρώτον, η κυβερνητική ηγεσία άσκησε ασφυκτικές πιέσεις στους βουλευτές της, μετατρέποντας ουσιαστικά την δήθεν ψήφο κατά συνείδηση σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Δεύτερον, παρά τις πιέσεις, οι κυβερνητικές επιλογές ηττήθηκαν. Οι περισσότεροι βουλευτές ζήτησαν την παραπομπή του κ. Παυλίδη. Η ψήφος τους, ήταν ψήφος ευθύνης και αξιοπρέπειας του πολιτικού συστήματος. Η ψήφος τους, ήταν ψήφος αποδοκιμασίας του πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή.

Τρίτον, ποτέ άλλοτε στα μεταπολιτευτικά τουλάχιστον χρονικά δεν έχει υπάρξει ήττα της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε οποιαδήποτε ψηφοφορία στη Βουλή.

Η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Καραμανλής έστειλαν πάλι μήνυμα ατιμωρησίας. Ήλθαν για άλλη μια φορά σε ευθεία αντίθεση με την κοινωνία. Θα πρέπει η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής να εξηγήσουν στην κοινωνία, πώς είναι δυνατόν για μια υπόθεση που ο κάθε απλός πολίτης θα κατέληγε στα δικαστήρια, όπου εκεί και μόνο εκεί θα αποδεικνυόταν η αθωότητα ή η ενοχή του, ένας βουλευτής της να αθωώνεται εκ των προτέρων. Και μάλιστα με το εκβιαστικό δίλλημα, «ή αθωώνετε τον Παυλίδη ή πάμε σε εκλογές, οπότε βάζετε σε κίνδυνο την βουλευτική σας έδρα».

Ο κ. Καραμανλής και το κόμμα του στάθηκαν για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους επέλεξαν να φυγομαχήσουν. Η αντίληψη τους για την διακυβέρνηση, είναι πλέον ξεκάθαρη: «Δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανένα». Πλανώνται πλάνην οικτρά. Λογαριασμό θα δώσουν. Και θα πληρώσουν τον λογαριασμό που θα τους στείλουν οι πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνας οτι και με το Χρηματιστηριο επι ΠΑΣΟΚ το ιδιο εγινε.Κανεις δεν τιμωρήθηκε...Να βάζεις την μνήμη σου να δουλευει 10.32 και δες οτι κανενα στελεχος του ΠΑΣΟΚ δεν οδηγηθηκε στην δικαιοσύνη!
Είναι λαθος ολων των Κυβερνησεων το καθεστώς της Ατιμωρησίας. Ο Βενιζέλος εκανε τον νομο περι ευθυνης υπουργων για να ΜΗΝ τιμωρούνται..Ιδου τα αποτελέσματα του νόμου αυτού και για τον Παυλίδη.
Ετσι, και αυτη η Κυβερνηση εχεις τις ευθυνες της, αλλα στηριζομενη στο Νομο περι ευθυνης υπουργων του Βενιζέλου-το όλον πασοκ- γλίτωσε τον Παυλίδη απο την τιμωρια στο ειδικο δικαστηριο..
Για αυτο πρώτα να τα βαζεις με το δημοκρατικο Πασοκ που φροντιζε την ατιμωρησια των στελεχών του και μετά της σημερινής..καταρεουσας - οπως λές- Κυνερνησης...

Ανώνυμος είπε...

Υποτηθετε ομως οτι ο Καραμανλακο(α)ς θα τα αλλαζε ολα τα λαθη του παρελθοντος.Το ΠΑΣΟΚ για ολα αυτα πληρωσε την ηττα οχι σε 1 ή 2 αλλα σε 3 εκλογικες μαχες(με τις ευροεκλογες).Επισεις η ΝΔ μπορουσε να φερει το θεμα του χρηματηστηριου στη βουλη. Ηταν προεκλογικη δεσμευση του ΑΧΡΗΣΣΤΟΥ αρχηγου σας αν θυμασαι. Τι εγινε? Γιατι δεν το προχωρισε?
Χτες η καταρεουσα εδω και 5 χρονια κυβερνηση ΔΕΝ προχωρισε το θεμα της siemens.Γιατι? Τι φοβαται?
Οπωτε 3.16 ανοιξε λιγο το μυαλο σου και δεν τι γινετε γυρω σου..Μη ψαχνεις αλωθι απο λαθη του παρελθοντος!Δες τι γινετε σημερα και αναλογισου και τις δικες σου ευθηνες σαν ψηφοφορος αυτων των ΑΧΡΗΣΤΩΝ που μας κυβερνουνε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ...ΠΑΣΟΚ! ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ.

1. Το χθεσινό μήνυμα από την χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για την οικονομία ήταν ξεκάθαρο: Έρχονται νέοι φόροι και ακόμη χειρότερες μέρες για τους πολίτες που θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν το λογαριασμό της πλήρους αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, που κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να θέσει τη χώρα δύο φορές υπό επιτήρηση.

2. Ο υπουργός Οικονομίας, μετά την συνεδρίαση, αντί να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, για μια πολιτική που εκτόξευσε ελλείμματα και δημόσιο χρέος και το σημαντικότερο, εξουθένωσε τους πολίτες, ζητά και τα ρέστα, επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ, με το γνωστό τροπάριο, ότι εμείς κυβερνούμε πέντε χρόνια τώρα, αλλά εσείς εξακολουθείτε να φταίτε για τα πάντα.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο, ο αρχιτέκτονας της νέας επιτήρησης, να κάνει στο ΠΑΣΟΚ μαθήματα υπευθυνότητας και σοβαρότητας.

3. Επειδή τα αστεία, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο έχουν όρια, επειδή το ψέμα και η παραπληροφόρηση αποτελούν πλέον την μοναδική πολιτική της ΝΔ θυμίζουμε και ρωτάμε, ρωτάει ο Έλληνας πολίτης:

- Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία αναθεώρησε τέσσερις φορές μέσα σε τέσσερις μήνες τις εκτιμήσεις της για το έλλειμμα του 2008;

- Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2009;

- Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να μην έχει μέχρι σήμερα καταρτίσει ένα δανειακό πρόγραμμα για το 2009 και, ταυτόχρονα, να έχει δανειστεί περισσότερα από όσα προέβλεπε να δανειστεί για όλο το χρόνο;

- Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να μην έχει καν προϋπολογισμό αυτή τη στιγμή; Διότι είναι προφανές ότι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε από τη Βουλή, δεν ισχύει πλέον.

- Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη υγιή δημοσιονομικά και έχει βάλει δύο φορές σε επιτήρηση τη χώρα μας; Στην πράξη, δεν έχει βγει ποτέ η χώρα μας από την επιτήρηση, από τη στιγμή που ήρθε η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.

- Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, μια κυβέρνηση, η οποία μιλά για το τεράστιο δημόσιο χρέος που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ, να το έχει παραλάβει στο 98% και οι προβλέψεις για το 2010 να μιλούν για 108%; Δέκα μονάδες πάνω; Είναι όλα αυτά υπεύθυνα και σοβαρά;

4. Η κυβέρνηση Καραμανλή οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες για την πενταετή καταστροφική πολιτική στην οικονομία. Μια πολιτική αναδιανομής του πλούτου, υπέρ των πλουσίων, μια πολιτική που μειώνει τους φόρους για τους έχοντες και κατέχοντες, και τους αυξάνει για τη μέση ελληνική οικογένεια, για τους χαμηλόμισθους, μια πολιτική υποβάθμισης των κοινωνικών αγαθών. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πενταετούς πολιτικής της ΝΔ. Για αυτό οι πολίτες δεν τους εμπιστεύονται πια.

5. Η μόνη επιλογή για να βγει ο τόπος από το σημερινό αδιέξοδο είναι να εφαρμοστεί ένα μεσοπρόθεσμο αξιόπιστο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την κρίση και να θέτει τα θεμέλια για ανασύνταξη της Ελληνικής οικονομίας. Τέτοιο σχέδιο η κυβέρνηση Καραμανλή, που μετρά μέρες και το ξέρει, δεν έχει.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2% ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΙΓΜΑ «ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ «ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
Ο κ. Καραμανλής θυμάται τον ελληνικό τουρισμό μια φορά το χρόνο, όταν μιλά στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ. 3. Οι ευθύνες του κ. Καραμανλή και των τουριστών-υπουργών τουρισμού που καθυστέρησαν απελπιστικά να ασχοληθούν την περίοδο που έπρεπε με την προοπτική της τουριστικής περιόδου, είναι μεγάλες. Επισημαίνουμε ότι:

- Η τουριστική καμπάνια φέτος έχει καθυστερήσει τραγικά. Στην Ελλάδα κάναμε συσκέψεις και στις τουριστικές αγορές οι ανταγωνίστριες χώρες ξεδίπλωναν την καμπάνια τους.

- Το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό, είναι ένα έκτρωμα και σαν τέτοιο έχει καταγγελθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

- Η απαξίωση των Ολυμπιακών υποδομών μετά το 2004, κάνουν τη χώρα μας λιγότερο ελκυστική ως τουριστικό προορισμό.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί η απουσία σχεδίου για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση, που επί των ημερών της, ακόμα και τα Σκόπια έβγαλαν ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα.

Το Προφίλ μας