Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

“Συνεταιρισμός Λατόμων Τρανοβάλτου περιορισμένης ευθύνης Τιτάνας” σχετικά με την πορεία της διαδικασίας της απευθείας εκμίσθωσης του Δημοτικού Ακινήτου για εκμετάλλευση εξόρυξης Μαρμάρου στο Τρανόβαλτο

Στα πλαίσια της  απευθείας εκμίσθωσης των λατομείων Τρανοβάλτου  από το Δήμο Σερβίων,  σε εκμεταλλευτές   συνεταιρισμού  λατόμων, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 54 Ν. 4512/2018,  οι οποίοι λειτουργούν νόμιμα και όλα τα μέλη τους είναι κάτοικοι του πρωτοβάθμιου Ο.Τ.Α,  του χωροθετηθέντος λατομικού χώρου,  οι ήδη  δραστηριοποιούμενες με την εξόρυξη μαρμάρου οικογενειακές επιχειρήσεις του Τρανοβάλτου,  δυνάμει του  από  7/2/2021  καταστατικού,  συνέστησαν  το συνεταιρισμό με την επωνυμία "ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΤΟΜΩΝ  ΜΑΡΜΑΡΟΥ Δ.Δ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ"   και το  διακριτικό τίτλο "ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ", που   καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ στις  30/3/2021 με ΚΑΚ 2512611  και έλαβε αρ. ΓΕΜΗ 158764036000. 

             Από τον παραπάνω  συνεταιρισμό αποκλείστηκε η συμμετοχή  μεγάλης μερίδας λατόμων του Τρανοβάλτου,    δεδομένου ότι στο καταστατικό σύστασής του άνω συνεταιρισμού  τέθηκαν  όροι αδιαμφισβήτητα υπέρ  των άνω επιχειρήσεων, αλλά και όροι που  αντίκεινται στις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας (παρ. 2 άρθρου 53 Ν. 4512/18), σχετικά με το   ενιαίο της εκμετάλλευσης.

             Ειδικότερα με   την παρ. 8 του άρθρου  9 του καταστατικού του άνω συνεταιρισμού, προβλέπεται η εκμετάλλευση  του λατομικού χώρου κατά τμήματα- υπολατομεία και η παραχώρηση της εκμετάλλευσης συγκεκριμένου λατομικού  χώρου του λατομείου Τρανοβάλτου στα  μέλη του συνεταιρισμού, με την οποία   παραβιάζεται  το ενιαίο της εκμετάλλευσης, όπως ορίζεται  από την κείμενη  νομοθεσία.

            Επίσης με την παρ.  9 του άρθρου  7 του καταστατικού τέθηκε όρος, σύμφωνα με τον οποίο  τα μέλη του συνεταιρισμού,  μεταξύ των οποίων  και  οι άνω οικογενειακές  επιχειρήσεις, που συμμετέχουν ως νομικά πρόσωπα του συνεταιρισμού, δικαιούνται   να λαμβάνουν τα προϊόντα του λατομείου με  μειωμένο τίμημα  επί των τιμών του ειδικού τιμοκαταλόγου προϊόντων  λατομείου του συνεταιρισμού,  γεγονός που καθιστά  αθέμιτο ανταγωνισμό   υπέρ  των  άνω επιχειρήσεων-συνεταίρων, κόντρα στο γενικό συμφέρον του συνεταιρισμού να  διαθέτει τα προϊόντα του με  το  δυνατό μεγαλύτερο τίμημα, αλλά και κόντρα στο συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, που είναι η  ευρύτερη ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας τρανοβάλτου με συμμετοχή   όλων των  λατόμων, που επί  σειρά ετών  ασχολούνται με την εξόρυξη του μαρμάρου.

            Κατόπιν της ανωτέρω ανώμαλης εξέλιξης, παρά την παρέμβαση του κ. Αμανατίδη με τον οποίο  συζητήθηκε το θέμα  στις  8-1-2022,    και της συνεχιζόμενης άρνησης  του άνω συνεταιρισμού να  εναρμονιστεί  με την κείμενη νομοθεσία με τροποποίηση του καταστατικού του  και  να  αποδεχτεί επί ίσοις όροις  τη συμμετοχή  των  υπολοίπων  λατόμων της τοπικής κοινότητας Τρανοβάλτου,  οι οποίοι  εκδηλώσαμε  ενδιαφέρον συμμετοχής  στον άνω  συνεταιρισμό,  εμείς οι αποκλεισθέντες λατόμοι,  δυνάμει του από 04/01/2022 καταστατικού  ιδρύσαμε  τον  συνεταιρισμό  με την επωνυμία "Συνεταιρισμός Λατόμων Τρανοβάλτου Περιορισμένης Ευθύνης" και το διακριτικό τίτλο "ΤΙΤΑΝΑΣ", που καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με ΚΑΚ 2791612 και έλαβε  αρ. ΓΕΜΗ 162633436000, γεγονότα που γνωστοποιήσαμε Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Σερβίων με την  υπ΄αρ.  πρωτ. 1270/2-3-2022  διαμαρτυρία-αναφορά μας.

            Στη συνέχεια    με την υπ΄αρ.  πρωτ.  3934/21-6-2022 πρόσκληση του  Δήμου Σερβίων, προσκλήθηκε το  Δ.Σ του Δήμου Σερβίων σε  τακτική Συνεδρίαση  με θέμα την απευθείας εκμίσθωση  δημοτικού ακινήτου στον τοπικό συνεταιρισμό  "ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ",   με θετική εισήγηση της απευθείας εκμίσθωσης στον  παραπάνω συνεταιρισμό του Δημάρχου Σερβίων, γεγονός που προκάλεσε την εύλογη  διαμαρτυρία μας και την αποστολή της  από 25-6-2022 Ανακοίνωσης μας, σχετικά με  την παραπάνω  διχαστική  τακτική της Δημοτικής Αρχής, η οποία ήταν σε γνώση  της ανωτέρω ανώμαλης εξέλιξης της προσπάθειάς μας για  συμμετοχή  όλων των  λατόμων Τρανοβάλτου σε έναν ενιαίο συνεταιρισμό.

             Τελικά  έγινε  η  παραπάνω συνεδρίαση και  ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πολύωρη συζήτηση, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του συνεταιρισμού "ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ"   ανέλαβε τη δέσμευση όπως εντός  15 ημερών να προβεί  στην τροποποίηση του καταστατικού του  συνεταιρισμού του και να εντάξει σ΄αυτόν  τα μέλη  του  συνεταιρισμού μας, ώστε  όλοι  οι λατόμοι Τρανοβάλτου,  να συμμετέχουμε  ως ένας συνεταιρισμός  στην εκμετάλλευση εξόρυξης μαρμάρου  του λατομικού  χώρου του λατομείου Τρανοβάλτου.  Δυστυχώς όμως  μέχρι  και σήμερα, παρά τις  επανειλημμένες συναντήσεις μας με  την Δημοτική Αρχή και τις  συστάσεις της για δημιουργία ενιαίου συνεταιρισμού,    δεν υλοποιήθηκε  εκ μέρους του Προέδρου του Δ.Σ του συνεταιρισμού  "ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ" η ανωτέρω  δέσμευσή του, όπως είχε  υποσχεθεί ενώπιον όλων των μελών του Δ.Σ του Δήμου Σερβίων.

.           Κατόπιν τούτου, δυνάμει της  υπ΄αρ. πρωτ.  4500/13-7-2022 αίτησής σας  προέβημεν και εμείς  σε  έγγραφη  αίτηση εκδήλωσής μας  προς το Δήμο Σερβίων για  απευθείας εκμίσθωση  δημοτικού ακινήτου στον συνεταιρισμό μας για εκμετάλλευση εξόρυξης μαρμάρου  στην περιοχή Τρανοβάλτου, δεδομένου ότι  καλύπτουμε  τις  απαιτούμενες προϋποθέσεις.

            Επειδή   η παραπάνω αίτησή  μας, δεν αποτελεί  αντιπερισπασμό σε μια ομάδα  συμφερόντων  που θέλει προς ίδιον όφελος να  εκμεταλλευτεί   τον ορυκτό πλούτο της περιοχής μας,  ούτε  επιδίωξή μας για διακριτική  μεταχείριση του συνεταιρισμού μας από την Δημοτική Αρχή.

            Αντίθετα η προσπάθειά μας, όπως επανειλημμένως έχουμε γνωστοποιήσει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς τη Δημοτική Αρχή,  διαπνέεται από πνεύμα συνοχής και συνεργασίας όλων των μελών της τοπικής κοινότητας Τρανοβάλτου, γιατί όλοι μας μπορούμε να χωρέσουμε και να συνεισφέρουμε στην   οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας,  η οποία  θα   φέρει  ανάσα  και θέσεις εργασίας  στους κατοίκους Τρανοβάλτου και κίνητρο  επιστροφής στους νέους μας, που έχουν εγκαταλείψει  τον τόπο μας,  λόγω της  ανώμαλης  εξέλιξης  της συνεκμετάλλευσης των λατομείων και της εμμονής λίγων οικογενειών να   αρνούνται να συνεργαστούν, ώστε να δοθεί μέρισμα εργασίας σε όλους τους νέους μας  και  της επίμονης  διχαστικής  τακτικής τους, που εμποδίζει  την  πρόοδο  και την  ανάπτυξη του συνόλου των κατοίκων του Τρανοβάλτου, αλλά  και  της  ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.

                                    Τρανόβαλτο   10 Φεβρουαρίου  2023                          

                                                Το Δ.Σ  του Συνεταιρισμού

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΆ ΠΉΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΕΛΕΥΘΕΡΊΟΥ. ΟΠΟΥ ΜΠΛΕΚΕΣΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΕΝΤΗΜΑ
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ . ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΒΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Η "ΑΡΙΣΤΕΙΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΑΚΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΗΔΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ
ΤΟ ΜΠΡΕΜΠΡΕΜΠΡΕ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Από πότε κρεωπολες οι υδραυλικοί οι ζαχαροπλαστες γίνανε λατομοι? αλλά τη ζημιά που θέλανε να κάνουν την κάνανε ούτε ένας λατομος δεν είναι μέλος στο συνεταιρισμό στην ομάδα του τιτανα

Ανώνυμος είπε...

Ίσως δεν γνώρισες ακόμα τον Σάκη τον υδραυλικο κορίτσι μου.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε φίλε πριν γίνεις λατομος δεν μας είπες τι δουλειά έκανες? Εσύ είσαι ο λατομος που έφερες τα λατομεία σε αυτήν την κατάσταση? Άσε ρε φίλε να τα πάρουν η υδραυλικοί και αυτή που δεν είναι λατομοι σαν εσάς μπας και δεις και εσύ καμιά άσπρη μέρα.... Λατομοι σαν εσάς έφεραν αυτά τα χάλια τα σημερινά.

Ανώνυμος είπε...

ας υποθέσουμε ότι εσείς είστε όλοι λατομοι ..ωραια;;και οι άλλοι δεν είναι..ο νόμος το λέει ξεκάθαρα..κάτοικοι του πρωτοβάθμιου οτα.γιατι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε και ποιοι είστε εσείς τέλος πάντων που θα στερεισετε το δικαίωμα στον κάθε νέο που θέλει να δουλέψει..μήπως είναι κληρονομιά σας ή μήπως είναι ιδιοκτησία σας

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία κάτοικοι του πρώτουβαθμιου ΟΤΑ λέει ο νόμος ο παλαιός συνεταιρισμος τρανοβαλτου δεν ήταν κάτοικοι αυτού του ΟΤΑ ? Εσείς του ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ δεν τον αποτελουσατε ? αυτός ο παλαιός συνεταιρισμος δεν είχε στην κατοχή του τα τρια τεταρτα των λατομείων ? Αυτός ο συνεταιρισμος δεν έφερε τα λατομεία σε αυτή την κατάσταση? αυτός ο παλαιός συνεταιρισμος τρανοβαλτου είναι εντάξει στις υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο ? δεν αναφέρουμε και σε άλλες υποχρεώσεις γιατί τον κλεισατε ? θέλετε εκ νέου τα λατομεία για να ξαναρχίσετε από την αρχή κρίμα γιατί ο νόμος ξέρει τι ζητάει απλά όμως άλλαξαν οι καιροί

Ανώνυμος είπε...

εσύ φίλε που αναφέρεις τον παλαιό συνετερισμο.η ήθελες να γράψεις κάτι έτσι αόριστα η να ρίξεις λάσπη...το μόνο ⅖σιγουρο είναι ότι έχεις άγνοια για την τότε πορεία του συνετερισμου και για ποιοι ήταν συνέταιροι .του πραξιτελοι ήταν παλιά κάποιοι στις αρχές φύγανε για να κάνουν δικές τους επιχηρισεις κ στο φινάλε καλά έκαναν.. μάθε όμως πρώτα κ μετά θα γράφεις όλο το χωριό ευημεμερουσε Χάρι στο παλαιό συνεταιρισμό όλες οι μικρό επιχηρισεις που δεν είχαν στην αρχή λατομειο περνάν από το συνεταιρισμό η ακόμα κ αργότερα όταν το λατομειο δεν πήγαινε καλά πάλι επερναν μαρμαρα από το συνεταιρισμό.ηταν ο μόνος που έβγαλε μηχανήματα να καθαριστή ο λακος.ναι όντος χρωστάει κάποια αναλογικά. αλλά η διαφορά μας φίλε μου εγώ μπορώ να σου δείξω τα ακριβει πόσα που χρωστάει κ σε αναλογικά κ σε ΙΚΑ κ σε εφορία εσύ για τις άλλες επιχιρισεις μπορείς να μου τα δίξεις;;η έχετε μάθει να ρίχνετε μόνο λάσπη κ να μιλάτε αοριστα

Ανώνυμος είπε...

Τολματε να μιλάτε για άλλους Συναιτερισμους,,,,,;
Κοιτάξτε πρώτα τα τού ΟΙΚΟΥ ΣΑΣ
Όλες οι οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν όλες οικογενειακά προβλήματα που είναι 4ατομα όχι 100 που είχε ο /ΓΒΣΣΕ.
Απ' τις οικογένειακες εταιρείες
Όλες είναι με δανεικά άλλες υπό πτώχευση
Και άλλες με ρυθμισεις,Αυτές
Είναι υπόδειγμα συνεργασίας;
Βλέπε Κοινοπραξία,Μάτκο κ.α.
Με το που σταμάτησε ο ΓΒΣΣΕ βγήκε το Μάρμαρο ΤΡΑΝΌΒΑΛΤΟΥ απ'την αγορά και κάποιοι που ξεκίνησαν πριν μια 10τια
Λένε φουμαρα.ΦΤΑΣΑΜΕ στο σημείο οι φουρτουνακιδες κ οι βροντακιδες, δύο γάιδαροι μαλονανε σε ξένο Αχυρώνα.αυτο γίνεται και ο δήμαρχος να λέει βρητετα, έτσι απλά......ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΊΑ, ΟΠΟΊΟΣ ΘΈΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΆ ΝΑ ΔΟΥΛΈΨΕΙ Κ ΟΠΟΊΟΣ ΘΈΛΕΙ ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ,τη ποιο απλό;
Αλλά μας αρέσει το κλέψιμο το ανέντιμο η παρανομία και το ατομικό συμφέρον.....

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια τής ζημιάς μιας ανευθυνης ανάρτησης στα ΜΜΕ είμαι αναγκασμένος να πω στον σχολιαστή 9.31 ότι κακώς αναφέρεται σε επιχειρήση που είναι βιώσιμη και σε πλήρη λειτουργία τώρα για την κοινοπραξία θα πω και εγώ πως και αυτή η επιχειρήση λειτουργούσε με το ίδιο καθεστώς πού λειτουργούσε ο παλαιός συνεταιρισμος , ανεγκέφαλες επιχειρήσεις και οι δυο φέραν στην κατάσταση που είναι σήμερα μήπως δεν είναι αλήθεια ?.τής δύο τελευταίες λέξεις του σχολιαστή διαβάστε τής από το σχόλιο του. Τώρα για το σχόλιο του 23.24 που νομίζει ότι τα ξέρει όλα καλό είναι να σταματήσει να κάνει περαιτέρω ζημιά να του πω ακόμα ότι ο χρυσός αιώνας του Περικλέους δεν ήταν την εποχή πού λειτουργούσε ο παλαιός συνεταιρισμος αλλά είχε ξεκινήσει πολύ ποιο νωρίς και να του πως ευημερία όχι μόνο για το τρανοβαλτο αλά και για όλη την περιοχή Καμβουνίων ,είχε ξεκινήσει απο την εποχή του Σκουταρη του νικητακη του πεπα του σιλβεστρου κοοτσικου αλά και από τής ντοπιες οικογένειές που εσείς σήμερα θέλετε να τους μηδενίζεται και αναφέρω ορισμένες από αυτές τυρνεναδες θεοδωραδες βεταδες κουζιουκαδες και πολλοί άλλοι πέστε πάλι εσείς πώς δεν είναι έτσι τα α πράγματα. Θα επανέλθω πάλι μόνο εάν οι ίδιοι σχολιαστές μας αναφέρουν τούς λογους που ο παλαιός συνεταιρισμος σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια διότι εάν γνωρίσουμε τούς λογους μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα ρωτάω πάλι μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα σε εσένα που τα ξέρεις όλα.

Ανώνυμος είπε...

Ανευθυνη αναρτηση;;;εδώ γελάμε...μήπως σας πείραξε η δημοσιευση της αλήθειας όλα όσα γράφει η ανευθυνη όπως λέτε αναρτηση είναι όλα με ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου. είναι γεγονότα που έχουν γίνει κ αντί να προχωρήσετε στις περετερω διαδικασίες να βρεθεί μια λύση μιλάτε ειρωνικά προς τους άλλους λέγοντας χασάπηδες υδλαυλικους και ζαχαροπλάστες.αυτο είναι το επίπεδο σας ...να προσβαλετε κ να μειώνετε..κ στο φινάλε όλος ο καυγάς είναι γιατί δε χωραει στη συζήτηση σας να μπουν αλλά 10 παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν η ντροπή είναι δικιά σας.

Ανώνυμος είπε...

κάνεις λάθος αλλά έτσι σε είπαν να τα πεις η κοινοπραξία λειτουργούσε όπως θέλουν τώρα να δουλέψει ο νέος συνετερισμος να κληρονονται τα μαρμαρα γιαυτό κ αυτά που έχετε στο .οσο γιακαταστατικό προερετικες μερίδες κτλ κτλ όσο για τα παλιά ονοματα που ανέφερες υπάρχουν ντοκουμέντα με την τότε απεργία που έγινε.κ η ιστορία επαναλαμβανετε κ τότε κάπως έτσι ξεκίνησε κ μαζεύτηκε το χωριό κ πήραν το λατομειο του συνεταιρισμό.τωρα γιατί έκλεισε να σας το πει ο νομικός σας σύμβουλος που είναι μαθηματικά αποδεδειγμένα ότι κ αυτός ο συνεταιρισμος δε θα είναι βιοσιμος έτσι όπως το θελετε

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Το σχολειο του 1531μας λέει για ανεγκεφελες επιχειρήσεις τον συν/σμο και την κοινωπραξια σωστά.;
Δεν μας λέει πως ο ίδιος κατηχε 3μεριδες στην κοινωπραξια ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν από 1.
Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και με τον Πραξιτέλη ΠΡΟΕΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΡΊΔΕΣ, ΥΠΟΛΑΤΟΜΕΙΑ κ.α

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνω ότι ήτανε ανευθυνη ανάρτηση η ημερομηνίες και τα προτοκολα αφορούν την σύσταση κάποιων καταστατικων και είναι πραγματικά , εγώ χαρακτήρισα ανευθυνη την ανάρτηση για τα αναλυθεί γεγονότα που αναφέρει η δημοσίευση καθώς φαίνεται όμως για εσένα πέρα βρέχει

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας όλα αυτά που γράφονται στα site από ΤΙΤΑΝΑ και ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ και θέλοντας
να βρεθέι λύση σε αυτό το θέμα κάτα την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει το λατομείο να
χωριστεί στα δυο σε οριζόντια γραμμή όπως δηλαδή κόβονται τα πατάρια.
Δεν πιστεύω να βρεθεί λύση γιατί κάποιοι σήκωσαν ψηλά την μύτη τους και νομίζουν
ότι αυτοί διοικούν μια κοινωνία ολόκληρη.
Είναι γνωστό ότι δεν θέλουν να γίνει συνεργασία.
Αρά θα το ξαναπώ για να το καταλάβουν
για να βρεθεί λύση μόνο αν χωριστεί το λατομείο στα δυο.

Ανώνυμος είπε...

και στο ρωτάω ευθέως πια είναι τα αναλυθεί γεγονότα γιατί δεν απαντάς κ μιλάς αοριστα

Ανώνυμος είπε...

αφού κατάλαβες μέσα από τα site τι γίνεται με το θέμα είσαι σε καλό δρόμο...να χωριστεί εε σε οριζόντια γραμμή;;κ φυσικά πάνω την κορυφή τον αποσαθρομενο μανδύα τα μπάζα δηλ να τα πάρει ο τιτανας...και το λατομειο του συνεταιρισμου ο πραξιτελης ...σωστή η σκέψη σου το άλλο με τον τοττο το ξερεις;;;;

Ανώνυμος είπε...

Με βρίσκει σύμφωνο η πρόταση του φίλου μας από τα κρανιδια για τον οριζόντιο τεμαχισμο των λατομείων κατά αυτό τον τρόπο προσδιορίζει ο κάθε συνεταιρισμος τη επενδύσεις θα κάνει αυτός που θα πάρει το πάνω μέρος του λατομείου θα παραγγειλη συγκροτήματα σπαστηρων για παραγωγή μπουδρας και τα υπόλοιπα παράγωγα αυτής της επένδυσης και ο συνεταιρισμος που θα πάρει το κάτω μέρος θα κάνει επενδύσεις εξόρυξης μαρμάρων φυλε καλή και αγαθή η πρόταση σου αλλά το πανηγύρι γίνεται για τα λατομεία από τη μέση του βουνού και κάτω. Αλήθεια από τα συμπαθητικά κρανιδια είσαι?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς πέσατε στην παγίδα του πινοκιο . Διαίρε και βασίλευε λέγεται. Σας έβαλε να φαγωνεστε για να έρθει μετά και να επιβάλλει την λύση που αυτος θελει

Ανώνυμος είπε...

Έχουν προηγηθεί και άλλοι πολλοί τεχνοκρατες πριν από αυτόν αυτός έριξε την χαριστική βολή

Ανώνυμος είπε...

Για εσένα που ζητάς να σε αναφέρω ποια είναι τα αναληθή γεγονότα Σταματάω να σε διασκεδάζω εσυ τα γνωρίζεις γιατί εσυ τα έγραψες. Στην Κοζάνη πού μένεις δύο Φανοι είναι στη γειτονιά σου να πας να διασκεδάσεις

Ανώνυμος είπε...

Έχει πολλούς φανούς η Κοζάνη έλα να διασκεδάσουμε μαζί, μιας και εσύ δεν μένεις κοζανη....

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τις κοκορομαχιες στην άκρη και ο ΤΙΤΆΝΑΣ και ο ΠΡΑΞΙΤΈΛΗΣ.Μην αναφέρεται το παρελθόν όλοι είμαστε συνηπευθηνοι για ότι έγινε στο παρελθόν.ποιο πολλά είναι τα πράγματα πού μας ενώνουν κι λίγα αυτά που μας χωρίζουν.Ας κοιτάξουμε αυτά που μας χωρίζουν και να βρεθεί μια χρυσή τομή που να ευνοεί άπαντες τόσο δύσκολο είναι;Το βουνό έδωσε και έχει δυνατότητα αν δουλευτεί σωστά να δώσει πολλά περισσότερα
. Είναι για το καλό του τόπου όσο ποιο γρήγορα βρεθεί λύση τόσο το καλύτερο καί για την ανεργία όσο και για τις επιχειρήσεις μαρμάρου...

Ανώνυμος είπε...

είσαι πολύ λίγος εσύ για να με διασκεδάσεις εσύ εμένα τώρα αν σε πείραξε η οποία αλήθεια υπάρχουν κ τα zanax των 500 να σε χαλαρώσουν περαστικά σου πρόσεχε όμως στην ηλικία σου δίνουν κ περνούν τα εγκεφαλικά μη μας πάθεις κ τίποτα από το ζόρι...

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω πολύ φίλε για τη συμβουλή σου σε παρακαλώ όμως Διάβασε από την αρχή τι εγγραφή στον τύπο αυτές τις ημέρες και μετά να μου πεις ποιος ποιον να κάνει συνέταιρο συνεργάτη. Τον Έλληνα φίλε δεν τον ενδιαφέρει τι Θα κερδίσει Αυτός
αλλά τον ενδιαφέρει τι θα χάσει ο συνάνθρωπος του σε ευχαριστώ πολυ για το καλοπροαιρετο σχόλιο σου

Ανώνυμος είπε...

Τόσες μέρες πέρασαν και ένα καλοπροαίρετο
σχολειο δεν έγραψε κανείς.ουτε απ' τον τιτάνα ούτε απ'τον Πραξιτέλη.
Αν κατάλαβα ο τιτάνας θέλει να βγουν κάποια άρθρα τα οποία δεν συμβαδίζουν με την μελέτη.ερωτηση πρως τον Πραξιτέλη.
Γιατί δεν το κάνετε;;
Ερώτηση προς τον τιτάνα.γιατι αφού έχετε ένα καταστατικό όπως κ λέτε δεν έρχονται σε σας χωρίς τροποποιήσεις;η καί γιατί δεν κάνετε ένα καταστατικό απ'την αρχή
Παρουσία όλων όσων πραγματικά πιστεύουν και θέλουν να συμμετάσχουν σ' ένα θεσμό;σε μια αίθουσα που αν δεν βγει αποτέλεσμα να μη φύγει κανείς..δεν θέλετε λύση νομίζω είναι στα χέρια σας.. τόσο τού Τιτάν όσο κ του πραξιτέλη.Εινα πιστεύω δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.αφηστε τα προσωπικά σας καί οι δύο πλευρές ενωθηται για το δικό σας καλό.

Ανώνυμος είπε...

πολύ σωστά τα λες εσένα σε ενδιαφέρει μόνο τι θα κερδίσεις εσύ...κ όσο για τη δήθεν συμπόνια που βγάζεις για το συνάθνθρωπο,φαίνεται από την όλη στάση που κρατάς.. ειρωνεύοντας και μειώνοντας ανθρώπους που απλά θέλουν να ασχοληθούν με το μάρμαρο.. αλλά εσείς γεννηθήκατε ΑΦΕΝΤΙΚΑ.δεν καταδεχοσαστε να γίνετε συνέταιροι με απλούς θνητούς.και γω με τη σειρά μου σ'ευχαριστω για τα ειρωνικά σου σχόλια..(ΥΓ)εσύ προσωπικά δεν ηθελες και δε θέλεις να συνεργαστείς με κανέναν από την αρχή...αλλά όπου υπάρχει λόγος υπάρχει και αντίλογος και αυτό είναι που σε καίει θέλεις να λες μόνο τη γνώμη σου και να γίνετε πιστευτη έτσι έχεις μάθει στη ζωή σου

Ανώνυμος είπε...

πολύ σωστές κ εύλογες οι ερωτήσεις.19:15.αν ήσουν στην τελευταία συνάντηση, παρουσία δικηγόρων κ δημοτικού συμβουλίου κτλ..καταψιφιστηκε υπέρ ενός συνεταιρισμό σαν διαδικασία.δινωντας προθεσμία 1 μήνα για να τα βρούμε...κ 5 μήνες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά. τοποθέτηση του τιτανα και πρόταση επανειλημμένα να μην χρονοτριβουμε με διαδικασίες τροποποιήσεις να έρθουν σε αυτό το καταστατικο .γιατί απλά αν γίνου οι τροποποιήσεις τα πιο πολλά άρθρα είναι ίδια...δε μίλησε κανείς το ξαναπροτειναμε αλλά απάντηση δε πήραμε ποτέ. Κ σε όλο αυτό το διάστημα περιμένουμε την τροποποίηση αλλά ούτε αυτό έχει γίνει μέχρι σήμερα...

Ανώνυμος είπε...

Ο 19:15 έχει απόλυτο δίκιο με όσα είπε. Εγώ αυτό που βλέπω και έχω καταλάβει με αυτά που έχω διαβάσει μέχρι τώρα,βλέπω ότι το πρόβλημα να κάνουν κάτι όλοι μαζί το έχει ο Πραξιτέλης και όχι ο τιτάνας. Κρίμα πάντως γιατί έτσι όπως το πάνε δεν θα τα πάρει τα λατομεία κανένας από τους δυο. Που εδώ που τα λέμε μπορεί να είναι και η καλύτερη λύση αυτήν. Καλά είπε και κάποιος άλλος σε ένα σχόλιο δύο γαϊδαρι μαλώνανε σε ξενω αχυρώνα.. Ε αυτό ακριβώς γίνεται και εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ρωτήσω στον 2251.
Αφού λέτε 1μηνα+5μηνες και σύμφωνα με τα γραφόμενα του Δ.Τυπου έχει περάσει το εξάμηνο τη γη έτσι μετά τώρα δηλαδή;Δεν πρέπει να πάρει θέση ο δήμαρχος;η φοβάται το πολιτικό κόστος; ποιος είναι αυτός οι αυτοί που κολισιαργουν εις βάρος των κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής ΤΡΑΝΌΒΑΛΤΟΥ.

Τρευλόπουλος Νίκος είπε...

Θα πρέπει το ΕΓΩ να γίνει ΕΜΕΙΣ χωρίς να το καταλαβαίνεις.
"Τότε θα πετύχεις." POL

Ανώνυμος είπε...

Ο 23:37 έχει απόλυτο δίκιο. Που είναι ο δήμαρχος να πάρει θέση; Με την στάση που κρατάει ο δήμαρχος έφτασε ένα χωριό να χωριστεί στα δύο είναι δυνατόν; Έγραψε κάποιος ότι ο δήμαρχος είπε βρητετα έτσι απλά..Αγαπητέ κύριε δήμαρχε δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρουν Πραξιτέλης και τιτάνας. Πραξιτέλης επιχειρηματίες και τιτάνας μη επιχειρηματίες υπάρχει περίπτωση να τα βρουν; Πρέπει να πάρετε θέση και να δώσετε μια λύση άμεσα. Δεν γίνεται να τα έχετε με όλους καλά κύριε δήμαρχε.

Ανώνυμος είπε...

μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι ο δήμαρχος ώθησε τα πράγματα ως εδώ ώστε να παρέμβει και να δώσει την λύση που αυτός θέλει εξαρχής αγνοώντας στο τέλος και τους δύο συνεταιρισμούς ή κάνοντας το χατήρι κάποιων σε κάποιον συνεταιρισμό

Ανώνυμος είπε...

Να ενημερωθούμε κι εμείς που δεν το ξέρουμε το θέμα ρε παιδιά. Τί εννοείτε ότι οι του ΤΙΤΑΝΑ δεν είναι λατόμοι; Και πως θα εξορύξουν χωρίς μέσα; Έχουν τα εργαλεία; Γράφει η ανακοίνωση ότι "...δεδομένου ότι καλύπτουμε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις". Ποιες είναι οι προϋποθέσεις κι αν καλύπτονται που το πρόβλημα; Δηλαδή τα μέσα εξόρυξης τα διαθέτουν οι του Πραξιτέλη, αλλά θέλουν να μπουν και άλλοι κάτοικοι στον συνεταιρισμό λόγω εντοπιότητας ας πούμε; Δηλαδή για να καταλάβω, η διένεξη συνίσταται στο γεγονός αν ο συνεταιρισμός θα είναι των επιχειρηματιών ή των κατοίκων; Δώστε μας να καταλάβουμε.

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον11:47για να ενημερωθούν όλοι σωστά πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από το τη ζητάει η μελέτη της ανκο .να δούμε με προσοχή το καταστατικο του παραξιτελη.κ στη συνέχεια να ξέρουμε πιάνου είναι η λατομικη έκταση. καλώς ή κακώς ανήκει στο Δήμο σερβιων..κ κατά συνέπεια εκμίσθωσης είναι ο δήμος σαφέστατα πρέπει να πάρει θέσει κ να τον ενδιαφέρει τι λέει το καταστατικο γιατί αυτός θα είναι που θα υπογράψει τη σύμβαση.οσο για τα μηχανήματα ας μην ανοίξουμε αυτή τη κουβέντα γιατί κάποιοι πάλι θα στεναχωρεθουν .εγώ προσωπικά έχω τον απαραίτητο εξοπλισμό για λατομειο..αυτό μου δίνει το δικαίωμα να αποκλησω κάποιον που θέλει να δουλέψει;;γιατί προς λύπη μου το λέω ξεχνάμε όλοι πως ξεκινήσαμε με τα σκαμπανια κ με τους γρύλους.πως αποκλείουμε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν αντί να παρακαλάμε να γυρίσουν πίσω που γίναμε σαν το φρούριο λυπαμε πολύ για ορισμένους συναδέλφους που κρατούν αυτή τη στάση ξεχνώντας το δικό τους ξεκίνημα.. όταν ήταν πολύ πιο μικροί σε ηλικία κ έκαναν τα πρώτα βήματα από τα λίγα παιδιά που δείχνουν ενδιαφέρων να ασχοληθούν με το μάρμαρο. Κ μεις τι κάνουμε αντί να τους βοηθήσουμε τους βάζουμε εμπόδια ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι βλακείες! Λατόμος δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι.
Ας μας πεί ο Πραξιτέλης ποιές γυναίκες είναι λατόμοι από το καταστατικό τους?
Κάθεται και γράφει ο άλλος μια ηλιθιότητα χωρίς να το σκέφτεται.
Κανένας δεν είναι λατόμος από τον Πραξιτέλη και γι'αυτό "τα ιδρυτικά μέλη αποκτούν την ιδιότητα του μέλους του συνεταιρισμού με την υπογραφή και δικαστική έγκριση του παρόντος καταστατικού".
Και έρχετε αυτός ο μάγκας που θέλει την καταστροφή των κατοίκων του Τρανοβαλτου και σου λέει δεν είσαι λατόμος!Είναι με τα καλά τους οι Χριστιανοί αυτού του τόπου?ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ αγαπητέ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε Νίκο έχεις 10 μέρες που πετας χολή με ανώνυμα σχόλια Τώρα μας μιλάς και επώνυμα χόρτα τρώμε?

Ανώνυμος είπε...

Πάλι δεν καταλαβαίνω 13:50. Διευκρινιστικά ρωτάω. Λες "έχω τον απαραίτητο εξοπλισμό για λατομείο..αυτό μου δίνει το δικαίωμα να αποκλείσω κάποιον που θέλει να δουλέψει;;" Όταν λες να δουλέψει τι εννοείς; Να μπει ως επιχειρηματίας; Για να μπει πρέπει να επενδύσει, να αποκτήσει τα μέσα. Αποκλείει το καταστατικό νέους παίχτες που στο μέλλον θέλουν να επενδύσουν; Σωστά τα λες πρέπει να διαβάσει κανείς τις συμβάσεις και τις μελέτες. Οπότε εφόσον δεν τις έχουμε διαβάσει μιλάμε στον βρόντο, αλλά να καταλάβουμε λίγο τι συμβαίνει. Απ ότι καταλαβαίνω ΑΕ έπρεπε να κάνετε, όχι συνεταιρισμό, ώστε να μετοχοποιήσετε την εταιρία προς κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτοί που έχουν τα μηχανήματα παράγουν και μοιράζουν τα μερίσματα στους μετόχους. Με απόφαση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου πχ θα μπορούσαν να εισέλθουν νέοι επενδυτές. Σε μια δουλειά όμως μπαίνεις εφόσον έχεις κεφάλαιο ή/και μέσα. Αλλιώς πως θα μπεις; Σε έναν συνεταιρισμό μπαίνεις αν είσαι παραγωγός, δεν μπαίνεις επειδή και μόνο είσαι κάτοικος. Αν δε μπορείς να παράγεις πως θα μπεις; Σε μια ΑΕ μπορείς να μπεις χωρίς να είσαι παραγωγός, αρκεί να αγοράσεις μετοχές. Με συγχωρείς, αλλά προσπαθώ να καταλάβω ακόμα δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Ας μας απαντήσει ο 15:23 ποιο είναι το πρόβλημα του και τα βάζει με τον Νίκο; Μάλλον άλλη πετάνε χολή εδώ μέσα λέγονταν υδραυλικούς χασάπηδες κτλ κτλ. Επειδή ο Νίκος έκανε επώνυμα σχόλιο, του την λες κιόλας; Οσο για τα χόρτα που λες μάλλον τρως πολλά. Ειναι ο μόνος που έκανε σχολιο επώνυμα και του την λες;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο 1524 πολύ σωστά λέει Μπενεις σε ένα Συναιτερισμο όταν έχεις κεφάλαιο η όταν εισε παραγωγός.Αυτος που θέλει να μπει κατέχει και τα δύο παραπάνω δεν θα πρέπει να δεί αν συμβαδίζουν κάποια πράγματα σύμφωνα με την μελέτη κτλ;
Εδώ είναι και η διαφονια των 2 Συναιτερισμων.π.χ
Σε έναν Συναιτερισμο έχουν όλοι ίσα δικαιώματα είτε είναι μερίδες είτε μετοχές.γι αυτό και όλοι θα καταθέσουν ίσο πόσο.δεν είναι ΑΕ ΟΕ ΑΦΟΙ ΙΚΕ δεν ξέρω γω τι άλλο.
Η ΑΝΚΟ λέει για ενειεα εκμετάλλευση.
Ένα απ' τα άρθρα του Πραξιτέλη μηλαει για ΥΠΟΛΑΤΟΜΕΙΑ.....
Η ΑΝΚΟ λέει για έναν Συναιτερισμο.
Ένα απ'τα άρθρα του Πραξιτέλη με απόφαση του ΔΣ μπορεί να μετατραπεί σε ΑΕ.
Η ΑΝΚΟ λέει για μερίδες συναιτερων.
Ένα άρθρο του Πραξιτέλη μηλαει για ΠΡΟΕΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΡΊΔΕΣ.
Η ΑΝΚΟ λέει όλοι οι κάτοικοι του προτοβαμιου ΟΤΑ μπορούν να συμμετέχουν.
Ένα άρθρο του Πραξιτέλη μηλαει για τα ΥΔΡΙΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΜΠΕΝΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΉ,ΕΝΩ ΤΑ ΕΙΣΕΡΧΌΜΕΝΑ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΑΊΤΗΣΗ Κ ΑΝ ΕΓΓΡΙΘΕΙ ΑΠ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΤΈΛΗ.
Πώς να επενδύσει κάποιος πού θέλει;
Γιατί σε μια επένδυση δεν είναι μόνο το ρισκάρω να επενδύσω.. είναι πολλά κύριοι..
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ν. είπε...

Αμα μπορείς μίλα και εσύ επώνυμα και αν τρώς χόρτα δεν είναι κακό, κάνεις καλό στην υγεία σου! Άκουσα ένα ρητό και είπα να το μοιραστώ μαζί σας
γιατί το επικαλείται και ο φίλος ο Γιάννης αλλά με λάθος σκεπτικό με την λογική ότι οι περισσότεροι συνεταιριστές του ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ μας δείχνουν ότι αυτός είναι που δεν θέλει αυτήν την συνένωση!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ν. είπε...

ΚΑΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ.
Να δω θα κάνει κανένας την αρχή?
Αντί να είναι αλλού το πρόβλημα και όχι ο ΤΙΤΑΝΑΣ το μόνο που σας καίει είναι να μην μπουν
κάποια συγκεκριμένα στον συνεταιρισμό.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει κάποιος να μας πει πια επιχειρήση μαρμάρου έκανε 4ενστασεις στην ΑΝΚΟ ώστε να σταματήσει η μελέτη;
Γνωρίζει κάποιος να μας πει αν μπορεί μια εταιρεία να συμμετέχει στο Συναιτερισμο ΛΑΤΌΜΩΝ αλλά να μην ανηκει στον ΟΤΑ;
Γνωρίζει κάποιος να μας πει γιατί ο κ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ εκλησε τα λατομεία;
Γνωρίζει κάποιος να μας πει ποιος θα είναι αυτός που θα κάνει αξιολόγηση τους δύο Συναιτερισμους;

Ανώνυμος είπε...

Καθίστε ρε παιδιά. Αδυνατείτε να μου απαντήσετε μια απλή ερώτηση. Ερωτώ ξανά λοιπόν. Οι παραγωγοί ουσιαστικά "πωλούν" την παραγωγή τους στο συνεταιρισμό, όχι στους πελάτες. Τους "ξεχνάν" τους πελάτες τους, έναν πελάτη θα έχουν τώρα, τον συνεταιρισμό. Ο συνεταιρισμός θα αγοράζει το μάρμαρο από τις τοπικές επιχειρήσεις εξόρυξης και θα το μεταπουλά στους πελάτες σε μία ενιαία τιμή και μάλλον και σε καλύτερη τιμή, λόγω της διαπραγματευτικής ισχύος που έχει ένας συνεταιρισμός συγκριτικά με πολλές μεμονωμένες εταιρίες οι οποίες και διαπραγματεύονται ξεχωριστά. Γι' αυτό άλλωστε κάνουμε συνεταιρισμούς, η ισχύς εν τη ενώσει. Με τα έσοδα ο συνεταιρισμός πληρώνει τους παραγωγούς ανάλογα με την παραγωγή που θα καταθέτουν στον συνεταιρισμό προς πώληση. Δεν θα παράγουν όλοι την ίδια ποσότητα. Άλλοι θα παράγουν περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Ο συνεταιρισμός θα τους αποδίδει τα έσοδα ανάλογα με τι κατέθεσαν ως παραγωγή. Πως λοιπόν θα πληρωθεί κάποιος εφόσον δεν παράγει; Πώς θα παράξει εφόσον δεν έχει επιχείρηση και μέσα; Σε τι ωφελεί να μπω σε εναν συνεταιρισμό εφόσον δεν μπορώ να αποδώσω προϊόν; Αυτό ρωτάω. Είναι σαφές ποιοι μπαίνουν σε έναν συνεταιρισμό και το ρωτάω, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά επειδή ως άσχετος επί του θέματος διάβασα εδώ μέσα, ότι θέλουν να μπουν στον συνεταιρισμό και υδραυλικοί κτλ και τέλος πάντων άνθρωποι που δεν έχουν λατομική επιχείρηση. Πώς θα μπουν αυτοί δηλαδή εφόσον δε θα μπορούν να παράγουν; Δεν έχουν καταλάβει κάτι οι ίδιοι ή δεν έχω καταλάβει κάτι εγώ; Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα σε έναν συνεταιρισμό. Εχει πλεονεκτήματα, δεν μαλώνεις για τα μερίδια. Πληρώνεσαι με την παραγωγή σου. Το πρόβλημα με τον συνεταιρισμό όμως είναι το μοίρασμα της γης σε μια τέτοια περίπτωση. Ποιος θα μπει που! Ποιος θα πάρει ποιο κοίτασμα. Με την ΑΕ τα πράγματα είναι αντίστροφα. Το μοίρασμα της γης δεν είναι πρόβλημα στην ΑΕ εφόσον είναι μια εταιρία και οι μέτοχοι πληρώνονται ανάλογα με τα μερίδιά τους. Δεν σε νοιάζει ποιος παίρνει ποιο κοίτασμα εφόσον είσαι παντού μέτοχος. Και άλλος να παράγει, εσύ ως μέτοχος θα πληρωθείς. Στην ΑΕ μπορούν να μπουν και άνθρωποι που δεν είναι λατόμοι και δεν έχουν επιχείρηση εξόρυξης. Αγοράζω μετοχές, τέλος, έχω δικαίωμα στο μέρισμα. Στην ΑΕ γίνεται συγχώνευση όλων των εταιριών σε μία. Το πρόβλημα στην ΑΕ αντίθετα όμως είναι η
αρχική αποτίμηση της αξίας των επιχειρήσεων, πως θα μοιραστούν αρχικά οι μετοχές, διότι όλες οι μέχρι τώρα εταιρίες εξόρυξης δεν έχουν την ίδια αξία ούτε τα ίδια χρέη. Εκεί, αντίστροφα, δε θα μαλώνατε για τη γη αλλά για τα μερίδια. Εσείς επιλέξατε συνεταιρισμό, οκ. Δεκτόν. Αλλά υπάρχουν όντως άνθρωποι που θέλουν να μπουν χωρίς να έχουν επιχείρηση ή είναι υπερβολή αυτό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Απλή η ερώτηση. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.

Ανώνυμος είπε...

Οι τρείς είναι εύκολες κ τις ξέρουν όλοι στο ΤΡΑΝΌΒΑΛΤΟ, στην τρίτη θα πω την γνώμη μου.
1Η επιχειρήση που έκανε 4ενστασεις στην ΑΝΚΟ είναι μέλος του Πραξιτέλη.
2Η επιχειρήση που ασχολείται με το μάρμαρο ΤΡΑΝΌΒΑΛΤΟΥ και δεν Ανήκει στον ΟΤΑ είναι μέλος του Πραξιτέλη.
3ο δήμαρχος εκλησε τα λατομεία μαρμάρου γιατί δεν υπάρχουν άδειες εδώ ΚΑΙ15ΧΡΟΝΙΑ
και οι εταιρείες ήταν τού Πραξιτέλη.
Όσο για την αξιολόγηση που θέλουν οι του Πραξιτέλη ασ περιμένουν.θα γίνει.
Και οι εταιρείες του ΤΙΤΆΝΑ θα κλείσουν;
Ωραία σκέψεις Πραξιτέλη....

Ανώνυμος είπε...

αυτά για τον ελευθερίου που έβαλε όχι λιθαράκι αλλά κοτρώνα για να φτάσει εδώ το πράγμα
μην τα λες γιατί χαλάς το παραμύθι των "έργων" του καλού δημάρχου
ο άνθρωπος ήθελε να τελειώσει τον τόπο μας με χωματερή αμιάντου και το έπαιζε και ανήξερος . να μην μιλήσουμε για την προεδρίνα που λέει εγώ θα τον ξαναβγάλω που για δέκα μεροκάματα θα κατέστρεφε το χωριό της

Ανώνυμος είπε...

Για αυτον που ρωταει τον 21/2/23 23:03
Ενας συνεταιρισμος μπορει να γινει με φυσικα προσοπα και δεν χρειαζεται να εχουν καποια επιχειρηση.σε εναν συνεταιρισμο ειναι ολοι ισοι μεταξυ τους και δουλευουν για τον ιδιο σκοπο.τα προιοντα που βγαζουν πωλουντε και τα κερδη μοιραζονται ισαξια σε ολους.δεν ειναι οι επιχειρησεις που θα παραγουν και θα πουλανε στον συν. αλλα ο συν. παραγει και πουλαει στις επιχειρησεις.

Ανώνυμος είπε...

το μόνο μέτρο συγκρίσεις που βάζετε είναι ότι εσείς έχετε μηχανήματα κ οι του τιτανα δεν έχουν ότι έχετε λεφτά για .. επενδύσεις,που ξεκινάει ένα φορτηγό από το χωριό και μέχρι το λατομειο μένει από πετρελαιο.εγω θα σας πω ένα άλλο μέτρο συγκρίσεις να πάτε όλοι μαζί στο δημαρχο να εξοφλήσετε αυτα τα υπέρογκα πόσα που οφείλετε για τα αναλογικά και για ύδρευση.και πόσα άλλα δε γνωρίσουμε....και όταν με το καλό το κάνετε τότε θα έχουμε ίσα δικαιώματα...αλλά όχι εκεί που μας χρωστουσαν μας πήραν και το βόδι.και όσο γιαυτό να ξέρετε ότι έτσι που το τραβάτε είτε το θέλει ο δήμαρχος είτε όχι κάποια στιγμή θα αναγκαστη να μιλήσει ξεκάθαρα γιαυτό το θέμα ως πότε θα σας καλύπτει;;;;;;;;(σε ερώτηση προς τον δήμαρχο για τα αναλογικά αναφέρθηκε μόνο στο συνεταιρισμό για το πόσο των 200 χιλιάδων και στην ερώτηση οι άλλες επιχηρισεις πόσα χρωστάνε η απάντηση του δημάρχου ήταν δε μπορώ να μπω σε προσωπικά δεδομένα...θα μπείτε κ.ε δήμαρχε όταν λέτε είστε δίκαιος θα είστε με όλους και όχι μόνο με τους ψηφοφόρους σας,που πιο σωστά νομίζατε ότι σας ψήφισαν γιατί στην τελική ούτε αυτό δε το έκαναν και ακόμα τους καλύπτετε...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο 23*34 ξέχασε ίσως το πιο σοβαρό για να μαθενει κ ο κόσμος κάποια και ειδικά το δημοτικό συμβούλιο...
ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΠΙΧΗΡΙΣΗ ΥΠΟ ΚΑΤΆΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΌΧΙ ΑΠΛΟ ΜΈΛΟΣ, ΥΔΡΙΤΙΚΟ ΜΈΛΟΣ του ΠΡΑΞΙΤΈΛΗ παρακαλώ.
Και η συγκεκριμένη εταιρεία ζητά 5προερετικες,ξεπέρασε την κοινωπραξια όπου εκεί είχε 3 .... αυτοι είστε..

Το Προφίλ μας