Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές»: Διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» οργάνωσε ένα διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού. Σ’ αυτές τις εκδηλώσεις είχε συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Π. Ε. Κοζάνης.

            - Την Παρασκευή το βράδυ είχαν τη δική τους εκδήλωση τα παιδιά των μουσικών και φωνητικών συνόλων, τα παιδιά της εφηβικής χορωδίας και της μουσικοκινητικής αγωγής προσχολικής ηλικίας.

            Η βραδιά ήταν γιορταστική. Τα παιδιά με τη σειρά τους παρουσιάζονταν πάνω στη σκηνή για ν’ αποδώσουν τα μουσικά κομμάτια τους. Μια σκηνή που είχε φορέσει το χριστουγεννιάτικό της φόρεμα.  Απέδωσαν τα μουσικά κομμάτια απαλά και ρυθμικά. Τραγούδησαν ευχάριστα, ανάλαφρα και μελωδικά. Βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα πολυπληθές ακροατήριο, που όσο περνούσε η ώρα ενθουσιάζονταν και χειροκροτούσε. Όσοι ήμασταν εκεί νιώσαμε ήδη τον ερχομό των Χριστουγέννων σαν αχτίδα του ήλιου, που ζεσταίνει τις καρδιές μας και τις τροφοδοτεί μ’ ελπίδα και δύναμη.  Θα δώσουν τα Χριστούγεννα καινούρια πνοή σ’ όλη την οικουμένη.

            Τα παιδιά έκλεισαν την εκδήλωση μ’ έναν πολύ όμορφο τρόπο. Η ορχήστρα του συλλόγου μας έπαιξε το «Ταγκό της Νεφέλης». Αυτό το υπέροχο μουσικό κομμάτι το τραγούδησαν και το χόρεψαν μ’ εξαιρετικό τρόπο. Το κοινό ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.

            Συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Συγχαρητήρια και στους δασκάλους των παιδιών: Καλέα Λάζαρο, Λάσπα Βασίλη και Παπά Αλεξάνδρα.  Συγχαρητήρια και στη δασκάλα του χορού Αγοραστού Δώρα για την πολύ καλή δουλειά που κάνει.
            Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας ντυμένα ξωτικά πήγαν στον Αϊ Βασίλη και του έδωσαν τα δώρα για τα παιδιά του συλλόγου. Αυτός με μεγάλο ενθουσιασμό τα μοίρασε στα παιδιά κι έδωσε χαρά σ’ όλους μας.

            - Τη δεύτερη βραδιά την αυλαία άνοιξε η χορωδία του συλλόγου μας με τα κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, για να καταλήξει στα κάλαντα Βελβεντού.  Απέδωσε κι άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια με ωραίο τρόπο. Μας έβαλε για τα καλά στο  πνεύμα των Χριστουγέννων. Το κοινό  σιγοτραγουδούσε.

            Τη σκυτάλη πήρε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κοζάνης «Οι Τρεις Ιεράρχαι» οι οποίοι απέδωσαν εξαίρετα  κυρίως εκκλησιαστικές μελωδίες.

            Η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης με την πολυμελή ορχήστρα της απέδωσε τραγούδια, προερχόμενα απ’ τη Μικρά Ασία. Μας απέδωσαν μουσικά ακούσματα που κληρονόμησαν οι  χορωδοί απ’ τους προγόνους τους, οι οποίοι ξεριζώθηκαν απ’ τις χαμένες πατρίδες της Μικράς Ασίας.  

            Όπως άνοιξε την αυλαία η χορωδία μας έτσι και την έκλεισε. Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε το πρόγραμμα των τραγουδιών που έδωσε, πρόσφατα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και απέσπασε το δεύτερο βραβείο πανελλαδικά. Με παρόντα τα μέλη της ορχήστρας του συλλόγου μας, έτσι, όπως εμφανίστηκε στο Μέγαρο, να παίζει απαλά και να εναρμονίζεται πλήρως με τα τραγούδια. Πολλά συγχαρητήρια στα μέλη της ορχήστρας μας. Το κοινό απόλαυσε το πρόγραμμα των τραγουδιών, ενθουσιάστηκε και καταχειροκρότησε τη χορωδία. 

            Ήταν ένα διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του συλλόγου μας, που έγιναν μέσα σε μια ατμόσφαιρα ζεστή, οικογενειακή με άρωμα Χριστουγέννων. Το κοινό, ιδίως τη δεύτερη μέρα, κατέκλυσε στην κυριολεξία το Πνευματικό Κέντρο μέσα κι έξω απ’ την αίθουσα. Είχε χρόνια να δεχθεί στην αγκαλιά του τόσο πολύ κόσμο. Τα παιδιά έτσι  όπως απέδωσαν τα μουσικά κομμάτια βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι υπάρχει μουσική Παιδεία στο Βελβεντό, που πατάει καλά  πάνω στη μουσική παράδοση του τόπου μας. Ήταν δυο βράδια ποιοτικά με πολύ ανθρώπινο πρόσωπο. Βράδια που θα μείνουν μέσα μας ως μια ουσιαστική παρέμβαση στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Βελβεντού. Οι εκδηλώσεις αυτές τιμούν την κοινωνία, τον τόπο μας που τόσο τον αγαπούμε. Εξυψώνουν και ποιοτικά τον άνθρωπο.

            Να ευχαριστήσουμε: τους καλεσμένους και το κοινό που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Όλους τους εμπλεκόμενους στις εκδηλώσεις μας και κυρίως εκείνους τους εθελοντές που έβαλαν πλάτη για να πραγματοποιηθούν.

            Το Δ. Σ. του συλλόγου εύχεται στα μέλη και στους φίλους του 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας