Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ai-vreS: Μνήμες Ιστορίας στα Σέρβια: τοποθετήθηκε η μαρμάρινη πλάκα - αφιέρωμα στους πατριώτες Κώστα Κουνέτη & Νίκο Μεγαρέα

Τοποθετήθηκε σήμερα 30 Μαρτίου 2019 η μαρμάρινη πλάκα - αφιέρωμα στους Σερβιώτες πατριώτες Κώστα Κουνέτη και Νίκο Μεγαρέα στην είσοδο του διατηρητέου της κεντρικής πλατεία των Σερβίων. 

Μετά από πρωτοβουλία και δωρεά του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Λαζαριώτη, τοποθετήθηκε σήμερα η μαρμάρινη πλάκα - αφιέρωμα στους Σερβιώτες πατριώτες. Οι Κώστας Κουνέτης και Νίκος Μεγαρέας με την προτροπή του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κυρού Ιωακείμ κατέβασαν τη γερμανική σημαία με τη σβάστικά από το συγκερκιμένο κτίριο το Φλεβάρη του 1943 και στη θέση της ύψωσαν την ελληνική σημαία. 

Ακολούθησε το ολοκαύτωμα των Σερβίων στις 6 του Μάρτη 1943... 

ai-vreS: συγχαίρουμε το Νίκο Λαζαριώτη γι' αυτή του την πρωτοβουλία η οποία τιμά τους Σερβιώτες πατριώτες και όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά των Ναζί.




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Νίκο για τη πρωτοβουλία!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν και λοιδορήθηκες από ψευτοιστορικούς μπράβο σου Νίκο

Ανώνυμος είπε...

η Ελληνική Σημαια δεν υψώθηκε, ρωτιστε και κανενα παπου που ζούσε και ηταν μπροστά, ουτε προτροπη του Ιωακειμ ήταν, διότι ο μητροπολίτης ποτε δεν θα επερνε στο λαιμο ενα νεαρο παλικάρι. ο Νικος Μεγαρέας με δική του πρωτοβουλια το τολμησε και το έκανε και είναι ΑΞΙΟΣ για την Πτριωτική του Στάση και για το κίνδυνο της Ζωής του. ολα τα υπόλοιπα ειναι κατασκευασματα του δωρητη καθως και παραποιηση Ιστορίας του Τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια

Το Προφίλ μας