Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Απάντηση στον Αγροτικό Σύλλογο Βελβεντού

Σχετικά με την επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, αρχικά να υπογραμμίσουμε ότι κάποιοι δυσαρεστούνται όταν ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού λειτουργεί και αξιοποιεί τα μέσα που διαθέτει. Όπως βέβαια δυσαρεστούνται όταν η Δημοτική Αρχή καταφέρνει να ξεπερνά τα όποια εμπόδια και καθυστερήσεις και να προχωρά στην υλοποίηση έργων και δράσεων.
Ειδικότερα να τονίσουμε στον κ. Τζιουρά, Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού ότι πουθενά δεν αναφέρθηκαν εκφράσεις περί οργασμού εργασιών όπως ο ίδιος αναφέρει ειρωνικά και υποτιμητικά, αντίθετα γίνεται λόγος για προγραμματισμό στην εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών ώστε  να καλύπτονται οι ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Σχετικά με τα όσα αναφέρονται περί μηχανήματος της Περιφέρειας ουδεμία ενημέρωση υπήρξε για την παρουσία του εν λόγω μηχανήματος παρ’ όλα αυτά όμως μετά τη σχετική διαπίστωση και οδηγία του Αντιδημάρχου υπάλληλοι του δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό, την περισυλλογή και μεταφορά χόρτων και κλαδιών.
 Όσον αφορά στο γενικότερο σχεδιασμό για την Αγροτική Οδοποιία της Δ.Κ. Βελβεντού να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις μήκους 4,2χλμ  αφού είχε προηγηθεί αντίστοιχα από τη Δημοτική Αρχή η κατάθεση της σχετικής πρότασης, η ένταξη και η δημοπράτηση του έργου.
Κατά δεύτερο να αναφέρουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα διοικητικού ελέγχου των προτάσεων των δήμων στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» όπου η πρόταση της Δημοτικής Αρχής που αφορά μόνο στην Δ.Κ. Βελβεντού (παρά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για ευνοϊκή μεταχείριση του Βελβεντού και μετά από επιμονή της Δημοτικής Αρχής) αξιολογήθηκε θετικά και αναμένεται η τελική ένταξη του έργου, προϋπολογισμού 223.000 ευρώ και ασφαλτόστρωσης 1,5χλμ επίσης αγροτικής οδοποιίας Βελβεντού.
Συνολικά περίπου 6χλμ ασφαλτοστρώσεων στο Βελβεντό και μόνο, που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν τη βούληση και τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για διευκόλυνση και υποστήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.
Επίσης απαντώντας σε σχόλια που υπήρξαν για το ενδιαφέρον που δείχνει η Δημοτική Αρχή για την κατάσταση στη θέση ΄΄Μπιτζινίσιος΄΄ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς καθώς τουλάχιστον από την πλευρά μας το πιο σημαντικό αυτήν την εποχή είναι η χωρίς προβλήματα υδροδότηση του Βελβεντού και η αποφυγή γεγονότων και καταστάσεων όπως το περασμένο καλοκαίρι. Γι’ αυτό τον λόγο παρακολουθούμε στενά και καθημερινά το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στη συγκεκριμένη  θέση, κοντά στον αγωγό ύδρευσης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για την ταμπακέρια κ. συντάκτα την παραπάνω απάντηση; Που φαίνεται και στις φωτο του Αγρ. Συλλόγου Βελβεντού; Το ότι δηλαδή οι αγροτικοί δρόμοι της περιοχής Βελβεντού σχεδόν έχουν κλείσει από τα κλαδιά και γενικά τη βλάστηση; Κια σεις καμιά παρέμβαση;

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ.ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΞΤΡΑ ΧΡΗΜΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ. Α'Ι ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή, θεωρείτε ότι είστε ... τέλειοι, σας ενημερώνουμε ότι παρότι ο Δήμος χρωστά 1,35 εκ. ευρώ, φώτα στο κέντρο του Βελβεντού φεγγοβολουν μέρα μεσημέρι.
Μάλλον οι αυτοματισμοί του Κοσμοτοπουλου, είναι στην απογειωση τους.
Δημαρχεία ούτε για 5% δεν είσαι το 2019.

Το Προφίλ μας