Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Live συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο. 

http://www.dimos-servion.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=329&Itemid=140 

ή δείτε το συμβούλιο από εδώ: (Μέρος Α')

Video streaming by Ustream


(Μέρος Γ') Video streaming by Ustream

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΖΑΝ
Εναλλάσσοντας το ένα κανάλι μετά το άλλο, «έπεσα» τυχαία σε εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, που έφερε στο κάτω άκρο της οθόνης την ηλεκτρονική λεζάντα: «Βελβεντό – Καλλικράτης, ένα χρόνο μετά».

Πολύ φοβάμαι – κρίνοντας και από το πράσινο (συνταγματικό, πέρα ως πέρα) φως στον Καλλικράτη από το Συμβούλιο Επικρατείας - ότι τέτοιου είδους εκπομπές θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αποκτώντας ένα είδος «μαύρης» επετείου.

Για παράδειγμα: «Βελβεντό – Καλλικράτης, τριακόσια χρόνια μετά».
Ο Μανολίξ που ήταν o επίτιμος προσκεκλημένος στη συγκεκριμένη εκπομπή, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο δίκαιο αίτημα των Βελβεντινών, χρησιμοποιώντας – στρεβλά - το απόφθεγμα του Μανώλη Γλέζου περί «Aυτοδιοίκησης και Eτεροδιοίκησης».

Ας του πει κάποιος ότι με αυτή τη προσέγγιση και τα τοπικά διαμερίσματα της Αγίας Κυριακής, Καταφυγίου και Πολυφύτου, ετεροδιοικούνταν τόσα χρόνια από τον πρώην Δήμο Βελβεντού, όμως κανείς δε διαμαρτυρήθηκε, ούτε σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης.

Η «αυτοδιοίκηση» αγαπητέ Μανολίξ την οποία επιθυμείς να προσαρμόσεις στις ανάγκες του φιλόξενου Βελβεντού, δεν προσμετράται με τοπικιστικά αίολα (και συνάμα έωλα) επιχειρήματα ώστε να παραμείνει κάποιος αφεντικό του χωριού.

Κατά βάση όλοι οι δήμοι ανά την Ελλάδα ετεροδιοικούνται από την κεντρική κυβέρνηση, αφού ο προγραμματισμός τους εξαρτάται από τη χρηματοδότηση ή μη του κράτους. Συνεπώς η προοπτική και η ανάπτυξη ενός τόπου δεν καθορίζεται από την αυτοδιοίκηση μιας κοινωνίας ή μιας μερίδας πρόσωπων που επιχειρηματολογεί ρηχώς περί του δίκαιου αιτήματος της «ανεξαρτησίας» του, όταν - επί της ουσίας - ήδη υπόκειται στον έλεγχο άλλων.

Το πρόβλημα προφανώς είναι ότι αυτοί οι «άλλοι» τυγχάνει να βρίσκονται εντός της περιφερειακής ενότητας της Κοζάνης και ως φαίνεται κάποιοι δεν μπορούν να το αντέξουν.

Ανώνυμος είπε...

Αντιπροσωπεία από το Βελβεντό επισκέφθηκε τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

http://kozanimedia.gr/archives/16114

ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.
«Όλοι συμφωνούμε ότι ο Καλλικράτης αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, τη μεγαλύτερη τομή σε θέματα αποκέντρωσης, ανάπτυξης και λειτουργίας του κράτους, ειδικότερα σήμερα, που η χώρα διέρχεται από μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Συνεπώς, μην περιμένετε από εμένα να δεσμευτώ απέναντί σας για κάτι το οποίο δε θα μπορέσω να πραγματοποιήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματέας απευθυνόμενη στην αντιπροσωπεία των Βελβεντινών.

(Η αντιπροσωπεία έβγαλε και αναμνηστική φωτογραφία. Θα την βάλουν και στην εφημερίδα στο επόμενο τεύχος να χειροκροτήσουν οι Βελβεντινοί τον αγώνα και τους πατριώτες-αφιλοκερδώς-εθελοντικώς-αγωνιστές.
Απορώ όμως, στην φωτογραφία τον ξέχασαν τον πόνο και την αγωνία για το Βελβεντό και καμαρώνουν όλοι σαν γύφτικα σκεπάρνια που βγαίνουν φωτογραφία με την κυβερνητική υπερ-περιφερειάρχη? Ποιός τη χάρη τους, τέτοια τιμή...)

Στην κυρία Μπάστα δεν είπαν αυτά που είπαν χτες στον κύριο Κουταβά και είπε η κυρία πως ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ? Δεν της είπαν πως πλέον είναι κατά του Καλλικράτη γιατί καταργεί την αυτοδιοίκηση? Ούτε της είπαν πως κάλεσαν τον κύριο Γλέζο για να συμφωνήσουν όλοι μαζί στην επανάσταση. Ούτε ότι προσκαλούν όλους να ξεσηκωθούν και να συμπαρασταθούν στον "αγώνα" του Βελβεντού για επανασύσταση των καποδιστριακών δήμων.

Της είπαν ΜΟΝΟ για το Βελβεντό. Ας μείνει το Βελβεντό ανεξάρτητο και ποιός χέζει -μετά συγχωρήσεως- μετά της αυτο-ετερο-διοικήσεις και τις επαναστάσεις!

Για άλλη μια φορά έγινε πράξη!
ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Την αντιπροσωπεία στήριξαν και οι κυρίες Εμμανουήλ Μαρία και Παπαδημητρίου Πιτσιάβα Αννα με τα γραφόμενά τους στα μπλόκ. Είναι σπουδαία η συμβολή τους στην κατανόηση της αξίας των κινήσεων των βελβεντινών.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΝΤΙΠΟΙΤΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι φίλε στις 27 Μαΐου 2011 9:49 μ.μ.! Τα καλά και συμφέροντα! Πόσο εύστοχα το έθεσες!
Τα καλά και συμφέροντα για την διατήρηση της ψευδαίσθησης της εξουσίας θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω!

Ανώνυμος είπε...

Ξενοφών αν δεν σου φέρουν πίσω τα ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ μην εγκαταστήσεις το Σιντριβάνι, ξέρεις εκείνα που πούλησαν.

Ανώνυμος είπε...

Οι νεες θέσεις στην Παιδεία. Ο κύριος Σαββιλωτιδης θα κρατήσει το θωκο του. Η κυρία Βαρβάρα θα είναι γυμνασιαρχις και ο σύζυγος της κ Αλεκος θα γίνει Λυκειάρχης Βελβεντού. όλα καλα όλα τέλεια. Καλή θητεία τους ευχόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Τι ήθελε ο κ. Σοκουτης στο σπίτι του ΠαπαΚωστα το Σάββατο το απόγευμα; Μετά απο λίγο μπήκε κι ο Τσιτσιοκας. Ε ρε γέλια που θα κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μετά το μοίρασμα αφισών στα καταστήματα για να δείτε ποιοι δεν της βάζουν τώρα αρχίσατε να ελέγχεται και τα σπίτια; Να μην ξεχνάτε να παίρνετε και παρουσίες. Καλά η καινούρια μπλούζα φοβερή!! Επιστροφή στα χρόνια της κατοχής...

Το Προφίλ μας