Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

640.000 ευρώ από το "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" για το Δήμο Βελβεντού

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής οι εγκρίσεις για έργα με βάση ώριμες μελέτες συνεχίζονται κανονικά για τον Δήμο Βελβεντού.
Ένα καινούργιο έργο εντάχθηκε λοιπόν και αφορά την Ανάπλαση του των κεντρικών δρόμων του ορεινού  οικισμού Καταφυγίου, προϋπολογισμού 640.000,00 €. Το πρόγραμμα χρηματοδότησης είναι το «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» το γνωστό μας Ο.Π.Α.Α.Χ., όπως λεγόταν στην τρίτη κοινοτική περίοδο και από το οποίο είχαν ασφαλτοστρωθεί πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων, είχε χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση του Σκεπασμένου, ο νερόμυλος Μπαλού κ.λ.π.
Συγκεκριμένα το έργο εντάχθηκε στο μέτρο 322 της δράσης βελτίωσης και ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων της υπαίθρου,  του άξονα 3 του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013». Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτεί δράσεις σε ορεινούς οικισμούς και στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Βελβεντού είναι ο πρώτος πανελλαδικά Δήμος που παίρνει και τρίτο έργο από το ίδιο πρόγραμμα μετά το 2009. Τα δυο προηγούμενα ήταν η τελευταία ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων, που ολοκληρώθηκε και η προμήθεια ηλεκτροβανών για τον ΤΟΕΒ, που εξελίσσεται.
Με το νέο έργο, που μόλις μας εγκρίθηκε, θα αναπλαστούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες μέσα στο Καταφύγι αλλάζοντας τη μορφή του οικισμού. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

3 σχόλια:

ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΑΣ είπε...

Γαμώτο, έπρεπε να τα στείλουν τρεις μήνες αργότερα... να δεις τι δρόμοι θα γινόταν στο Καταφύγι ... όλα στη μαύρη τρύπα των καρανέτων, όπως θά'λεγαν και οι φίλοι βελβεντινοί

Ανώνυμος είπε...

ante velvenoi pirate kai to teleutaio rousfeto ergo. alla apo genari telos ayta.

Ανώνυμος είπε...

ο Δήμος Βελβεντού είναι ο πρώτος πανελλαδικά Δήμος που παίρνει και τρίτο έργο από το ίδιο πρόγραμμα μετά το 2009. ------->>>>>>>>> isos epidi itan kai to teleutaio topikistiko protektorato giauto alla apo to kainourgio xrono ta xanaleme

Το Προφίλ μας