Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

10 λόγοι για να τον αγαπάμε

από το mediasoup
Mundial τέλος για την εθνική μας, ο Όττο μάς αποχαιρετά μετά από 9 ένδοξα χρόνια και ο Σάντος πιθανότατα θα είναι το νέο θύμα των σχολιαστών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ευτυχώς τον έχουμε εκπαιδεύσει καλά εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες και δε θα νιώσει σα να έπεσε στο λάκκο με τα κ@λοδάχτυλα.Αυτές τις μέρες θα κουραστούμε να διαβάζουμε απολογισμούς για τον Όττο, τα θετικά του, τα αρνητικά του, τις συνήθειές του, δηλώσεις που άφησαν εποχή κτλ. Δε θα πρωτοτυπήσω.Έχουμε και λέμε λοιπόν.
1. Μάς απέδειξε πως όταν δε διαβάζουμε ελληνικές εφημερίδες και δεν παρακολουθούμε τηλε-παράθυρα, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
2. Μάς απέδειξε πως το… Αλτσχάιμερ του, είναι πιο αποδοτικό από τη μ@λακία που μας δέρνει.
3. Μάς απέδειξε πως δεν έκανε και τόσο λάθος που επέλεγε πάντα υπερήλικες (ποδοσφαιρικά) παίχτες. Το τελευταίο γκολ επί εποχής Ρεχάγκελ, το δεχτήκαμε από 37χρονο (Παλέρμο).
4. Θα καταλάβουμε την αξία του, όταν σε καμιά εκατοστή χρόνια, θα πραγματοποιηθεί δεξίωση γάμου στο μνημείο που θα στήσουμε προς τιμήν του.
5. Αν τον ξεχάσουμε εμείς, δεν πειράζει. Θα τον θυμάται ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
6. Επί Ρεχάγκελ, είχαμε την ευκαιρία να δούμε διάφορους φωστήρες να ταπεινώνονται, κάθε φορά που ο Ότο έκανε πάλι το θαύμα του. Γιακουμάτε ακούς;
7. Χάρη στον Όττο, έμαθαν και οι γυναίκες λίγη μπάλα και δεν γινόταν της Κορέας, κάθε φορά που καθόμασταν στο σαλόνι να δούμε το «πειρατικό».
8.
Και τι έγινε που τόσα χρόνια παίζουμε «βρώμικα»; Σάμπως θα μας στείλει κανείς σε εξεταστική;
9. Όσοι δεν τον γουστάρετε, να θυμάστε το ρητό: «Αγάπα το φίλο σου, με τα ελαττώματά του». Ο Όττο το τηρεί στο έπακρο, γι’αυτό και δε σας κρατάει κακία.
10. Επειδή μία εικόνα είναι… μία λέξη (που κάνει για χίλιες).

2 σχόλια:

κοματόσκυλο είπε...

Οι Έλληνες είμαστε κυκλοθυμικός λαός...

Μετά τον αγώνα της εθνικής ομάδας με τη Νότια Κορέα άπαντες είχαν στείλει στον πυρ το εξώτερον και την ομάδα και κυρίως τον προπονητή. Απαντες είχαν μια άποψη για το τι ακριβώς έπρεπε να κάνει ο Οττο Ρεχάγκελ για να μη χάσει.

Στον επόμενο αγώνα το 75% των Ελλήνων πόνταρε στην ήττα της εθνικής ομάδας και πάλι έχασε...
Μια μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας πιστεύει στα χειρότερα για το μέλλον. Αυτό δεν είναι έκπληξη καθώς είμαστε κυκλοθυμικός λαός, αλλά είναι χρησιμότερο αντί να κλαίμε τη μοίρα μας περιμένοντας το μοιραίο να κάνουμε το ελάχιστο από αυτό που αναλογεί στον καθένα για να το αποφύγουμε.

Δεν περιμένω από τους πελάτες που βρήκαν μια πλεονασματική θέση στο Μετρό Αθηνών, τον χρεοκοπημένο ΟΣΕ, την ΕΡΤ ή τα μέλη του ΠΑΜΕ που συνεχίζουν να κλείνουν λιμάνια, να αλλάξουν συμπεριφορά. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι δεμένοι σε ένα πελατειακό σύμπαν που βυθίζεται πλέον και παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Απλά επειδή ο παλιός κόσμος βυθίζεται στα επόμενα 2-3 χρόνια οι περισσότεροι θα βρεθούμε κάτω από την επιφάνεια του νερού. Τότε δεν θάχουμε άλλη επιλογή από το κουνήσουμε τα χέρια για να βγούμε στην επιφάνεια...
Το τέλος του Οττο για την Εθνική σηματοδοτεί με έναν άλλο τρόπο το τέλος μιας περιόδου που μας επεφύλασσε για φινάλε πολλά καλά και άσχημα....

Ανώνυμος είπε...

Ο Οττο αποχωρεί εκ της Εθνικής ομάδος, υπερηφάνως και με λαμπράν πορείαν εις τον Ελληνικόν χώρον.Ολαι αι νεώτεραι γενεαί θα τον ενθυμούνται δια παντός και θα αναπολούν το δημιουργικόν, ποδοσφαιρικόν του έργον.
Πολύ δε περισσότερον, ο ελληνικός αθλητικός τύπος και αι εφημερίδαι, αι οποίαι πολλάκις εσχολίασαν αρνητικώς τον Πατριάρχην του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Αθλητικαί πηγαί εκ Βερολίνου μεταδίδουν οτι μετά το Μουντιάλ ο Οττο αναλαμβάνει τα ηνία της Εθνικής Γερμανίας...

Το Προφίλ μας