Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Τελικά στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού!

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Χάθηκε η ευκαιρία για ευρύτερη συνένωση
Τελικά στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού!
Στα Καμβούνια δικαιούμασταν κάτι περισσότερο;
του Γιώργου Μαστρογιαννόπουλου από την Εφημερίδα Εν Μικροβάλτω 

dim_14.5_a"Ο κύβος ερρίφθη!". Ο Δήμος Σερβίων, ο Δήμος Βελβεντού, ο Δήμος Καμβουνίων και η Κοινότητα Λιβαδερού, συνενώνονται -το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί "επί της αρχής"- και θα αποτελέσουν πλέον το νέο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού με έδρα τα Σέρβια! Ο Δήμος Αιανής -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην τελική ψήφιση- θα υπαχθεί στο Δήμο Κοζάνης, διατηρώντας τον τίτλο της ιστορικής έδρας του  νέου δήμου!

Οι προτάσεις και  οι αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης το τελευταίο διάστημα, οι παλινωδίες και  οι ανατροπές για όλο το νομό, πυροδότησαν παντού αντιδράσεις και δημιούργησαν ένα σκηνικό εμφυλιοπολεμικό. Δεν θα ασχοληθούμε με τις επιμέρους κινητοποιήσεις, θα επισημάνουμε όμως -όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό- ότι όλες ήταν -και είναι-δικαιολογημένες. Και βέβαια θα υπήρχαν σε πολύ μικρότερο βαθμό, αν από την αρχή το νομοσχέδιο κατέβαινε με τη σημερινή του μορφή, που -όσο και διαφωνεί κανένας- έχει κάποια ορθολογική βάση.
Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης δημιουργεί σε όλους μας εύλογα ερωτήματα για το τι μέλλει γεννέσθαι. Οι ερμηνείες και οι τοποθετήσεις ποικίλουν. Κατά πόσο θα θέσει σε μια αναπτυξιακή τροχιά τους νέους δήμους ή, στον αντίποδα, θα φέρει το χάος.
Πως θα συνυπάρξουν κοινωνίες που διαχρονικά διακατέχονται από υπερβάλλουσα αντιπαλότητα. Θα είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο για το μέσο δημότη.
Πάνω σ’ αυτά θα προσπαθήσουμε να διατυπώσουμε κάποιες σκέψεις, απαλλαγμένοι πλέον από τις στενά τοπικιστικές αντιλήψεις.
Εξετάζοντας τα δεδομένα με τη σημερινή έννοια των μικρών δήμων, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η λειτουργία τους ως ένα μεγάλο βαθμό βοηθούσε στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και αναλόγως  με τις δυνατότητες και "ευκαιρίες" της εκάστοτε δημοτικής αρχής, διαμόρφωνε μια ανισόρροπη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Και γι’ αυτό, παραβλέποντας το κίνητρο της εκλογιμότητας, δικαιολογούμε τον αγώνα όλων των αυτοδιοικητικών της περιοχής μας, για κατοχύρωση της αυτοτέλειας του δήμου τους. Και κρίνοντας, πάντα με την παρωχημένη έννοια του δήμου, τις αντιδράσεις, οι Βελβεντινοί και οι Αιανιώτες ορθά διεκδίκησαν να παραμείνουν ως ανεξάρτητοι δήμοι, έχοντας να παραθέσουν θετικά στοιχεία για τα οικονομικά τους, τις δράσεις τους, την ιστορία και την κουλτούρα τους. Οι Σερβιώτες εγκλωβισμένοι στα εσωτερικά τους προβλήματα, φάνηκαν να κινούνται σε μια σωστή κατεύθυνση αλλά δεν έπεισαν κανένα και τέλος οι Λιβαδεριώτες και οι Καμβουνιώτες "για την τιμή των όπλων", αρκέστηκαν σε ανακοινώσεις, ψηφίσματα και απειλές …δυναμικών κινητοποιήσεων!
Θα αναφερθούμε ειδικότερα για την περιοχή μας, χωρίς καμιά αντιπολιτευτική και κριτική διάθεση για τα συμβούλια που πέρασαν διαχρονικά, που στο μέτρο του δυνατού προσπάθησαν. Άλλωστε Καμβούνια είμαστε όλοι αυτοί που γεννηθήκαμε, που μένουμε, που ενδιαφερόμαστε γι’ αυτόν τον τόπο και οι ευθύνες επιμερίζονται ανάλογα στον καθένα μας. Παρότι η περιοχή μας -με το Λιβαδερό- θα μπορούσε να διεκδικήσει την αυτονομία της, με το βασικό κριτήριο της ορεινής ζώνης, θεωρούμε -λυπάμαι που το λέω- ότι δεν το δικαιούμασταν. Δεν καταφέραμε να δώσουμε ουσιαστικό παρών, να τονίσουμε την παρουσία μας στα δρώμενα του νομού, να πείσουμε, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Γιατί:
Δεν καταφέραμε να συγκρατήσουμε τη φθίνουσα πορεία και τη συρρίκνωση των επιχειρήσεων μαρμάρου, ούτε καν να εξασφαλίσουμε άδειες λειτουργίας. Για το προϊόν που αποτέλεσε για δεκαετίες τον βασικό άξονα της ανάπτυξης της περιοχής.
Δεν καταφέραμε να επιτύχουμε την οδική διασύνδεση μέσω Καισαρειάς με την Κοζάνη, για λίγες εκατοντάδες μέτρα ασφαλτόστρωσης.
Δεν καταφέραμε να επιτύχουμε το ελάχιστο ανταποδοτικό τέλος από τη ληστρική επίθεση της ΔΕΗ στον υγροβιότοπο των Αναβρυκών, απ’ όπου εξορύχτηκαν εκατομμύρια κυβικά αμμοχάλικου. Και εκεί που μας χρώσταγαν μας …έκοψαν και το ρεύμα στο Δημαρχείο!
Δεν καταφέραμε να παραλάβουμε και να διαχειριστούμε ένα ημιτελές Γεωπάρκο, απαιτώντας παράλληλα την ολοκλήρωσή του, με προφανή τον κίνδυνο της απαξίωσής του.
Δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε υποδομές στο πανέμορφο δάσος της Ελάτης και αντί αυτού δεχόμαστε απειλές για κατεδάφιση και επιβολή προστίμου ενός κτιρίου-καταφυγίου 40 τ.μ. που έκανε ο σύλλογος.
Δεν καταφέραμε να στήσουμε ένα αξιοπρεπές μνημείο στους Λαζαράδες, όπου έγινε μια από τις σπουδαιότερες μάχες της νεότερης ιστορίας μας.
Δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε οριστικά(;) την πιθανότητα δημιουργίας ΧΥΤΑ αμιάντου, στην περιοχή του Ζιδανίου.
Δεν καταφέραμε να συνδέσουμε με άσφαλτο, τον οικισμό του Φρουρίου με την έδρα του δήμου…
Άποψή μας είναι ότι ο "Καλλικράτης" φέρνει νέα ουσιαστικά δεδομένα στην αυτοδιοικητική δομή της χώρας και πρέπει να τα δούμε από μια άλλη οπτική γωνία που να ξεφεύγει από την …πεπατημένη. Οι νέοι δήμοι καλούνται να παίξουν το ρόλο μικρών νομών, αφού με την κατάργηση των νομαρχιών θα περιέλθουν σ’ αυτούς πολλές από τις αρμοδιότητες και της νομαρχίας. Αυτό ενισχύει και δίνει προβάδισμα στους μεγάλους δήμους. Το ενιαίο γεωγραφικό νοτιοανατολικό τόξο του Ν. Κοζάνης που περιλαμβάνει το Βελβεντό, τα Σέρβια, το Λιβαδερό, τα Καμβούνια και την Αιανή είναι προικισμένο από τη φύση και την Ιστορία. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής είναι αναμφισβήτητα μεγάλα και δεν είναι του παρόντος να τα αναφέρουμε. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι παραδόσεις και η κουλτούρα έχουν μια ομοιογένεια που ενδοαμφισβητείται από αστήρικτους ανταγωνισμούς, αντιπαλότητες και προκαταλήψεις. Και απ’ αυτό το πρίσμα πιστεύουμε ότι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε έναν ισχυρότατο δήμο με αναπτυξιακή προοπτική. Αυτή άλλωστε ήταν και η εναλλακτική επιστημονική πρόταση από τη σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η επαναφορά στο "δια ταύτα" είναι επιβεβλημένη. Ο νέος Δήμος Σερβίων-Βελβενδού από τη χρονιά που έρχεται, θα πρέπει να θεωρείται γεγονός. Ίσως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, ίσως και καλύτερα. Ας μη μείνουμε σ' αυτό. Ας αφήσουμε πίσω αυτά που μας χώριζαν και ας συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να συμπορευτούμε για το καλό όλης της περιοχής. Και το Βελβεντό πιστεύουμε ότι θα ωφεληθεί μακροπρόθεσμα από τη συνένωση αυτή. Η τάση απομόνωσης και ανάπτυξης που συντηρούσε με επιτυχία για πολλά χρόνια, θεωρείται πλέον ξεπερασμένη.
Ίσως το "τοπίο" στη συγκεκριμένη συγκυρία να είναι το χειρότερο. Οδηγούμαστε σε ένα δήμο -Σερβίων- που, σύμφωνα με παραδοχές μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι υπερχρεωμένος, ενώ η πρόσφατη οικονομική κρίση σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά και τις χρηματοδοτήσεις της κεντρικής εξουσίας. Η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα προβλέπεται δύσκολη. Ο νέος δήμος θα αργήσει να βρει την …περπατησιά του. Αλλά θα τη βρει. Μεμψιμοιρία και απογοήτευση δεν αρμόζουν και δεν βοηθούν.
Στη νέα αυτοδιοικητική μάχη αναμένεται να στρατευτούν άτομα που πρωταγωνίστησαν τουλάχιστον σε νομαρχιακό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, κάτι που δίνει την ελπίδα για αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της αυτοδιοίκησης. Αναβαθμισμένο ρόλο καλούνται επίσης να διαδραματίσουν τα τοπικά συμβούλια και οι ενεργοί πολίτες του κάθε τοπικού διαμερίσματος. Τα ζητούμενο βέβαια είναι να υπάρξει συγκράτηση του πληθυσμού στα χωριά μας. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επικροτούμε -έστω και τις αυθόρμητες- κραυγές που διατείνονται ότι πρέπει να πάρουμε -όσοι δεν μένουμε μόνιμα- τα "δικαιώματά" μας από το δήμο…
Η νέα πρόκληση που λέγεται Δήμος Σερβίων-Βελβεντού (ο τίτλος δεν περιλαμβάνει τα Καμβούνια, αλλά τώρα λίγη σημασία έχει) είναι μπροστά μας.
Ας δώσουμε ο καθένας μας τον αγώνα για το καλύτερο!

Γ.Μ. 22.5.2010
(Κύριο άρθρο στην "Εν Μικροβάλτω..." Μάιος 2010/ΑΦ19)

13 σχόλια:

ΕΝΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ . ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ , ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ . ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ . ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ . ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ . ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΤΕΙΡΟΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ , ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΝΟΙ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΙ .ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ . ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ . ΑΠΟ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ .

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οι Σερβιώτες πρέπει να αρχίσουμε έστω και αργά τον αγώνα. "Καμιά σύνθετη ονομασία"

κοματόσκυλο είπε...

Αυτός σε γενικές γραμμές θα πρέπει να είναι ο στόχος.
Ομως για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει, οπου υπάρχουν αντιδράσεις απο τις κοινωνίες, δικαιολογημένες η αδικαιολόγητες, να υπάρξει πρώτα διαδημοτική συνεργασία η οποία θα λειάνει όλες τις αντιθέσεις.
Οχι αποφασίζομεν και διατάσσομεν, τι είμαστε, αβουλα οντα, δεν μας κόφτει, δεν θέλουμε την πρόοδό μας;
Αει σιχτίρ με τους σωτήρες μας μιά ζωή.

Ανώνυμος είπε...

"Στη νέα αυτοδιοικητική μάχη αναμένεται να στρατευτούν άτομα που πρωταγωνίστησαν τουλάχιστον σε νομαρχιακό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, κάτι που δίνει την ελπίδα για αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της αυτοδιοίκησης."
Το πιάσαμε το υπονοούμενο σύντροφε.
Πες μας όμως πως πρωταγωνίστηκαν ; Τι ιδέες κατέθεσαν ; Τι ζητήματα ανέδειξαν και που συγκρούσθηκαν; Όλα τα έργα με τους ίδιους πρωταγωνιστές πρέπει να γυρίζονται δεν υπάρχουν άλλοι;
Τέλος επειδή συμμετέχει κάποιος σε ένα θεσμό δεν σημαίνει οτι ειναι και πρωταγωνιστής μπορεί να ειναι και κομπάρσος.

Ενας απλός θεατής.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ 11:44 ΞΥΥΥΥΥΥΠΝΑ! ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Κ ΣΥ ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΟΥ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ? ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΕΧΕΤΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΕ ΒΕΛΒΕΝΤΟ, ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΕΡΟ...! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Εμεις οι Σερβιωτες πρεπει να σκεφτομαστε και τους αλλους και οχι να θελουμε και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο.Προβοκατορες και ανοητοι καλυτερα να γυρισουν στην σπηλια τους

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 12:21 ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;
ΔΙΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΜΠΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΔΙΚΑ ΘΑ ΛΕΓΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΝΝΟΙΩΣΑΝ ΕΚΠΛΗΞΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, Η ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ, ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ, Η ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΧΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Κ.Τ.Λ., ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΡΙΠΛΗ Η ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΦΟΣΩΝ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ 3 ΔΗΜΟΙ Κ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ; ΕΓΩ ΣΑΝ ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΝ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΦΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ. ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΛΛΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ; ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ. ΧΡΥΣΩΝΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΑΛΛΟΥ, ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑ ΠΑΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ-ΓΝΩΣΤΟΥΣ- ΛΟΓΟΥΣ :Δ Η Μ Ο Σ Σ Ε Ρ Β Ι Ω Ν.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟ "ΕΜΠΑΙΝΕ" ΚΑΙ Η ΑΙΑΝΗ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ. ΑΙΑΝΗ ΔΗΛΑΔΗ. ΘΑ ΜΕ ΤΙΜΟΥΣΕ ΣΑΝ ΣΕΡΒΙΩΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΟ ΟΝΟΜΑ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ: ΚΟΚΟΛΙΟΥΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΧΡΕΗ, ΚΑΘΑΡΑ ΣΟΚΑΚΙΑ, Κ.Τ.Λ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΛΗΣΑΝΤΑ ΓΙΩΡΓΟ
ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΩΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ

Λ.Μ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΥ ΓΙΩΡΓΟ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ?? ΕΓΩ ΟΧΙ!! ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣ???? ΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΝΕΡΑΙΔΑΣ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ!ΞΕΣΠΙΤΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ? ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΤΟΡ?? ΤΗ ΛΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!!!! ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΚΑΙΡΟΙ ΠΕΙΝΑΣ!!!! ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ.....ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥΣ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ? ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ? ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ??? ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΡΟΔΑΚΙΝΑ....ΤΟΥΆΧΙΣΤΟ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΡΩΩ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΤΗΡΟΥΣΡ Η ΟΧΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Κ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!
ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ Λ.Μ. ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΑ ΠΑ'ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΕ ΛΕΓΕΤΕ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ. ΙΣΩΣ Δ. ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ, ΑΛΙΑΚΝΟΝΑ, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΣ Κ.Λ.Π. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΒΕΛΒΕΝΤΟ, ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΕΡΟ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΤΟΟΟΟΟΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΠΛΕΞΑΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΕΤΟ ΣΕΡΒΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 3:29 ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΙΣ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΙΚΑ Σ'ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ POSTS ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ "ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ" ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ

Λ.Μ

ΜΜ είπε...

Δυστυχώς οι τοπικοί νομαρχιακοί και δημοτικοί παράγοντες της περιοχής μας ήταν απόντες ή δεν θέλησαν να γίνει διαβούλευση. Μπορεί "η σιωπή είναι να είναι χρυσός" αλλά η περιοχή είχε ανάγκη την παρέμβασή τους για να μη βγει λαβωμένη από τη δήθεν "διαβούλευση".
Δυστυχώς εδώ η σιωπή τους φαίνεται να έγινε από υστεροβουλία ή από έλλειψη θάρρους γνώμης.
Φέρουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και το κομμάτι που τους αναλογεί είναι μεγάλο.
Όσο για τα άλυτα προβλήματα που αναφέρονται και στο άρθρο για την περιοχή είναι μια απόδειξη ότι οι τοπικοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής μας δεν φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών μας.
Γιαυτό απαιτείται ανανέωση με ανθρώπους που δεν έχουν γίνει μέρος του αποτυχημένου συστήματος που πλέον καταρρέει.
Νέα αρχή με παλιά υλικά είναι συνταγή αποτυχημένοι.

Το Προφίλ μας