Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Το Βελβεντό μετά την αυτονομία έχασε και στο όνομα

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Ολονύκτια συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής
Απογοήτευση επικρατεί στο Βελβεντό, το οποίο έχασε την διεκδίκηση του αυτόνομου δήμου. Και εκτός από τον αυτόνομο δήμο έχασε και την πρωτοκαθεδρία στο όνομα, αφού ο ενιαίος «Καλλικράτειος» δήμος από «Δήμος Βελβεντού-Σερβίων» που ήταν μετατράπηκε σε «Δήμος Σερβίων-Βελβεντού». Η αλλαγή της επωνυμίας πάντως ικανοποιεί τα Σέρβια, έστω και μερικώς, αφού κάποιοι επέμειναν να ονομαστεί «Δήμος Σερβίων». Το σοκ στο Βελβεντό είναι μεγάλο, αφού μετά την απόλυτη ικανοποίηση του αυτοδύναμου δήμου στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, ήρθε η ψυχρολουσία με την απόφαση για τον ενιαίο δήμο «Βελβεντού-Σερβίων», στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τα Καμβούνια και το Λιβαδερό. 


Στη συνέχεια ήρθε το τελικό «Δήμος Σερβίων-Βελβεντού». Προχτές βράδυ πραγματοποιήθηκε μαραθώνια συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του δήμου Βελβεντού, το οποίο άρχισε την συνεδρίασή του στις 11 το βράδυ και ο τελείωσε στις 2.30 τα ξημερώματα. 
Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας, το οποίο συντάσσονταν και επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα χτες αργά το απόγευμα. Συγχρόνως αξιολογήθηκαν οι παρεμβάσεις που έγιναν και συζητήθηκαν οι νέα πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν. Μία σκέψη είναι να ενταθεί η πίεση προς το υπουργείο Εσωτερικών μέσω των τοπικών βουλευτών, αλλά αυτό προϋποθέτει να εξασφαλιστεί η ομοφωνία των βουλευτών και η υιοθέτηση του αιτήματος για αυτόνομο δήμο Βελβεντού, απ' όλους.
Δηλαδή οι φορείς του Βελβεντού θέλουν να πετύχουν αυτό που πέτυχε η Σιάτιστα με τον τρόπο που το πέτυχε. Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο τριήμερο υπήρξαν αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με τους βουλευτές. Οι τελευταίοι υποστήριξαν τα σενάρια των πέντε ή επτά δήμων στο νομό, μέσα στα οποία «χωράει» αυτόνομος δήμος Βελβεντού, αλλά αυτό δεν αρκεί για τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος θα ζητήσει ομόφωνη γραπτή απόφαση των πέντε βουλευτών, πράγμα το οποίο είναι δύσκολο. Πάντως η Συντονιστική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει ξανά σήμερα, προκειμένου να αποφασίσει τα νέα βήματα. Κυριαρχούν δύο σενάρια: Το ένα είναι να συνεχιστούν ήπιες μορφές παρεμβάσεων, όπως έγινε μέχρι σήμερα, μέχρι την τελική ψήφιση του Καλλικράτη. Το άλλο είναι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Ποια θα είναι η τελική απόφαση θα το δούμε σήμερα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά τη συζήτηση στο ΤΟΠ με τους δημάρχους Στεργίου και Κοκολιό ένα πράγμα έχω να πω:
ΑΙΝΤΕ ΑΙΝΤΕ!!!

ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΤΗΣ είπε...

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ
ΝΤΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΣΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΜΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΥΝ

ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΤΗΣ είπε...

Γυμνοί και οι δυο!
Μικροπρεπείς με τη δικαιολογία εσύ άρχισες πρώτος!
Απίστευτα επιχειρήματα που ταλαιπωρούσαν την αλήθεια!
Ούτε καν τους ενδιέφερε ότι ρίχνουν λάδι στη φωτειά, για να κάψουν ολόκληρη την περιοχή!
Ενδιαφερόταν πιο πολύ για την υστεροφημία τους παρά για τον τόπο!
Καμία αναφορά για υπόλοιπη περιοχή, τη θεωρούν τσιφλίκι τους!
Μια σκέτη απαγοήτευση!
Μέχρι που έφτασε ένας σοβαρός δημοσιογράφος να πει "λυπάμαι για τη συζήτηση"
Μας ξεφτυλίζουν και μεις τους παρακολουθούμε σαν απλοί θεατές, σαν να είναι κάτι που δεν μας αφορά. Τη σοφροσύνη μας την πήραν για αδυναμία!
Μας βάλαν και οι δημοσιογράφοι να παίξουμε με τα τσικό Ντοβόλης-Δισερής-Μπελιάς-Ζυγούρης!
Κοκολιός - Στεργίου στους μεγάλους!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΟΥΝ Κ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ

Λ.Μ

Ανώνυμος είπε...

Ο Βελβενδός δεν έβαλε ποτέ θέμα ονόματος. Τα Σέρβια το βάζουν και το ξαναβάζουν και επιμένουν ο Δήμος να έχει μόνο το δικό τους. Αυτό και αν είναι φτύσιμο σε όλους ξεκινώντας πρώτα απο Βελβεντό και μετά Καμβούνια και Λιβαδερό.
Αν θέλετε να δείτε κάποιοι την αλήθεια.
Αν δεν θέλετε, μπορείτε να γράφετ αχαρακτήριστα σχόλια, σαν και αυτά που γράψατε παραπάνω.
Το μείζον πρόβλημα είναι τα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

3:11 Αλήθεια δεν έχετε πρόβλημα με το όνομα; Τότε γιατί τον Δήμο σας στον Καποδίστρια δεν τον ονομάσατε Δήμος Βελβεντού-Σκούλιαρης;

Ανώνυμος είπε...

Μη βάζετε το Δήμο μας στο στόμα σας. Ζητείστε πρώτα από τον Κοκκολιό να σας πει με στοιχεία επίσημα σε ποιους οφείλονται τα 1,4 εκ. ευρώ τα οποία ανέφερε ως χρέος του Δήμου του (άλλος για τη μπίλια του χρέους) και μετά όταν διαπιστώσεται ότι εκεί δεν έχει υπολογίσει την Α υποχρέωση, το Β δάνειο κτλ τα ξαναλέμε. Ας βγείτε τώρα να ζητήσετε τον απολογισμό του 2009 και βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΣ" ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΡΙΝ 10 - 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ!!!!!! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΟΓΟ ΘΕΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΤΑΤΕΙΟΥ" ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ?

ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Το Προφίλ μας