Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Στην Αθήνα βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Αιανής

Δελτίο Τύπου 26-05-2010 
Με την παρουσία τους στην Αθήνα την Τρίτη το απόγευμα 25 Μαίου 2010 έξω από τη Βουλή , συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι του Δήμου Αιανής, αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που προτείνει την κατάργηση του Δήμου και την ενσωμάτωση του στο διευρυμένο Δήμο Κοζάνης , σύμφωνα με το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης». 


Εκατόν πενήντα Αιανιώτες κυρίως νέοι και νέες, με επικεφαλής το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και με τον συντονισμό της Επιτροπής Αγώνα, έδωσαν μαχητικό «παρόν» λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Βροντοφώναξαν το αίτημα για την παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής και έκαναν αίσθηση με την μαχητική τους παρουσία επί πεντέμιση ώρες. Διένειμαν στους εισερχόμενους στη Βουλή Βουλευτές όλων των κομμάτων έντυπο υλικό, με τα ψηφίσματα των λαϊκών συνελεύσεων και τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησαν την υποστήριξη τους. Πολλοί από αυτούς γνώριζαν πάρα πολλά για την ιστορικότητα της Αιανής και δεσμεύτηκαν πως θα το κάνουν. 
Οι βουλευτές του ν. Κοζάνης κ.κ Αθανασιάδης , Βλατής , Κουκουλόπουλος και Παπαδόπουλος , που ήρθαν και συνομίλησαν με τους συμπατριώτες τους , δεσμεύτηκαν στην υποστήριξη του αιτήματος του Δήμου Αιανής, εφόσον ο αρμόδιος Υπουργός δεχθεί να «ανοίξει» το χωροταξικό κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Ο Δήμαρχος Αιανής τους παρέδωσε κείμενο με το αίτημα του Δήμου Αιανής , που αφού το υιοθετήσουν , ζήτησε να το προωθήσουν στον κ. Ραγκούση. Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας , χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους , που επίμονα ζητούσαν την υποστήριξη της και είπε πως το συμφέρον της Αιανής ταυτίζεται με την πρόταση του Υπουργείου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδου και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κολοκοτρώνης χαιρέτισαν και αυτοί τους συγκεντρωμένους και δεσμεύτηκαν πως θα θέσουν στη Βουλή το αίτημα της κοινωνίας του Δήμου Αιανής. 
Ο Δήμαρχος Αιανής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταθόπουλος, Γκανάτσιος , Μαυροδήμος και Ντιντίνος , που αποτελούσαν την αντιπροσωπεία του Δήμου, παρακολούθησαν την έναρξη της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής και είχαν συναντήσεις με αρκετούς άλλους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες , προκειμένου να προωθήσουν το αίτημα . Συναντήθηκαν δε και με τις αντιπροσωπείες των Δήμων Βελβενδού και Νεάπολης και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις. Άποψη της αντιπροσωπείας του Δήμου μετά τα όσα συνέβησαν , είναι πως αν και για την ώρα δεν φαίνεται να «ανοίγει» το χωροταξικό , τελικά αυτό θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και δεν αποκλείεται στον νομό Κοζάνης να προστεθούν άλλοι τρεις Δήμοι , καθώς η πρόταση αυτή , φαίνεται η μόνη ρεαλιστική και συγκεντρώνει την υποστήριξη των περισσότερων παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν στη λήψη απόφασης. 
Γραφείο Τύπου Δήμου Αιανής

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ! ΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

o koukoulovlaxos yposthrixe?e den to pisteyw...parte to xampari re psyfous mazeyoun...

Ανώνυμος είπε...

Το δικό μας θέμα που βρίσκεται; Θα καταφέρουν κάτι ή θα ντροπιαστεί το όνομά μας;

Ανώνυμος είπε...

O ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΛΕΕΙ 4 ΔΗΜΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΕΟΡΔΑΙΑΣ-ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΟΙΟΥ.ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ..

Το Προφίλ μας