Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Η Ολιγαρχία του Πλούτου και τα αίτια της Κρίσης

του Τάσου Χ. Σαββίδη
Αν ψάξουμε να βρούμε ποιοι είναι πίσω από τα πραγματικά αίτια της «τεχνητής κρίσης» που οδηγεί στην εξαθλίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, θα δούμε πως πίσω από αυτά βρίσκονται άνθρωποι αποτυχημένοι. 
Άνθρωποι που δεν έχουν ούτε αρχές, ούτε αξίες και ιδανικά. 
Αυτοί που δεν μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους από μόνοι τους και να αποκτήσουν με τον μόχθο τους τα αγαθά της ζωής που τόσο απλόχερα μας προσφέρει η φύση. 

Αυτοί που για να φτάσουν εκεί δεν σεβάστηκαν τίποτε, πάτησαν επί πτωμάτων και κατακλέψανε τον κόσμο. 
Αυτοί που δεν μπόρεσαν να γευθούν την ίδια τη ζωή που αναδύεται μέσα από την απλότητα και την αλήθεια. 
Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να νοιώσουν την ευτυχία μέσα από τα απλά αλλά τα τόσο σημαντικά πράγματα. 
Αυτοί που δεν κατάλαβαν ποτέ πως ο καθαρός αέρας, το άρωμα των λουλουδιών, οι μελωδίες των πουλιών και το γάργαρο νερό που βρίσκεται άφθονο στην φύση ανήκει σε όλους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα στερήσει από εμάς και τα παιδιά μας.
Αυτοί που δεν κατάφεραν να νοιώσουν αυτά που έζησαν οι απλοί, αλλά υπερήφανοι και γεμάτοι από αξιοπρέπεια άνθρωποι.
Τι έχετε να πείτε εσείς οι πλούσιοι αυτής της γης, που δεν μπορείτε, ούτε να αναπνεύσετε τον καθαρό αέρα, ούτε να γευτείτε την σταλαγματιά της ζωής. Εσείς που δεν μπορείτε ούτε για μια στιγμή να αφήσετε τους εαυτούς σας ελεύθερους να κοιτάξουν κατάματα τον ήλιο, και ούτε να σταθείτε στην κορυφή του βουνού για να απολαύσατε την ομορφιά του απέραντου κάμπου που απλώνεται στα πόδια σας. Φοβάστε, φοβάστε ολοένα και περισσότερο όχι επειδή σας βαραίνει η συνείδηση σας , αλλά επειδή ο πλούτος που έχετε αποκτήσει θα επιφέρει και την καταστροφή σας. Να χαίρεστε λοιπόν τα πλούτη σας και τις κατεστραμμένες συνειδήσεις σας. Το μόνο που μπορείτε να καταφέρετε είναι να καταστρέψετε αυτόν τον όμορφο κόσμο που η φύση με τόσο στοργή και σοφία φρόντισε μέχρι σήμερα. Το τέλος σας θα είναι ίδιο με την αρχή της ζωής σας. Με τη μόνη διαφορά ότι τότε κατασπαράζατε ό, τι βρίσκατε μπροστά σας για να αποκτήσετε πλούτο. Τώρα σας τιμωρεί η ίδια η ζωή. Γιατί οι επιπτώσεις των όσων καταστροφικών ενεργειών έχετε κάνει μέχρι σήμερα θα έρθουν επάνω σας. Θα πληρώσουμε ακριβά όλοι μας τις ζημιές που έχετε κάνει στο περιβάλλον. Θα πληρώσει ακριβά η ανθρωπότητα τις ζημιές που έχετε κάνει στις συνειδήσεις των ανθρώπων. 
Μη χαίρεστε όμως γιατί η δική σας καταστροφή θα είναι ακόμη πιο οδυνηρή. Οι συνέπειες των βάρβαρων πράξεών σας θα έρθουν επάνω σας. Και μην ξεχνάτε ποτέ: «η γη ό, τι δίνει, αργά ή γρήγορα το παίρνει πίσω».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

eleos...
kostas

Ανώνυμος είπε...

Εγώ γιατί είμαι σίγουρος ότι το επόμενο άρθρο δε θα είναι τόσο γενικό και θα είναι λιιιιγο προεκλογικό!!! Τελικά το χουι δε κοβεται!!

Ανώνυμος είπε...

αιντε αιντε....!!! απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα.
για την ταμπακιερα τιποτα...

Ανώνυμος είπε...

MPRABO
MOY ARESE PARA POPY AYTO TO ARTHRO

MAKRIA APO KOTSOMBOLISTIKA

SYNEXISE

Το Προφίλ μας