Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ερωτηματικά για το θάνατο του μικρού Γιάννη

Δυόμισι μήνες μετά το θάνατο του μικρού Γιάννη Μωϋσιάδη από την Κοζάνη και μετά από δύο εντολές της υπουργού Υγείας, δύο επιθεωρητές υγείας της βόρειας Ελλάδας προτείνουν τη διενέργεια ΕΔΕ για τις συνθήκες θανάτου του. Το παιδί υπέκυψε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από ένα ταξίδι που είχε κάνει σε νοσοκομεία της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και σειρά λαθών, όπως καταγγέλλουν οι γονείς του. 


Οι επιθεωρητές ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης μετά τη δεύτερη εντολή που έδωσε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς η πρώτη εντολή, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε κινηθεί καν. Οι δύο επιθεωρητές, αφού παρέθεσαν σειρά ερωτημάτων, διαπίστωσαν ότι ο διοικητικός έλεγχος όλων των σχετικών εγγράφων των διοικητών δεν επαρκεί. Η τραγική υπόθεση άρχισε δύο εβδομάδες πριν από το θάνατο του βρέφους , όταν το βρέφος υποβλήθηκε σε εμβόλιο ηπατίτιδας και στη συνέχεια παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Ο παιδίατρος της οικογένειας απουσίαζε και οι γονείς απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου όμως η παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί. Έτσι, απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου όμως και εκεί η παιδιατρική κλινική είναι κλειστή. Για να βοηθήσουν το παιδί τους οι τραγικοί γονείς μετέφεραν το παιδί τους στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα. Παρουσιάστηκαν ωστόσο επιπλοκές και το μωρό άρχισε να μελανιάζει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί και νέα μεταφορά του βρέφους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη, όπου το άτυχο μωρό άφησε την τελευταία του πνοή, το πρωί της Τετάρτης. Η «οδύσσεια» συνεχίστηκε για τους γονείς, αφού βρέθηκαν μπροστά σε ένα γραφειοκρατικό αδιέξοδο και εφημερίες που δεν συνέπιπταν, όταν ζήτησαν να διενεργηθεί νεκροψία. Τελικά την υπόθεση ανέλαβε προσωπικά ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Δ. Ψαρούλης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να αναφέρει ακριβή αίτια θανάτου και ότι από τη νεκροψία προέκυψε ότι το βρέφος είχε εκτεταμένη σηψαιμία των άκρων και απόφραξη των ζωτικών του οργάνων. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο δήμαρχος Κοζάνης ζήτησε να δημιουργηθεί περιφερειακό νοσοκομείο στη Δυτική Μακεδονία.
Πηγή: madata.gr

1 σχόλιο:

sottis είπε...

δεν εχασες και κατι που πεθανες μικρε γιαννακη.εκτος απο ενα ηλιο να ανατελει,δυο γονεις να σε λατρευουν,και αυτο που δικαιουται καθε ανθρωπος: το δικαιωμα στην ελπιδα.
κι αν βλεπεις απο κει πανω τι γινετε εδω κατω,σιγουρα θα ριχνεις το γελιο που δεν θα προλαβαινες να ριξεις σε ολη σου την ζωη.εμεις οι μεγαλοι μαλωνουμε για "αλλα" πιο "σοβαρα"...
εχουμε πηξει στην σοβαροφανεια παναθεμα μας.

R.I.P

Το Προφίλ μας