Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Έτσι φακέλωνε η Νέα Δημοκρατία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

από το ΒΗΜΑ
Φακέλωνε τους πάντες η ΝΔ, ακόμα και για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στα υποκαταστήματα του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), προωθώντας ημετέρους και αντικαθιστώντας από καίριες θέσεις όσους δεν ανήκαν στον ιδεολογικό της χώρο. «Ο μηχανισμός φακελώματος » λένε σήμερα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, « λειτουργούσε ως μια άτυπη, αλλά πλήρως εμπιστευτική αγροτική... ΕΥΠ» και περιελάμβανε, όπως λένε, ακόμα και προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων προς προαγωγή. «Είναι νεοδημοκράτες, είναι ικανοί, είναι γρήγοροι, είναι έμπιστοι και προτείνεται να τοποθετηθούν ως προϊστάμενοι» αναφέρει έγγραφο-ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα «Το Βήμα». 
Στον αντίποδα, για τους μη αρεστούς, το έγγραφο σημείωνε ότι «είναι ΠαΣοΚ, ή ΣΥΝ, ή ΚΚΕ, άρα είναι αργός, δημιουργεί προβλήματα, επηρεάζει κόσμο ιδεολογικά, δεν ανήκει στον δικό μας χώρο και προτείνεται να αντικατασταθεί άμεσα». 

Ξέχασαν να τα εξαφανίσουν  
Το εντυπωσιακό στην υπόθεση του γαλάζιου φακελώματος- που έγινε γνωστό όταν το έγγραφο εντοπίστηκε τυχαία, ξεχασμένο μέσα σε ένα συρτάρι του υπουργείου είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε αποχωρώντας να εξαφανίσει κάθε αρχείο που πιθανόν να την «ενοχοποιούσε» . Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να καταθέσει το έγγραφο αυτό στη Βουλή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Εμπειρα στελέχη του ΕΛΓΑ χαρακτηρίστηκαν μόνον από ένα έγγραφο που φέρεται ότι εστάλη εμπιστευτικώς από τον τότε πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ν. Κατσαρό στον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκο, παραμονές της αντικατάστασης προϊσταμένων στις διευθύνσεις υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ, ως «ικανά, συνεπή και γρήγορα» επειδή απλώς ανήκαν στη ΝΔ. Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 4 Μαΐου του 2005 και με αυτό προτείνονται και... «παραθυράκια» για τις τοποθετήσεις των «ημετέρων», ώστε και οι τοποθετήσεις να εμφανίσουν ένα είδος νομιμοφάνειας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αποζημιώσεις στους προς απόλυση.
Στην Αλεξανδρούπολη για παράδειγμα προτείνεται να παραμείνει ο Π.Τ. που ανήκει στη ΝΔ. Αλλά αυτό μάλλον δεν αρκούσε και δίνονταν και ενισχυτικές πληροφορίες, όπως ότι ο εν λόγω κύριος εκλέχθηκε και πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ, αλλάζοντας με τη δυναμική του και τον συσχετισμό δυνάμεων μέσα στον Οργανισμό: «Εφέτοςη ΝΔ κέρδισε 3 έδρες, ενώ το ΠαΣοΚ 2 και το ΚΚΕ 2, ενώ πέρυσι ήταν 1 η ΝΔ, 5 το ΠαΣοΚ και 1 το ΚΚΕ » αναφέρεται στο έγγραφο. Ικανός, γρήγορος και... Δεξιός Για τη Βέροια η πρόταση είναι μία: Να παραμείνει ο Ι.Β., επειδή ανήκει στη ΝΔ και είναι συνεργάσιμος και εργατικός και αρκετά έμπειρος. Το ίδιο συνέβη και με τα Ιωάννινα όπου προτείνεται να παραμείνει ο Κ.Ρ. επειδή ανήκει στη ΝΔ και επιπλέον επειδή είναι... ικανός, γρήγορος και πολύ συνεπής. Με όλα αυτά τα «προσόντα» προτείνεται να «του έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη». Στην Καβάλα όμως ο προϊστάμενος Δ.Δ. πρέπει να αντικατασταθεί γιατί ανήκει στον ΣΥΝ ή στο ΠαΣοΚ. Και σημειώνεται μάλιστα ότι «επιβάλλεται η αντικατάστασή του, χωρίς να είναι αρνητικό το έργο που επιτελεί». Στη Λαμία ο νεοδημοκράτης προϊστάμενος Π.Κ. πέφτει θύμα εσωκομματικής διαμάχης. Ανήκει μεν στη ΝΔ, αλλά θα πρέπει να αντικατασταθεί με τον επίσης νεοδημοκράτη Γ.Α., «ικανό και έμπειρο στέλεχος του ΕΛΓΑ». Αντιθέτως, στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα φαίνονται πιο απλά. Ο προϊστάμενος Δ.Μ. ανήκει καθαρά στο ΠαΣοΚ και πρέπει να αντικατασταθεί με τη δικαιολογία ότι «του ξέφυγε ο έλεγχος στη διοίκηση» . Είναι ΠαΣοΚ, άρα... δεν κάνει
Στην Κοζάνη υπάρχει μια ξεχωριστή περίπτωση. Δεν γνώριζαν πού ακριβώς ανήκει ο προϊστάμενος Θ.Μ. και αξιολογήθηκε ότι ανήκει «μάλλον στο ΠαΣοΚ, αλλά χωρίς να εκδηλώνεται». Αφού δεν είναι νεοδημοκράτης, μάλλον θα είναι ΠαΣοΚ, θα σκέφτηκαν, και ως πασόκος είναι- σημειώνεται- άνθρωπος μετρίων ικανοτήτων: « Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και όταν λέει την αλήθεια». Και να ΄ταν μονάχα αυτό; «Εχει κάνει αρκετές γκάφες που προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή». Και έπειτα απ΄ όλα αυτά προτείνεται η αντικατάστασή του. Ποιος θα τον διαδεχθεί; Ο Γ.Π. που είναι άνθρωπος της ΝΔ και εξαιρετικών ικανοτήτων! 
Παρόμοια λύση προτείνεται και για την Πάτρα, όπου ο προϊ στάμενος Ε.Τ. ανήκει με βεβαιότητα στο ΠαΣοΚ. Μόνο που, όπως σημειώνεται, ως προς τον διάδοχό του υπάρχει πρόβλημα. Στην Πάτρα, στην Τρίπολη και στο Αγρίνιο δεν υπάρχει κατάλληλο πρόσωπο. Πρέπει να επιστρατευτεί κάποιος (προφανώς νεοδημοκράτης) από την Αθήνα. Αντιθέτως στο Ηράκλειο ο προϊστάμενος Γ.Μ. ανήκει στο ΠαΣοΚ και μάλιστα στους σκληροπυρηνικούς, αφού όπως σημειώνεται «αν κρίνει κανείς από τα πολλά παράπονα που διατυπώνονται εναντίον του πρέπει να είναι αρκετά πιστός στο κόμμα και στα κελεύσματά του». Και ασφαλώς προτείνεται να αντικατασταθεί. Ως διάδοχος προτείνεται ο Ι.Ζ. που είναι νεοδημοκράτης και επιπλέον με την πρόταση αυτή πραγματοποιείται και η επιθυμία των κρητών νεοδημοκρατών: «Τον προτείνουν όλοι οι Κρήτες (υπουργός, υφυπουργός, βουλευτές, ΝΟΔΕ Ηρακλείου)», όπως αναφέρεται επί λέξει. «Ανήκουν στον χώρο μας» Στην Αθήνα, στην καρδιά της χώρας, προϊστάμενος είναι ο Ι.Π. αλλά ουδείς γνωρίζει πού ανήκει ιδεολογικά. Μάλλον τους έχει μπερδέψει ο άνθρωπος, αφού όπως σημειώνεται δεν «εκδηλώνεται ή μεροληπτεί υπέρ άλλου χώρου». Για αυτό χαρακτηρίζεται ως «πολύ αργός και άβουλος». Η αντικατάστασή του, αναφέρεται, θα διευκόλυνε το έργο του υποκαταστήματος. Με ποιους θα έπρεπε να αντικατασταθεί; Από τον Σ.Μ. ή τον Σ.Κ. «που ανήκουν στον χώρο μας και παραγκωνίστηκαν από την προηγούμενη διοίκηση». ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
Για τον προϊστάμενο στην Καβάλα: «Ανήκει μάλλον στον ΣΥΝ ή στο ΠαΣοΚ. Επιβάλλεται η αντικατάστασή του, χωρίς να είναι αρνητικό το έργο που επιτελεί»
Για τον προϊστάμενο στην Κοζάνη: «Ανήκει μάλλον στο ΠαΣοΚ, αλλά χωρίς να εκδηλώνεται. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και όταν λέει την αλήθεια»
Για τον προτεινόμενο στη Θεσσαλονίκη: «Είναι ικανός, τίμιος, έμπειρος άνθρωπος και νεοδημοκράτης στις πολιτικές του πεποιθήσεις»
Ν.ΚΑΤΣΑΡΟΣ «Απλώς αξιολογούσα τα στελέχη» Ο πρώη
ν πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ.Ν.Κατσαρός σε συνομιλία με «Το Βήμα» είπε ότι «εγώ απλώς αξιολογούσα τα στελέχη», λέγοντας ότι έχει αποστείλει πολλές επιστολές στον υπουργό και προσθέτοντας: «Είχα ορισμένες πληροφορίες και όφειλα να ενημερώσω τον αρμόδιο υπουργό».Παραμένει πάντως αναπάντητο το ερώτημα πώς όλοι οι μη ανήκοντες στη ΝΔ εκρίθησαν ανάξιοι και πώς ταυτοχρόνως απαραίτητο προσόν όλων ανεξαιρέτως των προτεινόμενων από τον κ.Κατσαρό ήταν το γαλάζιο τους φρόνημα. Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=333324&dt=23/05/2010#ixzz0osNG2hF3

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pws toys xefyge o dikos moy dieythinths poy epi 6 xronia neas dhmokratias eglyfe toys neodhmokrates voyleytes kai twra glifei toys kyvernontes ?

Ανώνυμος είπε...

AYTOI TOY BHMATOS , DEN RIXNOYN KAI KAMIA KRYFH MATIA KAI STO POLYFYTO , "KATI" 8A FANEI , MIA POY EXEI POLLA PSARIA H LIMNH , KAI MALISTA MEGALA OPWS OI GOYLIANOI , P.X.EKTOS TWN ALLWN POY EINAI GIA ORKWTOYS LOGISTES , EXOYME TOYS MHNOXALOGOYS POY VAPTIZONTAI HLEKTROLOGOI.

Ανώνυμος είπε...

giauto fevgontas piran aron aron tous sklirous diskous apo ta ypourgeia...mafiozikes kai fasistikes praktikes

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΕ ΔΟΥΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΔΟΥΚΑΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε πράσινα μπλέ και κόκκινα σκουπίδια για σας πληρώνω φόρους, ακου δημόσιοι υπάλληλοι χρωματισμένοι, ρε ουστ... καημός του καθενός πως θα μπει στο δημόσιο...ρε ουστ

Ανώνυμος είπε...

θα μας ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!!!1

Το Προφίλ μας