Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δήλωση του Δημάρχου Αιανής Γ. Τζέλλου

«Είμαι πικραμένος , όπως και πάρα πολλοί δημότες της Αιανής , μετά από τις χθεσινές εξελίξεις στη Βουλή και την υπερψήφιση του άρθρου 1 του σχεδίου νόμου χωρίς τροποποιήσεις στο χωροταξικό. Πιστεύαμε και αναμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι θα γίνει εξαίρεση από το γενικό πληθυσμιακό κριτήριο και θα γίνει δεκτό το αίτημα μας , που ήταν και αίτημα είκοσι πέντε άλλων ιστορικών Δήμων, για καθιέρωση του κριτηρίου της ιστορικότητας.


Αυτό πιστεύαμε ότι αποτελούσε συμφέρον και για τη χώρα μας. Δυστυχώς , αν και υποστηρίχθηκε από μεμονωμένες κοινοβουλευτικές φωνές, αυτό δεν έγινε δεκτό και το αίτημα μας για παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής στο νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτης ,δεν ικανοποιήθηκε. Παρά την προσπάθεια μας δεν αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα που έπρεπε η ιδιαιτερότητα μας για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών, που καθιέρωσε τα συγκεκριμένα και μόνο κριτήρια και υποτίμησε το κριτήριο της ιστορικότητας. Ευθύνες όμως έχουν και άλλοι τοπικοί θεσμικοί και κομματικοί παράγοντες και φορείς, που δεν κατενόησαν και δεν στήριξαν το αίτημα μας. Δώσαμε τον αγώνα μας, για τον οποίο πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι δίκαιος, στηριγμένοι αποκλειστικά και μόνο στις δικές μας δυνάμεις. Για τον αγώνα αυτό και στο μέλλον θα είμαστε περήφανοι . Η ιδέα μας για ένα διευρυμένο Δήμο στο μέλλον με έδρα την Αιανή δεν εγκαταλείπεται. Ευχαριστούμε όλους εκείνους τους δημότες μας και φίλους της Αιανής, που αταλάντευτα αγωνίστηκαν και στήριξαν την προσπάθεια μας. Στις νέες συνθήκες του νέου Δήμου Κοζάνης μεταφέρουμε μια μεγάλη προίκα .Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την αξιοποίησης της και την παράλληλη πρόοδο των κοινωνιών των χωριών μας και ανάπτυξη της περιοχής μας.. Όλα όσα ξεκινήσαμε ή σχεδιάσαμε θα αγωνιστούμε να ολοκληρωθούν και να υλοποιηθούν .»

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του...Ai-vres!
Τώρα που τελείωσαν οι κινητοποίησεις των τοπικών κοινωνιών και δήμων για τον Καλλικράτη, μπορεί να γίνει και μια αποτίμηση του διαλόγου που αναπτύχθηκε στην περιοχή μας.
Ενας χώρος διαλόγου ηταν και τα σχόλια στις αναρτήσεις του ιστολογίου.Μόνο, που η δημοκρατία του Ai-vres είναι πρός μια κατεύθυνση, αυτη που είναι πράσινη και...Βελβεντινή!
Εδινε την εντύπωση το ιστολόγιο οτι εχει εδρα το Βελβεντό και οτι στον υπότιτλο του θα πρέπει να γράφει ''...αγαπάμε το Βελβεντό...'' και όχι τα Σέρβια. Και αυτό αποδεικνύει οτι το Αi-vres είναι πασοκικό-Βελβεντινό, επειδή εκεί εχει δήμαρχο, που βλέπει και έβλεπε τα πάντα με πράσινα κυάλια!!!
Ενω για την πόλη των Σερβίων, επειδή εχουν δεξιό δήμαρχο, καθε αντιθετη αποψη δεν πρέπει να δημοσιεύετε, αλλά μόνο οτι εχει να κατακρίνει την δημοτική αρχή.
Το κακό με τα Σέρβια, είναι οτι δεν εχουν Πασόκο δήμαρχο, οπότε δεν πρέπει να ακούγεται κάτι θετικό για τα Σέρβια μεσα απο τα σχόλια του ιστολογίου.
Πολλά σχόλια που είχαν διαφορετική αποψη και στήριζαν τα Σέρβια, το ai-vres τα εκοβε άμεσα, η λογοκρισία στο μεγαλείο της!
Αυτη ηταν η στάση ενός ιστολογίου, που αγωνίζεται για την δημοκρατία του τόπου.Οτι είναι διαφορετικό σαν αποψη και δεν (τους )αρέσει κόβεται!
Και δυστυχώς, το κακό εχει γίνει...
Οι κοινωνίες Βελβεντού-Σερβίων, όλο αυτο το διάστημα, με τα εκατέρωθεν σχόλια, ανωνυμων και λίγων επωνύμων, προκάλεσαν ενα κλίμα αντιδικίας και ρήξης και που θα γίνεται εντονότερο με την συνένωση στην πράξη!
Αυτή είναι η δημοκρατία του ιστολογίου...
Λογοκρισία σε κάθε αποψη, που δεν είναι αρεστή!
Το ζήτημα με τα υβριστικά σχόλια ετσι και αλλοιώς δικαιολογημενα κόβονταν!
Αλλά για τα σχόλια που πολιτικά δεν ειναι αρεστά, γιατί...πετσοκόβονταν Κύριοι του Ai-vres και που ηταν απόψεις Σερβιωτών πολιτών!
Ξεκινήσατε απο τις 21/12/2008 με ελπίδες για τα Σέρβια, ως μέσο ενημέρωσης και βήμα αποψης για ΟΛΟΥΣ...
Δυστυχώς, πολύ γρήγορα διαψευσθήκατε κύριοι του Ai-vres και ο ποιοτικός κόσμος σας εγκατέλειψε!
Και η δημοκρατία σας είναι μία...
Μόνο, οτι είναι πράσινο, είναι τέλειο για σάς!!!
(ΥΓ:Το πράσινο όνομα Μαντέλης, τι σας θυμίζει Aivres; Τι εχετε να πείτε για εναν που γέμισε την τσέπη του...με μάρκα!)
--- Προσδοκώ στην δημοσίευση της παρέμβασης μου και να μην...κοπεί, όπως και τις απαντήσεις σας!
Με τιμή
Σερβιώτης πολίτης

ai-vreS είπε...

Φίλε /-η το σχόλιό σου παρότι είναι άσχετο με την ανάρτηση δημοσιεύτηκε.

Δεν έχουμε να σχολιάσουμε τίποτα απολύτως. Βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα χωρίς να έχεις όλα τα δεδομένα.

Για κάθε σχόλιο που δε δημοσιεύτηκε ή δημοσιεύτηκε και διαγράφηκε μετά, υπάρχει αιτιολόγηση και τα αντίστοιχα e-mail διαμαρτυρίας.

Άλλωστε αν πραγματικά ήθελες την απάντησή μας και καλοπροαίρετα ρωτούσες θα μας έστελνες τις διαμαρτυρίες σου με e-mail προκαλώντας διάλογο.

Και κάτι τελευταίο: Θα ρωτήσουμε τη γάτα πού θα βάλουμε τα ψάρια!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Fίλε επειδή προκαλείς πολυ μς τα όσα επικαλέισαι περί δημοκρατίας και τα ανακαυείεις όλα θέλω να σε πληροφορήσω ότι ο κουρασμένος παρέδωσε την κυβέρνηση και έφυγε και ξεδιάντροπα όπως κι εσυκαθεται στα τελευτία έδρανα της Βουλής και ψηφίζει δι ανατάσεως. Η σοβαρότητα εξέλειπε τόσο στον κουρασμένο προθυπουργό όσο και σε σένα, Το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τον διέγραψε εδώ και δύο χρόνια και είναι το ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ έκανε της προανακρητικές επιτροπές και βγαίνουν όλα στη φόρα σε σχεση με τον κουρασμένο που έκλεισε νύχτα τη βουλή για να απαλάξει ολους τους συνεργάτες του ..Και πάντως μη βιάζεσαι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τζέλο η κάνουμε αλλαγές η μένουμε στα ίδια με το ξήλωνε είδες που τάσαμε στο Νομό Κοζάνης. Να έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα εξ αιτίας μιάς επιπόλαιας απόφασης.Σας εύχομαι καλή πορεία στον καινούργιο δήμο και να έχετε και πάλι ορωταγωνηστικό ρόλο. Καλή επιτυχία. ΜΑΡΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7:49 μ.μ
ο "κουρασμένος" μας είπε
"όλα στο φως",
"επανίδρυση" και
"ανοικοδόμηση",
άλλος έλεγε

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΝΙΑΤΑ, ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ

Τα αποτελέσματα, αυτών των διακηρύξεων, ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ και ειδικά ΤΑ ΝΟΙΩΣΑΜΕ,,,,,,

Για αυτό, ΑΣΕ ήσυχο τον "κουρασμένο",
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ απο ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ του ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΛΛΟ!!!!!

Το Προφίλ μας