Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Εισήγηση Γ. Βλατή στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για τον Καλλικράτη


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε σήμερα ένα σχέδιο νόμου το οποίο είναι φιλόδοξο και ανατρεπτικό. Είναι πράγματι φιλόδοξο διότι επιχειρεί να δημιουργήσει το κυριότερο εργαλείο για το μέλλον και τη σωτηρία αυτής της χώρας. Την νέα δημόσια διοίκηση. Επιχειρεί να δημιουργήσει δομές οι οποίες θα αποτελέσουν το μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Περιφέρειας. Χρόνια τώρα η Ελληνική Περιφέρεια μαραζώνει και δεν κάνουμε τίποτα ώστε να αναστρέψουμε αυτή την πορεία. Γίνονται δομές που θα οικοδομήσουν μια νέα σχέση του κράτους με τον πολίτη. Αυτή η σχέση χρόνια τώρα δοκιμάζεται και κάνουμε πολύ λίγα πράγματα να την ισχυροποιήσουμε με αποτέλεσμα να υπάρχει η καθολική αμφισβήτηση των πολιτών στους θεσμούς της δημοκρατίας μας. Χτίζουμε μια καινούργια σχέση με λιγότερη γραφειοκρατία, μια σχέση με λιγότερα επίπεδα αποφάσεων. Μια σχέση με περισσότερο κοινωνικό έλεγχο και με λιγότερη διαφθορά. Αυτά δεν είναι τα ζητούμενα σήμερα από την κοινωνία μας; 



Είναι φιλόδοξο το σχέδιο γιατί επιχειρεί να δημιουργήσει δομές που θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην προσπάθεια για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον δημόσιο τομέα. Είναι φιλόδοξο γιατί επιχειρεί να εξοικονομήσει πάνω από 1 δις ευρώ το χρόνο με την ορθολογική αξιοποίηση των πόρων που είναι διαθέσιμοι. Μακάρι να δούμε τον ορθολογισμό να έρχεται να φωλιάσει σ’ αυτή την χώρα. Είναι φιλόδοξο γιατί επιχειρεί να μειώσει στο 1/3 τα 6.000 νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις των Δήμων και να μειώσει επίσης στο 1/3 τα 60.000 μέλη αυτών των διοικήσεων.
Είναι όμως και ανατρεπτικό το νομοσχέδιο. Αλλάζει δομές που είναι ριζωμένες εδώ και δεκαετίες στην δημόσια διοίκηση, αλλά και αντιλήψεις και νοοτροπίες κατεστημένες εδώ και πολλές δεκαετίες.
Δεν μπορεί όμως κύριοι συνάδελφοι να πει κανείς ότι είναι όλα καλά. Από εδώ και πέρα αρχίζουν οι δυσκολίες. Η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση έρχεται σε μια δύσκολη ώρα για την χώρα αυτή. Αυτή είναι η διαφορά μας με την Ν.Δ. Σας θυμίζω ότι ο κ. Παυλόπουλος όταν αυτή η χώρα βασανίζονταν από το Βατοπέδι και τα άλλα σκάνδαλα άλλαξε απλώς την ατζέντα με την περίφημη μελέτη του ΙΤΑ την οποία μάζεψε μετά από έξι μήνες λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Σήμερα δεν είναι πιο καλά τα πράγματα αλλά ποτέ κύριοι της Ν.Δ. δεν τολμήσατε να κάνετε θεσμικές μεταβολές και μεταρρυθμίσεις σε αυτή την χώρα. Συμφωνείστε τουλάχιστον σ’ αυτό που πάμε εμείς να κάνουμε.
Η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση έρχεται σε μια πολύ δύσκολη ώρα. Έρχεται σε μια ώρα που όλα γίνονται γρήγορα και όλα έχουν την αίσθηση του κατεπείγοντος. Αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει δεκαετίες πριν πρέπει να ενσωματωθούν από την ελληνική κοινωνία σε πολύ λίγο χρόνο. Ο πολιτικός χρόνος είναι ελάχιστος. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για πισωγυρίσματα και παλινωδίες.
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι «καταδικασμένος» να πετύχει. Πρέπει όμως για να πετύχει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις καλής οργάνωσης με ορθολογική σκέψη. Η κυριότερη προϋπόθεση που πρέπει να πετύχουμε είναι η συναίνεση και η συμμετοχή της κοινωνίας. Πρέπει να μιλήσει στην ψυχή των πολιτών και των κοινωνιών. Εμείς έχουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για την κοινωνική συνοχή. Δεν μπορεί να πάει αυτή η χώρα στο μέλλον με κοινωνίες διασπασμένες. Οι νέες οντότητες, οι νέοι Δήμοι που θα δημιουργηθούν πρέπει να είναι πραγματικά ισχυροί ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις αρμοδιότητες και τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Πρέπει όμως να είναι ανθεκτικοί στο χρόνο. Ο κυριότερος παράγοντας είναι ο συνεκτικός ιστός και αυτό είναι οι τοπικές κοινωνίες. Πουθενά στον κόσμο καταναγκασμένα μορφώματα ακόμη και κράτη και υπερδυνάμεις δεν κατάφεραν να αντέξουν στο χρόνο. Γι’ αυτό και η ηγεσία όπου υπάρχει ισχυρή συλλογική θέληση, ισχυρή τεκμηρίωση και επιχειρήματα θα πρέπει να τα λάβει υπόψη της στο νέο σχεδιασμό.
Πρέπει να αποφύγουμε εκείνες τις εντάσεις που θα δημιουργήσουν μία βόμβα στα θεμέλια του νέου δημιουργήματος. Είναι λάθος να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια μέσα από εντάσεις και διαφωνίες που έχουν βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Δεν μιλώ για παράγοντες, μιλώ για τις τοπικές κοινωνίες.

102 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη το συμπερασμα ειναι να ενταχτει το χωριο σας κ.βλατη σαν προτυπος δημος?!!αυτα λεει η φιλοσοφια του καλλικρατη?ενα μερος 3000κατ. χωρις υποδομες-υπηρεσιες αφου ουσιαστηκα ανηκει στα σερβια εφορια-τραπεζες-ικα-κεντρο υγειας....εκει υπαγονται,η να του δοσουν το πρωτο ονομα!!!στο νεο δημο σερβιων,που ειναι 4πλασιος απο βελβεντο,και πολλαπλασιος σαν ιστορια.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΑΡΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Kirie Blati otan paraskiniaka energouses gia tin nea onomasia tou dimou, de skeftosoune oti 8a oxinotane ta pneymata? ftisate katamoutra 3500 Simpatriotes sas kai tora tous xanakoroideyete me tin sin8eti onomasia, prepi na drepeste !!!!

Ανώνυμος είπε...

μονο ο κ.αθανασιαδης απο πασοκ βγηκε και ειπε την αληθεια ανοιχτα στο τι προβλεπει ο καλλικρ.για το νομο μας,4δημους κοζανης-σερβιων-βοιου-εορδαιας.τον οποιο δεν ψηφισα ποτε για να μην παρεξηγηθω,αλλα ειναι η αληθεια

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΒΛΑΤΗ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΟΥΛΟ. ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΓΙΑΝΝΗ, ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ, ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ή ΔΗΜΟΣ ΕΛΙΜΕΙΩΤΙΔΑΣ. ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΤΗ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΑΣ.

ΑΠΟ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΜΕΡΙΑ είπε...

ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
"Πουθενά στον κόσμο καταναγκασμένα μορφώματα ακόμη και κράτη και υπερδυνάμεις δεν κατάφεραν να αντέξουν στο χρόνο"
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ
"να αποφύγουμε εκείνες τις εντάσεις που θα δημιουργήσουν μία βόμβα στα θεμέλια του νέου δημιουργήματος"
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ
"Η κυριότερη προϋπόθεση που πρέπει να πετύχουμε είναι η συναίνεση και η συμμετοχή της κοινωνίας"
ΑΦΟΥ ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Ε ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΟΛΟΙ
ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΕΚΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ
ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Κ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

προτεινω αυτονομο κρατος Βελβεντου με πρωθυπουργό του τον Ιωάννη Βλατή είναι ότι πιο δίκαιο

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι έχουν τη μύγα και μυγιάζονται.
Πάντως αν απομόνωσεις μία πρόταση από όλο το κείμενο αυτή είναι η εξής: "Πρέπει όμως να είναι ανθεκτικοί στο χρόνο." Όποιος είναι σοβαρός και σκεπτόμενος καταλαβαίνει ότι αυτό θα είναι το στοίχημα για την περιοχή μας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ . ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΠΡΟΔΟΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ. ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΚΛΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΣΑΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

K.ΒΛΑΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΜΕ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΣΑΣ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΣΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΣΤΟ ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ,ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ,ΣΤΟ ΠΛΥΘΥΣΜΙΑΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ!!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ..ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ

sottis είπε...

κανενα δεν προδωσε ο ανθρωπος.κανει αυτο που θα εκανε καθε συνειδητοποιημενος συγχρονος ελληνας πολιτικος.το ασπρο μαυρο δηλ και καμια κολοτουμπα κατα την περισταση...
γιατι να ειναι αυτος η εξαιρεση?
μην τα θελουμε ολα δικα μας! :Ρ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΖΩ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΕΞΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ:

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ "ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΨΗΦΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ", "ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ" ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΕΙΑ,

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΙΑΣ ΑΘΛΙΑΣ ΖΥΜΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ
ΑΣ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ "ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ" Η ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΟ 2010

Λ.Μ

Ανώνυμος είπε...

sottis 5¨15 δεν συμφωνω. οταν καποιος ειναι εντοιμος πολιτικος βγαινει και λεει τα πραγματα οπως αυτος πραγματικα πιστευει αυτος. και δυστηχως ο κυριος Βλατης παρολο που εδειχνε ενας εντοιμος πολιτικος αυτο δειχνει να καταρηπτεται.εχει ακομα την ευκαιρια να βγει και να εκφρασει ξεκαθαρα την γνωμη του και ισως σωσει τα προσχηματα για αυτον. αυτες οι στασεις παρασκηνιακου πολιτικου σκηνικου δυστηχως μας αποδυκνιουν πως οι εντοιμοι πολιτικοι ειναι ελαχιστοι σε αυτη την χωρα. και μην μου πειτε εσεις οι βελβενοι οτι οτι πηρατε και διεκδικησατε στο βελβεντο τα πηρατε χωρις ανταλλαγματα και οχι εις βαρος των αλλων δημων του νομου, τι και αν οι αλλοι ευθυνονται για αδρανεια. ενα παραδειγμα συμφωνα με το 3κπσ ο δημος σας πηρε εργα υψους 20.000.000 ευρω ενω ο δημος σερβιων που ειναι 3πλασιος πληθυσμιακα και εκτασιακα πηρε μονο 3.000.000 ευρω.βγαζοντας εξω την πολιτικη ανικανοτητα των αλλων δημων αν σου λεω υπηρχε σωστο κρατος σωστη κατανομη των χρηματων ποσα θα παιρναται? το σκεφτηκατε ποτε αυτο εσεις οι βελβενοι?και φυσικα θα ξερετε οτι αυτη η ασηδωσια χρηματων εφερε την χωρα σε τετοια δυσκολη θεση οικονομικη πχ στο δημο σας που εχει τοσο μικρο πληθυσμο. το θεμα ξερετε ομως ποιο ειναι στο βαθος. οτι και εγω σαν σερβιωτης θα πληρωσω τα σπασμενα του κρατους και ο λιβαδεριωτης και ο αιανιωτης ......ολοι. επειδη δεν ζουμε σε κανενα σοβαρο κρατος και το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι για σκεφτειτε και τα παραπανω,γιατι με αυτη την λογικη εγω αρνουμαι να πληρωσω σαν φορο τα κονδυλια που πηρατε εσεις και αλλοι δημοι σαν εσας που δεν πιστευω οτι πηρατε αντικειμενικα σε σχεση με τον πληθυσμο σας.

Ανώνυμος είπε...

BLATH THN PATHSES

AN O NEOS DHMOS DEN THA EXEI TO ONOMA "DHMOS SERVION" TOTE THA TO XREOTHIS PROSOPIKA ESY

KAI TA SERVIA KALO THA HTAN NA TA XECHASEIS

Ανώνυμος είπε...

Η περιοχή των Σερβίων δεν έχει καμμιά σχέση με την περιοχή Ελιμεία.Ελιμεία ονομαζόταν η περιοχή απο τον Κρόκο μεχρι Αιανή,Χρώμιο,Βαρη κλπ.Για να μάθουν μερικοί λίγη ιστορία,οι οποίοι προτείνουν μάλιστα την ονομασία Ελιμεία για το δήμο Σερβίων!!!Αν είναι δυνατόν.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν φίλοι Σερβιώτες

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΙΣΧΥΡΟΣ: Στον νέο χάρτη της χώρας μπορεί να ανταπεξέλθει
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: Δεν μας ενδιαφέρει οποιαδήποτε ονομασία σε διευρυμένο δήμο, ΜΟΝΟ η ανεξαρτησία ως έχει.
Με διπλή ονομασία που θα έχει και το όνομα Βελβεντό ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ τα χρέη σας. ΓΚΕΓΚΕ?
Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε πια?

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

6:13 το ξερεις οτι χρωστας απο την τσεπη σου οπως και καθε Ελληνας 40.000 ευρω απο το χρεος της χωρας? ξερεις οτι μεσα στο χρεος της χωρας συμπεριλαμβανονται και κατι ρουσφετο εργα που πηρες εσυ σαν βελβεντο αλλα και τα νομιμα εργα βαση δικαιοδοσιας σου? εκτος αν θεωρεις το χωριο σου ανεξαρτητο κρατηδιο μεσα στην χωρα.δυστηχως πολλοι χωριανοι σου με τον τοπιποικοισμο που τους διακρινει αυτο στην ουσια πιστευουν. και τελος πρεπει επιτελους αυτο το γ...... το κρατος να μην κανει διακρισεις στους πολιτες του και να εφαρμοζει σε ολους τα νομοσχεδια που ψηφιζει. τελος στους προνομοιουχους γιατι σε περιπτωση που δεν ενωθειτε με τα Σερβια αυτο θα ειστε και θα καταντησετε ενας δημος βολεψηματος λογω των νεων θεσεων εργασιας που θα προκυψουν απο την ιδρυση των νεων υπηρεσιων που θα στελεχωσουν οι νεοι δημοι. δλδ θα βγεις εσυ μαγκας εις βαρος ολου του κοινωνικου συνολου της περιοχης.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τα πακέτα του 3ΚΠΣ βλέπω ότι όλοι συμφωνείτε. Μήπως σας είχαν υπό καθεστώς (άτυπο) επιτήρησης και σας έδιναν λιγότερα χρήματα λόγω της κατασπατάλησης και κακοδιαχείρισης? Για τα Δ.Σ. υπάρχει πλήρης άφεση αμαρτιών από όλους τους δημότες και τα ρίχνετε όλα στα λιγότερα ποσά που παίρνατε?

Πρέπει να ντέπεστε να λέτε ότι το Βελβεντό και δήμοι σαν κι αυτό ευθύνονται για την οικονομική κρίση στην χώρα. Βρείτε που πήγαν τα λεφτά των κονδυλίων σας πρώτα και μετά ελάτε στο Βελβεντό να δείτε ιδίοις όμμασι που πήγαν τα δικά μας.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

φιλε 6¨13 θα ανταπεξελθει σιγουρα στις προσδοκιες του χαρτη και οι ποιο ανοικανοι θα το εκαναν αλλα εις βαρος ποιον θα ανταπεξελθει? μηπως του Ελληνα φορολογουμενου? λεω εγω τωρα δλδ οι νεες υπηρεσιες που θα αποκτησεις σαν δημος ποιον θα ωφελεισουν? και ενοω τις θεσεις εργασιας . το φουφουτο?

Ανώνυμος είπε...

6:29 εσύ δηλαδή με τον Καλλικράτη θες να βγεις ευεργέτης? Το παίζεις υπεράνω λόγω της πλεονεκτικής σου θέσης, αλλά στην ουσία αν ψηφιστεί η συνένωση ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο (ΤΣΑΜΠΑ) ΜΑΓΚΑΣ με ξένα χρήματα εις βάρος όλου του κοινωνικού συνόλου της περιοχής. Και αυτό αφού έχεις κατασπαταλήσει τα δικά σου.

Ήμαρτον πια, έχετε επεκτατικές τάσεις, να πάρετε τα κεκτημένα όλης της περιοχής, τις θέσεις εργασίας του νέου δήμου, την συνολική διαχείριση, σιγά σιγά να γίνετε επαρχία Σερβίων όπως παλιά και κατά τα άλλα κατηγορείτε άλλους για τοπικισμό.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιον βολεβει όλη αυτή η κατευθυνόμενη λάσπη προς τον Γιάννη Βλατη;; Ποιον;; Ποιον;; Για μανεψτε. Για μαντεψτε.

Ανώνυμος είπε...

OXI ΡΕ Λ.Σ. 6:45 ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ (ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΙΚΑ-ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ κ.α.) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

6:57 Αφού όλες οι υπηρεσίες έφυγαν από το Βελβεντό είναι φυσικό αυτό. Όπως και από τα υπόλοιπα χωριά. Αλλά καθώς φαίνεται σε πειράζει και η ήδη υπάρχουσα κατάσταση και μπαίνεις σε ακραία μονοπάτια τοπικισμού. Αν όλα αυτά ήταν π.χ. στις Αυλές δεν θα είχαν στελεχωθεί από Σερβιώτες, από Βελβεντινούς και από Λιβαδεριώτες κτλ? Μην τα μηδενίζεις όλα. Δηλαδή τι επιζητάς? Και υπηρεσίες, και μονόπλευρη στελέχωση? Μήπως να ισχύσει και αναδρομικά από το 1999 (σχ. Καποδίστριας) ????? Θα σε βόλευε?

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα 1. Το μπάχαλο φαίνεται οτι είναι το χαρακτηριστικό των χρεωκοπημένων...
Συμπέρασμα 2. Η αποτυχία του Καλλικράτη φαίνεται ότι είναι σίγουρη...
Συμπέρασμα 3. Την κοντή .... το μαλλί την αμπουδάει...
Συμπέρασμα 4. Δυστυχώς ...με πορδές αυγά δεν βάφονται...
Συμπέρασμα 5. Η ανικανότητα που αυτοαναγορεύεται σε ικανότητα...ονομάζεται...Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συμπέρασμα 6. Αν θέλεις να μάθεις τι σημαίνει ανάπτυξη, αποτελεσματικότητα, ισχύρος Δήμος,.. κλπ.. τηλεφώνησε εναν δήμαρχο της περιοχής σου.
Συμπέρασμα 7. Είμαστε κατά φαντασία Δημοκράτες... που ζούμε σε μια κατα φαντασία Σύγχρονη Κοινωνία...
Συμπέρασμα 8. Αν όλα αυτά που γίνονται έχουν σαν στόχο...τον εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...τότε ο εκσυγχρονισμός δεν είναι παρά ένα τεχνητό μέσο για τη ρήξη με το παρελθόν χωρίς να προετοιμάζει κανένα μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

ΉΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΥΡΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΛΑΤΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ;
ΕΚΤΌΣ ΚΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ´´ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ´´ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!!!
ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΛΑΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ.
ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στόν κ Βλατή πού αναστάτωσε ολη τήν περιοχή

Ανώνυμος είπε...

Μόνο εσένα 6.56 βολευει

Ανώνυμος είπε...

Ρε διαχειριστή Βελβενδινέ βαλε ολα τλα δημοσιευματα γιά τον κ Βλατή γιατί πολλά καταλάβαμε από που και απο ποιά παράταξη είναι η Διαχειριστές

Ανώνυμος είπε...

6:56 ειμαι ψηφοφορος του κ. Βλατη. αν ξερεις ο κ. Βλατης πηρε τους τριπλασιους ψηφους απο τα σερβια σε σχεση με το Βελβεντο. οταν αυτος πηρε την ψηφο μου και των δημοτων μου δεν εχουμε δικαιωμα να τον κρινουμε για τα εργα του? γιατι δεν βγηκε να πει ξεκαθαρα την θεση του στο θεμα και μιλαει με μισολογα ? εχω δικαιομα πιστευω οτι ενας απο τους κυριους υπευθηνους για την αναταραχη που δημιουργηθηκε μεταξυ μας ειναι και αυτος που απο την μια εσας υποσχεθηκε ανεξαρτησια αλλα δεν τηυν καταφερε και απο την αλλη εμενα που υποβαθμιζει εμενα και τους κατοικους των καμβουνιων και του λιβαδερου βαζοντας πρωτο ονομα στο νεο δημο αυτο του βελβεντου χωρις αξιοκρατικα κριτηρια (εδαφολογικα,πληθυσμιακα,ιστορικα) . με πια λογικη το δημος βελβεντου σερβιων? με την ιδια λογικη γιατι να μην εχουμε τον δημο αιανης κοζανης ?

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Δημοκράτες του ai-vres σχόλια μόνο οποια σας βολεύουν

Ανώνυμος είπε...

7:17 kapoioys allous vlepoume se mpaxalo pou sto telos xeroun oti apo mesa tous o agwnas tous einai xamenos apo xeri. an eseis thewriste isxiros dimos (me 4000 plithismo) asto kalitera na min to sxoliasw, antithetos nikokiremenos tha simfwnisw. i konti pu anafereis mallon esas prosdiorizei , stis pordes pou anafereis simfwnw alla skepsou allo na exeis 4000 pordes kai allo 12.000 oso gia to dimokrates fisika kai den eiste dioti dimokratia me 4000 plithismo kai me ta nea dedomena tis peroxis mas den diakrinw egw den diakrinw , antithetos diakrino mia kleisti koinwnia pou exei egklovistei se mia palia epoxi, kai xereis giati sto lew ayto? dioti den exeis sinergastei pote san dimotis me anthropous allis nootropoias kai allis filis ara para mono me tin kleisti koinwnia pou se apartizei.

Ανώνυμος είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ...808..
1. Ποτέ δε σκέφτομαι το μέλλον - έρχεται πολύ γρήγορα.
2. Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν και εκείνοι που δεν βλέπουν.
3. Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη.
4. Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση.
5. Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να λυθούν αν μείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε.
6. Γνωρίζω μόνο μία ελευθερία, κι αυτή είναι η ελευθερία της σκέψης.
7. Η πιο χαμένη από όλες τις μέρες μας είναι εκείνη η μέρα που δε γελάσαμε.
8. Μόνο οι πιο σοφοί και οι πιο ηλίθιοι δεν αλλάζουν γνώμη.

Ανώνυμος είπε...

SIXARITIRIA BLANTI MAS EVALES PALI DEUTEROUS ARE MEGALE DIME SERVION-VELVENDOU

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 8:08, μέχρι στιγμής χάθηκε μια μάχη κ όχι ο αγώνας, αλλά κ ο αγώνας να χαθεί (πράγμα το οποίο απεύχομαι) τουλάχιστον θα είμαι περίφανη που έδωσα αυτόν τον αγώνα και θα έχω το κούτελο μου τη συνείδηση μου καθαρη!
Νιώθω ότι ζω σε έναν ισχυρό δήμο, που αναπτύσσεται διαρκώς, είναι οικονομικά εύρωστος και καθημέρινα δέχεται δεκάδες επίσκεπτες.
Εσύ δε μιλάς για Δημοκρατία αλλά ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό! Είναι λόγος σοβαρός να θεωρείς ότι έχω λιγότερα δικαιώματα επειδή η κοινωνία μου απαρτίζεται από 4000 άτομα ενω η δικιά σου απο 12000?
Κλειστή κοινωνία ασφαλώς και δεν είναι... άσε να το κρίνω εγω που μένω εδά αν είναι η όχι...!
Και ναι φίλε μου όλοι συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους άλλης νοοτροπίας καθώς δε μένουμε σ'όλη τη ζωή μας εδώ...! Ξέρεις φοιτητικά χρόνια, φίλοι που έχουμε που ειναι είτε απο τα Σέρβια, είτε από το Πλατανόρευμα είτε απ'την Κοζάνη κ πάει λέγοντας...!
Και τέλος ναι είμαι περίφανη που είμαι Βελβεντινιά και που αγωνίζομαι για τον τόπο μου και δεν τον αφήνω στο έλεος του καθενός...!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους Βουλευτές μας και ειδικά στον "δικό μας" τον Βλατή! Να μας ξεχάσει πείτε του! Δεν ψηφίζουμε ξανά!!! Ντροπή τους!

Ανώνυμος είπε...

Ο αγώνας για το Βελβεντό θα κλιμακωθεί!!!

Ανώνυμος είπε...

Πατριώτ΄ του χάσαμι του τρένου!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Βελβεντινοί δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.. Πρώτα θα μουντζώσουν τους βουλευτές!

Ανώνυμος είπε...

Άντε ρε δεν πειράζει εσείς στο Βελβεντό κέρδισατε.
Αφού η δευτερη γενική είναι πάντα το ευρύτερο.
Πως λέμε Σέρβια κοζάνης; Δηλαδή τα Σέρβια που βρίσκονται στην Κοζάνη, έτσι τώρα θα ανήκουμε στο Βελβεντό,
Πάλι τα κατάφεραν μας πιάσαν στον ύπνο.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το παρασκηνιο απο την Βουλή, την τελευταία στιγμήκαι οι...5 βουλευτές Κοζάνης, ζήτησαν μετά επιτάσεως απο τον Ραγκούση την ριζική ανατροπή των εως τώρα δεδομένων...
Δήμος Σέρβια-Βελβεντό και εδρα Σιάτιστα.
Εκείνο που εξέπληξε ηταν η ΄΄κοινή΄΄ στάση και των 5, που μέχρι τωρα, δημόσια απο αυτούς,-5- ηταν τελείως διαφορετική...

Ανώνυμος είπε...

Eπίσης, εκτενώς σχολιάστηκε και η αρνητική εξέλιξη για την Αιανή, η οποία δεν κατάφερε απολύτως τίποτε! Επίσης κρίθηκε πολύ αρνητική, η...''αγριότητα'' της αντίδρασης της Σιάτιστας, κλείσιμο Εγνατίας κλπ να παραμείνει εδρα εκει.
Η αγριότητα της αντίδρασης εφερε θετικό αποτέλεσμα για την Σιάτιστα,σε αντίθεση με τον ευπρεπή τρόπο αντίδρασης Βελβεντού, που δεν τους δικαίωσε τελικά το αποτέλεσμα.
Ηδη η εκτίμηση στο Βελβεντό εδω και λίγο είναι οτι η μεγάλη ζημιά για την μη διατηρηση του αυτοδιοίκητου δήμου Βελβεντού, εγινε απο την Αιανή, η οποία επικαλούμενη την μεγαλύτερη ιστορικοτητα της, κατάφερε να κάνει μια τρύπα στο...νερό!!!

Ανώνυμος είπε...

Oι τοποθετήσεις και των 5 βουλευτών Κοζάνης στο παρασκήνιο της τελευταίας στιγμής, ηταν εντυπωσιακή.Πήραν κοινή θέση για το τελικό αποτέλεσμα και μεταξύ τους διερωτώντο πως θα εμφανισθούν στις επίμαχες περιοχές - Νεάπολη, Βελβεντό, Αιανή κλπ - για να δικαιολογηθούν για την αλλαγή των θέσεων τους.
Ποιός ανήσυχος ηταν ο Βλατής, που βλέπει οτι η γενετειρα του, ο Βελβεντός του ετοιμάζει εντυπωσιακή υποδοχή...
Στο Βελβεντό, ενω τις εκλογές 2009 πήρε ο Βλατής 2000 ψήφοι, το απόγευμα Βελβεντινοί ελεγαν τώρα δεν πρόκειτε να πάρει ουτε μία...ψήφο!!!
Ο πιο αδιάφορος για τις συνέπειες της στάσεως του ηταν ο Μ. Παπαδόπουλος, που περισσότερο ασχολούνταν τι λένε τα ζώδια και τα άστρα για τον επομενο μήνα...

ai-vreS είπε...

Είπαμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΤΟ ΕΔΕΣΑΝ ΣΧΙΝΗ ΚΟΡΔΟΝΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ) ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΧΡΥΣΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ 2 ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ . ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΠΕΤΥΧΕΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΩΝ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ . ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ? ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ . ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΒΟΛΕΥΤΕΣ) ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΕΥΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΕΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑ (ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ) ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΡΑΦ 17Ν ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΜΟΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

na to efxese alla min to elpizeis. to kalitero pou exeis na kaneis einai na kliseis to stoma giati ta pragmata tha paroun poli disaresti tropi!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ai-vreS είπε...

Όχι φυσικά. Αλλά γίνεται χαμός. Τα σχόλια πέφτουν σωρηδόν, τα τηλέφωνα χτυπάνε, τα mail έρχονται το ένα μετά το άλλο.... ελπίζουμε σε σας για την επισήμανση τέτοιων σχολίων.

Ανώνυμος είπε...

Syndimotes kai Syndimotises ipame psixremia, ena einai to sigouro kai to Velvedo kai ta Servia 8a mayrisoune ton Blati, ayto einai sigouro. Are Pari eisia megalo mialo paei o enas adipalos sou asxeta ean proerxodan apo ta splaxna sou !!!!

Ανώνυμος είπε...

Agapitoi ekprossopoi toy ai-vres den 8a prepi na disanasxetite me tin oli exelixi ton pragmatos, afiste to lao eley8era na ekfrastei, exalou zite kai kata epektasi zoume oloi mas monadikes stigmes kai siginiseis.

ai-vreS είπε...

Συγκινήσεις δε θα το λέγαμε... μάλλον αναμενόμενο ήταν. Μοναδικές στιγμές σίγουρα...

Ανώνυμος είπε...

8elo na kano mia erotisi stous sindimotes toy Velvedou: pos 8a ipodextoune meta apo oles aytes tis exelixis ton sindimoti kai bouletey k. Blati? sigoura pados oxi me ta organa!!!!

Ανώνυμος είπε...

katikoi tis neapolis servion velventou tsotiliou aianis o ypefthinos olon twn kakwn pou prokite na akolouthisoun sta meri mas den einai allos apo ton mega proin dimarxo kozanis ton ko koukoulopoulo. as min kryvomaste kai as katonomazoume kai katathikazoume tous apoklistika ypefthynous. TIMORISTE TON!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΕ ΣΧΌΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΈΡΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΊΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΉΜΩΝ

ai-vreS είπε...

Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις φίλε/-η μας, μάλλον είσαι νέος στο blog...

Ανώνυμος είπε...

Zoume monadikes stigmes alla perissotero esi zite ton palmo apo ta osa dibazete kai grafode edo mesa katalaveno sas tripane ta kokala, sas sikonete i trixa kagelo, biblio 8a grapsete sto telos

Ανώνυμος είπε...

eksigise kai se emas re file giati einai ipeftinos o koukoulopoulos kai ti akrivws tou prosapteis?

Ανώνυμος είπε...

diavazw diaforous efseveis pothous edw mesa....
efseveis pothous pou edw kai 20 xronia diatypononotai ksana kai ksana kai omws den ekplironontai.
o sofos laos leei ...
an akouge o theos tis karakakses tha psofousan ola ta goumaria.
kai min viasteis na theoriseis kapoious goumaria giati aftomata thewreis ton eafto sou karakaksa...
filakia...

Ανώνυμος είπε...

paidiaaaa ksemeina apo tsigara exti anoixto periptero sta servia?

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΜΕ;

ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑς ΤΟΝ ΛΟΓΟ

ai-vreS είπε...

Χαμηλοί τόνοι, ψυχραιμία, νηφαλιότητα, όχι πόλωση.
Συνύπαρξη και συνδημιουργία.
Το βλέμμα στην επόμενη μέρα όταν καταλαγιάσει η σκόνη.

Ανώνυμος είπε...

Πότε έχουμε βαφτίσια για το νέο όνομα?

Ανώνυμος είπε...

terma oi xamiloi tonoi,,,,i skoni den tha katalagiasei pote....den xoraei siniparksi se tetoies xaodeis diafores..

Ανώνυμος είπε...

Στα βαφτίσια θα είναι ο Κοκολιός Κουμπάρος? ή θα έρθει ο κουκουλόπουλος?

Ανώνυμος είπε...

@12.19 den tha sto eksigiso file mou. an then to matheis tora omown tha to esthntheis argotera. kane lipon afto pou prepei!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο χωροταξικός σχεδιασμός της χώρας γίνεται σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:
Πληθυσμιακά
Γεωγραφικά
Ιστορικά - Πολιτιστικά
Έχουμε 4 όμορους δήμους με πληθυσμό (δήμος Σερβίων 12000, δήμος Βελβεντού 4500, δήμος Καμβουνίων 3500 και κοινότητα Λιβαδερού με 1500 κατοίκους) και θέλουμε σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια να προσδιορίσουμε ποιοι από τους 4 δήμους μπορούν:
1. Να μείνουν ανεξάρτητοι
Βασικό κριτήριο για να μείνει ανεξάρτητος ένας δήμος είναι να έχει πληθυσμό πάνω από 10 χιλιάδες πληθυσμό εκτός από κάποιες εξαιρέσεις (ορεινή περιοχή). Βλέπουμε μόνο ο δήμος Σερβίων πληροί το πληθυσμιακό κριτήριο. Όσον αφορά την το κριτήριο της ορεινής περιοχής το πληρούν σε κάποιο βαθμό ο δήμος Βελβεντού και πολύ περισσότερο ο δήμος Καμβουνίων και η κοινότητα Λιβαδερού

2. Να έχουν την έδρα του νέου δήμου

Δ. Βελβεντού Δ. Καμβουνίων Κ. Λιβαδερού

Δήμος Σερβίων

ΚΟΖΑΝΗ

Η έδρα του νέου δήμου να βρίσκεται σε τέτοια θέση ώστε όλοι οι δημότες του νέου δήμου να έχουν την ίδια εύκολη πρόσβαση προς αυτόν. Δηλαδή να βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του νέου δήμου και να υπάρχει εύκολη οδική πρόσβαση προς την έδρα του δήμου από όλους τους υπόλοιπους δήμους. Επίσης να έχει την καλύτερη δυνατή πρόσβαση προς την Κοζάνη. Βλέπουμε ότι ο δήμος Σερβίων πληροί αυτές τις προϋποθέσεις .

3. Να φέρουν το όνομα του νέου δήμου
Ο δήμος Σερβίων έχει ιστορική παράδοση από τον 6 αιώνα μ.Χ. και στην νεώτερη ιστορία το όνομα του είναι γνωστό και έχει προσδιορισθεί και ως επαρχία Σερβίων με το συγκεκριμένο όνομα του δήμου Σερβίων η περιοχή για πάρα πολλά χρόνια προσδιορίζεται σαν κέντρο της περιοχής.
Ο δήμος Βελβεντού έχει και αυτός μια μακρόχρονη ιστορία είναι μικρότερος σε έκταση. Έχει και αυτό αναπτύξει αξιόλογες δραστηριότητες σε διάφορες τομείς. Το όνομα του επί χρόνια έχει παίξει σημαντικό ρόλο περισσότερο όμως εκφράζοντας την συγκεκριμένη περιοχή χωρίς να έχει κάποια άμεση σχέση με την ευρύτερη περιοχή.
Ο δήμος Καμβουνίων και η κοινότητα Λειβαδερού έχουν και αυτά μια αξιόλογοι ιστορική αναφορά και αξιόλογες αναπτυξιακές δραστηριότητες .
Όσον αφορά βέβαια την ονομασία τα πράγματα δεν μπορούν να είναι τόσο ξεκάθαρα. Γιατί μπαίνουν συναισθηματικά και υποκειμενικά κριτήρια.
Σίγουρα διαφαίνεται από τα παραπάνω ότι ο δήμος Σερβίων πληροί πολύ περισσότερο τα γενικά και ιστορικά κριτήρια ώστε να μπορεί να φέρει ο νέος δήμος την ονομασία «Δήμος Σερβίων». Αντικειμενικά θα έλεγα ότι σε μια συνένωση δήμων όλα τα ονόματα μπορούν να μπουν στο τραπέζι. Να αποφασιστεί όμως ένα και όχι σύνθετη ονομασία. Και αν υπάρχει κάποιο νέο όνομα που μπορεί να μπει στο τραπέζι και μπορεί να εκφράζει την περιοχή καλύτερα από το «Δήμος Σερβιών» πρέπει να συζητηθεί, τώρα.
αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο τότε θα ήταν καλύτερα ο νέος δήμος να φέρει την ονομασία «ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ» Γιατί έτσι είναι γνωστή η περιοχή μας και ιστορικά και παραδοσιακά και πραγματικά σε όλη την Ελλάδα.
Πρέπει όλοι μας να σκεφθούμε ψύχραιμα και λογικά

σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

goustarw poly toys xrismous.
kane afto pou prepei...
alla den mas eksigeis...
goustarw poly toys xrismous.
fathistoxastes politikes analyseis

Ανώνυμος είπε...

Tha to katalaveis otan tha einai pia arga. Kai kati akoma . oti leo to leo gia to kalo tou topou. ego kai ta paidia mou eftixos eixama tin tyxi na min tous xriazomaste olous aftous kai den tha tous xriastoume pote. i perioxi omos (opws kai oloi eseis pou menete ekei) tin vapsate FILE MOU!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ? ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ? Η ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ?

Ανώνυμος είπε...

1.20 ela na deis kai fere mas kai tsigara, si martyraei o allos?

Ανώνυμος είπε...

βελβεντο ειχες την ευκαιρια να γινεις μεγαλο την περιοδο του καποδιστρια αλλα επεναπαυτηκες στις δυναμεις σου γιατι τοτες δεν βγηκες στους δρομους να διεκδηκισεις? μπορουσες να το κανεις με τα χωρια περα απο την λιμνη.τι θα κερδιζες?την νεα αυτονομια σου η την συνενωση με τον δημο κοζανης αφου ο δημος Σερβιων ειναι τοσο μισητος . αλλα για ποσα χρονια ακομα θα κρατουσες? η μεταρυθμιση θα ερχοταν και το ηξερες. δυστηχως ηρθε η ωρα για εσενα. επιτελους μην ριχνετε ΟΛΕΣ τις ευθυνες της σημερινης καταστασης στους Σερβιωτες. εχουν αυτοι ευθυνες για το χρεος τους (αν και εδω που τα λεμε δεν ειναι αυτος ο λογος που δεν θελετε την συνενοση) αλλα και εσεις για το μελλον σας και δεν ενοω εσας αλλα αυτους που σας διοικοισαν εκεινες τις εποχες διοτι αποδυκνειεται οτι δεν ειχαν ματια στο μελλον αλλα στο παρον και στο πως να αρπαξουν οσο τον δυνατον περσσοτερα κονδυλια που και πολυ καλα εκαναν δλδ. ασ μην κρυβοσαστε πισω απο το δαχτυλο σας.

Ανώνυμος είπε...

1.26 α ετσι ε? τι μαρκα καπνιζεις ουρε?

Ανώνυμος είπε...

σταματηστε την καραμελα του μισους μωρε και μεταβιβαζεται στα μικρα παιδια φτανει...γιατι αυτο το μισος δεν υπαρχει απο την πλευρα των σερβιων γιατι?!!ξεκολληστε και εμεις δημος κοζανης θα γινουμε μια μερα ολοι μας

sottis είπε...

οποιος εχει δυο δραμια μυαλο πρεπει να κοιταξει το αυριο.πιθανοτατα η εξελιξη του θεματος να μην αρεσει σε πολλους.ηρθε η ωρα.
και το κυριοτερο:
απεναντι μας εχουμε ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ειτε λεγονται βελβεντινοι ειτε λιβαδεριωτες κτλ.ΙΣΑΞΙΟΥΣ μας και πιθανοτατα ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ μας.ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!δεν πρεπει και δεν αρμοζει χλευασμος σε ΦΙΛΟΥΣ!
καλο ξημερωμα φιλοι και συμποτες...
αφιερωμενο...

http://www.youtube.com/watch?v=T6ImKGr0Gog&feature=related

Ανώνυμος είπε...

mexri tora isaste apo ta servia kazanis. tora tha iste apo ta servia velventou. xaxaxa!!!

Ανώνυμος είπε...

καποτε θα καταλαβετε ολοι οτι δεν φταιει σε τιποτα ο Βλατης.
Καποτε... θα περασει καιρος.
Αλλα θα φανεί.

Ανώνυμος είπε...

Mikropolitika, mikrokommatika, mikroastika, topikistika sxolia kai dedomena…
Oikonomiki, koinwniki kai xwriki sunoxi einai to zitoumeno gia mia sxediasmeni, organwmeni, leitourgiki, paragwgiki, apotelesmatiki kai makropro8esmi anaptuksiaki poreia. O xaraktiras ka8e topou/ka8e koinwnias oso mikri kai an parousiazetai stis meres edafika i pli8usmiaka einai apotelesma mias poreias sto xrono se sunartisi me gewgrafika xaraktiristika, kentrikotites, prosvasimotita, poiotites, dunamikes kai allileksartiseis alla kai me politikes pieseis, voulisi kai apofaseis. As anarrwti8oume ti exei anagki o topos. Topos den einai to xwrio i o dimos. Zoume se epoxi allis klimakas. Autis tis perifereias kai twn mitropolitikwn perioxwn. Ka8e ti 8etiko i arnitiko pou sumvainei simeiaka epireazei drastiriotites kai dedomena se mia megali aktina. Kai aktina den ennow auti tou diaviti pou xrisimopoii8ike se arketes periptwseis sunenosewn ana ti xwra. Stoxos einai/i prepei na einai gia tin akriveia i isorropi anaptuksi, i opoia gia na epiteux8ei apaiteitai sunoliki 8ewrisi, kritiki aksiologisi twn dedomenwn kai twn anaduwmenwn tasewn, diktuwsi, eueliksia, kainotomia, koinwniko kefalaio… de 8a milisw gia poluepipedo kai stratigiko sxediasmo, gia suneti diaxeirisi, diafaneia, upeu8unotita kai dimosia summetoxi, de 8a analusw auto pou den katanooun i eskemena paravlepoun oi idioi oi politikoi… 8elw aplws na dwsw to stigma mias allis proseggisis, apallagmeni apo pagiwmenes 8ewriseis, prokatalipseis, epifaneiakes diafwnies kai empaigmous. As diatirisoume ta sugkritika pleonektimata ka8e monadas kai as sun8esoume ena sunolo dunamiko, paragwgiko, elkustiko, antagwnistiko kai an8ektiko.
d.p.

Βάγια Σ. είπε...

Καλημέρα!
Τα ονόματα της ημέρας είναι Κωνσταντίνος και Ελένη!
Χρόνια σας πολλά!

(aivres δε θα με ξεφορτωθείς εύκολα... εφόσον όμως η συνένωση είναι γεγονός, ήλπιζα να κινηθούμε σε άλλο πλαίσιο... που δεν το βλέπω!)

Παίδες ας κάνουμε όλοι των αγώνα μας με σύνεση, χωρίς χαρακτηρισμούς και κοσμητικά επίθετα!
Αν τα δεδομένα δεν αλλάξουν θα κληθούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι. Τότε πως θα κοιτάξουμε τότε ο ένας τον άλλο στα μάτια?
Γράψτε επώνυμα... η ανωνυμία αλλοτριώνει.

Καλό αγώνα!

Βάγια Σ. είπε...

Για δείτε πόσο σέβεται την ιστορία ο Καλλικράτης...

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_4797.html

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Συνδημότες Βελβενδινοί Καλοσήρθατε στό Μεγάλο Δήμο των Σερβίων απο τήν επαβριο υπο μάλης τά κοουπατσαριά καί τά κλαδεφτίρια καί γρήγορα νά αναβαθμήσουμε τόν απέραντο κάμπο των Σερβίων

Ανώνυμος είπε...

Μια βολτα να κανει καποιος στις πολεις των Σερβιων και Βελβεντου θα δει το χασμα που υπαρχει αναμεσα στους δυο κοσμους.Το Βελβεντο ειναι παραδειγμα προς μιμηση απλα ειτε απο εγωισμο ειτε απο χαμηλο πνευμα και ελειψη αντικειμενικοτητας οι περισοτεροι Δημοτες Σερβιων δεν το βλεπουν η δεν το αναγνοριζουν.Δεν ειναι θεμα ιστοριας ουτε γεωγραφικου και αριθμητικου πλεονεκτηματος.Ειναι θεμα πολιτησμου του σημερα.Ακμαζουσα πολη απο την μια και συνεχως παρακμαζουσα απο την αλη.Λυπαμε που ειναι ετσι τα πραγματα μιας και ειμαι δημοτης Σερωιων αλα πρεπει να δουμε τα πραγματα οπως ειναι,ρεαλιστικα.Ειναι ο μονος τροπος για να παμε μπροστα...

Ανώνυμος είπε...

Ας σκεφθούμε ‘όλοι μας ψύχραιμα.
Συμπατριώτες από το Βελβεντό, τα Καμβούνια και το Λιβαδερό
Τώρα που τα πράγματα τελείωσαν και δεν πετύχατε (κακώς βέβαια κατά την γνώμη μου) τους στόχους σας για να παραμείνετε ανεξάρτητοι δήμοι πρέπει να σκεφθούμε όλοι ψύχραιμα και να συμφωνήσουμε σε μια κοινή ονομασία. Πιστεύω ότι μια σύνθετη ονομασία δεν θα είναι η καλύτερη επιλογή. Πρέπει να βρούμε ένα όνομα το οποίο να εκφράζει όλη την περιοχή. Κατά την ταπεινή μου γνώμη η ονομασία του νέου δήμου πρέπει να είναι «Δήμος Σερβίων» χωρίς βέβαια να αποκλείω οποιαδήποτε άλλη πρόταση που θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα την ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου.
Η πρόταση μου (παράκληση) είναι η εξής: ο δήμος Βελβεντού, Καμβουνίων, Σερβίων και η κοινότητα Λιβαδερού να συναντηθούν σήμερα και να συναποφασίσουν το όνομα του νέου Δήμου. Πρέπει να αποκλεισθεί με κάθε τρόπο μια σύνθετη ονομασία. Η σύνθετη ονομασία κατά την γνώμη μου δεν είναι λειτουργική και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στο μέλλον.
Επειδή όλοι μας είμαστε συναισθηματικά δεμένοι με τον τόπο που έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι δεν θα χαθούν οι κοινότητες μας και η ιστορία τους με τα πραγματικά τους ονόματα.
Σας ευχαριστώ ΣΑΧ

Βάγια Σ. είπε...

Δε συμφωνώ 10:53. Αν έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε κάτι στην απόφαση για τον Καλλικράτη, αυτό θα επιθυμούσα να είναι η ανεξαρτητοποίηση του Δήμου Βελβεντού. Αν δεν το καταφέρουμε, στον αγώνα για την ονομασία φοβάμαι θα είστε μόνοι σας, όπως μόνοι μας είμαστε κι εμείς τόσο καιρό.
Σου γράφω άκρως φιλικά και χωρίς καμία εμπάθεια.

Καλό αγώνα σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Δεν αμφιβάλει κανείς για το βελβεντό ότι είναι νοικοκυραίοι και δουλευτάριδες και πραγματικά τους θαυμάζω,.
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει ότι οι Σερβίώτες. Οι Καμβουνιώτες, οι Λιβαδεριώτες, οι Κρανιδλιωτες, οι Γουλιώτες, οι Αυλιώτες, οι Βαθυλακιώτες, οι ροδίτες, οι Ημεριώτες,οι Λευκαριώτες, οι Μεσιανιώτες, οι Πλατανορημιώτες είναι τεμπέληδες και ανοικοκύρευτοι;
Αν υπάρχει κάποιος ας το πει σε όλους τους πολίτες αυτών των κοινοτήτων ότι είναι τεμπέληδες και ανοικοκύρευτοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαστε τεμπεληδες και οι περισοτεροι απο εμας δουλευουμε σκληρα.Βαλαμε ομως τους τεμπελιδες στις 'καρεκλες'.

Ε.Σ. είπε...

Το παρακάτω κείμενο το αφιερώνω με τη σειρά μου στους κυρίους Ι. Βλατή, Π. Κουκουλόπουλο, Α. Διαμαντοπούλου, Γ. κασαπίδη κλπ, και σε όσους άλλους έφτασαν από τα όρια του νομού στα έδρανα της βουλής. (Δεν συγκρατώ άλλα ονόματα, γιατί δεν ψηφίζω στο νομό αλλά ούτε και πουθενά αλλού).

Φίλε διαχειριστή, αν κρίνεις ότι δεν χωράει αυτό το κείμενο εδώ, παρακαλώ δημοσίευσέ το σε άλλο πεδίο.

Η σύνδεσή του με τον Καλλικράτη ποιά είναι?
Αυτή είναι η δουλειά του καλλικράτη, να ξεχάσουμε ποιά είναι τα προβλήματα που μας δημιουργούν οι παραπάνω κύριοι μαζί με τους συνεργάτες τους και να σφαχτούμε μεταξύ μας.

Καλημέρα σε όλους.
Ακολουθεί το κείμενο:

Πως αντιμετωπίζουν οι Ισπανοί τους μετανάστες και πως οι προδότες Έλληνες πολιτικοί!!!!
(αφιερωμένο σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα)

Μήνυμα "ευρωπαίου πολίτη" από άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης:
Όταν ήρθα στην Ισπανία πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!)
για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν:

1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.

3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.

4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανίααπαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!!
Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος!!!

Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς συνέλληνες:
Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;
Το σχέδιο του Κίσινγκερ είναι σε πλήρη εφαρμογή για το ΄΄σπάσιμο ΄΄ του Ελληνικού αίματος
και οι προδότες πολιτικοί μας βάζουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες σε αυτή την χώρα εκτελώντας κατα γράμα το σχέδιο αυτο
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!!
δείτε πόσο ύπουλα ο Λαζόπουλος μετα απο 'μεγαλες αποκαλύψεις' γελοιοποιεί αυτούς που ασχολούνται με το πρόλημα
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους,αν και ειναι ήδη πάνω απο 2.000.000.....................................................................

(Ο συγγραφέας του κειμένου είναι άγνωστος, το έλαβα σήμερα το πρωί με e-mail στη δουλειά μου).

Ευχαριστώ
Ε.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΑΝΗ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.
ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΜΑΓΚΕΣ.
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΚΟΚΟΛΙΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

protasi gia to onoma: dimos laladwn kai zinadwn
kai an den epelthei symfonia na ginei diapragmatefsi ypo tin aigida tou OHE. e re xalia.. mas gelan kai oi kotes...

Ανώνυμος είπε...

κ.κ. Σερβιώτες
Τα καταφέρατε, βάλατε το Βελβεντό στο δεύτερο συνθετικό. Σας ξαναλέμε ότι το όνομα δεν μας ενδιαφέρει, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ (αγαπητό ai-vreS αν έχεις και μεγαλύτερη γραμματοσειρά θα με εξυπηρετούσες). Την επόμενη εβδομάδα το δεύτερο συνθετικό ίσως εξαφανιστεί. Βλέπετε, μια ζωή είμαστε μέσα στο παρασκήνιο και τώρα λέμε να κάνουμε στην άκρη. Ο τοπικισμός σας κερδίζει σιγά σιγά, στον Καλλικράτη 2 θα κερδίσετε και την Κοζάνη και στον Καλλικράτη 56 θα είστε συμπρωτεύουσα. Λόγω της ιστορίας σας όλα αυτά.

ΥΓ1: Μάθετε τα βασικά περί ορθογραφίας και σύνταξης που γνωρίζουν τα 7χρονα Βελβεντινά παιδάκια και μετά μιλήστε για το Βελβεντό και την ιστορία του.

ΥΓ2: Προτείνω να συνεργαστείτε με το Υπ. Εξ. για την ονομασία της FYROM, εκεί πραγματικά αξίζει τον κόπο.

ΥΓ3: Σας εύχομαι τελικά να είναι δήμος Σερβίων, Βελβεντού και όχι δήμος Σερβίων-Βελβεντού.

ΥΓ4: Αν δεν καταλάβατε το ΥΓ3 δεν σας παρεξηγώ.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Λ.Σ.

ai-vreS είπε...

Παρακαλούμε να χαμηλώσουν οι τόνοι ένθεν κακείθεν.
Οι χαρακτηρισμοί δεν ωφελούν.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΜΦΘΗΚΕ Η ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΟΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΛΠΩΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ.

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗΣ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

ΑΝ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ?

Λ.Μ

Ανώνυμος είπε...

αν δεν εισασταν μεσα στο παρασκηνιο δεν υπηρχε λογος να τεθει θεμα του ονοματος σας απο την αρχη στην νεα ονομασια του νεου δημου. οσο για τα υπολοιπα που λες σου απαντησα αλλα φαινεται πως σε καποιους δεν αρεσουν να βγαινουν αληθειες περι ιστορια σας και καλα κανουν δλδ γιατι θα πηγαιναμε σε ακραιες αποψεις που σιγουρα δεν σας συμφερουν εσας τους βελβενους κατα την αποψη μου

Ανώνυμος είπε...

Α ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΕΚΑΝΑ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ

Λ.Μ

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, να χαμηλώσουν οι τόνοι και να επικρατησει ηρεμια για το μέλλον.Τα προβλήματα είναι πολλά και θα πρέπει με την συνεργασία να δημιουργηθεί ανάπτυξη.Δεν κανει σε κανένα καλό, η αντιδικία αποψεων και ο καθένας να λεει τα δικά του. Οπωσδήποτε θα υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, αλλα το σπουδαιότερο είναι να μην καλλιεργηθεί φανατισμός ανάμεσα στις 2 κοινωνίες...
-Τζένη-

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=VACyeSqoiPU πείτε στον κύριο που το έκανε οτι αυτός είναο φανατισμός

Ανώνυμος είπε...

Bravo Gianni, i poio logiki fwni apo olous tus vuleutes ston nomo..oyte laikismous (vl. athanasiadi) oute apathia (VL Kouk) oson afora to onoma tou dimu tasomai iper tis protasis Papathanasiou gt to thema den einai mono ta servia i to velvento alla k ta ipoloipa trigirw gia osus to ksexnun..

Enas serviwtis-velventinos...

Ανώνυμος είπε...

οταν γινει κοζανη δημος αιανης-κοζανης τοτε ναι να γινει και εδω συνθετο!!!ως τοτε πρωτευουσα ειναι τα σερβια μονο...........

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΟΛΟΙ ΛΕΩ ΕΓΩ. Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. ΤΕΛΟΣ.

Το Προφίλ μας