Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ai-vreS: Αλυσιδωτές αντιδράσεις πυροδότησε ο Καλλικράτης...

Έντονες διαφωνίες, κυρίως, με το χωροταξικό σχέδιο του Καλλικράτη διατυπώνουν από χθες αυτοδιοικητικά στελέχη και κάτοικοι της περιοχής μας σε όλους τους τόνους. Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στη Σιάτιστα σήμερα (υπήρχε προγραμματισμένο για τις 7.00 μ.μ. αλλά μπροστά στον "Καλλικράτη" ...), έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην Αιανή απόψε στις 8.00 μ.μ.
Ήδη το δημοτικό συμβούλιο Σιάτιστας αποφάσισε να ξεκινήσει κινητοποιήσεις με πρώτη το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού σήμερα στις 6.00 μ.μ. (όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σιατίστης  στο VETO FM, το πρωί) και επιφυλασσόμαστε για τους τρόπους αντίδρασης των κατοίκων της Αιανής.  Διαμαρτυρίες ακούγονται από χθες στο Νομό Καστοριάς και στο Νομό Γρεβενών.

Μία διαδικτυακή βόλτα αποκαλύπτει βέβαια, αντιδράσεις και σε άλλες περιοχές:
Στην Ημαθία ερωτήματα εγείρονται για το Δήμο Νάουσας που έμεινε αυτόνομος. 
Στη Λάρισα μιλούν για "Νέα Τσαριτσάνη" και δείχνουν το Δήμο Νίκαιας
Στην Κορινθία διαμαρτύρονται για τα πληθυσμιακά κριτήρια που δεν τηρούνται - έκτακτο Δ.Σ. απόψε. 
Στην Αχαΐα εμπλέκουν το όνομα του κ. Παμπούκη για την Ακράτα και το Διακοπτό.
Στο Δήμο Γοργοποτάμου, Ρεθύμνου όλο το Δημοτικό Συμβούλιο απειλεί με παραιτήσεις
Στις Κονίστρες Ευβοίας ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.
Στη Χαλκιδική διαμαρτύρονται για την έδρα του Δήμου Αριστοτέλη (ιστορικότητα από τη μία, γεωγραφικά κριτήρια από την άλλη)
Στο Δήμο Παμβώτιδας Ιωαννίνων απειλούν με κλείσιμο δρόμων και γεφυρών. 
Στο Ηράκλειο με φωτιές υποδέχθηκαν το χωροταξικό σχέδιο στο Δήμο Αλικαρνασσού.


Και δεν έχει αρχίσει ακόμα η συζήτηση για τις Αποκεντρωμένες Μονάδες Διοίκησης ... Μια γεύση του τι θα ακολουθήσει δόθηκε σήμερα από τον βουλευτή Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς χαρακτήρισε "άρωμα κρατισμού" την ύπαρξη  γενικών διοικήσεων πάνω από τις αιρετές περιφέρειες και εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την υπαγωγή της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου στην διοίκηση που θα έχει έδρα τα Γιάννενα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ, ΤΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΛΙΓΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

ai-vreS είπε...

Το σκεπτικό του βουλευτή έχει βάση:
γιατί η Δυτ. Μακεδονία να υπάγεται διοικητικά στα Γιάννενα μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου, αφού υπάγεται στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια με έδρα τη Θεσσαλονίκη καθώς και δικαστικά (διοικητικό εφετείο) επίσης στη Θεσ/νίκη.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι Βελβεντινοί μου θυμίζουν έντονα τους Γαλάτες. Ο δε Στεργίου τον Αστερίξ. Κοντόσωμος, πατριώτης, τετραπέρατος, αποτελεσματικός, τίμιος και συμπαθητικός. Να μην παραλείψω ότι είναι σχεδόν συνομήλικοι. Ο Αστεριξ «γεννήθηκε» το 1959 ενώ ο Μανόλης το 1960!

Ολόκληρη η Γαλατία είχε υποταχθεί στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία εκτός από ένα μικρό χωριουδάκι της Αρμορικής που αντιστεκόταν στις λεγεώνες του Καίσαρα.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και εδώ. Όλοι οι Δήμοι του Ν. Κοζάνης παραδόθηκαν στις «λεγεώνες» του Καλλικράτη εκτός του Βελβεντού.

Εύστοχος παραλληλισμός θα μου πείτε, αλλά κάτι λείπει. Στη περίπτωση του Βελβεντού δεν υπάρχει Οβελίξ. Υποψιάζομαι ότι ο Γιάννης Σόκουτης δεν δέχτηκε το ρόλο!


Συγχαρητήρια στον Μανολίξ! Ποιος τον πιάνει τώρα και περισσότερο ποιος τον ακούει. Για το πρώτο ερώτημα, ήδη με πληροφορούν ότι μέχρι και μια δήλωση περί των κατακτηθέντων, ήταν αδύνατη (τουλάχιστον μέχρι χθες).

Ας είναι. Ως γνωστόν, η επίδραση του μαγικού φίλτρου δεν κρατάει αιώνια!
Κατά τη γνώμη του γράφοντος, η ευτυχής κατάληξη για τους Βελβεντινούς δεν οφείλεται στη «ρομαντική» διάσταση των πραγμάτων.

Σίγουρα το υπόβαθρο έχει την αξία του αλλά - ως συνήθως - δεν επαρκεί στην επίτευξη μεγαλεπήβολων στόχων. Όπως για μια καλή δουλειά δεν αρκεί το πτυχίο (χρειάζονται πολύ περισσότερα), έτσι και στην περίπτωση του Βελβεντού η δικαίωση δεν περιορίζεται στα «δίκαια» αιτήματα της τοπικής κοινωνίας .

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και σ’ αυτή τη περίπτωση, υπάρχει «μαγικός ζωμός» ή αλλιώς πολιτικό πρόσωπο. Είναι προφανές ότι ξεπερνάει τα όρια του Νομού. Μου θυμίζει τη (Μ)άννα μου!
Quiz: Ποιά υψηλή συνεργάτης Υπουργού κατάγεται από το Βελβεντό;
O δίκαιος αγώνας του Βελβεντού δεν επιβεβαιώθηκε όπως - πρόωρα - κάποιοι σπεύδουν να προεξοφλήσουν. Η πλήρης δικαίωση θα επέλθει όταν αυτός ο μικρός Δήμος των 3000 κατοίκων καταφέρει να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα που θέτει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

Τότε και μόνο τότε θα μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Μέχρι τότε η περίπτωση του Βελβεντού τελεί υπό πειραματική παρακολούθηση.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι για πολλές φάπες εκεί στο υπουργείο.Τι παραπάνω είχε το Βελβεντό μπροστά στην Σιάτιστα ;Eίναι δυνατόν να κάνουν έδρα δήμου βοϊου την Νεάπολη;οι σιατιστινοί θα απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις

Ανώνυμος είπε...

ΑΜ, η Σιάτιστα δεν έχει το προσόν, υψηλή συνεργάτης Υπουργού που κατάγεται από το Βελβεντό, τι να κάνουμε, προς δόξαν του παλαιοκομματισμού, που βασιλεύει και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΧΕΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ!!!
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ.
ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 98;)
ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ.(ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΕΡ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ)
ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΕΙΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η Ζ Ω Η ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΟΣΦΠ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΘΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙ.... ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 9.18. Η ΧΩΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ Η ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΟ. ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!

κ. Λάζαρος είπε...

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Μαριωρή χτενίζεται!!!!!!!!! Άντεεε μου φαίνεται..... αντί να στύψετε το μυαλό σας και να κατεβάσετε καμιά καλή ιδέα, για το πως θα καλυτερέψουμε τη ζωή μας και τον τόπο μας από δω και πέρα, πως να δημιουργήσουμε δουλειές και πως να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, στριφογυρίζετε την πικρόχολη καραμέλα στο στόμα σας, πετώντας ανούσια λόγια, αερολογίες και μίση, που δεν έχουν κανέναν καλό σκοπό! Μόνο τον εαυτό σας χαλάτε και συνάμα, τους υπόλοιπους που σας διαβάζουν!
Γίνετε δημιουργικοί, βρε, προνοητικοί!! Κάνετε την εξυπνάδα σας, την οποία τόσο προβάλετε εδώ μέσα, πράξη! Συμμετέχετε στα κοινά, για να βοηθήσετε τον τόπο σας και τους συνανθρώπους σας! Αυτοί με τη σειρά τους, θα βοηθήσουν και εσάς, όταν τους χρειαστείτε! Ενωθείτε, μην ενεργείτε χώρια!! Μην αναλώνεστε σε πικρά σχόλια του τύπου «Εγώ είμαι σωστός κι εσύ όχι»! Αυτά δεν βγάζουν πουθενά. Κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος….ούτε ο αγρότης από το Βελβεντό, ούτε ο επιχειρηματίας από τα Σέρβια, ούτε ο μαρμαράς από το Τρανόβαλτο, ούτε ο κτηνοτρόφος από την Αιανή, ούτε και ο γουνοποιός από τη Σιάτιστα. Ο καθένας κοιτάζει τη ζωή του και συμβάλλει με όποιον τρόπο γνωρίζει καλύτερα, για τον τόπο του.
Τους τελευταίους μήνες διαβάζω συνέχεια τα όσα λέγονται στα blogs του ai-vreS, και έχω πάθει πλάκα. Ιδίως με τον «Καλλικράτη», έχει ανάψει για τα καλά το γλέντι ανάμεσα στα Σέρβια και το Βελβεντό, και ακούσαμε όλων των ειδών τις ανόητες ατάκες. Τι νομίζουν πως καταφέρνουν αυτοί που βγάζουν τέτοια κακία; Αντί να σκεφτόμαστε και να προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι πιο εύκολο να πετάμε «καρφιά» ό ένας στον άλλον; Μπράβο!!! Τέτοια νοοτροπία έχουμε. Μονιάστε Βελβεντινοί και Σερβιώτες! Δυο χωριά είμαστε δίπλα-δίπλα, κι ας είμαστε ξεχωριστοί Δήμοι. Τι έχουμε να χωρίσουμε; Αφήστε κατά μέρος την περηφάνια σας, και σκεφτείτε πώς να λύσουμε τα προβλήματα που έχουμε στα χέρια μας και πώς να αναβαθμίσουμε την ζωή μας! Τι κι αν μένω στο Βελβεντό; Και στα Σέρβια έχω φίλους, τους αγαπώ και γνωρίζω τα προβλήματά τους. Τα ίδια προβλήματα απασχολούν κι εμάς. Ανεργία, οι νέοι εγκαταλείπουν την περιοχή μας, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, κάθε μέρα ακούς και για νέο τροχαίο στους άθλιους δρόμους μας! Κι εμείς τι κάνουμε; Αντί να βγαίνουμε μπροστά και να προτείνουμε λύσεις, συζητώντας εποικοδομητικά, προτιμάμε να πετάμε καρφιά και να καυχιόμαστε, κρυμμένοι πίσω από τις οθόνες μας!! Τέτοια ωριμότητα περνάμε και στα παιδιά μας. Μπράβο...!!!!!

Το Προφίλ μας