Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Βατερλώ των κερδοσκόπων ή μη προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης

Αν και κάτω από την ασφυκτική πίεση των κερδοσκόπων, το ενδεχόμενο να δανειστεί η Ελλάδα από τις αγορές με ανεκτό επιτόκιο και να μην χρειαστεί να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης φαίνεται αδύνατο, δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Το σύνολο σχεδόν των κερδοσκόπων που συντονίζουν την πίεση των διεθνών χρηματαγορών σε βάρος της χώρας  μας, πριν ακόμη τη συμφωνία της ευρωζώνης για μηχανισμό στήριξης είχε στοιχηματίσει ότι η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών.
Μετά την συγκεκριμενοποίηση του μηχανισμού στήριξης και τις δηλώσεις των ευρωπαίων: «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πτωχεύσει», οι κερδοσκόποι, προκειμένου, όχι μόνο να  αναπληρώσουν τις απώλειες από την μη πτώχευση, αλλά και να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη, στοιχηματίζουν τεράστια ποσά στην προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξη και πιέζουν ασφυκτικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Αλλά και μεταξύ των διεθνών επενδυτών και κερδοσκόπων είναι φυσικό να υπάρχουν αντιθέσεις και  ανταγωνιστικά συμφέροντα, που με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί.
Υπάρχουν ενδείξεις, ότι υπάρχουν επενδυτές που θα ήταν διατεθειμένοι να δανείσουν την Ελλάδα με επιτόκιο μάλιστα κάτω του 5%, προκειμένου, για ανταγωνιστικούς λόγους. να προκαλέσουν πανωλεθρία σε αυτούς που στοιχηματίζουν στην προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.  
Όσο η Ελλάδα διστάζει να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, εν όψει μάλιστα του δανεισμού μέσα στον Μάη10 δις ευρώ, τόσο αυξάνουν την πίεση οι κερδοσκόποι.
Αν η Ελλάδα καταφέρει να δανειστεί από τις αγορές, θα είναι το Βατερλώ των κερδοσκόπων.
Από το www.kentri.gr


Μήπως υπάρχουν και άλλες λύσεις  ;

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

4 σχόλια:

Λαζαριώτης Νίκος είπε...

Δυστυχώς δεν αντέξαμε.

Ανώνυμος είπε...

an akousa kala den eipe tipote gia d.n.t ara mono oi eyropaioi tha mas vohthisoyn etsi den einai???????????

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ. ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΖΕΨΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΕΡΓΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΥΜΠΙΟΥΤΕΡ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΗ ΣΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8.30 (ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΝΩΡΊΤΕΡΑ) ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Ή ΜΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ Ή ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΥ ΤΡΑΝΗ ΕΚΠΛΗΞΗ. ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΛΛΟΙ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ. ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ. ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΟΥΝ. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΟΥΝ. ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΛΛΙΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο,
Μου θυμίζεις του φιλάθλους που ενώ είχε τελειώσει ο αγώνας συζητούν ακόμα για το τι θα γινόταν αν κερδίζαν.

Το Προφίλ μας