Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Δημοτική συνέλευση φίλων και μελών ΠΑΣΟΚ Αιανής για τον Καλλικράτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τη Δευτέρα, 19-04-2010 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αιανής, πραγματοποιήθηκε Δημοτική Συνέλευση Φίλων και Μελών ΠΑΣΟΚ Αιανής παρουσία του Γραμματέα της Ν.Ε. Κοζάνης κ. Ρούση Αλεξανδρή και άλλων μελών της όπως των: Σάκη Κωτούλα, Ανδρέα Γιαννόπουλου, Ιορδάνη Σιαπέρδα, Στέλιου Λάσπα και συζητήθηκαν θέματα τρέχουσας πολιτικής κατάστασης: 
- Οικονομία - Ανεργία – Κατάργηση 24μηνου - Καλλικράτης - Οργανωτικά 
Στην συνέλευση κυριάρχησε το θέμα του προσχεδίου «Καλλικράτης», όπου τέθηκε από το σύνολο σχεδόν των Μελών και Φίλων η αυτονομία του Δήμου Αιανής ενόψει της ανακοίνωσης του Χωροταξικού από τον Υπουργό Εσωτερικών. Μάλιστα τα μέλη τόνισαν το ζήτημα της στήριξης, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιανής, περί αυτονομίας του Δήμου μας, από τους Βουλευτές του Νομού και τους Υπουργούς καταγόμενους από την Δυτική Μακεδονία. Η Αιανή, ο Δήμος Αιανής, το Κοινόν των Ελιμιωτών, ως Ιστορικός Δήμος είναι το σημαντικότερο αρχαιολογικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, διαθέτοντας (2) δύο Μουσεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στον Μπούρινο. 
Επίσης τέθηκε το ζήτημα της ανεργίας στο Δήμο Αιανής και επιτακτικά η κατάργηση του 24/μηνου, Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 «Παυλόπουλου», το οποίο οδήγησε πάρα πολλούς από τους Δημότες μας στην Ανεργία και τον αποκλεισμό δια παντός από τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και άλλων φορέων. Τέλος η συνέλευση έκλεισε με τα εσωκομματικά ζητήματα της Δημοτικής Οργάνωσης Αιανής.
Η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΙΑΝΗΣ 
Ο Γραμματέας Κύρινας Αθανάσιος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, άλλο το τότε, άλλο το σήμερα. Η αυτονομία που ζητάτε σήμερα δεν έχει καμιά με το ένδοξο παρελθόν του Κοινού των Ελιμιωτών που επικαλείστε. Τα σχήματα του παρελθόντος έδωσαν και τελείωσαν. Μη γίνεστε παρελθοντολάτρες. Δεν βοηθάτε ούτε το χωριό ούτε τα νέα παιδιά. Ξεκολλήστε.

Ανώνυμος είπε...

giati 9.48 exei kati allo axiologo na deixei h kozanh kai dytikh makedonia apo tema politismoy kai mh xexnas to tema skopiano...G.S

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΕΣΥ, ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ; ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΑΠ; ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ; ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

me thn anakalhpsh tou arxaiologikoy xwroy ths Aianhs kai twn eyrhmaton ths xanagrafthke h istoria file 2.53 kai an exeis xrono perna apo to moyseio mas kai ta katalaveis giati to ellhniko kratos dapanhse tosa lefta gia ena moyseio san ayto se ena mikro gia sena xwro . Me ayta ola esy vlepeis na poylame to onoma h'na xastoykizoyme toys pseftes toys Skopianoys me thn istoria mas.Kai dwse mia apanthsh an prepei na meinei aytonomh h Aianh.G.S.

Ανώνυμος είπε...

Στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί η δημοτική οργάνωση Αιανής του ΠΑΣΟΚ. Αναλαμπές μονάχα, με τις κατα καιρούς ολιγομελέις συσκέψεις ,στις οποίες κυριαρχούν οι ασπρομάλληδες, η γκρίνια και η μιζέρια.
Ανεπαρκής για μεγάλα και σπουδαία. Για αυτό ευθύνονται διάφοροι τοπικοί επώνυμοι που την εγκατέλειψαν, αλλά προπαντός ο προσανατολισμός της οργάνωσης. Τι ρόλο έχει;Γιατί να υπάρχει; Κάποτε διόριζε σε θέσεις του Δημοσίου. Τώρα;
Τώρα κανείς δεν την λογαριάζει.
Οσο για τον Καλλικράτη άργησε να τοποθετηθεί.
Την ευθύνη για αυτό την έχει στο σύνολο της η Γραμματεία της Δ.Ο., που τα περισσότερα μέλη της δεν παίνουν είδηση τι γίνεται και ο γραμματέας(όντως καλό & ηθικό παιδί, αλλά ανεπαρκής για τη θέση αυτή) που φοβόταν να συγκρουστεί ΦΑΝΕΡΑ με τον κ Ρούση Αλεξανδρή, ο οποίος ήταν και είναι σφόδρα αντίθετος με την παραμονή του Δήμου Αιανής και προφανώς θα πληρώσει με την πρώτη ευκαιρία για αυτή του τη στάση.
Και ένα ερώτημα,
Το Δελτίο Τύπου στάλθηκε στους αρμόδιους ή έμεινε εντός και μόνο;

Το Προφίλ μας