Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Επιστολή Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου προς τον Πρωθυπουργό


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ  ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Σιάτιστα, 29 Απριλίου 2010 
Εξοχώτατον κ. Γεώργιον Παπανδρέου 
Πρόεδρον της Κυβερνήσεως Αθήνα 
Εξαιρετικώς Επείγον
Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε της Κυβερνήσεως, Χριστός Ανέστη! 
Λυπάμαι που στις τόσο δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας και στις ευθύνες που έχετε αναλάβει, έρχομαι να Σας ενοχλήσω για ένα θέμα το οποίο η αφροσύνη και η ιδιοτέλεια κάποιων ανθρώπων δημιούργησε. 
Αναφέρομαι στην πρόσφατη ανακοίνωση για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ όπου όλως αιφνιδίως έγινε γνωστό ότι ο νέος Δήμος Βοϊου, ο οποίος περιλαμβάνει την Επαρχία Βοϊου του Νομού Κοζάνης δεν έχει έδρα την μεγαλύτερη πόλη του Δήμου την ΣΙΑΤΙΣΤΑ με 7.000 χιλίαδες περίπου πληθυσμό, αλλά την ΝΕΑΠΟΛΗ η οποία έχει ολιγότερον από το ήμισυ του πληθυσμού της πρώτης. 
Μέχρι σήμερα και για εκατοντάδες ετών η ΣΙΑΤΙΣΤΑ ήταν η πρωτεύουσα της Επαρχείας Βοϊου και ουδείς το αμφισβήτησε μέχρι σήμερα. Ουδείς φανταζόταν μια τέτοια εξέλιξη, ούτε οι ίδιοι οι παράγοντες, αλλά ούτε και οι κάτοικοι της ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ. Η απόφαση αυτή άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, αφού οι κάτοικοι της Σιάτιστας ετοιμάζονται σε λίγες ώρες να κλείσουν την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με μαύρες σημαίες και οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι. Η κοινή αίσθηση είναι η αίσθηση του εμπαιγμού τους από κάποιους ολίγους. 
Εγώ είμαι Ποιμένας όλων των ανθρώπων αυτών και η οδύνη μου είναι τεράστια, όχι γιατί άλλαξε η πρωτεύουσα του Δήμου, αλλά γιατί οι άφρονες που αποφάσισαν έσπειραν πλέον το ΔΙΧΑΣΜΟ μέσα σε μια τόσο μικρή περιοχή. Ο διχασμός πλέον αυξάνεται με μορφή χιονοστιβάδας γιατί τώρα μια νέα αλλαγή της απόφασης θα ξεσηκώσει ίσως και άλλους που τους ήλθε ένα ανέλπιστο δώρο. 
Υποσχεθήκατε κ. Πρόεδρε Δικαιοσύνη, υποσχεθήκατε ισονομία, υποσχεθήκατε ητιολογημένες αποφάσεις και οι κάτοικοι διαπιστώνουν ότι για μια ακόμη φορά επεκράτησαν τα στενά κομματικά συμφέροντα και τα ρουσφέτια. 
Η ΣΙΑΤΙΣΤΑ είναι μια πόλη με ιστορία, με πολιτισμό, μια πόλη που καλλιέργησε τα γράμματα, μια πόλη με φυσιογνωμία, μια μικρή πόλη με πολλούς μεγάλους ευεργέτες. Μόνον η Σιάτιστα έχει 28 περίπου Κληροδοτήματα σύμφωνα με τις πληροφορίες που προ καιρού μου είχε δώσει ο κ. Δήμαρχος. 
Σημειώστε κ. Πρόεδρε ότι με την μετατροπή αυτή κινδυνεύει να χαθεί το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ της ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ. Το όμορφο αυτό κτίριο στο κέντρο της πόλης είναι δωρεά του Τσιστοπούλειου Κληροδοτήματος, υπό τον όρον ότι θα στεγάζεται εσσαεί το Δημαρχείο της πόλης ΟΣΟ θα υπάρχει ο ΔΗΜΟΣ της ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ. Εφόσον λοιπόν ο Δήμος καταργείται, τότε το κτήριο περιέρχεται στο Τσιστοπούλειο Κληροδότημα. Επίσης θα προκύψει αναταραχή στα Κληροδοτήματα, αφού οι Διαθήκες των Ευεργετών ορίζουν σαν μέλος τον εκάστοτε Δήμαρχο ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ. 
Η αγανάκτηση των κατοίκων επιτείνεται από το γεγονός το οποίο ακόμη περισσότερο καλλιεργεί την αίσθηση της κομματικής φαυλότητος, ότι δηλαδή ο Δήμος Βελβεντού του ιδίου Νομού Κοζάνης που αριθμεί μόλις τρείς χιλιάδες (3000) κατοίκους παρέμεινε ανεξάρτητος και αυόνομος Δήμος, τη στιγμή που σε απόσταση λιγώτερη από 10 χιλιόμετρα υπάρχει ο Δήμος Σερβίων. Πως λοιπόν θα πείσετε ότι ενεργείτε αμερόληπτα και με δικαιοσύνη; Η βαθύτατη πεποίθηση όλων είναι ότι τα ισχυρά κομματικά συμφέροντα και όχι η αντικειμενική πραγματικότητα διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα και διατήρησαν αυτόνομο το Δήμο του Βελβεντού, ενώ μετέτρεψαν σε απλό Δημοτικό Διαμέρισμα την ΣΙΑΤΙΣΤΑ, μεταφέροντας την έδρα στην ΝΕΑΠΟΛΗ από την περιφέρεια της οποίας ακούγεται ότι προέρχεται Κυβερνητικό στέλεχος, δεν γνωρίζω πόσο αληθές είναι αυτό. Το μοναδικό επιχείρημα ότι η ΝΕΑΠΟΛΗ ευρίσκεται στο κέντρο του όλου Δήμου, δεν ευσταθεί, διότι πραγματικό κέντρο είναι το ΤΣΟΤΥΛΙ. 
Εκφράζω και πάλι την λύπη μου γιατί κάποιοι εξακολουθούν να σχεδιάζουν στα χαρτιά ερήμην της πραγματικότητος και η μόνη λύση για να αποφευχθεί ο περαιτέρω οδυνηρός διχασμός είναι η διατήρηση του σημερινού Δήμου ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ως αυτόνομου Δήμου, λόγω της μακράς του ιστορίας και των πολιτιστικών του δεδομένων. Γνωρίζω ότι αυτή μου η επιστολή θα γεννήσει συμπάθειες και αντιπάθειες, αλλά γράφεται για λόγους συνειδήσεως και ευθύνης. Εκείνοι που έσπειραν τον διχασμό εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα θα παραμείνουν μακρυά και εγώ ως ποιμένας θα καλούμαι να θεραπεύω πληγές που τις άνοιξε η αφροσύνη. Η έδρα της Μητροπόλεως είναι Σιάτιστα και το Επισκοπείο είναι απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό. Τις ημέρες λοιπόν των Εθνικών εορτών ο Μητροπολίτης θα εγκαταλείπει την πόλη για να πηγαίνει στην μικρή έδρα του νέου Δήμου. Δεν θα αντιδράσει ο λαός στη Σιάτιστα ή εν εναντία περιπτώσει δεν θα φαίνεται ότι περιφρονείται η έδρα του Δήμου;
Κύριε Πρόεδρε, Σας έγραψα αυτό το γράμμα με πολλή λύπη αλλά παρεμβαίνοντας την τελευταία στιγμή, οδηγούμενος από αίσθημα ευθύνης. Εκεί που οδήγησαν τα πράγματα οι άφρονες εισηγήσεις η μόνη θεραπεία είναι να παραμείνει ο Δήμος Σιάτιστας αυτόνομος Δήμος και να δημιουργηθεί ο Δήμος Βοϊου με έδρα τη Νεάπολη, η μόνη λύση ισορροπίας στην ανισορροπία που δημιουργήθηκε.
Μετά τιμής, ευχών και ελπίδος 
ο Σισανίου κ Σιατίστης Παύλος

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε συγχώρεσε τον αμαρτωλό και τα ψεύδη αυτού!!!

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τον άγιο πατέρα ο πληθυσμός της Νεάπολης (4745) ειναι λιγότερος από το μισό του πληθυσμού της Σιάτιστας (6589). Άγιε πατερα επικεντρώσου στο έργο σου και άσε τις διαιρέσεις (κάθε είδους...) σε άλλους πιο ειδικούς. Και να ξέρεις ο Θεός δεν αγαπά το ψέμα.....

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ Κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑ? ΚΡΙΜΑ ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΓΩΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΘΕΟΥ? ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒEΛΒENTINΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ? ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

LIGO OPSIMA O SEVASMIOTATOS KAI AYTOS THYMITHIKE THN ANEXARTHSIA KAI MIA PARATHRHSH STOYS AYTODIOIKHTIKOYS KALH H VOHTHEIA APO TOUS MHTROPOLHTES ALLA STHN THRISKEEIA MAS AYTOI EXOUN ALLO ERGO MHPWS SE KANENA KALIKRATH 2 TOUS DOUME DIPLA STON PERIFERIARXH KAI XASETE EXOUSIES????????????

Ανώνυμος είπε...

οι άφρονες που αποφάσισαν έσπειραν πλέον το ΔΙΧΑΣΜΟ

Το 1981 ΕΣΠΕΙΡΑΝ τον ΔΙΧΑΣΜΌ,
ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ πράξεις,
ΕΣΕΝΑ Άγιε Πατέρα,
ΑΥΤΟ και ΤΩΡΑ σε πείραξε?????

Για τον ΔΙΧΑΣΜΟ οι άφρονες που αποφάσισαν έσπειραν
το 1981
ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ,
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ και ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ?????

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΣ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ; ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ? ΟΥΤΕ ΕΝΑ.
ΑΜΑ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ?

Ανώνυμος είπε...

Άκουσον Άκουσον!!!

'Τις ημέρες λοιπόν των Εθνικών εορτών ο Μητροπολίτης θα εγκαταλείπει την πόλη για να πηγαίνει στην μικρή έδρα του νέου Δήμου'.

Αυτό τον πείραξε που θα πρωτοπηγαίνει στις γιορτές?

Ανώνυμος είπε...

Χάνονται τα κληροδοτήματα. Εκεί είναι το ζήτημα!!!!
Όσο για το ζήτημα του διχασμού που έθεσε ο Μητροπολίτης,υπάρχει πολύ απλή λύση: Να μην περάσει από τη Νεάπολη ξανά και να επισκέπτεται το αληθινό του ποίμνιο, αυτό της Σιατίστης και του Τσοτυλίου, όπου δηλαδή υπάρχουν η μητρόπολη και το Επισκοπείο.
Όσο για φαυλότητα και αφροσύνη να μη μιλήσω καλύτερα!

Ανώνυμος είπε...

Η φαυλότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!!Τέτοια εμπάθεια το "τέκνο του Θεού" δε σας βάζει σε σκέψεις? Όπου στεναχωρήθηκαν οι κάτοικοι της Σιατίστης κι έτρεξε ο "καλός ποιμένας" να σκουπίσει τα δάκρυά τους και να "συνδράμει" στο "δίκαιο" αγώνα τους.... Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ...
Και από ψέμματα η επιστολή άλλο τίποτα! Πείτε του να μήν ανησυχεί για τα κληροδοτήματα ( αυτό που τον καίει). Θα παραμείνουν στη Σιάτιστα. Ας διαβάσει λίγο...
Νο2. Πότε ήταν η Σιάτιστα πρωτεύουσα??? Ας διαβάσει λίγο ο εκ Χαλκίδας πως η Νεάπολη από Ανασελίτσα -εξ'ου και Ειρηνοδικείο Ανασελίτσης ( αναρρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί έγινε το Ειρηνοδικείο στη Νεάπολη???) ήταν πρωτεύουσα επαρχίας!
Όσο για το κοινό αίσθημα..ρωτήστε λίγο και τα χωριά που βρίσκονται κοντά στη Σιάτιστα το ΠΟΣΟ θέλουν να ενταχθούν στην πόλη αυτή...
Κι εν πάσει περιπτώσει, ας ασχοληθεί με τη δική του αφροσύνη κι ας αφήσει τις αφροσύνες των άλλων. Όσο για τις επίσημες εορτές δε θα χρειαστεί να φύγει από τη "μεγάλη" πόλη για να έρθει στη "μικρή".
Είναι παντελώς ανεπιθύμητος!

Ανώνυμος είπε...

τους πειραζει η αληθεια σεβασμιοτατε,φυσικα και πρεπει εδρα να ειναι η σιατιστα κ`μονο,φυσικα κ`το βελβεντο ειναι δημος σερβιων,ολα τα αλλα ειναι κομματικα μαγειρεματα!!

Ανώνυμος είπε...

ANTE AGIE PATERA. ZITA METATHESI!! EDO APETYXES, ESPIRES TON DIXASMO KAI AOSO MENEIS TA PRAGMATA GINONTAI XEIROTERA. METATHESI KAI GRIGORA!

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιώτατε
μάλλον οι γνώσεις για την τοπική ιστορία είναι ελλειπής και γι αυτό θα ήθελα να σας συμβουλέψω να διαβάσετε περισσότερο πριν αποφασίσετε να διχάσετε το ποίμνιο σας. Γιατί αυτό πράτετε.
Η ιστορία αναφέρει οτι η πρωτεύουσα της μητροπόλεως μεταφέρθηκε πολύ αργότερα στη Σιάτιστα που δεν ήταν κέντρο μητροπολιτικό της επαρχίας Ανασελίτσης. Επίσης, πρωτεύουσα του τότε καζά Ανασελίτσης ήταν η Λειαψίστη ή Λιαψίστα σημερινή Νεάπολη η οποία μετά την έλευση των προσφύγων το 1922 ήταν το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της επαρχίας, άνθηση η οποία καταγράφεται μέχρι το 1965 περίπου.
Η καλλιέργεια πολιτιστική και εκπαιδευτική των κατοίκων της επαρχίας καταγράφεται πολύ νωρίτερα και δεν έχει φυσικά κέντρο τη Σιάτιστα όπως ατυχώς αναφέρεται. Επιπλέον, τα 28 κληροδοτήματα στα οποία αναφέρεστε δεν αποτελούν παρά μιρκό δείγμα των χωριών της επαρχίας καθώς υπάρχουν μικρότερα χωριά που έχουν πολύ περισσότερα αριθμητικά.
Δεν ανησυχήσατε όλα αυτό το διάστημα για το υπόλοιπο των κληροδοτημάτων μέρος των οποίων καρπώνεται και η μητρόπολη και τώρα αποφασίσατε να διεκδικήσετε τί ακριβώς ?
Οι ιερείς είναι για ενώνουν και όχι να ασκούν πολιτικές και αν τα έσοδα της μητροπόλεως σας είναι περισσότερα στη Σιάτιστα και γι αυτό την υπερασπίζεστε με τόσο θέρμη καλά θα κάνετε να προβληματιστείτε γιατί αυτό δεν συμβαίνει και αλλού σε άλλα χωριά της επαρχίας σας.
Καλή φώτιση Δέσποτα

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω σεβασμιώτατε κατά πόσο ισχύουν τα όσα λέτε για Νεάπολη-Σιάτιστα, αλλά για το Βελβεντό έχετε άδικο. Αν και ΠΑΣΟΣ, ο δήμαρχός του, Μανώλης Στεργίου, έχει την υποστήριξη των κατοίκων οανεξαρτήτως κομμάτων και έχει να επιδείξει μεγάλο έργο.
Λυπάμαι για τη Σιάτιστα, έχει μια ξεχωριστή θέση στην κοινωνία και θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση για τα κληροδοτήματα, αλλά ας μην αφήνουμε την πικρία να μας υποδεικνύει λάθος ένοχους

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΑΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΚΑΙ Ι ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΧΘΕΣ ΓΙΑΤΗΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ: "ΜΗ ΓΝΩΤΩ Η ΔΕΞΙΑ ΣΟΥ ΤΙ ΠΟΙΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΟΥ".
ΚΑΡΦΩΣΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΨΕΥΤΙΑ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ "ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ". ΑΠΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

OTAN THELAN NA FOROLOGISOUN THN EKKLHSIA BGAINATE K LEGATE GIATI ANAKATEBETE TO KRATOS STA THEMATA THS EKKLHSIAS TWRA ESEIS GIATI ANAKATEBESTAI..XAMENA TA XEISSS....

Ανώνυμος είπε...

γιατι ζωριζεστε οταν ακουτε την αληθεια μαθατε οι εχοντες καποιο αξιομα να ειναι δυφορουμενοι και υποκριτες. ο σεβασμιοοτατος ειπε την αποψη του θαρραλεα και εξω απο τα δοντια γιατι ειναι η τρανταχτη αληθεια.

Βάγια Σ. είπε...

Το ιερατείο απο καταβολής κόσμου έπαιζε τον πιο βρώμικο ρόλο. Σταύρωσαν το μεγαλύτερο επαναστάτη όλων των εποχών γιατί τους χάλασε την πιάτσα και μετά τον ανέστησαν κιόλας για να γίνει πιο πιασάρικο το Θέμα και να πουλάει περισσότερο και μάλιστα δυο φορές κάθε χρόνο.

ai-vreS είπε...

Βάγια,
δηλώνουμε φαν σου!

Βάγια Σ. είπε...

ε να μην είμαι μόνο εγώ δική σας! :)

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΙΑ ΜΕ ΠΛΗΓΩΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ.
Ε.Σ. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΑΠ ΤΗ ΧΙΛΟΠΙΤΑ ΣΟΥ.
ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ.
ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Ε.Σ. είπε...

Τα κορίτσια προς το παρόν είναι στην Αθήνα.
Τουλάχιστον εγώ.
Στις επάλξεις, όταν η περίσταση το απαιτεί, ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα.
Έχω και δουλειά να κάνω.
Όσο για τη χυλόπιτα...τί να πω???
Το κείμενο που ανάρτησα για τους πολιτικούς και τους μετανάστες το πρωί δεν το είδες?
Αλλά αυτά είναι ψiλά. Μην χάνεις το χρόνο σου εσύ με τέτοια...εσύ μόνο Σέρβια - Βελβεντό....κι ο τόπος άδειος!!
Εσένα σε αφορά μόνο το χωριό σου.
Το τριήμερο είναι για μένα ευκαιρία να βρεθώ στο λατρεμένο Βελβεντό και να δω φίλους και συγγενείς.
Το άγιο πνεύμα το έχω χεσμ......
Ας φωτίσει τους καλούς χριστιανούς.
Μου αρκεί το φως της γνώσης και της αλήθειας.
Καλά να περάσετε όλοι.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ BLOG ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

γιατί ο ΓΑΠ τα πάει για κλείσιμο!!

΄Αιντε Γιώργο και μετά να δω που θα γράφεις τα ωραία σου....

Παιδιά πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ.

Ε.Σ.

Ανώνυμος είπε...

βαγια ξεκαβαλα το καλαμι ειναι επικινδυνο για τις γυναικες

Βάγια Σ. είπε...

Γιώργο όταν προσκαλείς κάποιον μην περιμένεις η απάντηση να είναι σίγουρα "ναι".
Ειδικότερα και προσωπικά εδώ μέσα "ήρθα" για να συζητήσω μόνο από 'δω και μόνο για συγκεκριμένα θέματα.

Προσοχή στους δρόμους όσοι ταξιδεύετε.
Να επιστρέψουμε όλοι πίσω...

Καλό αγώνα!

Βάγια Σ. είπε...

επειδή σέβομαι πρωτίστως τον εαυτό μου και αλλά τα παιδιά του ai vres, δε θα σου πω πόσο επικίνδυνο είναι για τους άντρες το καλάμι

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΑΜΑ ΛΗΞΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟΣΟΥ ΣΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΦΙΛΙΑ

Βάγια Σ. είπε...

5:24
Δεν κατοικώ στο Βελβεντό (αλλά εκτός νομού).
Δεν ψηφίζω (εκ πεποιθήσεως).
Δεν έχω καμία σχέση με το δημόσιο τομέα.
Δεν είμαι δυναμική (ίσως ανήσυχο πνεύμα).
Λέω την άποψή μου και θα τη λέω ότι κι αν γίνει χωρίς να επιβουλεύομαι και να εποφθαλμιώ καρέκλες και βολέματα. Γι' αυτό και οι θέσεις μου μοιάζουν με γάργαρο νερό.
Ξέρω αν δίνουν χώρο στο Βελβεντό σε γυναίκες σαν εμένα δε θα περίμενα αυτή την πληροφορία να μου τη δώσει κάποιος τρίτος, αλλά είναι κάτι που δε με αφορά ούτως ή άλλως.
Στο μέλλον να λες αυτό που εννοείς και να μη λες κάτι εντελώς άσχετο και διφορούμενο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθείς αδίκως.
Δε δέχομαι ούτε προσβολές ούτε φιλιά από αγνώστους.

Το Προφίλ μας