Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ψήφισμα Λαικής Συνέλευσης Δημοτών Αιανής


Εμείς οι δημότες Αιανής, που παραβρεθήκαμε και παρακολουθήσαμε σήμερα Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που μετατράπηκε σε λαϊκή συνέλευση , και που έγινε στην Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου με θέμα: 
«Ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τη Χωροθέτηση των Δήμων - Πρόγραμμα Καλλικράτης- Θέση του Δήμου», αφού ενημερωθήκαμε αναλυτικά από την εισήγηση του Δήμαρχου , τις εισηγήσεις των μελών του Δ.Σ. και των συνδημοτών μας, εγκρίνουμε και υπογράφουμε το παρακάτω ψήφισμα: 
1. Διαμαρτυρόμαστε προς την κυβέρνηση, διότι με την απόφαση της διέψευσε τις προηγούμενες εξαγγελίες της για εφαρμογή ενιαίων & αντικειμενικών κριτηρίων για τη σύσταση των νέων δήμων στα πλαίσια του προγράμματος «Καλλικράτης». Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις κυριάρχησαν υποκειμενικά κριτήρια. 
2. Δεν αποδεχόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης, για την κατάργηση του Δήμου Αιανής και την ενσωμάτωση του στο Δήμο Κοζάνης, διότι θα τεθεί «εν αμφιβόλω» η μελλοντική αναπτυξιακή προοπτική του. Ακόμα η απόφαση αγνοεί προκλητικά την ιστορικότητα του Δήμου Αιανής, μοναδική περίπτωση στη Δυτική Μακεδονία , σε αντίθεση με ότι έπραξε σε άλλες όμοιες περιπτώσεις (Βεργίνα-Δελφοί- Δίον- Πέλλα κ.α.). Η απόφαση της αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης και συνιστά αδικία. 
3.Συμφωνούμε με την σημερινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμπαραστεκόμαστε , στηρίζουμε τις προσπάθειες του και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις , ώστε ο στόχος για την παραμονή του ιστορικού Δήμου Αιανής στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας να επιτευχθεί. 
4.Πιστεύουμε πως η προοπτική για έναν ισχυρό , νοικοκυρεμένο και βιώσιμο Δήμο Αιανής , ικανό να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες και στους επισκέπτες του, να υλοποιεί τους αναπτυξιακούς του στόχους, αλλά και τους στόχους που θα θέτει η πολιτεία ,είναι εφικτή. 
5. Ζητάμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει στα πλαίσια της διαβούλευσης την απόφαση της και να «διορθώσει», την αδικία που προκάλεσε στον Δήμο μας. Από τους δε βουλευτές του νομού μας ζητάμε να στηρίξουν το αίτημα μας . Εξουσιοδοτούμε τον πρόεδρο του Δ.Σ. να αποστείλει το παρόν Ψήφισμα στην κυβέρνηση , στους βουλευτές του νομού , στην ΚΕΔΚΕ, στην ΤΕΔΚ νομού Κοζάνης και σε κάθε άλλο αρμόδιο. 
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρακαλούνται να το ανακοινώσουν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΑΝΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΝΑ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

ai-vreS είπε...

Ενημερώστε μας για την απόφαση της αποψινής λαϊκής συνέλευσης, ώστε να δημοσιευτεί.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΡΝΙΑ ΣΤΑ ΚΕΜΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ.

Το Προφίλ μας