Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Γιάννης Βλατής: στη Βοστόνη για την 25η Μαρτίου

 O βουλευτής του νομού μας Γ. Βλατής βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βοστόνη των Η.Π.Α. για να εκπροσωπήσει την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στην εορταστική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Κυβερνείο της πολιτείας Μασαχουσέτης, ο βουλευτής απευθυνόμενος στους ομογενείς ανέφερε μεταξύ άλλων: 
«Οι Έλληνες της Αμερικής ήρθαν στη χώρα αυτή χωρίς οικονομικούς πόρους. Οι περισσότεροι δε δεν είχαν ούτε επαρκή εκπαίδευση, δεν γνώριζαν καν τη γλώσσα. Εργάστηκαν σκληρά και σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικανικής κοινωνίας. Προσαρμόστηκαν σε δύσκολες συνθήκες, κέρδισαν επάξια το σεβασμό και την εκτίμηση των συμπολιτών τους. Έκαναν οικογένειες, σπούδασαν τα παιδιά τους, ανέπτυξαν έντονη επιχειρηματική και κοινωνική δράση και διέπρεψαν σε όλους τους τομείς… Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα η χώρα μας έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της υφηλίου. Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, έχει δημιουργήσει μια εξαιρετικά κακή εικόνα για την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Πολλοί έχουν στοχοποιήσει τους Έλληνες. Είμαστε, λένε, άξιοι της τύχης μας. Η δύσκολή αυτή περίοδος που διανύουμε, μας δίνει την ευκαιρία να αντιστρέψουμε το κλίμα, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, να τα καταφέρουμε μόνοι μας, όπως κάναμε ανέκαθεν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Γιατί εσείς είστε η μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι Έλληνες μπορούν να ευδοκιμήσουν και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Η επέτειος που σήμερα γιορτάζουμε αποτελεί για όλους μας μια σημαντική υπενθύμιση. Ότι παρότι λίγοι, είμαστε όλοι ένα. Υπερήφανοι, οραματιστές, σίγουροι για το μέλλον. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και μπορούμε για άλλη μια φορά να αποδειχθούμε αντάξιοι των προγόνων μας. Στις δυσκολίες που κατά καιρούς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε – και δεν ήταν λίγες – βάζουμε για άλλη μια φορά μπροστά τις αξίες μας, το ελληνικό φιλότιμο και την αποφασιστικότητα μας. Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή. Αφήνοντας πίσω τα λάθη του παρελθόντος, αλλάζουμε ρότα. Σε αυτή την προσπάθεια για αλλαγή σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Διατηρώντας ζωντανό το δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα, διατηρούμε ζωντανό το ελληνικό πνεύμα και τις αξίες του ελληνισμού. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε τη στήριξη σας. Οι εμπειρίες σας, οι ιδέες σας μπορούν να πλουτίσουν τη φαρέτρα μας στο αγώνα που σήμερα δίνουμε. Στηριζόμαστε σε εσάς για την αποκατάσταση της εικόνας της πατρίδας μας, γιατί υπήρξατε πάντοτε οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας. Άξιοι Έλληνες, άξιοι Αμερικανοί, άξιοι άνθρωποι.»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σοσιαλιστή
Τι μας διδάσκουν
οι Άξιοι Έλληνες, άξιοι Αμερικανοί, άξιοι άνθρωποι
που
ήρθαν στη χώρα αυτή χωρίς οικονομικούς πόρους. Οι περισσότεροι δε δεν είχαν ούτε επαρκή εκπαίδευση, δεν γνώριζαν καν τη γλώσσα???????

Ανώνυμος είπε...

aftoi oi aksioi ELLINES xoris porous ekpedefsi kai glossa kataferan na anevoun sta psilotera skalopatia twn HΠΑ kai na einai anamesa stis diaforetikes ethnotites tis yperdynamis prwtoi se epipedo morfosis kai defteroi se oikonomiki epifania (meta tous evraious). esy tipota den didaskese apo afto? den sou dixnei pou mporei na ftasei o ellinas (kai esy diladi) otan ksefigi apo tis aggyloseis tis psorokostenas?

Το Προφίλ μας