Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Αλ. Αθανασιάδης για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος

Η αδράνεια στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια αφενός σε πολύ μεγαλύτερη επιβράδυνση της ανάπτυξης και αφετέρου σε οικολογική καταστροφή. Η αναγνώριση ότι δεν έχουμε άλλο χρόνο για ατέρμονες συζητήσεις, μας επιβάλλει ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα, να δράσουμε τώρα. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε και γι αυτό έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει όλες τις διαστάσεις της πράσινης ανάπτυξης. Με βάση αυτό το σχέδιο η χώρα μας θα μπορούσε και αυτός είναι πραγματικά ο στόχος μας, να καταστεί ηγέτιδα και ένα πραγματικό πρότυπο για την πράσινη ανάπτυξη. Ειδικά για την περιοχή μας ως αυριανή κυβέρνηση θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα μέτρα:
1) Στην αντικατάσταση όλων των παλαιών μονάδων της ΔΕΗ, με νέες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. 2) Σε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος (μετρήσεις, δενδροφυτεύσεις, διαβροχές κ.λ.π.). 3) Σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης των εδαφών και του φυσικού τοπίου της περιοχής. 4) Στις μετεγκαταστάσεις όλων των οικισμών που πλήττονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ. 5) Στην προστασία και τον εμπλουτισμό όλων των υδάτινων πόρων. Δεν χρειαζόμαστε άλλες μελέτες για να μας πείσουν να αναλάβουμε δράση. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση. Πολιτική βούληση, για περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική συμφωνία ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε την βούληση να διαμορφώσουμε ένα σύμφωνο περιβάλλοντος, ένα κοινωνικό σύμφωνο για την πράσινη ανάπτυξη, με τους πολίτες και τους κοινωνικούς εταίρους. Και αυτό θα πράξουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το είχαμε παρεξηγήσει το ΠΑΣΟΚ ... ΄Δεν το συζητώ ... πολύ Οικολογία ... Από τη στιγμή μάλιστα που υιοθετούν οικολογικές ορολογίες (της μόδας) και οι ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ...

Το Προφίλ μας