Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΔΕΗ & εξορυκτικές εταιρείες ΛΑΡΚΟ-ΜΕΤΕ υπαίτιοι κοινωνικών αντιδράσεων και συγκρούσεων

Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τους κατοίκους της Ακρινής και του Αγίου Δημητρίου, αλλά και τις προδιαγραφόμενες συγκρούσεις των κατοίκων Τριγωνικού, Πολυράχου και Προσηλίου για την επέκταση του ορυχείου Προσηλίου, θα προσπαθήσω να επισημάνω τους λόγους αυτών των συγκρούσεων. Οι δραστηριότητες της ΔΕΗ και των άλλων εξορυκτικών εταιρειών (ΛΑΡΚΟ, ΜΕΤΕ) που δρουν στην περιοχή μας, από φορείς ανάπτυξης της περιοχής τις περασμένες δεκαετίες, αποτελούν σήμερα τις κύριες αιτίες των κοινωνικών αντιδράσεων και των συγκρούσεων στην περιοχή μας.
Οι αντιδράσεις έχουν σαν κύριο λόγο την προστασία του περιβάλλοντος και εννοώ το περιβάλλον ως πολιτισμικό- οικονομικό – κοινωνικό σύστημα και τη διαχείρισή του. Ποιοι όμως είναι οι παράγοντες που οδηγούν τις τοπικές κοινωνίες σε αντιδράσεις και συγκρούσεις εξ αιτίας των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και των ιδιωτικών εταιρειών (ΜΕΤΕ, ΛΑΡΚΟ);
Πρώτος παράγοντας είναι η στάση των τοπικών κοινωνιών απέναντι στο ίδιο το περιβάλλον και στην προστασία του, που καθορίζεται από τις πολιτισμικές αντιλήψεις και την κουλτούρα της κάθε τοπικής κοινωνίας. Δεύτερος παράγοντας είναι οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων στις τοπικές κοινωνίες. Τρίτος παράγοντας είναι ο τρόπος λήψης αποφάσεων για την ανάπτυξη των εξορυκτικών δραστηριοτήτων. Αυτοί είναι οι κυριότεροι παράγοντες, που καθορίζουν και τη στάση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις εξορυκτικές δραστηριότητες που γίνονται στην περιοχή μας. Η στάση αυτή μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά του φόβου και της ανησυχίας για τις επιπτώσεις, μέχρι και την πλήρη και ανοιχτή αντίθεση.
Η περιοχή μας, εξ αιτίας των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, θεωρείται μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά περιοχή. Η στάση της τοπικής κοινωνίας, όταν ξεκίνησε, πριν κάποιες δεκαετίες, αυτή η δραστηριότητα, χαρακτηριζόταν κυρίως από την επιβολή του οικονομικού οφέλους που θα απεκόμιζε η τοπική κοινωνία, σε βάρος της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος. Σήμερα η στάση αυτή έχει αλλάξει. Το μονοσήμαντο και στρεβλό αυτό μοντέλο ανάπτυξης, αποδείχτηκε ότι οδήγησε την περιοχή μας, στο να κατέχει μια από τις ψηλότερες θέσεις στην ανεργία, αλλά παράλληλα το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, έχουν δεχθεί τέτοια υποβάθμιση που, να θεωρούνται από τα πιο επιβαρημένα, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Παράλληλα έχει αναπτυχθεί μια περιβαλλοντική κουλτούρα, υπάρχουν πια τα ερεθίσματα και το υπόβαθρο στους κατοίκους της περιοχής, που είναι ικανά να οδηγήσουν σε κινητοποιήσεις, αντιστάσεις και συγκρούσεις για την προστασία του. Αλλά αν για τη βορειοανατολική πλευρά του νομού η εξορυκτική δραστηριότητα είναι φανερό και αποδεδειγμένα ότι προσφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στη ΔΕΗ, αλλά και στο κράτος, στη νότια πλευρά του νομού δραστηριοποιούνται ιδιωτικές εξορυκτικές εταιρείες (ΜΕΤΕ, ΛΑΡΚΟ), οι οποίες ελάχιστα προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και το κράτος.
Στην πρώτη περίπτωση (ΔΕΗ) μπορούμε να κατανοήσουμε το λεγόμενο «Εθνικό συμφέρον», μπορούμε να διεκδικήσουμε την εφαρμογή των νόμων, των περιβαλλοντικών όρων και των αντισταθμιστικών οφελών για την περιοχή μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρισκόμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς που θα δεχτούν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις. Οι οικισμοί της Ακρινής, του Αγίου Δημητρίου της Ποντοκώμης και της Μαυροπηγής πληρώνουν το τίμημα με την υγεία των κατοίκων τους, με την απόλυτη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και του περιβάλλοντος, με τον ξεριζωμό τους για δεύτερη φορά μέσα σε 100 χρόνια. Αυτό το τίμημα συμπληρώνεται τώρα με διωγμούς όσων αντιδρούν, με φυλακίσεις και τρομοκρατία. Ηθικός και φυσικός αυτουργός αυτών των συγκρούσεων είναι η ΔΕΗ και απέναντί της πρέπει να βρει το σύνολο της κοινωνίας μας.
Στη δεύτερη περίπτωση (ΛΑΡΚΟ, ΜΕΤΕ), που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Σερβίων, έχουμε να κάνουμε μια με εντελώς διαφορετική περίπτωση. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ. Άφησε ξαφνικά στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους, τους έχει απλήρωτους μισθούς, οδήγησε επαγγελματίες σε απόγνωση. Περιβαλλοντικά αφήνει πίσω της ένα σεληνιακό τοπίο, χωρίς να προβεί σε καμία αποκατάσταση του χώρου.
Στην περίπτωση της ΜΕΤΕ έχουμε να κάνουμε με την εισβολή μιας ιδιωτικής εταιρείας στις ιδιοκτησίες των κατοίκων της περιοχής. Έχουμε να κάνουμε με την καταστροφή της περιοχής στο βωμό μιας πολύ πρόσκαιρης ανάπτυξης (η εξορυκτική δραστηριότητα της εταιρείας θα διαρκέσει μέχρι το 2017). Χρόνος όμως ικανός για να καταστρέψει τον κοινωνικό – οικονομικό ιστό της περιοχής. Εδώ όχι μόνο δεν θα έχουμε ανάπτυξη και απασχόληση, αλλά θα οδηγηθούμε σε πλήρη περιβαλλοντική καταστροφή και στην οριστική ερήμωση της περιοχής. Οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των περιουσιών, που γίνονται, χωρίς να έχουν πεισθεί οι κάτοικοι, ποιο είναι το «Εθνικό συμφέρον» που θα εξυπηρετήσουν, τους οδηγεί σε κοινωνικές αντιστάσεις και συγκρούσεις. Η «ενίσχυση του ανταγωνισμού, της διαφάνειας, της αναπτυξιακής προοπτικής σε όλους τους κλάδους ενέργειας, η οικονομική λύση για τους παραγωγούς ενέργειας και της εθνικής οικονομίας» που επικαλείται ο υφυπουργός ανάπτυξης με την ανακοίνωση, για την έγκριση της ΜΠΕ για το ορυχείο «Προσηλίου», δεν πείθουν κανέναν.
Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν ισχυρές κοινωνικές αντιστάσεις στην περιοχή, για να μην επεκταθεί το ορυχείο και να αρθεί η Οριστική Παραχώρηση Ν. 63. Όμως με τις ενέργειές τους (έγκριση ΜΠΕ), θεσμικοί φορείς και πολιτικοί παράγοντες, θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί των επερχόμενων συγκρούσεων. Είναι καιρός να αντιληφθούν ότι με τις πράξεις τους οδηγούν τις τοπικές κοινωνίες σε αντιδράσεις και συγκρούσεις. Κοινός παρονομαστής, της ΔΕΗ και των εταιρειών ΛΑΡΚΟ και ΜΕΤΕ, είναι η συμπεριφορά τους απέναντι στις τοπικές κοινωνίες. Περιφρονούν και απαξιώνουν τη θέληση της τοπικής κοινωνίας. Αδιαφορούν για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος. Και το χειρότερο αδιαφορούν για τους υπαρκτούς φόβους των κατοίκων, όπως είναι η διάσπαση του κοινωνικού ιστού των κοινωνιών, η καταστροφή των οικισμών και η απώλεια των περιουσιών.
Πολύ βαρύ, λοιπόν, το τίμημα των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και των ιδιωτικών εταιρειών (ΛΑΡΚΟ, ΜΕΤΕ) που καλείται να πληρώσει η περιοχή μας. Στον αντίποδα πολύ μικρή, και μελλοντικά πολύ μικρότερη, θα είναι η συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της περιοχής και την απασχόληση. Γιαυτό και οι αντιδράσεις τις τοπικής κοινωνίας θα συνεχίζονται και οι συγκρούσεις θα αυξάνονται.
Είναι καιρός, πλέον, να επαναπροσδιορίσουμε το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής.
Παπαθανασίου, ptakis@delino.gr http://www.delino.gr http://delinogr.blogspot.com

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση...ανοίγει συζήτηση και διάλογο...

Π.Πλιάτσιος

Ανώνυμος είπε...

--Πως κρίνεται την θέση του δημάρχου Σερβίων στο όλο θέμα και γιατί επί τόσο καιρό δεν πήρε σαφή θέση επι του ζητήματος αυτού;
---Πιστεύετε οτι η ''σιωπή'' του δημάρχου, υποδηλώνει σαφή στήριξη των συμφερόντων μεγαλοεργολάβων και νταλικέρηδων;

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΓΙΑ...ΛΟΓΙΑ...ΛΟΓΙΑ...
Νάχαμε να λέγαμε!!!!
Τώρα που άρχισε η μεταλιγνιτική περίοδος, τώρα άρχισαν τα ΛΟΓΙΑ και τις ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ οι ΜΕΣΣΙΕΣ και οι ΣΩΣΙΕΣ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και της ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!!
Τόσα χρόνια που ήταν ΔΗΜΟΣΙΟΣ ο χαρακτήρας της ΔΕΗ και επι κυβερνήσεως μιας 20ετίας του "ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ του ΛΑΟΥ".....
Ποιά τα έργα για τα θέματα αυτά???
-------------------------------------------------

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση...ανοίγει συζήτηση και διάλογο...

Π.Πλιάτσιος


Νωρίς το θυμηθήκαμε κύριε Πλιάτσιο....
Εσύ προσωπικά, συγχωρείσαι, γιατί ήσουν μικρός και δεν είχες τέτοιες ανησυχίες.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ Πλιάτσιος είναι έγκριτος δημοσιογράφος και εσυ 11.48 δεν μπορείς να τον ειρωνεύεσαι με το...ήσουν μικρός και συγχωρείσαι!!!
δηλ εσύ ήσουν μεγάλος και είχες μεγαλύτερες ανησυχίες;

Ανώνυμος είπε...

Eγώ δεν είμαι δημοσιογράφος,δεν τον ειρωνεύομαι, απλά θέλω να επισημάνω για τους τότε δημοσιογράφους και πολιτικούς και τις ανησυχίες τους...

Ανώνυμος είπε...

1. Είναι αλήθεια πως αυτή η συζήτηση άργησε να γίνει...έχει δίκιο ο φίλος, έστω και με τον τρόπο που τα θέτει...Όμως, δεν συμφωνείς πως έστω και σήμερα είναι μια ευκαιρία να ανοίξει, επιτέλους, και άλλο αυτή η συζήτηση; Δεν συμφωνώ με όλα τα επιχειρήματα και τη συλλογιστική του κ. Παπαθανασίου και της Επιτροπής Αγώνα (και ας δυσαρεστήσω τον κολλητό μου...), αλλά υπάρχουν και πολλά σημεία που νομίζω ότι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται. Το βασικό ερώτημα που τίθεται και πάλι είναι "Ανάπτυξη με όποιο κόστος;". Και μέχρι τώρα εγώ δεν έχω ακούσει καμία πολύ πειστική θέση και άποψη από κανέναν πολιτικό του Νομού Κοζάνης, ούτε εκπρόσωπο φορέα...Και μιλάω για ΌΛΟΥΣ!!!

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάπτυξη της περιοχής δεν έρχεται με κατεβατό άρθρο, όπως η παραπάνω παρέμβαση...
Γιατί πέρα απο μια θεωρητική εκτίμηση των πραγμάτων,πρέπει να εξεταστεί η πραγματικότητα...
Και ειναι σημαντικό, αυτος που γράφει ενα μακροσκελές άρθρο-κατεβατό, να εχει την ικανότητα να προτείνει λύσεις...
Γιατί, μόνο τότε το άρθρο του, θα έχει...αξία!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα άρθρα, ειδικά απλών πολιτών, είναι πολλές φορές καλές αφορμές για συζήτηση...κανείς άλλος από εδώ μέσα δεν έχει, μέχρι στιγμής, διαφωνήσει ή συμφωνήσει με επιχειρήματα για τα όσα αναφέρει ο κ. Παπαθανασίου...Μόνο σχόλια...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πλιάτσιο...
--- Με την εμφάνιση του FLASH TV ως νέου Περιφερειακού Καναλιού Δυτικής Μακεδονίας, αυτη την στιγμή εδρεύουν στην πόλη της Κοζάνης, 3 καναλια...
1.WEST CHANNEL
2. TOP CHANNEL
3. FLASH TV
Πως βλέπεται να διαμορφώνεται πλέον ο Τηλεοπτικός Ανταγωνισμός και αν σηκώνει η περιοχή μας (διαφημιστικά τουλάχιστον) τόσα κανάλια;
-- Επίσης, στον κανάλι που εργάζεσθε -ΤΟΡ- o ιδιοκτήτης του καναλιού ( κ Κικης) σε πρόσφατη συνεντευξη του σε τοπικό περιοδικό, είχε πεί '' οτι ετοιμάζει νέα-μεγαλα στούντιο'' κλπ...
Τι εκανε σε αυτό;
Για δεν ειδαμε τίποτε καινούργιο για το ΤΟΡ...

ai-vreS είπε...

Θα ήταν καλύτερα να απευθύνετε τις ερωτήσεις σας προς τον κ. Πλιάτσιο στο e-mail που έδωσε. Το συγκεκριμένο ερώτημα δεν έχει σχέση με την ανάρτηση.
Αν θέλετε να γίνει διάλογος μέσω του ιστολογίου μας για τα τηλεοπτικά κανάλια του Νομού ή της Δυτ. Μακεδονίας ή για οτιδήποτε άλλο, στείλτε μας τα θέματά σας ώστε να αναρτηθούν.

Ευχαριστούμε πολύ

Ανώνυμος είπε...

Οι ερωτήσεις αυτές έχουν ''επίκαιρο'' χαρακτήρα, για αυτό και υποβλήθηκαν. Και επειδή ο κ Πλιάτσος απαντά δημοσίως, στο διάλογο που γίνεται εδώ..
Άλλωστε, κκ του ιστολογίου, και άλλοι θίγουν άσχετα θεματα με μια αναρτηση και δεν παρεμβαίνεται για να πείτε οτι ειναι ασχετο!
Δείτε την αναρτηση με θεμα ''Απολογισμός Ανυποληψίας και μαγειρέματος'' και 2 ανώνυμοι σχολιάζουν..για το ΙΡΑΝ!!!!! και την επανασταση, ενω το θεμα ηταν για τα οικονομικά Δήμου Σερβίων!!!!!

ai-vreS είπε...

Γι' αυτό λέμε ότι "θα ήταν καλύτερα να..." και "ευχαριστούμε πολύ". Επικαλούμαστε δηλαδή το φιλότιμό σας και όχι το δικαίωμα των κυρίων του ιστολογίου.

Ανώνυμος είπε...

Για την πληγη που αφησαν, οι μεταλλευτικες δραστηριοτητες των μεταλλειων αμιαντου Β.Ελλαδας και για τις μεχρι τωρα επιπτωσεις του, τι εχετε να πειτε κ.Παπαθανασιου;
Αυτες, δεν εχουν αμμεσο κινδυνο, για τον τοπο σας;

Ανώνυμος είπε...

1. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντήσω στον φίλο για τα κανάλια...αν θέλει μπορεί να μου στείλει κάτι στο panpliatsios@yahoo.gr. Διαφορετικά, με την άδεια και του διαχειριστή, θα του απαντήσω εδω....

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Καμία αντίρρηση από μας :)

Ανώνυμος είπε...

Ωχ...και πρέπει να απαντήσω τωρα ε;και δεν μπορω αυτη τη γραμματοσειρά και δεν γινεται να κάνω επικόλληση...λοιπόν:
1. Πράγματι, ο στόχος είναι να γίνουν νέες εγκαταστάσεις για το TOP. Όμως, έπρεπε να εγκριθεί το εν λόγω σχέδιο που υποβλήθηκε στην Περιφέρεια, στα πλαίσια συγκεκριμένου προγράμματος, όπως έχουν πράξει τα περισσότερα τοπικά και όχι μόνο ΜΜΕ. Η συνέχεια είναι προφανής. Πάντως το εν όγω σχέδιο θα προχωρήσει, έστω και αργά...Είναι επιβεβλημένες οι νέες εγκαταστάσεις.
2. Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ για το πώς διαμορφώνεται σήμερα ο τηλεοπτικός ανταγωνισμός. Εσείς θα το κρίνετε αυτό και πολύ θα ήθελα να ακούσω τις θέσεις και τις απόψεις σας, με ειλικρίνεια και καυστικότητα. Γιατί εάν ακούμε εσάς θα γίνουμε όλοι μας καλύτεροι...
3.Είναι πολύ δύσκολο για την τοπική αγορά να "σηκώσει" 3 κανάλια. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα πως παίζουμε Νομό Κοζάνης και αρκετά τα Γρεβενά και αυτό μας κάνει να πρωταγωνιστούμε, νομίζω, στην περιοχή μας. Που, κακά τα ψέματα, έχει και τη μεγαλύτερη διαφημιστική πίτα. Και οι κοζανίτες, οι σερβιωτες, οι αιανιώτες, οι βοιώτες, οι εορδαίοι προτιμούν να βλέπουν ένα δελτίο που έχει να κάνει με το Νομό Κοζάνης. Τόσα χρόνια το έχω καταλάβει...
4. Ήταν λογικό το FLASH να κάνει ζημιά στα άλλα δυο κανάλια. Πήρε διαφημίσεις που είχαμε εμείς και το WEST. Λογικό δεν είναι; Νέο κανάλι, με άψογη εικόνα και σύγχρονα στούντιο, με επένδυση πρωτοφανή για την ελληνική περιφέρεια. Όμως, από όσα ξέρω και βλέπω, υπάρχουν προβλήματα. Πάσης φύσεως...Και ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ειδικά μέσα στην οικονομική κρίση.Για όλα τα κανάλια...
5. Η λέξη κλειδί και εδώ είναι η ποιότητα. Σε τεχνικούς, υποδομές και δημοσιογράφους. Στο TOP έχουμε αποδείξει, επίσης, πως λέμε τα πράγματα όπως έχουν και δεν αποκλείουμε κανέναν. Φυσικά, υπάρχει και η υποκειμενική κρίση μας, σε κάποιες εκπομπές ειδικά, αλλά αυτό νομίζω πως είναι το πλεονέκτημα μας...Και κάτι ακόμη. Είμαι 7 χρόνια στο κανάλι και η ελευθερία έκφρασης και δουλειάς που έχω είναι κάτι που δεν θα το βρείτε, παρά σε ελάχιστα κανάλια της χώρας! Όλοι οι δημοσιογράφοι θα ευχονταν να εργάζονται σε ένα Μέσο με τέτοια ελευθερία λόγου...
5. Ρε παιδιά, όλο για τα κανάλια λέμε...Υπάρχουν και οι εφημερίδες μας. Που κάνουμε και εκεί καλή δουλειά όλα τα παιδιά, σε όλες τις εκδόσεις. Και φιλότιμη δουλειά. Επειδή, λοιπόν, ξεκίνησα από εκεί και αγαπάω πολύ περισσότερο την εφημερίδα από την τηλεόραση, να μην μείνουμε μόνο στα κανάλια και στα κανάλια...

Π.ΠΛΙΑΤΣΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές, οτι η ύπαρξη τόσων καναλιών στην πόλη της Κοζάνης, συμφόρηση προκαλεί...
Θα σταθώ λίγο στο εξής...
Μέχρι τωρα, υπήρχε η αίσθηση οτι ενα ειναι το καναλι το περιφερειακό -ΓΟΥΕΣΤ- και το οποίο για το πρόγραμμα του...εφησύχαζε...
Με την εμφανιση του flash που καθιερωσε πολλες εκπομπες και ειδικα στην πρωινή ζώνη, ως δια μαγείας ξύπνησε το west και αρχισε και αυτο ζωντανή πρωινή εκπομπή-σερβιρει ακομα την Αθηναικη εκπομπή πρωινάδικο!!!!
-- Επίσης το ΤΟΡ δεν εχει ικανη πρωινή ζώνη!
-- Οι διαφημισεις παιζουν καθ' επαναληψη ολη την ημερα. Διαφημιση κρεοπωλειου πρωι-πρωί!!!
-- Ειπατε κε Πλιάτσιο, οτι δεν γινατε μελος
Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ λόγω χαμηλού μισθολογίου-εισφοράς!
Αληθεύει οτι οι καναλάρχες της περιοχής μας δεν ειναι καλοπληρωτές προς το εργαζομενο πρσωπικό;
Η τους δινουν πολύ λίγα;
--- Πως κρίνετε οτι καναλι της περιοχης, αντι να ενταξει τους εργαζομενους στο ΙΚΑ και να τους καλυπτει ασφαλιστικα, τους υποχρέωσε να γραφτουν στο...Τ.Ε.Β.Ε (!!!!) και με δελτιο παροχής υπηρεσιών να τους...πληρώνει κατ' αποκοπή!!!!
Ουσιαστικα απο εργαζόμενους, τους...μετέτρεψε σε...Ελευθερους Επαγγελματίες!!!!
Ποια είναι η γνώμη σας για αυτο Κε Πλιάτσιο;

Ανώνυμος είπε...

1. ai-vres...τωρα ειμαι αναγκασμενος να απαντησω;;;;;;;αλλαξαμε θεμα...και ειναι κριμα, γιατι τα οσα γραφει ο κ. Παπαθανασίου ειναι ενδιαφέροντα...μηπως να απαντησω στον καλό φίλο σε κάποιο αλλο θέμα που θα αναρτησετε;ε....αν γίνεται, έστω και τυπικά, για να μην αδικήσουμε τον κ. Παπαθανασίου...Φυσικά, δεν έχω λόγο να μην απαντήσω...περιμενω απαντηση σας...

Π.Π.

ai-vreS είπε...

κ. Πλιάτσιο μας, ευχαρίστως να αναρτήσουμε νέο θέμα με αντικείμενο τα ΜΜΕ του νομού.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία...επομενως, φίλε 12.48 (πω πω, βαλτε ενα ψευδωνυμο...) θα απαντησω εκει, αν δεν σε πειράζει.οκ;;;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

OK! Kαλό σας βράδυ Κε Πλιάτσιο...

Ανώνυμος είπε...

θερμή παράκληση...Παναγιώτης...ας αφησουμε τα επιθετα και τα λοιπα...καλο σας βραδυ!!!

Π.Π.

Παπαθανασίου είπε...

Έχουμε ασχοληθεί με άλλα άρθρα και ανακοινώσεις της Επιτροπής Αγώνα και για το Ορυχείο της ΜΑΒΕ και κάναμε προτάσεις ια την ανάπτυη της περιοχής.
Καλό είναι όποιος δεν παρακολουθεί όλες τις νακοινώσεις μας και τα άρθρα να ην βγάζει συμπεράσματα που δεν ισχύουν.
Στο άρθρο μπαίνει αλά ο προβληματισμ΄ς για ένα διάλογο που πρέπει να ανοίξει για τη μεταλιγνιτιή περίοδο στην περιοχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά...ακόμη άλλοι εδώ μέσα δεν έχουν καταθέσει ούτε μια πρόταση...

Π.Π.

Το Προφίλ μας