Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Ερώτηση ομάδας βουλευτών για τις αποδοχές εργαζομένων στην Εγνατία

Κύριε Υπουργέ,
Ο Πρωθυπουργός κατά την προεκλογική περιοδεία του στην Εγνατία και συγκεκριμένα στο τμήμα από την Παναγιά μέχρι τα Γρεβενά, υπογράμμισε τις τεχνικές ιδιαιτερότητες του έργου. Ξέχασε όμως να επισημάνει πως το έργο υλοποιήθηκε χάρη και στην σκληρή δουλειά των εργαζομένων. Δυστυχώς η ανταμοιβή των εργαζομένων δεν ήταν η αναμενόμενη. Οι περίπου 400 εργαζόμενοι που δούλεψαν στα δύο τμήματα της Εγνατίας Μέτσοβο – Παναγιά και Παναγιά - Γρεβενά, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς παραμένουν απλήρωτοι τρεισήμισι και πλέον μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Χαρακτηριστικό είναι, ότι η κυβέρνηση τους έδωσε υποχρεωτική άδεια για να λείπουν τις μέρες της προεκλογικής φιέστας. Δυστυχώς τώρα μετεκλογικά μόνο αόριστες επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις, δίνει στους εργαζόμενους.
Επειδή είναι αδιανόητο να παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι εργάστηκαν νύκτα και μέρα, γιορτές και καθημερινές, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, για να προλάβει η κυβέρνηση να κάνει την προεκλογική της φιέστα και να μην έχουν τη στοιχειώδη ευαισθησία να πληρώνουν την εργασία τους.
Επειδή, η κυβέρνηση τους επέβαλε να εργαστούν ακόμη και την ημέρα της 25ης του Μάρτη. Επειδή οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα βιοπορισμού. Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιές ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και πότε, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
ΑΛ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ, Μ. ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ, ΕΥ. ΑΡΓΥΡΗΣ, ΑΘ. ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ, Χ. ΧΑΪΔΟΣ, Γ. ΒΛΑΤΗΣ, ΤΣ. ΜΑNΤΑΤΖΗ, Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ, ΑΧ. Χ. ΟΣΜΑΝ,
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
ΑΛ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ, Μ. ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ, ΕΥ. ΑΡΓΥΡΗΣ, ΑΘ. ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ, Χ. ΧΑΪΔΟΣ, Γ. ΒΛΑΤΗΣ, ΤΣ. ΜΑNΤΑΤΖΗ, Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ, ΑΧ. Χ. ΟΣΜΑΝ,
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
-------------------------------------------------
Όταν έχετε την ιδιότητα του ΒΟΥΛΕΥΤΗ , και τώρα που είστε ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ρωτάτε???


ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ δεν ήσασταν???
ή ΦΙΛΟΙ της πρώην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ τώρα ΓΙΑΤΙ αναρωτιέστε???

ΓΙΑ να δούμε την ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ σας....

Ανώνυμος είπε...

Οταν λες ευαισθησια τους, τι εννοεις?
Τι αλλο μα κανουν?

Το Προφίλ μας