Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Αποφάσεις της Επιτροπής Αγώνα Τριγωνικού

Συνεδρίασε, χθες Κυριακή 8/3/09 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος Τριγωνικού, η Επιτροπή αγώνα. Στη συνεδρίαση ήταν παρόντα όλα τα μέλη της Επιτροπής. Ο Πρόεδρος του τοπικού Δ.Δ. Τριγωνικού, μέλος της Επιτροπής Αγώνα και συντονιστής της συζήτησης Βασίλης Βακουφτσής ανέλυσε τις μέχρι σήμερα δράσεις της και τα μέχρι σήμερα δεδομένα, στο θέμα του λιγνιτωρυχείου. Στη συνέχεια το λόγo πήρε ο Πρόεδρος της "Κοινωνίας Προσηλίου" Νίκος Μαλιούρας, ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή και τον κόσμο που παρακολουθούσε, για τα αποτελέσματα της συζήτησης του θέματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ακολούθως το λόγο πήρε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Βασίλης Παπαθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των συναντήσεων με τους τοπικούς παράγοντες, ανέλυσε την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ στην επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων και έκανε προτάσεις για την παραπέρα δράση της Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους κατοίκους, στις οποίες απάντησαν τα μέλη της Επιτροπής. Η Επιτροπή θεωρεί αδιαπραγμάτευτες τις θέσεις της για "μη επέκταση του λιγνιτωρυχείου", "άρση της Οριστικής Παραχώρησης" και "άμεση την αποκατάσταση του παλιού ορυχείου".
Μετά τη συζήτηση η Επιτροπή Αγώνα ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Να οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009, στις 11:00 η ώρα στον κόμβο του Τριγωνικού.
2. Να γίνουν τέσσερις προσυγκεντρώσεις από μία στα Σέρβια, Προσήλιο, Πολύρραχο και Τριγωνικό στις 10:00 η ώρα.
3. Όρισε συντονιστή της συγκέντρωσης τον Βακουφτσή Βασίλη, κύριο ομιλητή τον Παπαθανασίου Βασίλη και ομάδα περιφρούρησης της συγκέντρωσης.
4. Να αναρτηθούν μία βδομάδα νωρίτερα πανό στον κόμβο του Τριγωνικού. (Τα πανό είναι προσφορά του Πνευματικού Ομίλου "Δέλινο" και οι σημαίες δωρεά της "Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Δημητρίου Τριγωνικού").
5. Να ναυλώσει λεωφορεία για τη μεταφορά του κόσμου από Σέρβια, Πολύρραχο και Προσήλιο.
6. Να ετοιμάσει τις προσκλήσεις προς τα κόμματα, τους βουλευτές, Νομάρχη, Δήμαρχο και άλλους φορείς και οργανώσεις.
7. Με ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης να κάνει γνωστά στην κοινωνία του νομού Κοζάνης τα αιτήματά της και να καλεί τον κόσμο της περιοχής να ενισχύσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Η Επιτροπή Αγώνα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα τρία χωριά. Τα προβλήματα της περιοχής είναι κοινά, γιαυτό μας αφορά όλους. Πρέπει όλοι να δώσουμε το παρόν μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων των χωριών.
Και όχι μόνο να πάμε οι ίδιοι, μπορούμε να παρακινήσουμε και άλλους. Αυτή θα είναι μια πολύ καλή προσφορά στον αγώνα τους.

Το Προφίλ μας