Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση Μ. Στεργίου με τη Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας στην Αθήνα

Την Τρίτη 17/2/2009 στα Κεντρικά Γραφεία της Εμπορικής Τράπεζας στη Σοφοκλέους στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία δυο υψηλόβαθμων διευθυντών της και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου, του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Αργυρόπουλου, του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΑΣΕΠΟΠ κ. Νίκου Κουτλιάμπα και κ. Στέφανου Δημούλα αντίστοιχα. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης (Ν.Δ.) και κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης (ΠΑΣΟΚ) για να υπογραμμίσουν το ανακύψαν πρόβλημα στην βελβεντινή κοινωνία με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της Εμπορικής Τράπεζας. Τηλεφωνική θετική εισήγηση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της Τράπεζας κ. Αντώνη Κροντηρά έκαναν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής (Ν.Δ.) του Νομού κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο βουλευτής Γιώργος Παπακωνσταντίνου (εκπρόσωπος τύπου ΠΑΣΟΚ) και ο εκ Πλατανορέματος συμπατριώτης μας Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Βαγγέλης Μπαλτάς.
Στους υπεύθυνους της Τράπεζας εξηγήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους το κατάστημα στο Βελβεντό δεν πρέπει να κλείσει και από την πλευρά του Βελβεντού ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να στείλει υπόμνημα με πρόσθετους και αναγκαίους λόγους για την παραμονή του καταστήματος.
Είναι προφανές ότι λόγοι όπως η βελτίωση της εθνικής οδού Κοζάνης-Λάρισας και των λοιπών οδικών προσβάσεων από το Βελβεντό προς τους άλλους νομούς Πιερίας και Ημαθίας, η επιδιωκόμενη ανάπτυξη του ορεινού όγκου με το χιονοδρομικό κέντρο και η αξιοποίηση της λίμνης, η δρομολογημένη ήδη περαιτέρω ανάπτυξη του κύκλου εργασιών των αγροτικών συνεταιρισμών και η ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικότητας αποτελούν λόγους-προϋποθέσεις για την επανεξέταση και τελικά την ακύρωση της απόφασης εκ μέρους της Τράπεζας. Στην περίπτωση της κοινωνίας του Βελβεντού, η συντεταγμένη πολιτεία σχεδιάζει και θα παρέμβει με μια σειρά έργων για να βελτιώσει το οικονομικό και αναπτυξιακό προφίλ της περιοχής, που και δυνατότητες έχει και προοπτικές διαθέτει.
Επίσης από την άλλη πλευρά η κατάργηση του καταστήματος στο Βελβεντό, η ελλιπής συγκοινωνιακή σύνδεση με τα Σέρβια και η παντελής απροθυμία όλων ανεξαιρέτως των πελατών να αποδεχτούν το κλείσιμο του καταστήματος στο Βελβεντό, είναι σοβαροί λόγοι για να αδρανοποιήσουν επιχειρηματικά την τράπεζα και να συρρικνώσουν εντελώς το προσδοκώμενο πελατολόγιό της, που προφανώς και λανθασμένα η διοίκηση της Τράπεζας θα ήθελε να το συμπαρασύρει στο κατάστημα των Σερβίων ή και της Κοζάνης.
Υπό το βάρος των νέων δεδομένων ο Δήμος ήδη έχει ανταποκριθεί αυθημερόν με ειδικό υπόμνημα προς τη διοίκηση της τράπεζας και αναμένεται η οριστική απάντηση.
Μανώλης Στεργίου, Δήμαρχος Βελβεντού

Σχόλιο ai-vreS: για άλλη μια φορά να συγχαρούμε το Δήμαρχο Βελβεντού Μανώλη Στεργίου, για τις πρωτοβουλίες του, για τους αγώνες του, για τη μαχητικότητά του και για την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχουν χαμένες μάχες, μόνο αγώνας. Άξιος ο λαός του Βελβεντού που εκλέγει τα άξια τέκνα του.


18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, αν δεν το καταλάβαμε, θα πρέπει να το εμπεδώσουμε τώρα!
Θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις για να συμμαζεύουμε τα ασυμμάζευτα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς. Η χώρα ξεπουλάει κι οι Δήμαρχοι τρέχουν πίσω από τους πωλητές...

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος Βελβεντού όλη μέρα είναι μπροστά σε ενα Lap-Top. Ολη μέρα με αυτό ασχολείτε, με το διαδικτυο και εχει πολύ ελευθερο χρόνο. Και πότε, στο Δημαρχείο, παράγει έργο;

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνουμε ανώνυμε φίλε, σήμερα το τρέξιμο για έργα και χρηματοδοτήσεις έργων γίνεται κυρίως ηλεκτρονικά. Από κει παράγεται σημαντικότερο έργο από ό,τι με τα ατελείωτα σούρτα-φέρτα πολλών αυτοδιοικητικών στους διαδρόμους των υπηρεσιών. Γι΄αυτό και ο Δήμος Βελβεντού από τον Δεκέμβρη μπήκε πρώτος πανελλαδικά στο πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ με 2 ώριμες μελέτες έργων, γιαυτό έχει μια ετοιμότητα για έργα του ΕΣΠΑ, γι΄αυτό πάιρνει πρώτος στην περιοχή Ασύρματο Internet, γι΄αυτό υλοποιεί σήμερα το πιο σύγχρονο σύστημα καθίζησης και διήθησης του πόσιμου νερού των νέων δεξαμενών Ύδρευσης, γι΄ αυτό αναστήλωσε και συντήρησε την Κεντρική Εκκλησία, γι΄ αυτό ανέδειξε τους Καταρράχτες του Σκεπασμένου, γι΄αυτό προχώρησε το αδρανοποιημένο Πολεοδομικό Σχέδιο του 1985, γι'αυτό ολοκλήρωσε με χρήματα του Γ ΚΠΣ περισσότερα από 20 έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ... γι΄ αυτό ... γι΄ αυτό... Καλλίτερα ηλεκτρονικά ενεργητικός, παρά διαδρομιστής στην επαιτεία...Έχουν γνώση οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ....

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ότι ο δήμαρχος Σερβίων δεν ξέρει τι θα πει Ίντερνετ γι' αυτό δεν έχει πάρει και καντίποτα. Οι παροικούντες εις το δημαρχιακόν μέγαρον Σερβίων δεν έχουσι όμως γνώσιν καμία. Γι'αυτό και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμία έτοιμη μελέτη για το ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ το γνωρίζουν;
Τέλος πάντως ο κάθε τόπος έχει τη διοίκηση που του αξίζει....

Ανώνυμος είπε...

Eίναι μέτρο σύγκρισης αυτό, οτι ο δήμαρχος Σερβίων δεν ξερει τι θα πει Ιντερνετ σε αντιστοιχία με τον συναδελφο του, του Βελβεντού, που ολο το...24ωρο με αυτο ασχολείτε!
Ο Δήμαρχος Σερβίων δεν εχει το χρόνο, να ασχοληθεί με αυτό, λόγω του φόρτου εργασίας που εχει και των πολλών θεμάτων του διευρμένου δήμου! Αντιστοιχα, στο Βελβεντό ο περισσότερος χρόνος του δημάρχου είναι...''ελευθερος'', κατι που παραδεχτηκε και ο ιδιος στο σχόλιο του, και με αυτό περνά ευχάριστα τον καιρό του. Δεν εχει πολλές σκοτούρες για την λεγόμενη παραγωγικότητα, αφού με ενα...LAP-TOP έχει λύσει ΟΛΑ τα προβλήματα του Βελβεντού!
-- Το οτι εχει πολυ ελευθερο χρόνο, αποδεικνύεται σε καθε περίπτωση, απο την άμεση παρεμβαση του με σχολιασμό, σε ολα τα blog της περιοχής, aivres, kozan.gr, giapraki, sourdos κλπ...

Ανώνυμος είπε...

ετσι ετσι. πολυ φορτο εργασιας εχει ο δημαρχος σερβιων. τοσο πολυ που δεν του μενει του καημενου, του φουκαριαρη, ελευθερος χρονος καθολου να ασχοληθει με τα πραγματικα προβληματα της περιοχης. αναλωνει ολον τον χρονο του να καμαρωνει που ειναι δημαρχος του διευρυμενου δημου.
εντυπωσιαζομαι πως ταυτιζονται ετσι οι αποψεις των υπαλληλων του δημου με το δημαρχο. χθες 101 φορες και σημερα 50 φορες μεσα στο αιβρες. εμ βεβαια αμα ειναι ολα σταματημενα στο δημαρχειο και δεν κινειται τιποτα τι να σου κανει και ο/η υπαλληλος; και καμια πασιεντσα θα παιξει και το φερεφωνο του δημαρχου θα κανει...

Ανώνυμος είπε...

να δουμε στα δυσκολα που ερχονται τι θα κανει ο δημαρχος ομως; θα εκτιμησει την λατρεια των υπαλληλων στο προσωπο του και την καλυψη που του προσφερουν;

Ανώνυμος είπε...

Αν ο δήμαρχος ηταν...φουκαριάρης, όπως λές, δεν θα εκλεγόταν 2 φορές.Εσυ, πως καταλαβες, οτι στο δημαρχείο όλα σταματησαν και δεν λειτουργεί τίποτε. Εχεις επισκεφτεί τους χώρους, είδες απο κοντά οτι οι ανθρωποι είναι..''αγάλματα'', οτι δεν κινείτε τίποτε...** Εκτός, αν κατα φαντασία σκέφτεσαι και ονειροπολείς, οτι στο δημαρχείο ο χρόνος σταμάτησε να λειτουργεί. Ολα είναι στάσιμα!
Κανε αυριο μια βόλτα απο το Δημαρχιακό Μέγαρο, συνομίλησε με υπαλλήλους -που λες- οτι παιζουν..πασιέντζα, οπότε μετά να παραδεχτούμε οτι ολοι κοιμούνται...Κανε την επισκεψη σου στο Δημαρχιακό Μέγαρο και θα τύχεις της καλύτερης υποδοχής...

Ανώνυμος είπε...

ωστε η βαρδια μεταφερθηκε και στην οικια. τι εποικοδομητικα που διαγουν τον βιον τους οι υπαλληλοι του δημου με το να τον υπερασπιζονται στο διαδικτυο για το οποιο ο ιδιος δεν εχει ιδεα. καταβαλουν μαλιστα τα μεγιστα να μας πεισουν οτι οι σχολιαστες εδω περνουν τον καιρο τους ευχαριστα ενω οι ιδιοι βρισκονται συνεχως στο αιβρες. 101 φορες χθες και 50 φορες σημερα. τι πρεμουρα ειναι αυτη που σας επιασε βρε παιδια μην τυχον και ειπωθει κατι και δεν τον υπερασπισετε τον παμμεγιστο τον προϊσταμενο σας.
οσο για την απειλη σου οτι θα τυχω της καλυτερης υποδοχης στην πισωγυριζω και σου κλεινω το ματι κλεφτικα...

Ανώνυμος είπε...

poy na prolabei o dimaros? Oses fores piga sto dimarxeio katw sto tameio einai. Apo 'kei askei politiki? H mipos ...

Ανώνυμος είπε...

Μα ο ιδιος προισταται της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου. Δηλ στο γραφείο της αυτου εξοχώτητας κκ Δημαρχο δεν τον είδες ποτέ; H μήπως δεν γνωρίζεις που είναι το γραφείο του!Πάντως οι υπηρεσίες του δημαρχιακού Μεγάρου λειτουργούν άψογα για την καλυτερη εξυπηρετηση των δημοτών και αυτο φαινεται καθημερινά...

Ανώνυμος είπε...

OK εισαι τελικα η καλυτερη υπαλληλος του δημου, μας επεισες. παντως ειναι ο μοναδικος δημαρχος στην ελλαδα που διαχειριζεται τα οικονομικα του δημου μαζι με τα οικονομικα του σπιτιου του. αλλος ενας το εκανε αυτο και πηγε φυλακη.
αντε και καλες αποκριες!!!!

ai-vreS είπε...

Τα άσχετα με το θέμα της ανάρτησης σχόλια από 'δω και πέρα θα διαγράφονται. Οι προσωπικές σας αντεγκλίσεις μπορούν να βρουν άλλο χώρο να αναπτυχθούν.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ? ΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗ-ΛΑΡΙΣΑ? ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΟΛΙΟ. Η ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΑΣΙΜΟΙ..

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θέλει να διαπιστώσει τον ελεύθερο χρόνο μου, μπορεί να ρθει στο Δημαρχείο Βελβεντού καθημερινά από τις 7 το πρωί, καθημερινά όμως, και να περάσουμε μαζί μια μέρα... και μια νύχτα βεβαίως, γιατί και τις νύχτες δίνω το παρών. Αλλά έτσι είναι, χωρίς ονόματα, όλοι οι ανώνυμοι εδώ, γράφουν ό,τι θέλουν. Αν σηκωνόταν ο Σωκράτης από καμμιά μεριά θα μας στόλιζε καταλλήλως όλους γι΄αυτή την ανευθυνότητα. Όσο για το LAP TOP, να μην τα ξαναλέω. Τα είπα πιο πάνω. Έχει δίκιο ο προηγούμενος σχολιαστής, που λέει ότι ξεχάσαμε τα προβλήματα...

ai-vreS είπε...

Αν έχετε κάποιο μήνυμα προς τη συντακτική ομάδα του ai-vreS παρακαλούμε στείλτε το με e-mail. Θεωρούμε ότι προσωπικές διαφορές ή διάφορα μηνύματα προς εμάς δεν ανήκουν στα σχόλια των αναρτήσεων.

Το Προφίλ μας