Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Κλείνει η Εμπορική Τράπεζα στο Βελβεντό

Όπως μάθαμε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου η Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας αποφάσισε να κλείσει το κατάστημά της στο Βελβεντό στο τέλος Φεβρουαρίου. Απόφαση που έλαβε με άκρα μυστικότητα και χωρίς να νιώσει την παραμικρή υποχρέωση να πάρει τη γνώμη από την τοπική κοινωνία, το Δήμο, τους έμπορους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους πελάτες της, όλους αυτούς δηλαδή που επί μια εικοσαετία την στήριξαν. Η «δημοκρατία» του ιδιωτικού κεφαλαίου σε όλο της το μεγαλείο από μια Τράπεζα που εδώ και ένα αιώνα ( από το 1909 ) κράτησε το δημόσιο και λαϊκό χαρακτήρα της.
Η αιτία, αν κρίνουμε από τα μισόλογα των αρμοδίων της Εμπορικής Τράπεζας είναι ότι το κατάστημα του Βελβεντού έχει μεν κέρδη, αλλά όχι τα αναμενόμενα.
Το κατάστημα του Βελβεντού εδώ και είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται σε όλες τις τραπεζικές εργασίες και παρέχει άρτια εξυπηρέτηση κυρίως στο τομέα ιδιωτών καθώς και διαμεσολαβητικό και συμβουλευτικό ρόλο στον τομέα των τοπικών επιχειρήσεων. Κατέχει δεσπόζουσα θέση στην τοπική αγορά μαζί με την Αγροτική Τράπεζα, με ένα μεγάλο όγκο καταθέσεων, χρηματοοικονομικών προϊόντων αλλά και χορηγήσεων προς ιδιώτες με τη μορφή στεγαστικών-καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών. Εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών, των φοιτητών, τη μισθοδοσία εκατοντάδων υπαλλήλων και συνταξιούχων διαφόρων ταμείων.
Οι υπάλληλοί της συνεργάζονται άψογα με το Δήμο, τους δυο συνεταιρισμούς του Βελβεντού και με τους εμποροεπαγγελματίες και τις τοπικές επιχειρήσεις. Όλοι διακινούν σημαντικά ποσά για τις ανάγκες τους. Κι ακόμη η τράπεζα δέχεται σημαντικά ποσά συναλλάγματος από την ομογένειά μας, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Αυστραλία.
Επίσης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα σύγχρονα καθαρά τραπεζικά κέρδη του καταστήματος είναι ικανοποιητικά. Ωστόσο για την νέα γαλλική διοίκηση της Τράπεζας φαίνεται πως τα κέρδη δεν ανταποκρίνονται στους στόχους της. Όσο για την αξία της εξυπηρέτησης του κόσμου και της υποστήριξης της τοπικής αγοράς σε μια επαρχιακή πόλη, οι νέοι διοικούντες ούτε καν ενδιαφέρονται.
Κατ΄ αρχήν θέλουμε μόνο να εκφράσουμε δημόσια μερικές σκέψεις:
Επί 20 χρόνια η Εμπορική Τράπεζα στηρίχτηκε από τους βελβεντινούς, όπως βεβαίως και η Αγροτική Τράπεζα. Σήμερα η Εμπορική Τράπεζα αδιαφορεί εντελώς για την εξυπηρέτησή τους. Προφανώς με το κλείσιμο του καταστήματος η διοίκηση προσδοκά να πάρει μαζί της τους πελάτες του Βελβεντού στα καταστήματά της στην Κοζάνη και στα Σέρβια. Αυτή της την προσδοκία όμως τη θεωρούμε μείζον θέμα και οφείλουμε ως κοινωνία να την δούμε με τους δικούς μας όρους. Αν οι νέοι γάλλοι ιδιοκτήτες ιδιωτεύουν ανερυθρίαστα, χωρίς αίσθημα ευθύνης και γιατί όχι ευγνωμοσύνης απέναντι σε μια κοινωνία που τόσα χρόνια στήριξε την Τράπεζα, θα πρέπει να φερθούμε ανάλογα κι εμείς. Και να μην επιτρέψουμε ως κοινωνία ένα ακόμα έλλειμμα εξυπηρέτησης και ατελείωτης ταλαιπωρίας στους πολίτες του Βελβεντού.
Απορούμε γιατί δίνει το ελληνικό κράτος 28 δισεκατομμύρια € στις τράπεζες για να στηρίξουν την αγορά. Αλήθεια οι τράπεζες στηρίζουν την αγορά, όταν σχεδιάζουν κρυφά το κλείσιμο υγιών καταστημάτων στην επαρχία και ευλογούν τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στις πρωτεύουσες των Νομών; Για ποια περιφερειακή ανάπτυξη μιλάνε όλοι την ώρα της παγκόσμιας και της επερχόμενης ελληνικής οικονομικής κρίσης; Για ποιον προσανατολισμό κεφαλαίων και οικονομικής δραστηριότητας στην ελληνική επαρχία κομπορρημονούν;
Ποια είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Εμπορικής Τράπεζας τη δεδομένη στιγμή, όταν εγγράφει στο ενεργητικό της σημαντικά τραπεζικά κέρδη; Μήπως να στηρίζει τις καλοκαιρινές συναυλίες του Λυκαβηττού, ενώ ταυτόχρονα να αποδυναμώνει το οικονομικό ιστόγραμμα της επαρχίας;
Απορούμε ως πολίτες αυτής της χώρας όταν βλέπουμε μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες του Δημοσίου Τομέα να πωλούνται στους ιδιώτες αλλά δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός και κανένας κώδικας δεοντολογίας για να διασφαλίζεται η εξυπηρέτηση των κοινωνιών!
Απορούμε ακόμα όταν βλέπουμε σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στη μητρόπολη του φιλελευθερισμού, τις ΗΠΑ, τις ιδιωτικές τράπεζες να αποδέχονται τον κρατικό παρεμβατισμό για να στηριχτούν, ενώ στην Ελλάδα του 2009 δημόσιες λαϊκές τράπεζες να περνούν άνευ όρων στα χέρια ιδιωτών, που ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο να μεγαλώσουν τα ήδη υπέρογκα κέρδη τους.
Μετά απ΄ αυτά που αναφέραμε παραπάνω, εκ μέρους του Δήμου σχεδιάζουμε να αντιδράσουμε άμεσα στην άστοχη απόφαση της Εμπορικής Τράπεζας και καλούμε τον κόσμο του Βελβεντού να σταθεί δίπλα μας και σ΄ αυτόν τον αγώνα.
Συγκαλούμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο και προσκαλούμε, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, των συνεταιρισμών αγροτών, του Σωματείου Οικοδόμων, τους φορείς, τις τοπικές κομματικές οργανώσεις και τους πολίτες, καθώς και θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής για τη λήψη αποφάσεων και το σχεδιασμό παρεμβάσεων προς την Τράπεζα για να αλλάξει την απόφασή της.
Αλλά ταυτόχρονα απευθύνουμε έκκληση στη συντεταγμένη πολιτεία, στους θεσμικούς και τους πολιτικούς παράγοντες του νομού και της περιοχής μας να στηρίξουν την κοινωνία του Βελβεντού και να εργαστούν για την ανατροπή αυτής της απόφασης, που αδικεί κατάφωρα την λαϊκή εξυπηρέτηση και βάζει ακόμα μια ταφόπλακα στην «υπεσχημένη απ΄ όλους ανάπτυξη» της ελληνικής επαρχίας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αγάπιος Γαβριηλίδης και τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης Ενωτική Δημοτική Κίνηση Σερβίων εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα του Δημάρχου και των κατοίκων του Βελβεντού.
Η απομάκρυνση των υπηρεσιών από την περιφέρεια και η συγκέντωσή τους στις πρωτεύουσες των νομών υποβαθμίζει την περιοχή και απαξιώνει τους εργατικούς κατοίκους του Δήμου Βελβεντού σήμερα και αύριο των Σερβίων. Χρειάζεται η προσπάθεια και ο αγώνας όλων μας να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ (κάποτε κοινωφελείς οργανισμοί) που μέχρι χτες, με την παρουσία τους, έλυναν προβλήματα της καθημερινότητας, βοηθούσαν στην ποιότητα της ζωής και στην ανάπτυξη της επαρχίας, τώρα μας εγκαταλείπουν.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μας κάνουν μετανάστες μέσα στη χώρα μας και φθηνά εργατικά χέρια για τις επιχειρήσεις τους στα αστικά κέντρα. Ο πιο αποδοτικός είναι να πάρουν όλους τους φορείς παροχής υπηρεσιών από τον τόπο μας.
Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν!
Βελβεντινοί στείλτε το μήνυμα δυνατά!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα, θα πρέπει και οι φορείς των Σερβίων, να συμπαρασταθούν στο Βελβεντό...Γιατί οταν κλεινει η Εμπορική στο Βελβεντό, ερχεται(φαντασθείτε) και η σειρα(!) της Εμπoρικης στα Σερβια;

Ανώνυμος είπε...

Αν κλείσει η εμπορική στο Βελβεντό θα είναι κρίμα. Θα πρέπει όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι για να διαμαρτυρηθούμε. Σέρβια και Βελβεντό. Μαζι!

Αλλά θέλω να πω και το άλλο. Μήπως Κ.Στεργίου αρχίζει να χτυπάει η καμπάνα του Καποδίστρια 2? Θυμάστε τότε που μαζεύατε υπογραφές για την μη συνένωση με τα Σέρβια?
Μήπως θα αρχίσουμε όλοι μαζί να πληρώνουμε εκείνες τις μα..κιες που γινόταν τότε?
Δυστυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες (ΟΤΕ, Εμπορική κ.α.) πηγαίνουν σε μεγάλους δήμους. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και συνεννοηθούμε τόσο καλύτερα θα είναι. Με το να παλεύουμε για το μικροκομματικό και το βραχυπρόθεσμο δεν κερδίζουμε τίποτα.
Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο δεν γίνεται….

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε, μην ακούς την καμπάνα του Καποδίστρια 2. Προσπάθησε ν΄ακούσεις την καμπάνα του Καποδίστρια 3... που βαράει για όλους μας και βαράει απ΄την Κοζάνη... Και σ΄ αυτό το κάλεσμα θ΄ αντισταθούμε καλλίτερα αν δεν επιτρέψουμε τον Καποδίστρια 2 να εξελιχθεί, όπως τον σχεδιάζουν οι Αθηναίοι γραφειοκράτες. Τίποτα άλλο δεν έχω να προθέσω...Τα έχω πει εδώ και καιρό...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το δήμαρχο και με όλους όσους αντιστέκονται στον υπερσυγκεντρωτισμό και κατά συνέπεια στην ερήμωση της περιφέρειας. Το ερώτημα που προκύπτει ειναι γιατί η Εμπορική Τράπεζα η οποία για να αποφύγει την χρεωκοπία θα λάβει παχυλή ενίσχυση απο τα 28 δισ € που προορίζονται για τις τράπεζες έχει δικαίωμα να κλείνει καταστήματα ; Με ποιά λογική για να μειώσει το κόστος λειτουργίας ; Αφού διατηρείται στη ζωή με την παρέμβαση του κράτους. Με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων θα κάνουν πάλι μπίζνες όλα τα λαμόγια του χρηματοπιστωτικού τομέα και τα golden boys ;Το ζήτημα ειναι κυρίως πολιτικό και δεν έχει να κάνει με επιχειρηματικές επιλογές. Επιχειρηματικές επιλογές μπορούν να κάνουν μόνο όσοι διαχειρίζονται δικά τους κεφάλαια και όχι κεφάλαια του κράτους.

Ανώνυμος είπε...

Τα χρήματα καλώς η κακώς τα πήραν. Με τη συμφωνία των 2 μεγάλων κομμάτων. Και ναι συμπεριφέρονται έτσι πως συμπεριφέρονται. Το θέμα είναι μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να αρχίσουν οι ιδιωτικές εταιρίες να συμπεριφέρονται σαν κρατικές επειδή πήραν 28 δις? Ορίστε όποιος έχει καμιά πρόταση με πρακτικό ενδιαφέρον ας την καταθέσει.
Βεβαίως αυτοί που διοικούν τον ΟΤΕ και την Εμπορική είναι λαμόγια και δεν ενδιαφέρονται για μας. Ωραία.
Και μετά? Εμείς τι κάνουμε?
Γκρινιάζουμε και το παίζουμε έξυπνοι?
Με τη γκρίνια μόνο δεν γίνεται δουλειά.
Καμιά ενδιαφέρουσα πρόταση?
Να σηκώσουμε επανάσταση μήπως και κερδίσουμε τίποτα?

Τα Σέρβια είναι πολύ γνωστά στο Αθηναικό κρατίδιο και μάλλον θα μας δώσουν σημασία. Για να μην πω ότι θα χεστούν πάνω τους!

Το θέμα είναι , μπορούμε να συνεννοηθούμε 2-3 μεγάλοι δήμοι ώστε να μπορούμε να διεκδικούμε από καλύτερο μετερίζι?

Όσων αφορά το σχόλιο του Δημάρχου Βελβενδού, πολύ «έξυπνα» απαντάει και ρίχνει την παγίδα του Καποδίστρια 3 ή 4 ή 15. Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται Κ. Στεργίου? Ο ΟΤΕ έφυγε, η αστυνομία έφυγε, το χιονοδρομικό ναυάγησε, η εμπορική την έκανε, και μακάρι να βγω ψεύτης αλλά έχει και συνέχεια. Και για τα Σέρβια και για το Βελβεντό. Τι κάνουμε λοιπόν?
Κλαίμε τη μοίρα μας, γράφουμε έξυπνα σχόλια, κάνουμε λαϊκές συνελεύσεις στέλνουμε επιστολές….και ….μας γράφουν στα παπ…ρια τους.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι όλοι οι ευρωπαίοι είναι χαζοί που έχουν το 1/3 των δήμων που έχουμε στην Ελλάδα.
Εμείς οι Έλληνες ήμασταν πάντα οι έξυπνοι!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ J.N., το χειρότερο πράγμα είναι η ημιπληροφόρηση, που εύκολα καταλήγει σε παραπληροφόρηση. Οι ευρωπαίοι έχουν αναλογικά με τον πληθυσμό πολύ περισσότερους Δήμους απ΄ότι εμείς στην Ελλάδα.
Να και τα επίσημα στοιχεία, που μπορείς να τα βρεις σε επίσημη σελίδα της ίδιας της ΚΕΔΚΕ:
Γαλλία 36.684 Δήμοι με μέσο όρο 1.600 κατ/Δήμο
Ισπανία 8.110 Δήμοι με μέσο όρο 4.900 κατ/Δήμο
Γερμανία 12.431 δήμοι με μέσο όρο 5.900 κατ/Δήμο
Ιταλία 8.101 Δήμοι με μέσο όρο 7.100 κατ/Δήμο
Ευρώπη των 15 χωρών συνολικά έχει 73.012 Δήμους με μέσο όρο 5.200 κατοίκων ανά Δήμο. Η Ελλάδα σήμερα έχει 1034 Δήμους και Κοινότητες με μέσο όρο 10.200 κατ/Δήμο.
(Είμαστε ήδη ως χώρα σε σειρά πληθυσμιακής «υπεσυμπύκνωσης» ανά Δήμο).
Και με την πρόταση των 400 Δήμων του Υπουργείου και της ΚΕΔΚΕ, ως χώρα
θα είμαστε με αναλογία 26.500 κατ/Δήμο. (Ωραία πρωτιά για μια χώρα δεύτερης ταχύτητας!!! Ή μήπως δεν έιναι έτσι;)
Την άγνοιά σου λοιπόν αυτή, που την έχουν οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της πατρίδας μας, την εκμεταλεύονται και οι αθηνοκεντριστές γραφειοκράτες και την λανσάρουν ως δικαολογία, που έρχεται δήθεν ως εντολή από την Ευρώπη σε μας τους "ιθαγενείς" για να μας πείσουν.
Όσο για τις απαντήσεις νομίζω δεν υπάρχουν "έξυπνες" ή ανόητες, αλλά πραγματικές απαντήσεις σε πραγματικά προβλήματα. και ο Καποδίστριας Νο 3 είναι προ των πυλών.
Σ΄ ευχαριστώ.
Μανώλης Στεργίου
Δήμαρχος Βελβεντού.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για την ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού που έλαβε χαρακτήρα λαϊκής συνέλευσης με τη συμμετοχή όλων των φορέων, των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των πολιτών-πελατών το μήνυμα που λάβαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν πολύ απλό:
Κλείνει η Εμπορική Τράπεζα; Παίρνουν άπαντες τα χρήματά τους και τα πάνε σ΄αυτήν που μένει ή και σε κάποια που ενδιαφέρεται ενδεχομένως ν΄ανοίξει στο Βελβεντό. Η εξυπηρέτηση του πολίτη έχει αξία όταν γίνεται στο τόπο του. Όλα τ΄άλλα, σε μια ελέυθερη και ανταγωιστική αγορά είναι εκ του περισσού. Οι βελβεντινοί έστειλαν το μήνυμα. Οι γάλλοι διοικούντες ας αποφασίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε JN.Αυτό για το οποίο κατηγορείς τους άλλους το κάνεις ο ίδιος. Απαιτείς προτάσεις και λύσεις απο ανθρώπους που δεν έχουν εξουσία. Εύχομαι να εισαι το ίδιο απαιτητικός με αυτούς που ψηφίζεις και κυβερνούν.Όταν ψηφίζονταν απο συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις το ξεπούλημα του ΟΤΕ της εμπορικής τράπεζας κάποιοι "ρομαντικοί" ή "κρατιστές" αριστεροί διαμαρτύρονταν αλλά η πλειοψηφία δεν αντιδρούσε γιατί νόμιζε οτι δεν την αφορά. Τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού και εσύ ζητάς απολογισμό απο αυτούς που έστω και με μια ανακοίνωση διαμαρτυρόταν την ώρα που έπρεπε. Ζήτα λογαριαμό απο αυτούς που διαχειρίζονται την εξουσία. Ψάξε να βρείς ποιοί μιλούσαν και μιλούν για "λιγώτερο κράτος" και τι εννοούν. Πρέπει να άκουσες ότι το επόμενο πακέτο "μεταρύθμισης" αφορά το πούλημα των ΕΛΤΑ.Έλα να διαμαρτυρηθούμε τώρα και όχι όταν θα κλείσει το γραφείο στα Σέρβια να ζητάς προτάσεις. Αυτή η λογική "να σε κάψω Γιάννη να σ΄αλείψω μίξα να γιάνει" βολεύει μια χαρά τους κρατούντες. Δεν κατάλαβα τη λογική αυτοί "τα χρήματα τα πήραν καλώς ή κακώς". Δεν τα πήραν φίλε κάποιοι τους τα δώσαν εκεί να απευθυνθείς ακόμα ειναι καιρός.Μην το παίζεις σε διπλό ταμπλό.
Τι δουλειά έχει ο Καποδίστριας με το ξεπούλημα και τα αρπακτικά της δημόσιας περιουσίας; Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να γίνει Καποδίστριας για να συνεργασθούμε με το Δήμο Βελβεντού ; Ποιός εμποδίζει τώρα την συνεργασία ; Μήπως κάποιοι όταν μιλούν για Καποδίστρια και συνενώσεις έχουν στο μυαλό τους συμπεριφορές ακοικιοκρατικής μορφής;
Δεν είμαστε και χθεσινοί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ακριβώς έτσι δήμαρχε.
Επειδή ανέφερες την Γαλλία θα πρέπει να γνωρίζεις ότι στη Γαλλία πάνω από 40 δήμοι έχουν πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους. Στην Ελλάδα πόσοι?
Αν βγάλουμε έξω την Αθήνα, που είναι η μισή Ελλάδα ο μέσος όρος πληθυσμού ανά δήμο είναι περίπου 5.000
Πόσοι απ αυτούς τους δήμους μπορούν να συντάξουν μελέτες για ευρωπαϊκά προγράμματα και να διαπραγματευτούν απευθείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση?
Τα Σέρβια? Το Βεβλεντό? Η Αιανή?
Και γιατί δεν το κάναμε τόσα χρόνια?

Φίλε Ν.Λ.,δε θα σχολιάσω το διπλό ταμπλό που τόσο εύκολα αναφέρεις.
Η διαφορά μας είναι ότι κάποιοι από μας αισθάνονται ενεργοί πολίτες. Το ότι δεν ασκούμε την εξουσία δεν μας απαγορεύει να κάνουμε προτάσεις για το καλό του τόπου. Τι να κάνουμε…δεν τα βρίσκουμε όλα μαύρα και δεν νομίζουμε ότι το πρόβλημα των Σερβίων είναι καθαρά κομματικό.
Ναι να διαμαρτυρηθούμε στο ξεπούλημα των ΕΛΤΑ. Με την ψήφο στις επόμενες εκλογές? Μέχρι να έρθουν οι άλλοι και να περιμένουμε άλλα 4 χρόνια για να καταψηφίσουμε κι αυτούς που θα κάνουν τα ίδια?
Και καθώς περνάν τα χρόνια, θα βλέπουμε τον τόπο μας να μαραζώνει.

Ανώνυμος είπε...

1. Στην "κουτή για μας τους πολύξερους έλληνες" Ευρώπη υπάρχουν και λειτουργούν δήμοι με 500 και 1000 κατοίκους. Ψάξτε τυχαία στο INTERNET και θα τους βρείτε. Ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έδωσε οδηγία για συγχωνεύσεις Δήμων στα κράτη μέλη.
2. Για τους "μεγάλους συνενωμένους" δήμους έχω να κάνω σε όλους σας ένα ερώτημα αθώο και πολύ απλό: Όλοι οι σημερινοί μεγάλοι δήμοι, οι άλλες μεγάλες υπηρεσίες ακόμα και τα υπουργεία που έχουν το προσωπικό και τα μέσα να συντάσσουν μελέτες, είδατε να το κάνουν; Μήπως το ΥΠΕΧΩΔΕ συνέταξε καμμιά μελέτη για τους δρόμους που κατασκευάζει; Μήπως τα συναρμόδια Υπουργεία συνέταξαν τη μελέτη του Αεροδρομίου των Σπάτων ή της Γέφυρας του Ρίου; Μήπως συνέταξαν τις μελέτες της Εγνατίας; Μήπως ο Δήμος της Αθήνας συνέταξε τη μελέτη για τον Ελαιώνα ή για το περιβόητο γήπεδο στο Βοτανικό; Μήπως έκαναν μελέτες για μικρότερα έργα; Σε ποιον τα πουλούν αυτά; Όλα ανατίθενται σε εξωτερικά γραφεία. Γιατί λοιπόν πιστεύετε ότι οι δήμοι που θα προκύψουν από τον Καποδίστρια 2, θα μπορούν να κάνουν μελέτες; Μην την μασάτε άλλο αυτή την καραμέλα. Άλλα πράγματα έχουν στο μυαλό τους οι πονηροί Αθηναίοι γραφειοκράτες... Σιγά μην τους πήρε ο πόνος για την υποτιθέμενη "επάρκεια" των σημερινών δήμων.

Ανώνυμος είπε...

τι έχουν στο μυάλό τους?

Το Προφίλ μας