Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ενοχος κρίθηκε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος για το «φτύστε τους» κατά των ομοφυλοφίλων

Την ενοχή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για τα δύο αδικήματα τα οποία τον βάρυναν. Πρόκειται για την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και της ρητορικής μίσους -που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.
Ο Μητροπολίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή. Οταν ανακοινώθηκε η απόφαση μέρος του ακροατηρίου καταφέρθηκε κατά των δικαστών φώναξαν «αίσχος» και «πουλημένοι».Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Αμβρόσιος είχε κριθεί αθώος.
Κατά τη σημερινή διαδικασία δήλωσε εκ νέου αθώος, ενώ την απαλλαγή του από τις κατηγορίες
πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.
Στο επίμαχο κείμενό του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!»

Πηγή: iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Δικαισυνη εκανε εν μερη τη δουλεια της και τον καταδικασε σε 7μηνη φυλακιση. Κακως η αναστολη. Το πρόβλημα είναι με την "εκκλησια του μισους" που δεν τον ξυρησε!

Το Προφίλ μας