Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ανεξαρτητοποιείται το Βελβεντό

Το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Βελβεντού Κοζανης για την απόσχιση του από τον ενιαίο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού φαίνεται να είναι προ των πυλών. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, στηριζόμενο σε αναφορές του Υπουργού Εσωτερικών  κ. Αλέξη Χαρίτση τις οποίες επανέλαβε και σε χθεσινή του συνέντευξη, η πολυπόθητη χωροταξική αλλαγή σε συγκεκριμένους Δήμους θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών και σε κάθε περίπτωση πριν την περίοδο των Χριστουγέννων.
Από τις πληροφορίες που έχουμε πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ικανοποίηση του αιτήματος του Βελβεντού για την αυτονόμηση του. Σε αυτό το θετικό κλίμα εντάσσονται και οι δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κοζάνη, στα πλαίσια των εγκαινίων του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτσης σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε ότι πρόκειται για «τεκμηριωμένο αίτημα που εδράζεται σε
πραγματικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».
Αν όλα κυλήσουν ομαλά ο Δήμος Βελβεντού θα ξανακερδίσει την ανεξαρτησία του, αυτοδιοικητικά, και τον Μάιο του 2019 θα εκλέξει το δικό του Δήμαρχο και το δικό του δημοτικό συμβούλιο. Ένας Δήμος που έχει χαρακτηριστεί πρωτοπόρος με διεθνή αναγνώριση και που έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα με τα επώνυμα προϊόντα του.
Πηγή: otavoice.gr

10 σχόλια:

Θανάσης Καλλιανιώτης είπε...

Προεκλογικό τέχνασμα;

Ανώνυμος είπε...

Μας τα έχουν κάνει τσουρέκια τόσα χρόνια οι βελβεντινοί, λες και εμείς στα Σέρβια τους θέλουμε. Άντε στο καλό

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει μεγάλε δάσκαλε 2.17. Το πιάσαμε το υπονοούμενο.

Ανώνυμος είπε...

Δε λες κι ένα ευχαριστώ που τρως και λίγο τσουρεκάκι! Θα μας χάσεις και μετά δε θα 'χεις τι να φας κακόμοιρε!

Ανώνυμος είπε...

Όταν ανεξαρτητοποιηθεί ο Βελβεντός εμείς στα Σέρβια πρέπει να στήσουμε γλέντι τρικούβερτο γιατί οι καλοί μας γείτονες τα κατάφεραν. Θα χαρούμε με τη χαρά τους.

Ανώνυμος είπε...

Μια απλή ερώτηση, τα υπάρχοντα χρέη του τωρινού Δήμου θα μοιραστούν αναλογικά στους 2 καινούριους δήμους που θα δημιουργηθούν ή θα μείνουν ως έχει;

Achill είπε...

Έ ρε τι κάνουν οι εκλογές!

Achill είπε...

Φως φανάρι. Τόσο καιρό γιατί δεν ικανοποιούνταν το αίτημα. Προκειμένου ο Τσίπρας να ξαναβγεί, πέραν από τους διορισμούς που θα κάνει σορηδόν στο δημόσιο, δεν θα διστάσει να ικανοποιήσει οποιοδήποτε αίτημα. Ο μέγας λαϊκιστής!

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται πως τα χρέη θα τα πληρώσουν πάλι αποκλειστικά οι Βελβενδινοί. Είπαμε είναι η καλύτερη αγελάδα που μπορούμε να αρμέξουμε. Αυτό δεν έγινε επί Κωνσταντόπουλου Ελευθερίου Ζιούζιου και επί Κοσματόπουλου Παπαδημητρίου Ζυγούρη και Στ. Παπαδόπουλου; Δεν τους πήραμε τους πόρους που δικαιούνταν οι άνθρωποι; Δεν το παραδέχτηκε ο Κυριακίδης επισήμως με στοιχεία πέρυσι; Επειδή δε μιλάμε εμείς οι ανώνυμοι δημότες νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουμε; Εμένα μια απορία μου έμεινε. Άντε καλά εμείς. Εκείνοι οι βελβενδινοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι γιατί συμφωνούσαν; Τέτος Κουκάλης και Κοσμάς. Είχαν κάνένα λόγο; Απορία ψάλτου; Βηξ!

Ανώνυμος είπε...

Κακόμοιρε, φάε κανένα ροδάκινο και άσε εμένα να τρώω παντεσπάνι. καημένε.

Το Προφίλ μας