Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Εγκώμια και περιφορά επιταφίου Βελβεντό 2016 (φωτογραφίες και βίντεο)


Μεγάλη Παρασκευή Αποκαθήλωση στό Βελβεντό (φωτο και βίντεο)


Ευφυία: Τα 8 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι πιο έξυπνοι! (γράφημα)

Τι είναι αυτό που έχουν όλοι (σχεδόν) οι έξυπνοι άνθρωποι από κοινού; Οι ερευνητές, εδώ και χρόνια, έχουν διαπιστώσει συγκεκριμένα “μοτίβα” σε ένα σωρό εκφάνσεις και λεπτομέρειες της ανθρώπινης ύπαρξης, οπότε δεν θα πρέπει να προκαλεί σε κανέναν έκπληξη ότι έχουν βρει κοινά χαρακτηριστικά και στην ευφυία.
Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε 8 επιστημονικά τεκμηριωμένα χαρακτηριστικά που έχουν οι πιο ευφυείς άνθρωποι.

«Συριζόλ», της Φλαμπουράρης & Παππάς ΑΕ

Του K. Λογαρά
«Ο ιδανικός άνθρωπος του ολοκληρωτικού βασιλείου είναι εκείνος για τον οποίο δεν υπάρχει η διάκριση μεταξύ γεγονότος και φαντασίας,  η διάκριση ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα».  (Χάνα Άρεντ),
Το  μεγαλύτερο πλήγμα που έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή του τόπου –και όσο ήταν στην αντιπολίτευση και στο  διάστημα που κυβερνάει τη χώρα –  είναι η διασάλευση της κοινής λογικής,  η ανατροπή των κανόνων του ορθού λόγου. Η αποκοτιά και το αλλόκοτο έχει αντικαταστήσει τα αυτονόητα  και τα προφανή. Αρκεί να αναφερθεί η μετάλλαξη  τού δημοψηφικού  ΟΧΙ σε ΝΑΙ, κάθε άλλη τεκμηρίωση είναι περιττή.

Σεμινάριο για τις ερμηνείες του εμφυλίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης το διήμερο 6-7 Μαίου

Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Καστοριάς σας καλούν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο Aπό τα ιστορικά τραύματα στις ερμηνευτικές διαμάχες για το παρελθόν: Πτυχές του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου και των συνεπειών του, το οποίο θα διεξαχθεί στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης την Παρασκευή 6 Μαΐου και Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη

Οι συμβολισμοί των ημερών είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. Μέσα από τις δυσκολίες που διανύουμε, έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή να πιστέψουμε στο μήνυμα της Ανάστασης που είναι ένα μήνυμα λύτρωσης, ελπίδας και ανατροπής.

Μεγάλο Σάββατο

Το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι στο Πόντιο Πιλάτο, τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στο λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης». Αυτά αφού είπαν στον Πόντιο Πιλάτο και αφού πήραν την άδεια του, έφυγαν και σφράγισαν τον τάφο τοποθετώντας εκεί για ασφάλεια του κουστωδία, δηλαδή στρατιωτική φρουρά.

H περιφορά του Επιταφίου (2016) στα Σέρβια ( Video www.Live-Avles.tv)

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Το απίστευτο σκίτσο του Αρκά - Πώς σχολίασε την αισιοδοξία Τσίπρα για «θετικές εξελίξεις»

Με έναν ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς την διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών της.
Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν στους δημοσιογράφους από το Πρωθυπουργικό Γραφείο, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε πως «η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».
Προέβλεψε μάλιστα πως «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» ενώ είχε και μια παραίνεση προς όσους αντιδρούν: «Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και τούτες τις μέρες εκτίθενται».
Ο αγαπημένος σκιτσογράφος έδωσε την δική του «απάντηση» στην διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου:

Αναδρομικές αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών- Τι θα πληρώσουν έως το 2022

Σταδιακές και αναδρομικές από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 μέχρι και το 2022, όπου ο κάθε αγρότης θα πληρώνει για σύνταξη και υγεία το 26,95% του εισοδήματός του, θα είναι οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος  η σωρευτική αύξηση από φέτος μέχρι και το 2022 αγγίζει το 39% για έναν αγρότη που είναι σήμερα ενταγμένος στην τρίτη ασφαλιστική κλάση και θα δηλώνει ετήσιο εισόδημα μέχρι 4.923 ευρώ (κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία).

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών του Σεβασμ. Μητροπολίτου Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλου

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα ακολουθιών του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου για την περίοδο του Πάσχα 2016 έχει ως εξής:

Μ.  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29  ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ώρα 8.00 π.μ.: Ακολουθία των Μεγάλων & Βασιλικών Ωρών και Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβενδού.
Ώρα 5.30 μ.μ.: Έξοδος ιερού Επιταφίου στον Ι. Κοιμητηριακό Ναό Αγ. Γεωργίου Κοζάνης.
Ώρα 7.00 μ.μ.: Ακολουθία Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης και λιτάνευση του Επιταφίου.

Ο Α.Μ.Σ. «Έλατος» Ελάτης αναβιώνει το παραδοσιακό Πάσχα (2016) [βίντεο - τρέιλερ]

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος "Έλατος" Ελάτης, αναβιώνει το παραδοσιακό Πάσχα, παρουσιάζοντας τα παρακάτω δρώμενα:

Η ζωή εν τάφω

Ω! γλυκύ μου έαρ!

Μεγάλη Παρασκευή

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες. Αρχικά ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες, που περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και Ευχές. Στη συνέχεια ψάλλεται ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα, πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί ο Κύριος, νεκρός. Το ύφασμα αυτό λέγεται Επιτάφιος.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΝΟΔΕ Κοζάνης: Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και στην πατρίδα μας!

Μπορεί τις ώρες αυτές, με κατάνυξη να διανύουμε την εβδομάδα παθών του «Θεανθρώπου», όμως στην ίδια περίοδο εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή, το ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο της περιβόητης συμφωνίας, την οποία «περήφανα διαπραγματεύτηκε»

Αντί σχολίου*: Ελάτε στα Καμβούνια και προσγειωθείτε στην (πραγματική) …πραγματικότητα!

Με εκθέσεις ιδεών για έργα του ΕΑΠ 2007-2011(!) (από τα οποία τα περισσότερα δεν έχουν παραδοθεί ακόμη), με επιχειρηματικά …σχέδια για ιχθυογεννητικούς σταθμούς, με σταθμούς …φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων (5 ηλεκτρικών ποδηλάτων, 1 ηλεκτρικού σκούτερ και 1 ηλεκτρικού λεωφορείου), με πιθανή επιλογή της περιοχής για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος εγκατάστασης λαμπτήρων κοινοτικού φωτισμού με τύπου LED (ίσια τώρα που μάθανε οι δημότες να τις …αλλάζουν μόνοι τους), δεν γίνονται έργα!
Ελάτε στα Καμβούνια, κοιτάξτε στα μάτια τους κατοίκους και θα διαπιστώσετε πόσο «ενθουσιασμένοι» είναι…
Ελάτε στα Καμβούνια και …προσγειωθείτε στην (πραγματική) πραγματικότητα!
- στα λατομεία Τρανοβάλτου, που οι σπαστήρες θα έβαζαν μπρος από …«αύριο το πρωί», στο νερό των Λαζαράδων (απολαμβάνουν …εμφιαλωμένο οι τυχεροί εδώ και χρόνια), στο προβληματικό έως ακατάλληλο νερό της Ελάτης, στα εγκαταλειμμένα  γήπεδα του Τρανοβάλτου και της Ελάτης

Πρόσκληση από το Μορφωτικό Όμιλο Βελβεντού για την παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Καρυστιάνη "Το φαράγγι" και την προβολή της ταινίας "Μικρά Αγγλία" του Π. Βούλγαρη


Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο Μορφωτικός  Όμιλος Βελβεντού σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Καρυστιάννη "Το φαράγγι" την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 21.00 στην Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Βελβεντού.
 Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Ο Μορφωτικός  Όμιλος Βελβεντού θα προβάλει την ταινία  του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία», την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο.

Η Πραγματικότητα για το ΕΑΠ 2012-16 στην Δ.Ε. Καμβουνίων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

του Μίλτου Ζορμπά
Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας σε όσα αναφέρονται σε τοπικά Site και αφορούν τις εντάξεις δράσεων στο ΕΑΠ 2012-16 και τη διαφαινόμενη «αδικία» - μη προώθηση προτάσεων που αφορά στη Δ.Ε. Ενότητα Καμβουνίων του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:
1.      Με βάση τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2011, η Δ.Ε. Καμβουνίων έχει πληθυσμό 1.556 κατοίκους από το σύνολο των 14.961 του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού,

Πάρις Κουκουλόπουλος: Αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν!

Του Πάρι Κουκουλόπουλου
Τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του Νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και βασικές διατάξεις φορολογίας εισοδήματος.
Το κενό ενημέρωσης είναι μεγάλο εξαιτίας της απεργίας των δημοσιογράφων και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο λόγω της σπουδαιότητας του θέματος και κυρίως  των αλλαγών που επέρχονται στα μέχρι σήμερα ισχύοντα.

Δήμος Βοϊου: Ο Χορός της Ρόκας στη Γαλατινή

Ο Δήμος Βοΐου, η Τοπική Κοινότητα Γαλατινής, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατινής
και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Γαλατινής σας προσκαλούν στην αναβίωση του εθίμου «Ο χορός της Ρόκας» την Τρίτη ημέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2016

Ευχές για το Πάσχα από το Δήμο Σερβίων Βελβεντού


Ευχές για το Πάσχα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας


Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Σερβίων–Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου για την ομάδα καλαθοσφαίρισης του Α.Σ. Βελβεντού

 Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους καλαθοσφαιριστές, στο τεχνικό επιτελείο, και τα μέλη της διοίκησης για την πορεία της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Βελβεντού στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ και την παρουσίας της στην σειρά των τελικών όπου διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Τιτάν Σερβίων: Συγχαρητήριο μήνυμα

 H Διοίκηση του Α.Σ. ΤΙΤΑΝ Σερβίων συγχαίρει θερμά τους ποδοσφαιριστές της Μικτής Νέων της 4ης Περιφέρειας (ΕΠΣ Κοζάνης, ΕΠΣ Ημαθίας, ΕΠΣ Πιερίας) για την νίκη τους στον ημιτελικό και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Θερμά συγχαρητήρια και στα μέλη του τεχνικού επιτελείου, τους παράγοντες, το ιατρικό επιτελείο, τους συνόδους και όλους εκείνους που υποστηρίζουν την προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαριστών.

10 θέσεις εργασίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη

Ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη έκτακτου ανειδίκευτου προσωπικού (εργατών) με σύμβαση

εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομισθίων) συνολικά δέκα (10) ατόμων για κάλυψη εποχιακών ή παροδικών αναγκών του Σταθμού.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο από 05/05/2016 μέχρι 12/05/2016 στη ....

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Μεγάλη Πέμπτη

H Εκκλησία θυμάται τον Μυστικό Δείπνο.
Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του.
Το βράδυ ψάλλεται στις εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής και διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο Ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς. Στις εκκλησίες της Ζακύνθου, η περιφορά του Εσταυρωμένου γίνεται μετά το 11ο Ευαγγέλιο.
Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ευχές συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

Στη Δυτική Μακεδονία, σε όλους μας, αξίζει καλύτερη τύχη.
Μπορεί τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και την περιοχή να μη μας επιτρέπουν να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον, αλλά είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την πορεία μας.
Αρκεί να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε όλοι μαζί.
Μόνο έτσι θα φέρουμε την ελπίδα και θα πάμε επιτέλους μπροστά.
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους.
Με αγάπη και πίστη στις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε.

Σας περιμενουμε για ενα ευχαριστο live!


Πρόγραμμα ξεναγήσεων για τις μέρες του Πάσχα στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Πασχαλινές διαδρομές στη Φύση και στην Ιστορία
Τώρα που η άνοιξη έχει ντύσει το τοπίο με χιλιάδες χρώματα αξίζει μια βόλτα στην υπέροχη φύση του Γράμμου. Σας προσκαλούμε για μια επίσκεψη στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης η οποία θα συνδυάζει μια όμορφη εκδρομή με ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα στο πλαίσιο της 8ης Γενικής Εμπορικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας EGNATIA EXPO

Μία πολύ μεγάλη συναυλία είναι η πρώτη παράλληλη εκδήλωση που ανακοινώνεται πως θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Έκθεσης “ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO 2016 – 8η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”.

Οι αλήθειες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Συνέντευξη στην Αγγελική Μπιρμπίλη, athensvoice.gr
Aνεβαίνω από την Αθήνα στο Κεφαλάρι για να συναντήσω εκείνον που κάποτε είχαν αποκαλέσει πιο «μισητό άνθρωπο στην Ελλάδα». Μένει σε ένα σπίτι σεμνό, συμπαθητικό, κάπως παλιό, το οποίο νοικιάζει. Ανοίγει ο ίδιος αλλά βγαίνει βιαστική βιαστική να με μυρίσει η Πούπυ-Λου, απροσδιόριστης ράτσας, κατάμαυρη με μακριά πόδια και καλόβολο ύφος. Νιώθω σαν ηδονοβλεψίας, καθώς παρατηρώ το χώρο, τις ράχες των βιβλίων, τους πίνακες, έπιπλα και αντικείμενα που «μυρίζουν» μια προηγούμενη ζωή σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι, τα σημειώματα στην πόρτα του ψυγείου, την κανονική ζωή. Κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι ενιαία βλέπουν ένα μικρό καταπράσινο κηπάκι.

«Οχι» σε Σύνοδο Κορυφής απάντησε ο Ντόναλντ Τουσκ στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας αναφορικά με το αίτημά του για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Τουσκ απάντησε χαρακτηριστικά πως αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο «τελικό σημείο» και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει από τους υπουργούς Οικονομικών».

Ζητούμενα διαφάνεια και νομιμότητα, στην εκμετάλλευση του δημοτικού λατομείου στη θέση «Σφενδάνη» από την Μάρμαρα Σερβίων ΕΠΕ (video)

Η συζήτηση του θέματος περί «Εισφοράς μισθωτικού δικαιώματος δημοτικού λατομείου μαρμάρου εμβαδού 76.289,72 τ.μ. στη θέση ΣΦΕΝΔΑΝΗ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού», κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 22 Απριλίου 2016, ανεβάζοντας τους τόνους στην αίθουσα και δημιουργώντας «ρωγμές» στη δημοτική πλειοψηφία.
Σύσσωμοι οι της αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι κανόνες διαφάνειας και το νομότυπο των πράξεων του τελευταίου διαστήματος, εστιάζοντας στην υπογραφή από το δήμαρχο συμφωνητικού για εκχώρηση 15ετούς χρήσης του ως άνω δημοτικού λατομείου στην Μάρμαρα Σερβίων ΕΠΕ (ενώ η τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση στις 29.12.2015 είχε εγκρίνει την "παράταση συλλογής λατύπων στην Μάρμαρα Σερβίων ΕΠΕ από 1.1 έως 31.12.2016") και η οποία στη συνέχεια ζητά «εισφορά μισθωτικού δικαιώματος» υπέρ της νεοσυσταθείσας ΑΕ Ελληνικά Μάρμαρα (μετοχικού κεφαλαίου 400.000 € που προέρχεται από τα αποθέματα του λατομείου), εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους για καταψήφιση του θέματος, υπερτονίζοντας ότι είναι υπέρ της υπένδυσης.

Οι 31 προτάσεις ένταξης έργων στον Τοπικό Πόρο, του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού - Τα Καμβούνια ας περιμένουν το επόμενο …πακέτο προτάσεων!

Υπερψηφίστηκε -σχεδόν ομόφωνα- η εισήγηση της πλειοψηφίας για 31 προτάσεις ένταξης νέων ή επικαιροποιημένων έργων στο ΕΑΠ  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), που αφορούν ως επί το πλείστον νέες μελέτες, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 22 Απριλίου 2016.
Στο …περίμενε για μια ακόμη φορά οι τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Καμβουνίων, για τις οποίες παραμένει ζητούμενο, η εφαρμογή της πληθυσμιακής αναλογικότητας.
Συνοπτικά οι 31 προτάσεις, όπως παρουσιάστηκαν από τον εντεταλμένο σύμβουλο Μίλτο Ζορμπά, έχουν ως παρακάτω (δείτε & το ΒΙΝΤΕΟ):

ΟΜΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ (ΑΕΛ) VS ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΩΝ (ΣΠΟΡΤΟΥΛ). ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΙΟΥ 2016

ΕΝΑ ΕΘΙΜΟ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ !!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΕΡΒΙΩΝ !!!
ΟΜΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ (ΑΕΛ)
ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΩΝ (ΣΠΟΡΤΟΥΛ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΙΟΥ 2016
17:30 μ.μ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ...

Ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι

Του Νότη Παπαδόπουλου
Φταίει άραγε η παιδεία μας, η ελληνοκεντρική γωνία μέσα από την οποία έχουμε μάθει να βλέπουμε τον κόσμο , η εμμονή μας με την κάθε είδους συνωμοσία;
Φταίει ότι θεωρούμε πως είμαστε ο περιούσιος λαός, ο πιο έξυπνος, ο μοναδικός, ο πιο φιλεύσπλαχνος και σπουδαίος; Ότι μας έχει ποτίσει η δοξασία πως όταν οι πρόγονοί μας έστηναν Παρθενώνες, οι πρόγονοι των άλλων λαών μάζευαν βελανίδια;

Πάντως κάτι φταίει που τον Ιανουάριο του 2015 οι πολίτες αυτής της χώρας αντί να είναι καχύποπτοι και υποψιασμένοι, κατάπιαν αμάσητο το παραμύθι του κ.Τσίπρα ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα διαγράψει τα χρέη, θα αυξήσει τους μισθούς, θα επιστρέψει την 13η σύνταξη, θα μειώσει τη φορολογία εισοδήματος και θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ…

Γάλα Λευκάρων ημέρας και…με διανομή κατ΄οίκον-Μια νέα επιχείρηση κερδίζει πόντους στην περιοχή μας!

Και φρέσκο γάλα ημέρας, διάρκειας τριών ημερών, αλλά και διανομή κατ’ οίκον, πόρτα-πόρτα!
Ο λόγος για το «Γάλα Λευκάρων», μια νέα και φιλόδοξη προσπάθεια της οικογενειακής επιχείρησης του Τριαντάφυλου Στότογλου, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και κερδίζει συνεχώς και νέους φίλους!
Με τιμή στο 1,20 ευρώ ανά λίτρο και εξαιρετική ποιότητα, το «Γάλα Λευκάρων» αποτελεί την απάντηση στα…προβλήματα των αγελαδοτρόφων της ευρύτερης περιοχής όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τους παραγωγούς του να δείχνουν πως η καινοτομία και οι ιδέες είναι η μόνη διέξοδος…
kozanimedia.gr 




Βράδυ Μ. Τρίτης στον άγιο Νικόλαο

Του Β. Π. Καραγιάννη 
Πρώτη φορά το τροπάριον της Κασσιανής βάσταξε 18 λεπτά στον καθεδρικό. Ηταν και που ο πρωτοψάλτης κ. Αν. Καγκαράς το πήρε πάνω του-και πως θα μπορούσε να γινόταν διαφορετικά- και το διεξήλθε άχρι τέλους. Τον συνόδευαν ισοκρατούντες ο αριστερός συνάρχων καθώς και διάφορα μειράκια ώριμα ή άωρα εισέτι του αναλογίου πλην υποψιασμένα ότι δεν προέτρεχον.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βελβεντού "Δήμητρα" συμμετείχε στην 2η «Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON 2016»


Ο Συνεταιρισμός συμμετείχε στη «Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON 2016 », που πραγματοποιήθηκε στις 21-23 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις της Helexpo. Την έκθεση διοργάνωσαν ο Ελληνικός Εθνικός Φορέας Εκθέσεων HELEXPO και το περιοδικό ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ.

ΠΑΜΕ: Απέσυρε το Υπουργείο Παιδείας την τροπολογία για το νέο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών

Οι αγώνες και οι δίκαιες διεκδικήσεις μας έχουν αποτέλεσμα!!
Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στη Βουλή  ότι αποσύρει την τροπολογία για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών το 2016 – 2017.

Διακοπή της τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης για την αποκατάσταση διαρροής σήμερα Τετάρτη (27-4).

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων εργασιών που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση διαρροής που παρουσιάστηκε στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης επί της οδού ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ είναι απαραίτητο να διακοπεί η παροχή θερμικής ενέργειας σε οδούς της πόλης της Κοζάνης σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου 2016.

Μεγάλη Τετάρτη

Κατά την Μεγάλη Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση του γεγονότος της αλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης φέρεται στη μνήμη μας, η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου τους, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως του Κυρίου, καθώς και τα σχέδια του Ιούδα για προδοσία του Διδασκάλου του.

Δύο μέρες πριν το Πάσχα, καθώς ο Κύριος ανέβαινε προς τα Ιεροσόλυμα, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι στου λεπρού Σίμωνα, τον πλησίασε μια πόρνη γυναίκα κι άλειψε το κεφάλι Του με πολύτιμο μύρο.

Δραματικές εξελίξεις - Εκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζητά ο Τσίπρας από τον Τουσκ

Μετά την εμπλοκή στις συζητήσεις στο Χίλτον με το κουαρτέτο για την αξιολόγηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει το πρωί της Μ. Τετάρτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Θα ζητήσει άμεση σύγκλιση Συνόδου Κορυφής ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση των κομματικών οργανώσεων Βοΐου του ΚΚΕ για την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε ολοκληρωμένα για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες να ‘’ξεριζωθούν’’ από τα σπίτια τους και τις χώρες τους, ενώ κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή του.
Κοινή είναι η αιτία που από τη μια οδηγεί στον ξεριζωμό τους πρόσφυγες και από την άλλη οδηγεί στη φτώχεια τον ελληνικό λαό.

Συγκρότηση ΔΣ ΕΛΜΕ Κοζάνης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
συνεδρίασε στις 26-4-2016, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προέκυψε  από τις εκλογές στις 20-4-2016, με μοναδικό θέμα: «Συγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα». Μετά από τοποθετήσεις των παρατάξεων και των συναδέλφων συγκροτήθηκε ομόφωνα το νέο Δ.Σ. 
Η σύνθεσή του είναι η παρακάτω:
ΠΡΌΕΔΡΟΣ: ΝΤΟΥΝΤΑΣ ΖΗΣΗΣ (6937126671)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (6972803088)
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (6944189783)
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (6946159433)

Το νέο τεύχος 179 του περιοδικού «Παρέμβαση»

Κυκλοφόρησε το 179ον τχ. της λογοτεχνικής επιθεώρησης της Κοζάνης «Παρέμβαση». Με εξώφυλλο του Σωτήρη Σιουτζιούκη και σχέδια του ζωγράφου Κ. Ντιό και με μια φωτ. της νέας πλατείας της Κοζάνης του φωτογράφου Δημήτρη Στραβού. Τα περιεχόμενά του με συνεργασίες πολλές και ποικίλες απ’ όλη την πνευματική Ελλάδα έχουν ως εξής:

«Προς φυγή» θεατρικό δρώμενο για την προσφυγιά, από την ομάδα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Ένα ιδιαίτερο θεατρικό δρώμενο με θέμα την προσφυγιά παρουσιάστηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου στο 1ο, στο 2ο και στο 3ο Δημοτικό Σιάτιστας και την Παρασκευή 22 Απριλίου στο 8ο, στο 9ο, στο 12ο Δημοτικό, στο 2ο ΕΠΑ.Λ. και στο 3ο ΓΕ.Λ., από την ομάδα της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους διευθυντές όλων των σχολείων καθώς και τον σύμβουλο Α΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Παπαδέλη.

Α.Σ. "ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ": 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ PLAY OFF

Ο Α.Σ. "ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ" ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 5ο ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ PLAY OFF ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4 ΚΑΙ ΩΡΑ 20.00 ΣΤΟ ΔΑΚ Ι. ΣΚΑΡΚΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ 4ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΕ 71-55 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟ 2-2. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 8 Μάη, με 24ωρη απεργία, ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς

Το εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. την Κυριακή 8 Μαΐου, κατά τη οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων εντάσσοντας στην συγκεκριμένη  απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερβίων – Βελβεντού: Συγχαρητήριο μήνυμα της Προέδρου Παναγιωτάς Μαλιούρα για την ομάδα προπαιδικού του Α.Σ. ΤΙΤΑΝ Σερβίων

Συγχαίρω θερμά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του προπαιδικού τμήματος του Α.Σ. ΤΙΤΑΝ Σερβίων για την πρόκρισή τους στον τελικό του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Κοζάνης. Η πρόκριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την συνολικά καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα του συλλόγου, σε μία δύσκολη περίοδο και για τον αθλητισμό που αποτελεί βέβαια από τις λίγες διεξόδους της νεολαίας μας.

Ευχαριστήριο της ομάδα εθελοντριών Σερβίων του Χαμόγελου του Παιδιού

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν: Δημιουργώντας ,παίζοντας, αγοράζοντας και εμψυχώνοντας με την παρουσία τους
την προσπάθεια μας να ενισχύσουμε οικονομικά τον Εθελοντικό Οργανισμό  «Το χαμόγελο του παιδιού»
Η ομάδα εθελοντριών Σερβίων

To τροπάριο της κασσιανής

Μεγάλη τρίτη

Την Μεγάλη Τρίτη γινόμαστε κοινωνοί δύο παραβολών του Κυρίου. Της παραβολής των Μωρών Παρθένων και της παραβολής των Ταλάντων.
Σύμφωνα με την πρώτη, δέκα παρθένες βγήκαν να υποδεχθούν τον Νυμφίο κάποιο βράδυ. Κρατούσαν και οι δέκα από ένα λυχνάρι, όμως μόνο οι πέντε από αυτές είχαν φροντίσει να πάρουν και επιπλέον λάδι, σε περίπτωση που τους χρειαστεί. Αυτές οι πέντε ήταν οι σώφρονες, οι γνωστικές δηλαδή.

Ο Νυμφίος άργησε όμως να έρθει και οι δέκα παρθένες κοιμήθηκαν. Αργά την νύχτα, μια φωνή ακούστηκε να λέει: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός». Τότε αυτές ξύπνησαν και έτρεξαν για να προϋπαντήσουν τον Νυμφίο. Στα λυχνάρια όμως το λάδι είχε καεί. Οι πέντε γνωστικές παρθένες, έβαλαν το επιπλέον λάδι που είχαν προβλέψει να πάρουν μαζί τους και πήγαν να Τον συναντήσουν. 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ -ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ- ΝΕΑ ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Ν.Δ., αναδείχθηκαν και τα 150 αιρετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Ανάμεσά τους, από την Π.Ε. Κοζάνης εξελέγησαν ο πρώην Υπουργός Μιχάλης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ο Πολιτευτής Γιώργος ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για τη ΛΑΡΚΟ

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει η Κομισιόν την Ελλάδα για την υπόθεση των κρατικών ενισχύσεων για τη ΛΑΡΚΟ, λόγω της αποτυχίας της Ελλάδας να υποβάλει σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Σημειώνεται πως, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», η Ε.Ε. με απόφασή της τον Μάρτιο του 2014 χαρακτήρισε κρατικές ενισχύσεις την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που έγινε το 2009 και δάνεια συνολικού ύψους ύψους 136 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στη ΛΑΡΚΟ την περίοδο 2008-2010, τα οποία μαζί με τους τόκους ανέρχονται στα 160 εκατ. ευρώ- ενώ παράνομες είχε κρίνει τις ενισχύσεις και το 2012.

Πρόκριση στον τελικό για την ομάδα της ακαδημίας του ΤΙΤΑΝ Σερβίων

Πρόκριση στον τελικό για την ομάδα της ακαδημίας του ΤΙΤΑΝ Σερβίων. Το τμήμα του προπαιδικού επικράτησε με σκορ 3-1 την ομάδα του Βυζαντινού αετού Πτολεμαΐδας.Το Δ.Σ. του ΤΙΤΑΝ Σερβίων και οι έφοροι των ακαδημιών συγχαίρουν τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές θοδωρή Παπανικόπουλο και Γιάννη Παρασκευά και τους εύχονται καλή επιτυχία στον τελικό. 

 Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΤΙΤΑΝ Σερβίων

Το Προφίλ μας