Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Καλή εβδομάδα

Πεθαίνει ένας χασικλής και πάει στην κόλαση…
Όμως η κόλαση δεν ήταν έτσι όπως την είχε φανταστεί, αλλά ένας μακρύς και περίεργος διάδρομος γεμάτος πόρτες.
Κοιτάει την πρώτη πόρτα και έγραφε πάνω: «ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ».
– Χριστέ μου, τι με περιμένει; αναρωτήθηκε.
Πάει παρακάτω και βλέπει μια άλλη πόρτα που έγραφε : «ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ».
– Θεέ μου, συγχώρα με, πού ήρθα;

ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ: Στον ομώνυμο βράχο το εκκλησάκι ''Αγιο Πνεύμα '' στα Σέρβια. (Video www.Live-Avles.tv)

Ένας Ολυμπιονίκης μαθαίνει τη Θεσσαλονίκη να κωπηλατεί

της Αθηνάς Τερζή
Με γοητεύουν οι φωτεινοί άνθρωποι. Εκείνοι οι ευπροσήγοροι, με τα γελαστά μάτια και το κάτασπρο γέλιο, που δεν ακκίζονται.  Που θα επέστρεφαν του κόσμου τις κραυγές για έναν βαθύ ψίθυρο, που μοιάζουν να βολεύουν το νου, μα την καρδιά την αφήνουν να αγριεύει, να χιμάει και να σκίζει τα νερά.
Τους έχω στο μυαλό μου πάντα  μαζί. Η όψη τους είναι ίδια κι ακόμη ζορίζομαι να τους ξεχωρίσω. Τα δικά μου Κατσιμιχάκια με τα κουπιά στα χέρια. Οι δίδυμοι Ολυμπιονίκες, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Κωπηλασίας, ο Νίκος κι ο Αποστόλης Γκουντούλας.

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Άρθρο του Γιώργου Α. Παπανδρέου για τις διαπραγματέυσεις με τους Θεσμικούς και την πορεία της Χώρας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση από το 2008 ως ένα εσωτερικό ζήτημα των χωρών που επλήγησαν από αυτήν. Μετέθεσε έτσι, όλο το βάρος προσαρμογής στα επιμέρους κράτη – μέλη, αντί να δει τις συστημικές αδυναμίες του ΕΥΡΩ και τις διεθνείς παραμέτρους. Καλλιέργησε με τον τρόπο αυτό τον εθνικισμό και την εσωστρέφεια. Τις προκαταλήψεις και το διχασμό.

Η τελική έκβαση του «ελληνικού ζητήματος«, θα έχει καθοριστική σημασία για την εξέλιξη της Ευρώπης αλλά και της περιοχής.

Αν αποτύχουμε, ούτε οι Έλληνες, ούτε άλλος ευρωπαϊκός λαός θα βγει κερδισμένος.

Στα 1.400 δολάρια τη βραδιά η σουίτα του Καμμένου στην Ουάσιγκτον -900 δολάρια για ένα γεύμα...!

Ερωτηματικά συνεχίζει να προκαλεί το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στην Ουάσιγκτον το κόστος της διαμονής του σε ξενοδοχείο.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αρχικά είχε δηλώσει ότι η διαμονή του σε πολυτελές ξενοδοχείο ήταν σε απλό δωμάτιο, με κόστος 268 ευρώ την ημέρα, ενώ στη συνέχεια συνταξιδιώτης του είχε δημοσιεύσει στο Twitter έγγραφο που εμφανίζει τον κ. Καμμένο να πληρώνει 300 δολάρια τη βραδιά.

Το νέο Δ.Σ του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Αυλών - Περίοδος 2015-2017

Αυλές: Φωτογραφία του Γιάννη Δεληκωστίδη
Η διαδικασία εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Αυλών,πραγματοποιήθηκε το απόγευμα Τετάρτη 27 /5/2015 και απο ώρα 20.00 στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλών.... Το νέο Δ.Σ του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Αυλών είναι:

Προεδρος: Σαλτζιδης Γεωργιος
Αντιπροεδρος: Tελιοπουλος Μαρκος
Γεν.Γραμματεας: Μπασδεκης Ευθυμιος
Ταμιας: Κυριαζοπουλου Βασιλικη
Μελος Δ.Σ : Αμανατιδης Βασιλειος
Υπολοιπα Μελη: Σαλτσιδης Σαββας, Νικολαιδης Θωμας, Τελιοπουλος Νικολαος, Νικολαιδης Κυριακος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ

Παρακαλείται όποιος έξυσε (κάπως βαθιά είναι αλήθεια) με το αυτοκίνητό του στον προφυλακτήρα ένα FORD FIESTA ασημί που ήταν παρκαρισμένο στα Σέρβια την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, το μεσημέρι περίπου την ώρα 12-1 μμ ακριβώς κάτω από την Πλατεία Λαϊκής Αγοράς (όπου και η Αγροτική Τράπεζα), λίγο πιο κάτω από το ερειπωμένο σπίτι Καραΐσκου, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του, χωρίς κανένα πρόβλημα στο 6986912607. 
Έτσι κι αλλιώς η ασφάλεια θα καλύψει τη ζημιά,που εκτιμήθηκε από συνεργείο στα 180 ευρώ.
Τον ευχαριστώ.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τιτάν Σερβίων: Aνοικτή Γενική Συνέλευση

Καλούνται τα μελή και οι φίλοι του Τιτάνα Σερβίων σε ανοικτή Γενική Συνέλευση 
την Τετάρτη  3 Ιουνίου 2015 και ώρα 9 μ.μ. 
στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέματα συζήτησης:
  1.  Οικονομικός απολογισμός
    2.   Αγωνιστικός απολογισμός 
  3.           Εκλογή μελών για      την κάλυψη κενών θέσεων στο  διοικητικό συμβούλιο.

Το Δ.Σ.

Tρισάγιο, ποίηση και μουσική για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης (29 Μαΐου 1453) στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Βελβεντού

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Τρισάγιο και λιτή εκδήλωση (ποίηση και μουσική) στη μνήμη των θυσιασθέντων για την υπεράσπιση της Πόλης του Κωνσταντίνου (της Νέας Ρώμης) κατά την 29η Μαΐου του 1453 (όπου η Πόλη ‘’έπεσε’’ στα χέρια των Οθωμανών-Τούρκων, με την κραυγή που έμελε να σημαδέψει ανεξίτηλα την καρδιά της Ρωμιοσύνης: εάλω η Πόλις! για να χαρακτηριστεί στο εξής η 29η Μαΐου ‘’αποφράς ημέρα’’) τελέσαμε (29-5-2015) στην Ακολουθία του Όρθρου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού.

Ιδιαίτερα Γόνιμο και Επιμορφωτικό το διήμερο Σεμινάριο του ΕΒΕ Κοζάνης με θέμα «Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με την εταιρία “Enterprise Greece” στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου στην Κοζάνη, η οποία γέμισε ασφυκτικά από τα μέλη και τους ενδιαφερόμενους που  παρακολούθησαν, τόσο την Τετάρτη 27 Μαΐου, όσο και την επομένη, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 απογευματινές ώρες, το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα για  «Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες».
Εισηγητής ήταν ο κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Enterprise Greece.

Κάλπικη αισιοδοξία

Tου Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου
Δεν είναι άγνωστη η πρακτική να μετατρέπουμε τις επιθυμίες μας σε ειδήσεις. Κι αυτό είναι κάτι που η κυβέρνησή μας όχι μόνο το συμμερίζεται, αλλά το εφαρμόζει κιόλας, αν κρίνουμε τη στάση της σε όλη τη διάρκεια της τετράμηνης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές μας. Γιατί, κακά τα ψέματα, αν παίρναμε τοις μετρητοίς τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για τη διαπραγμάτευση, περιλαμβανομένου και του πρωθυπουργού, τότε η συμφωνία θα έπρεπε να είχε επιτευχθεί από τον Μάρτιο ή, το πολύ, τον Απρίλιο.

Τελευταία, αλλά πεθαίνει

Tου Νίκου Μπίστη
Περί ελπίδας ο λόγος. Ακούστε μια πραγματική ιστοριούλα. Την περασμένη βδομάδα ένα μεσημέρι αν και Νεοφαληριώτης βρέθηκα για φαγητό στο Παλιό Φάληρο. Αφού τέλειωσα κατέβηκα την Αγίου Αλεξάνδρου με τα πόδια. Στα αριστερά το μάτι μου πήρε ένα κατάστημα που διαφήμιζε το προϊόν του ως εξής: «Ίσως το καλύτερο παγωτό καϊμάκι στην Αθήνα». Αν έλεγε σκέτα «το καλύτερο», θα προσπερνούσα, αυτό όμως το «ίσως» με τράβηξε. Μου αρέσουν γενικά οι άνθρωποι που αμφιβάλλουν. Μου αρέσει και το καϊμάκι, μπήκα μέσα. Έψαξα για τον άνθρωπο. Πουθενά. Τελικά τον εντόπισα. Είχε ξαπλώσει σε μια καρέκλα, τα χέρια του πίσω από τον σβέρκο και είχε πάρει έναν υπνάκο.

«Γέφυρα Ζωής» 17η Αιμοδοσία του 2015

Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σ΄ αυτούς που το χρειάζονται.
Ο Σύλλογος OMEGA Airsoft Team – Kozani συμμετέχει, στην 17η Αιμοδοσία του 2015 των Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου  την  Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015    από τις 15:00 – 20:00, (προσέλευση ως 19:30), στα γραφεία του Συλλόγου, ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΡΙΣΗ 23.

Εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βοΐου

Από το Δήμο Βοΐου ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις εγγραφής των νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου για το σχολικό έτος 2015-2016 θα υποβάλλονται από 20 Μαΐου έως και 20 Ιουνίου 2015.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

Εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας Καταφυγίου !!!

Η εθελοντική προσωπική εργασία, μας αποδεικνύει ότι οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται όταν σφυρηλατείται η ενότητα και επίσης ότι η ανθρώπινη θέληση και το πείσμα μπορούν “να ρίξουν βουνά κάτω''
Εθελοντές με το Jcb της ομάδας ξεκίνησαν την βελτίωση του δρόμου παπά - χωράφι -Καταφύγι την Τετάρτη 27/05/2015 αλλά η βροχή δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν.
Μ.Φ.Χ.

Βιολογικός Νεραίδας

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 27/5/2015 παρουσιάσθηκε  από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύριο Ζήνων Παπαδημητρίου επιστολή μου προς τον Δήμαρχο  Κύριο Θανάση Κοσματόπουλο στην οποία αναφερόμουν  σε προβλήματα  καθημερινότητας της Νεράιδας.
Ενα από  τα προβλήματα ήταν η  μη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Νεράιδας, οποίος δεν λειτουργεί  από τις αρχές  του Νοέμβρη 2014.
Για το πρόβλημα της μη λειτουργίας ενημερώθηκε για πρώτη φορά η Δημοτική Αρχή στις 15 Δεκεμβρίου 2014, στην συνέχεια στην Γενική Συνέλευση και πρόσφατα  με άλλη επιστολή στις  21/5/2015.

Σφράγιση «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ» εντός του ΚΑΠΗ Μικροβάλτου!

Θα μπορούσε να θεωρηθεί απλά μια κακόγουστη φάρσα, αν δεν αφορούσε ανθρώπους τρίτης ηλικίας
Η αυθόρμητη αντίδρασή μου ήταν αντιμετωπίσω το θέμα με χιούμορ. Λέω, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά. Έμοιαζε περισσότερο με κακόγουστη φάρσα. Κι όμως το έγγραφο ήταν αυθεντικό. Με επίσημη σφραγίδα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ». Θέμα «ΕΚΘΕΣΗ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ». Και στο δια ταύτα «βάσει του Ν. 3463/2006, άρθρο 80, παράγρ. 7, προβήκαμε στη σφράγιση, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 20/2015 απόφαση του δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού, της «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ» (!!!!! βάλτε όσα περισσότερα θαυμαστικά) εντός του ΚΑΠΗ Μικροβάλτου».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΚΟΖΙΑΝΗ»-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Κοζάνης «Η Κόζιανη» παρουσιάζει για τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου το πολιτιστικό καλεντάρι του συλλόγου για το καλοκαίρι 2015 όπως αυτό έχει διαμορφωθεί έως τώρα.
·         Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 το μεσημέρι ομάδα γυναικών του συλλόγου θα συμμετάσχει σε χορευτικό φεστιβάλ γυναικών που διοργανώνει ο σύλλογος γυναικών Φιλώτα Αμυνταίου στον Φιλώτα.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Tούρκικο Σχολείο:Το εσωτερικό μέρος στο επιβλητικό κτίριο στην είσοδο των Σερβίων (Video www.Live-Avles.tv)

Μουσική βραδιά το Σάββατο 30/5 στο '' Ανεμοχάδι '' στην Νεράιδα


Γενική Συνέλευση Πεολοποννησίων Δυτικής Μακεδονίας

Καλούνται τα Μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Πελοποννησίων Δυτικής Μακεδονίας «Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ» να παραστούν στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης (Ίωνος Δραγούμη 9-11) την Τετάρτη 03 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.00

Συνδυασμός ΑλλάΖουμε Εποχή: Συλληπητήριο μήνυμα

Κοζάνη 28 – 5 - 2015
 Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για το θάνατο του Γιώργου Πριονά. Ο Γιώργος Πριονάς ήταν βασικό στήριγμα και στυλοβάτης της παράταξής μας στην περιοχή Αμυνταίου και το νομό Φλώρινας και συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις στην ίδρυση και τη στελέχωσή της.

Oι εγγραφές των νηπίων στα Νηπιαγωγεία και των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία θα πραγματοποιηθούν από 2-6-2015 μέχρι 19-6-2015.

H  Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης ανακοινώνει ότι οι εγγραφές των   νηπίων στα Νηπιαγωγεία και των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία θα πραγματοποιηθούν από 2-6-2015 μέχρι 19-6-2015.
Επισημαίνεται ότι για το νέο σχολικό έτος 2015-2016, στην πρώτη ηλικία (νήπια) εγγράφονται τα νήπια που έχουν γεννηθεί από 1-1-2010 ως 31-12-2010, ενώ στη δεύτερη ηλικία (προνήπια) εγγράφονται τα νήπια που έχουν γεννηθεί από 1-1-2011 ως  31-12-2011.
Στην Α’ τάξη του Δημοτικού σχολείου εγγράφονται οι μαθητές που έχουν γεννηθεί από 1-1-2009 ως  31-12-2009.

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: 5η Έκθεση Τοπικών - Αγροτικών Προϊόντων& Βιοτεχνίας και εργασίες στο ΄΄Τούρκικο Σχολείο΄΄ (video)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του ΄΄Τούρκικου Σχολείου΄΄ στα Σέρβια ενόψει της 5ης Έκθεσης Τοπικών - Αγροτικών Προϊόντων και Βιοτεχνίας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού κ. Νίκο Τέτο ένα σημαντικό τμήμα των εργασιών έχει ολοκληρωθεί με τις παρεμβάσεις να αφορούν το κτίριο αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων Ειδικών μαθημάτων και κατανομή υποψηφίων 2015

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α’ και Β’) οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα,

Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών λήγει στις 28 Ιουλίου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Συλληπητήριο Μήνυμα βουλευτών και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης για τον αδόκητο θάνατο του Γ. Πριωνά

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του συντρόφου Γιώργου Πριωνά.Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κακός χαρακτήρας κάθε ζωδίου: Όλα όσα «μας κρύβουν» οι αστρολόγοι…

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνουμε focus σε αυτά που επιμελώς μας κρύβουν οι άλλοι... ή ακόμα καλύτερα, που τόσο επιδέξια κρύβουμε εμείς από τον εαυτό μας;

ΚΡΙΟΣ
Εντάξει, απεχθάνεσαι τους αργούς ρυθμούς μας αλλά και εμείς πόσο να αντέξουμε την παρόρμησή σου και το «εδώ και τώρα» σου; Άσε που όταν τα κάνεις θάλασσα εξάπτεσαι που εμείς δεν σε κατευθύναμε σωστά.
ΤΑΥΡΟΣ

Ημερίδα: «Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας»

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους», διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο:

«Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας»

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σας προσκαλούμε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στο πρόσφατο παρελθόν, με τη βοήθεια των φωτογραφιών που υπάρχουν στην έκθεση «Διαδρομές στην Ιστορία». Αυτή την εποχή η φύση στα 1450 μέτρα του Πάρκου προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα καθώς τα ψηλά δένδρα συνδυάζονται με λιβάδια γεμάτα αγριολούλουδα σε μια φανταστική ποικιλία χρωμάτων.

Στην τελική συνάντηση του διακρατικού προγράμματος MedEat στην Tropea Ιταλίας ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Τσότσος

Στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος MedEat που αφορά σε μια διακρατική συνεργασία μεταξύ 18 Ομάδων Τοπικής Δράσης από 4 χώρες (Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρος και Ελλάδα), με βασική επιδίωξη την ανάπτυξη τοπικών, ενδοπεριφερειακών και διακρατικών δράσεων συλλογικού ενδιαφέροντος, για την επίτευξη συνεργιών και τη δημιουργία ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού,

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
                 H Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας   Δυτικής Μακεδονίας  καλεί τους Περιφερειακούς Συμβούλους, μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας:

Την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαϊδας ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ζητά την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαϊδας. 
Η επιστολή αναλυτικά:

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευχαριστήριο συνεργασίας

Μετά την ολοκλήρωση του έργου της κατεδάφισης των γεφυρών του ΟΣΕ έξω απο την πόλη της Κοζάνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία και τον άψογο συντονισμό τους:

Μια από τις πιο θλιβερές παραστάσεις στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας

Του Φώτη Γεωργελέ, athensvoice.gr
Μια φορά είχα βρεθεί σε αίθουσα δικαστηρίου για μια υπόθεση καθύβρισης θρησκεύματος. Οι μηνύοντες ήταν γνωστοί θαμώνες στα στασίδια των μεταμεσονύκτιων τηλεοπτικών εκπομπών, το δικαστήριο μετά από σύντομη διαδικασία απέρριψε τη μήνυση. Όμως, ένα άλλο γεγονός θυμάμαι από τότε. Την ώρα της κατάθεσης, ξαφνικά, η πρόεδρος με ρώτησε: Εσείς, κύριε Γ., προσωπικά πιστεύετε; Είχα μείνει άφωνος, πώς απαντάς σ’ αυτή την ερώτηση; Με ναι και όχι; Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω, είπα, δεδομένου ότι η ίδια η ερώτηση απαγορεύεται.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο στοίχημα.

Του Πάρι Κουκουλόπουλου.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. , με το επικείμενο Συνέδριο του και την εκλογή νέας ηγεσίας στις 14 Ιούνη, βάζει το τελευταίο του στοίχημα.
Στις προσυνεδριακές διαδικασίες συμμετείχαν πάνω από 10.000 μέλη, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος δεδομένων των συνθηκών στη χώρα και μετά από μια εκλογική ήττα στα όρια της ταπείνωσης.
Και μόνο αυτό το δεδομένο καθιστά περιττή τη συζήτηση για το αν αξίζει τον κόπο, αλλά κι από μόνο του δε μας λέει προς τα πού να πάμε για να κερδίσουμε το στοίχημα.

Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στη Νεάπολη

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος,  μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Εκκλησίας μας, ήταν και είναι πάντα πανηγυρική για  τη Νεάπολη.
Πόλος έλξης για το πανηγύρι, η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, που δεσπόζει στον ομώνυμο λοφίσκο της Νεάπολης, καθώς  και  η «Μεγάλη πέτρα» με τον μύθο της.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συμμετοχή στη Συνάντηση Ενώσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαΐου 2015 αντιπροσωπεία της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Νομού Κοζάνης συμμετείχε στη συνάντηση των Ενώσεων Πτυχιούχων φυσικής Αγωγής, που έγινε στο Βόλο, ύστερα από πρωτοβουλία της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου. Οι Ενώσεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής που συμμετείχαν ήταν του Βόλου, της Λάρισας, της Λαμίας και της Κοζάνης.

ΟΧΙ στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας Σερβίων-Βελβεντού

Αρνητική ήταν η πρόταση της πλειοψηφικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού, στη συζήτηση του θέματος «Περί επανασύστασης ή μη της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Σερβίων-Βελβεντού», που υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Μαΐου 2015.
Υπέρ της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας τάχτηκε το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης, πλην του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πολυδεύκη Λιάκου που ψήφισε λευκό, ενώ απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο έτερος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γεωργακόπουλος.
mikrovalto.gr

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Παιχνιδιού στο Λιβαδερό 4-5-6 Ιουνίου 2015

Το Μουσείο Παραδοσιακού Παιχνιδιού του Γιώργου Τσιώνα (Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης) σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Κοζάνης και την αρωγή όλων των φορέων του Λιβαδερού διοργανώνει τριήμερο φεστιβάλ στις 4, 5, & 6 Ιουνίου 2015 στο Λιβαδερό (Δήμος Σερβίων-Βελβενδού).
             Πρόγραμμα:

Τροποποίηση της άδειας λειτουργίας του Οικοτροφείου Αλκυόνη της Εταιρείας ΕΨΥΚΑ των Σερβίων

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της αρ.Υ5β/Γ.Π.95154/7-12-2009 Υπουργικής Απόφασης με θέμα: «Χορήγηση άδειας λειτουργίας του Δ΄Οικοτροφείου «Αλκυόνη» για δέκα πέντε (15) άτομα με ψυχογηριατρικά προβλήματα στο Δήμο Σερβίων νομού Κοζάνης και στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (ΕΨΥΚΑ)»

Πρόγραμμα επιδότησης Leader για τις περιοχές του Ν.Κοζάνης,Εορδαίας,Σερβίων-Βελβεντού,και Βοΐου

Στο πλαίσιο του Άξονα 4: «Εφαρµογή προσέγγισης LEADER» του Προγράµµατος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) εγκρίθηκε, µε τις αριθ. 5807/29.6.2009 και 5954/2.7.2009 αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίµων, η εφαρµογή τοπικού προγράµµατος, µε Φορέα Υλοποίησης (Οµάδα Τοπικής ∆ράσης) την Εταιρεία µας µε την επωνυµία : «Αναπτυξιακή ∆υτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ», (εφεξής αποκαλούµενη Ο.Τ.∆.)
Το τοπικό πρόγραμμα της Ο.Τ.Δ. περιλαμβάνει τα ακόλουθα υπομέτρα:

Αναγέννηση Σερβίων - Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης


Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στη Νεάπολη

Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Λαογραφικός και Μικρασιατών Σύλλογος Νεάπολης: Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στη Νεάπολη
Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος,  μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Εκκλησίας μας, ήταν και είναι πάντα πανηγυρική για  τη Νεάπολη. Πόλος έλξης για το πανηγύρι, η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, που δεσπόζει στον ομώνυμο λοφίσκο της Νεάπολης, καθώς  και  η «Μεγάλη πέτρα» με τον μύθο της.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ:

Κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς του Α.Σ .Τιτάν Σερβίων

Στην λαχειοφόρο αγορά του Α.Σ .Τιτάν Σερβίων που πραγματοποιήθηκε, ο τυχερός αριθμός κερδίζει είναι Νο 847.

Ο τυχερός νικητής είναι ο Ζαρογιάννης Κωνσταντίνος. 

Η διαδικασία επιλογής έγινε από τα 3 τελευταία ψηφία του 1ου αριθμού της κληρώσεις 26 Μάιου 2015 Λαϊκού Λαχείου.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή - οικονομική ενίσχυση  του συλλόγου.

Το Δ.Σ. 

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Γης είναι συνδεδεμένος στο Internet

Σε μια θεαματική αλλαγή του τηλεπικοινωνιακού τοπίου, το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο αυξήθηκε από το 6,5% το 2000 στο 43% το 2015. Αυτό σημαίνει ότι 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα online, από τους οποίους τα δύο δισ. βρίσκονται σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Ε.Ο. 3 Κοζάνης-Λάρισας

Από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι από το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαίου 2015 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Ε.Ο. 3 Κοζάνης-Λάρισας, μετά το τέλος των εργασιών κατεδάφισης και της δεύτερης γέφυρας του ΟΣΕ. Η παράδοση έγινε πέντε ημέρες νωρίτερα απο τον αρχικό προγραμματισμό, χάρη στον άψογο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σοκαριστικές Δηλώσεις από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο: Ελπίζω να υπάρχει σχέδιο διαχείριστης της επόμενης μέρας

Στη χθεσινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου: Χώρα που να κατάφερε να μην πληρώσει οριστικά το ΔΝΤ δεν υπάρχει!
 .

Yπουργείο Παιδείας: Αδυναμία κάλυψης δαπανών των μαθητών στις Ολυμπιάδες

«Το υπουργείο Παιδείας θα υποστηρίξει κάθε αίτημα χορηγίας σας από τρίτους»

Α. Tο υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες, λόγω περικοπών συνέπεια της δημοσιονομικής συγκυρίας.
Β. Το υπουργείο Παιδείας θα υποστηρίξει κάθε αίτημα χορηγίας σας από τρίτους.
Τα παραπάνω κάνει γνωστά με έγγραφο προς τις Επιστημονικές Ενώσεις των Καθηγητών ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης.
essos.gr

Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης: Πρόσκληση σε εθελοντές για τις καλοκαιρινές δράσεις 2015


Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, που αναλαμβάνει από φέτος, 2015, τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής εκστρατείας, προώθησης της ανάγνωσης και δημιουργικότητας με το FutureLibrary και την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει και πάλι πολλές διαφορετικές δράσεις προσφέροντας στα παιδιά δημιουργικά «ταξίδια» με κεντρικό άξονα το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη.

H AEK F.C. επέστρεψε: «Τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

Εγγραφές στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης


Ο Δήμος Κοζάνης καλεί τους ενδιαφερόμενους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς να προσέλθουν το διάστημα από 02 έως 20 Ιουνίου να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ως εξής:

Σαφής η ασάφεια…

Του Βασίλη Μαγκλάρα
Και τώρα τι; Τι μας καρτερεί; Που έλεγε και η θεία Χαρίκλεια στην κάθε απελπισία της.                                                                                                              
Περάσανε 100-ΕΚΑΤΟ μέρες «πρώτη φορά Αριστερά» Κυβέρνηση και προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει «Αριστερή Κυβέρνηση», ή τέλος πάντων αριστερή συγκυβέρνηση, με την ιδεολογική… προσέγγιση που επέλεξε για στήριγμά της.                                                                        
Μέσα σ’ ένα κλίμα «ήξεις αφίξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις», οι «επιθετικοί» προσδιορισμοί της ιδεολογικής εκτίμησης, ή βρίσκονται σε «άμυνα…», ή έχασαν την εκτίμηση της ιδεολογίας τους… και απλά εκτίθενται σε ασαφή πίνακα ανακοινώσεων.   

ΕΛΣΤΑΤ: Στο αρχείο στέλνει την υπόθεση για τεχνητή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος ο εισαγγελέας

Την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ το 2009 -επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, προκειμένου η χώρα να μπει στον μηχανισμό στήριξης, προτείνει στο δικαστικό
συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας.
Είναι η δεύτερη φορά που ζητείται η αρχειοθέτηση της δικογραφίας γιατί δεν προκύπτει η τέλεση αξιόποινων πράξεων οι οποίες αποδίδονται στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και σε δύο ακόμη στελέχη της της αρχής.

Αδιανόητο: Φόρος 40% στο βοήθημα για τα θύματα του Norman Atlantic

Οργή προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει μέσω των ΔΟΥ σε δέσμευση κατά 40% του βοηθήματος των 1.000 ευρώ που έδωσε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) στις οικογένειες των νεκρών και αγνοούμενων οδηγών που επέβαιναν στο μοιραίο Norman Atlantic.
Σύμφωνα με το protothema.gr την καταγγελία για το χαράτσι των 400 ευρώ (το βοήθημα που δόθηκε για καθένα από τα θύματα της τραγωδίας του Νοrman Atlantic ήταν 1.000 ευρώ) έκανε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος με επιστολή της στον πρωθυπουργό.

Εκδρομή του Ελεύθερου Σχολείου στη Νάουσα, χάρη στο Hermes Tours

Το Σάββατο 23 Μαΐου, 55 μαθητές και 15 εθελοντές του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης πραγματοποίησε μια όμορφη ημερήσια εκδρομή στη Νάουσα Ημαθίας.
Η εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής του Αριστοτέλους, όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου, παρακολούθησαν οπτικό-ακουστικό υλικό και επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Νυμφαίου της Μίεζας.

Η μεγάλη πτώση...

Του Πάσχου Μανδραβέλη
Είναι γνωστό το ανέκδοτο κάποιου που έπεσε από έναν ουρανοξύστη και, πριν σκάσει στο έδαφος, σε κάθε όροφο έλεγε: «Δόξα τω Θεώ. Μέχρι στιγμής αποφύγαμε τα χειρότερα». Κάπως έτσι, σε ελεύθερη πτώση, είναι τους τελευταίους μήνες η χώρα. Ενώ τα πρώτα σημάδια της χρεοκοπίας είναι ορατά, το επικοινωνιακό σύστημα της κυβέρνησης μονολογεί: «Δόξα τω Θεώ. Μέχρι στιγμής δεν χρεοκοπήσαμε».

Eπίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τα εργατικά ατυχήματα στα Ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε. στην Π.Ε. Κοζάνη

Προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Εργατικά ατυχήματα στα Ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε. στην Π.Ε. Κοζάνη.
Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έχει ως συνέπεια την εντατικοποίηση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μείωση του προσωπικού, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά και επιβεβαιώνονται σχεδόν καθημερινά στους χώρους της ΔΕΗ Α.Ε. Παράλληλα τα εργοδοτικά εγκλήματα αυξάνονται, με στόχο πάντα τα κέρδη των εργολάβων και της ΔΕΗ Α.Ε.

Ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη

Αγαπητέ Περιφερειάρχη,
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επαναπόδοση στην τοπική κοινωνία των εδαφών που κατέχει η ΔΕΗ είναι το υπ’ αρίθμ. ένα αναπτυξιακό ζήτημα της Δυτικής Μακεδονίας.
Η γη και οι άνθρωποι είναι οι δύο θεμελιώδεις αναπτυξιακοί πόροι κάθε τόπου.
Το θέμα των εκτάσεων που κατέχει η ΔΕΗ έχει μια πολυπλοκότητα από την ίδια τη φύση της εξορυκτικής δραστηριότητας και έγινε ακόμα πιο σύνθετο από το 2001 οπότε η ΔΕΗ ενέγραψε στο χαρτοφυλάκιό της τις εκτάσεις που τότε κατείχε.
Είναι γνωστό ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, άρα και ο καθολικός διάδοχός της θεσμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχει προσβάλει στο ΣτΕ την εν λόγω ενέργεια της ΔΕΗ ως βλαπτική στο δημόσιο συμφέρον και έπραξε απολύτως ορθά.

Κλειστά όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης για εκλογές αντιπροσώπων στη Γ.Σ.

ΤΑΚΤΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Γ.Σ. ΔΟΕ-ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2015, 9.00πμ. Η τακτική Γ.Σ. του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαϊου 2015, στην αίθουσα ΦΙΛΙΠΠΟΣ στη λέσχη αξιωματικών Κοζάνης. Η Γ. Συνέλευση θα ξεκινήσει στις 9.00 π.μ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΞΗ  ΤΗΣ  Γ.  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Κοζάνης: το πρώτο καρότσι απο τα καπάκια

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί όλον τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την συλλογή πλαστικών καπακίων.
  Τα πρώτα καπάκια ήδη έγιναν ένα καρότσι το οποίο θα δοθεί σε έναν ηγούμενο που το έχει ανάγκη.

Το Προφίλ μας