Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Προκυνηματική εκδρομή από το Σύλλογο Γυναικών Πλατανορεύματος "ΟΛΥΜΠΙΑ" στην Ι.Μ. Σουρωτής - Αγ. Ιωάννη Θεολόγου

O Σύλλογος Γυναικών Πλατανορεύματος "ΟΛΥΜΠΙΑ" πραγματοποιεί προσκυνητική εκδρομή στην Ιερά Μονή Σουρωτής - Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου βρίσκεται και ο τάφος του Γέροντα Παϊσιου.

Οικονομική ενίσχυση στην Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς ''ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ'' για την αγορά μουσικών οργάνων

Η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ», στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ευαγών κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεών της, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ορχήστρα εγχόρδων στη Καστοριά με μαντολίνα, ώστε να δώσει τη δυνατότητα μαθητείας σε νέους ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να ενασχοληθούν με τη μουσική.

Ημέρα Ορειβασίας από τον Ορειβατικό Σύλλογος Πλατανορεύματος "Η Κρυά"

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πλατανορρεύματος «Η Κρυά» διοργανώνει στις 3/5/2015 για 2η συνεχή χρονιά «ημέρα ορειβασίας». Το κάλεσμα απευθύνεται προς όλους και όλες ανεξαρτήτου ηλικίας καθώς θα συμμετέχουν φορείς, ομάδες και σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής Σερβίων και Κοζάνης. Σε μία διαδρομή 15 χλμ μέτριου βαθμού δυσκολίας στον ορεινό όγκο της περιοχής Πλατανορρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικισμούς και περιοχές στα Σέρβια

Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :
Την Κυριακή 3-5-2015 και από ώρα 08:30 έως 14:00 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στους εξής οικισμούς και περιοχές: Σέρβια,  Καστανιά, Αντλιοστάσια Καστανιάς, τμήμα της Λάβας

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς Σερβίων

Για τη Δευτέρα 4 Μαΐου και ώρα 5:00μμ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, με θέμα συζήτησης την προσωρινή μεταφορά της λαϊκής αγοράς των Σερβίων.

Δεύτερη διεθνής διάκριση καλλιτέχνιδος της Σχολής καλών τεχνών Φλώρινας στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών στην Βαλένθια της Ισπανίας

Η προπτυχιακή καλλιτέχνιδος της Σχολής καλών τεχνών του ΤΕΕΤ, Π.Δ.Μ Ειρήνη Πουλιάση  επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών στην Βαλένθια της Ισπανίας, ΙINCUMBARTE 7 με το έργο ¨The Meeting Sequence”.

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού/Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Σύσκεψη με τους κτηνοτρόφους (βίντεο)


 Ζητήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους και γενικότερα τον κλάδο της κτηνοτροφίας συζητήθηκαν στη συνάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Κουκάλη με κτηνοτρόφους του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού


Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) την 4η του μηνός Μαΐου του έτους 2015 ημέρα Δευτέρα  και ώρα 17:00  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Πρόσκληση φορέων για το θέμα της Λαϊκής Αγοράς Σερβίων

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου και ώρα 5μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο στην Αίθουσα Συνεδριάσεων στα Σέρβια με θέμα την πρόταση των Τεχνικών Υπηρεσιών για την προσωρινή ΄΄μεταφορά΄΄ της Λαϊκής Αγοράς λόγω της ταυτόχρονης εκτέλεσης, στο κέντρο της πόλης των Σερβίων, των έργων: Ανάπλαση Σερβίων,

ΕΦΕΤ: Ανάκληση κουτάλας και παιδικού μπολ από την εταιρεία Jumbo

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, "Kουτάλα με τρύπες", στο οποίο διαπιστώθηκε η μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών, σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση σάλτσας με μανιτάρια

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης  Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος "σάλτσα με μανιτάρια" Ιταλικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε η παρουσία γλουτένης, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος."

Ξηλώθηκε ολόκληρη η ομάδα Βαρουφάκη από τη διαπραγμάτευση

Ποιοι έμειναν εκτός Brussels Group.Ολοκληρωτική φαίνεται πως είναι η απομάκρυνση του Γιάννη Βαρουφάκη και της ομάδας του από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.Μετά το ψαλίδισμα αρμοδιοτήτων του ίδιου του υπουργού από τον οποίο αφαιρέθηκε ο συντονισμός της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group

Η λίμπιντο ανδρών και γυναικών «ξυπνά» διαφορετικές ώρες

Οι γυναίκες «ζεσταίνονται» το βράδυ, οι άνδρες είναι πρωινοί τύποι
Λένε πως οι άνδρες είναι από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη για να περιγράψουν πόσο διαφορετικά είναι από τη φύση τους τα δύο φύλα. Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως και οι ώρες που έχουν μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ είναι διαφορετικές για τους άνδρες και τις γυναίκες.

Ημερίδα για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στην Κοζάνη

Συνδιοργάνωση  ημερίδας με θέμα:
ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αξιολόγηση – αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, πειθαρχικά  Οι θέσεις του κλάδου  Κοζάνη 6/5/2015
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.,  διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συναγερμός για το νέο επικίνδυνο «παιχνίδι» στο Facebook

Η νέα επικίνδυνη μόδα στο Facebook ονομάζεται «Game of 72» και ήδη οι αρχές προειδοποιούν τους γονείς, καθώς εξαπλώνεται.
Όπως αναφέρει η Mirror το «παιχνίδι», το οποίο εμφανίστηκε στη Γαλλία και εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες, οδηγεί τους νέους να εξαφανίζονται δίχως να δώσουν σημάδια ζωής για 72 ώρες.

Η Νάντια Βαλαβάνη εξηγεί αναλυτικά ότι γιατί δεν έχει ιδέα για το αντικείμενο της υπουργικής θέσης της (video)

Από το πρωί κυκλοφορεί αρκετά στους τίτλους των ειδήσεων η αποστροφή της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη για το ότι δεν συνήθιζε να κάνει μόνη ούτε τη φορολογική δήλωση της.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10 σας καλούμε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση την 5η του μηνός Μαΐου 2015 ημέρα Τρίτη   και  ώρα  19.00 στο Δημαρχείο του Δήμου Βοΐου στη Σιάτιστα για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Τα λεφτά δεν έρχονται με «νωπή λαϊκή εντολή»

Του Φώτη Γεωργελέ, athensvoice.gr
Η επιλογή του Γιάνη με ένα ν ήταν μια έξυπνη επιλογή. Για δύο λόγους. Όταν οι Ευρωπαίοι αντίκρισαν πρώτη φορά τη νέα κυβέρνηση έμειναν έκπληκτοι. Όπως εκμυστηρεύονταν, περίμεναν να αντικρίσουν κάποιους νέους Ευρωπαίους ριζοσπάστες. Αντί αυτού συνάντησαν κάποιους εκπροσώπους της δημοσιοϋπαλληλίας, κάτι παλαιοκομμουνιστικών απόψεων πολιτικούς, από αυτούς που έχουν να αντικρίσουν στις χώρες τους από τη δεκαετία του ’70 και του ’80.

Γιατί καθυστέρησαν οι συντάξεις;

του Δημήτρη Καμπουράκη από το Protagon.gr
Δεν ξέρω τι λένε ο Στρατούλης, ο Σπυρόπουλος και οι τράπεζες, εγώ ξέρω πολύ καλά τι ακριβώς έγινε. Αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε την Τρίτη το απόγευμα, όταν συνταξιούχοι του δημοσίου πήγαν στα ΑΤΜ των τραπεζών για να σηκώσουν τη σύνταξη τους και διαπίστωσαν ότι οι λογαριασμοί τους ήταν άδειοι.

Ψήφισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και ψήφισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε η Αντωνία Xόλμπα

Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (28/4/2015) η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, Χόλμπα Αντωνία κατάθεσε για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και ψήφισμα για την καταδίκη της ναζιστικής, φασιστικής Χρυσής Αυγής. Τα 2 ψηφίσματα, ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Νίκο Κουτλιάμπα στο καφέ του Ιανού


O Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί τη Δευτέρα 25 Μαίου στις 20.30 με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Νίκο Κουτλιάμπα. Μια συζήτηση με θέμα: «Παραγωγική ανασυγκρότηση με αλληλεγγύη, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Το παράδειγμα του Βελβεντού».

Θέματα ΦΡΟΥΡΙΟΥ: Προτάσεις για το Επιχειρησιακό και Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Του Παναγιώτη Γάτσου
ΓΕΝΙΚΑ Θέματα 
- Υπάρχουν προβλήματα καθημερινότητας (γιατρός, τηλεπικοινωνίες, έλεγχος διακοπών και ποιότητας πόσιμου νερού, συγκοινωνία, καμένοι λαμπτήρες, σκουπίδια  κ.λ.π.).

Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κοζάνης: Για την Εργατική Πρωτομαγιά, Η Ιστορία γράφεται στους δρόμους

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. του Ν. Κοζάνης σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης καλεί όλους τους Εργαζόμενους τους Νέους και τις Νέες τους Άνεργους και τους Συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς την Παρασκευή 1 Μαίου 2015 στις 10:00 π.μ., στην Πλατεία Νίκης στην Κοζάνη (κεντρική πλατεία).

Οι μικροί Γκαίμπελς

Του Νίκου Δήμου
Βασικοί κανόνες της προπαγάνδας: Πρώτα κατασκευάζεις έναν (ή και περισσότερους) εξωτερικό εχθρό. Χρησιμοποιείς τα υλικά της ιστορίας (προαιώνια αντιπαλότητα, ανεξόφλητοι λογαριασμοί, κλπ). Ρίχνεις σε αυτόν τις άμεσες ή έμμεσες ευθύνες για όλα τα δεινά σου. Μετά αρχίζεις να βλέπεις και εσωτερικούς εχθρούς. Όσοι δεν συμφωνούν με την δαιμονοποίηση του εξωτερικού εχθρού – ή όσοι έχουν μαζί του κάποιους δεσμούς. Τους ονομάζεις αμέσως προδότες, νενέκους ή απλά «πέμπτη φάλαγγα».

3 στοιχεία της ιδεολογικής επίθεσης στην Εκπαίδευση

Του Λεωνίδα Καστανά
Αν υπάρχει μια κόκκινη κλωστή που διαπερνάει όλες τις αλλαγές που πρόλαβε να κάνει η παρούσα κυβέρνηση στα της Παιδείας Θέματα είναι αυτή της καταστροφής. Ο νομοθέτης θέλει να ακυρώσει την όποια εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν θέλει να κάνει απλώς μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με την δική του πολιτική άποψη.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί συσκευασία με τριμμένη καρύδα!

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία
"ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." σχετικά με την ανάκληση προϊόντος "Καρύδα Τριμμένη" στην πρώτη
ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.

8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 10 Μαΐου 2015

·         Η Ποδηλατοπορεία αυτή πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.  
      Εδώ και 8  χρόνια ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα συντονίζονται και ενώνουν τις φωνές τους, έτσι ώστε να προβάλλουν το ποδήλατο ως το μέσο μετακίνησης που μπορεί να λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στις πόλεις που έχουν βουλιάξει από τα Ι.Χ.
           Διεκδικούν την αναγνώριση του ποδηλάτου από την πολιτεία και τους κατά τόπους Δήμους ως ισότιμο μέσο μετακίνησης, τον σεβασμό και την προστασία μέσω υποδομών όπως Ποδηλατόδρομοι – Ποδηλατολωρίδες,

Όταν κλείνει ένα εργοστάσιο… Το παράδειγμα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, σας καλεί να στηρίξουμε τους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ. και να συζητήσουμε μαζί τους το εγχείρημά τους.
Στο πλαίσιο αυτού, διοργανώνει την Κυριακή 3 Μαΐου Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο χώρο της, που περιλαμβάνει:
20:00 Ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Επίθεση κατά του Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια από 30 άτομα -Προπηλακισμοί και ένταση

Ομάδα 30 αγνώστων επιτέθηκε λεκτικά στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης βρισκόταν με τη σύζυγό του και μια φίλη της στο εστιατόριο Γιάντες της περιοχής. Όπως φαίνεται η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη και έτσι μια ομάδα 30 ατόμων, περίπου, γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα,

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΧΟΡΟΥ

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο χορό, στην παγκόσμια γλώσσα που ο καθένας μας μπορεί να μιλήσει, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, κοινωνική τάξη, φύλο ή θρησκεία. Είναι η γλώσσα των προγόνων μας, αλλά και των παιδιών μας, είναι η γλώσσα του σώματος αλλά και της ψυχής.

ΑΣ Βελβεντό: Γλέντησαν κι ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι!

Σαν μια οικογένεια διοίκηση και παίχτες του ποδοσφαιρικού τμήματος Α.Σ. ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ το γλέντησαν με την ψυχή τους, με πολύ κέφι και πολύ διάθεση. Είναι ενδεικτικό για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας: Ανοικτή πρόσκληση σε φορείς, συλλόγους και πολίτες

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ και
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Σας καλούμε ημέρα Τετάρτη 29 04-2015 και ώρα 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας με θέμα:

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Κοζάνης: Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 8-10 Μαΐου 2015 Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη

Κάθε χρόνο εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων καταλήγουν στις θάλασσες, τις ακτές, τα δάση μας και γενικότερα στο φυσικό περιβάλλον. Κύριες πηγές του προβλήματος είναι τα συνεχιζόμενα μη βιώσιμα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης, οι ανεπαρκείς στρατηγικές διαχείρισης απορριμμάτων και η έλλειψη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τους σχετικούς κινδύνους.

Έντονα συναισθήματα στη θεατρική παράσταση «Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ροζ» με πρωταγωνιστή τον Κώστα Κοζικόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ 45΄)

Τον -εκ Τρανοβάλτου- Κώστα Κοζικόπουλο τον γνώρισα επί σκηνής πριν ακριβώς δυο χρόνια, στη συγκλονιστική ερμηνεία του στον ποιητικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου ΑΙΑΣ. Και αυτή τη φορά βρέθηκα, κατά την αποχώρηση από την αίθουσα του Θεατροδρόμιου, πλημμυρισμένος από ανάλογα έντονα συναισθήματα…Στην τραγική ιστορία του Όσκαρ, ενός 10χρονου αγοριού που πάσχει από καρκίνο,

Αρκούδα…200 κιλών πιάστηκε σε παγίδα ανάμεσα σε Βατερό και Μεταμόρφωση-Μεγάλη κινητοποίηση-Φωτογραφίες!

Από το kozanimedia.gr Τη μεγάλη κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων και, φυσικά, του «Αρκτούρου» και της «Καλλιστώς», προκάλεσε ο εντοπισμός, σήμερα το πρωί, μιας μεγάλης αρκούδας, η οποία εγκλωβίστηκε στην περιοχή ανάμεσα σε Βατερό και Μεταμόρφωση, καθώς πιάστηκε σε μια «λαθροπαγίδα»!


Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: 1η του Μάη

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην  πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί  την προσεχή Παρασκευή στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης , ωρα 10.00π.μ.

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Ανακοίνωση για αδέσποτα ζώα

Τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν σε περιοχές των Σερβίων δηλητηριασμένα ζώα,(σκυλιά) κατά πάσα πιθανότητα από ΄΄φόλες΄΄. Θέλουμε ως Δημοτική Αρχή να καταδικάσουμε κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το δηλητήριο και να υπενθυμίσουμε ότι η θανάτωση των ζώων με ΄΄φόλες΄΄ είναι αξιόποινη πράξη,

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΝΗΣ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Λοιπόν, ας το πάρουν όλοι απόφαση. Τον Γιάνη τον πάμε. Πολύ, μάλιστα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν τον πάνε αυτοί. Κι όταν λέμε δεν τον πάνε, μαγειρεμένο το λέμε. Το ωμό είναι ότι έχουν πάθει αμόκ. Να τον φάνε δεν τον χορταίνουν. Οι επιθέσεις εναντίον του -οργανωμένες, λυσσόδηκτες, κατινίστικες- έχουν πάρει χαρακτήρα επιδημίας. Ακραίος, αγενής, επιπόλαιος, ταραξίας, οικονομικός τρομοκράτης.

Αθηναϊκός όρθρος

Του Β. Π. Καραγιάννη
5 παρά 10 στον Κηφισό. Εντελώς ήσυχος ο σταθμός ΚΤΕΛ με τους ταξιτζήδες σε τάξη πρωτοφανή για την τάξη αυτή, ίσως εκ του πρωινού. Το αστικό λεωφορείο (51) προς κέντρον άνευ εισιτηρίου, όπως πάντα δηλ. δεν πληρώνει κανείς άλλωστε και να θες δεν υπάρχει εκδοτήριον κι ο εκ της επαρχίας ερχόμενος ξημερώματα που να ‘βρει; 5 και 20 πρωί Κυριακής των Μυροφόρων στην Ομόνοια δεν είδα ούτε ένα λαθρομετανάστη να ηλιάζεται στου ΝΕΟΝ τις αντηλιές

Μας εξαπάτησε; Ευτυχώς!

Του Γιώργου Καρελιά, protagon.gr
Ξέρω πως καθένας κρατάει ό,τι του αρέσει ή τον βολεύει. Έτσι γινόταν πάντα με τις συνεντεύξεις των πολιτικών, έτσι γίνεται και τώρα. Από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, η οποία ήταν μάλλον βαρετή, οι ΣΥΡΙΖΑίοι θα κρατήσουν τις «ηρωικές» διαβεβαιώσεις ή τις «κόκκινες γραμμές», έστω κι αν αυτά δεν υπάρχουν πλέον.

ΤΕΕ/ΤΔΜ - «Φωτογραφική» προκήρυξη προσλήψεων στη Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μαυροματίδης, εκφράζει την αντίθεση του στην προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση-πρόσληψη, εκατόν δέκα (110) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη ΔΕΗ Α.Ε., θεωρώντας την «φωτογραφική». 

Ποιος διοικεί αυτόν το Δήμο; -Βγάλτε την τσίμπλα απ΄ τα μάτια σας. Δεν μπορώ να λειτουργήσω στο Δήμο χωρίς την ανηψιά μου Απίστευτος διάλογος στη Λαϊκή Συνέλευση της Δημοτικής Κοινότητας Σερβίων!

Απίστευτος διάλογος εξελίχθηκε κατά την διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης της Δημοτικής Κοινότητας Σερβίων.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Λαϊόπουλος έθεσε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την λειτουργία του δήμου. Μεταξύ άλλων ο κ. Λαϊόπουλος ανέφερε:
«Εγώ σήμερα δεν ξέρω ποιος διοικεί αυτό το δήμο. Τον διοικεί ο δήμαρχος; Τον διοικεί ο κ. Ζυγούρης ή άλλοι αντιδήμαρχοι; Τον διοικεί κάποια ανηψιά σας που βρίσκεται εδώ πέρα; (……)
Όσες φορές κι αν έρχονται οι πολίτες επάνω δεν βρίσκουν κανένα……….
Η παρουσία σας στον δήμο κύριε δήμαρχε είναι ανύπαρκτη. Έρχεστε στις δωδεκάμιση, μία παρά τέταρτο και φεύγετε στις δύο……..»

Στις ευθείες βολές του κ. Λαϊόπουλου απάντησε αμέσως ο δήμαρχος ο οποίος ανέφερε:
« Πριν τις εκλογές είχα κάνει μία πρόταση στον κ. Λαϊόπουλο να συνεργαστούμε και να κατεβούμε μαζί στις εκλογές. Ακόμα του πρότεινα και να μοιράσουμε την θητεία στην περίπτωση που κερδίζαμε τις εκλογές, ακόμα και να του την παραχωρήσω να είναι αυτός δήμαρχος κι εγώ να είμαι από πίσω…….
Διαπιστώνω τώρα ότι η σκέψη μου αυτή ήταν άτοπη και ηλίθια ( η λέξη ηλίθια κόπηκε από το video)……
Όσον αφορά για την ανηψιά μου εγώ δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω στο δήμο χωρίς αυτήν…….»
Παρέμβαση Λαϊόπουλου: « Όποιος έχει τσίπα επάνω του δεν τα κάνει αυτά….Άντε να μην τα πούμε τώρα.»
Απάντηση Κοσματόπουλου: « Εγώ τον δήμο θα τον πάω μπροστά και θα τον απογειώσω, με όλες τις κακεντρέχειες, τις φθηνοσκέψεις σας (!) και την μιζέρια σας. To ποιος διοικεί το Δήμο είναι ηλίου φαεινότερο. Ανοίξτε τα μάτια σας, βγάλτε την τσίμπλα από τα μάτια σας κι ελάτε να συνεργαστούμε.»
Δείτε το σχετικό video
.
Πηγή video: live avles
Editing by ai-vreS

Βλάβη της DIGEA πανελλαδικά

Σε τεχνικό πρόβλημα της Digea οφείλεται το «μαύρο» που έπεσε στις τηλεοπτικές οθόνες το πρωί της Τρίτης (09:10 πμ). To πρόβλημα που αποκαταστάθηκε στις 11:01 πμ της Τρίτης 28/04/2015.

Ιατρικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας και Σιάτιστας και Τσοτυλίου ζήτησε ο Δήμαρχος Βοΐου

Την άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας Σιάτιστας και Τσοτυλίου με ιατρικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων ζήτησε ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος από τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πρωτομαγιά στο Καταφύγιο του ΣΕΟ Κοζάνης στα Πιέρια

Το καταφύγιο του ΣΕΟ Κοζάνης «Μερκούρης Κυρατσούς» στα Πιέρια θα είναι ανοιχτό από την Πέμπτη 30-04-2015 μέχρι την Κυριακή 03-05-2015

Η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΚΙΚΗΣ»

Η εκ Κοζάνης ορμώμενη θεατρική ομάδα «Χ·αίρεται» συνεχίζει την περιοδεία της παράστασης «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαϊου, στις 21:00, στο εργοστάσιο "ΚΙΚΗΣ", στην Κοζάνη.

* Το εργοστάσιο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή «Κασλάς» (πλησίον του ασφαλιστικού της ΔΕΗ, μετά τις σιδηροδρομικές γραμμές στα δεξιά)

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΚΑΣΔΥΜ ΒΕΛΒΕΝΤΟ – ΑΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ  28-4-2015 ΩΡΑ 8:30 Μ.Μ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΚΑΣΔΥΜ  ΒΕΛΒΕΝΤΟ – ΑΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Το νησί που φεύγει

Του Γιώργου Παγουλάτου
Στην τελική σκηνή της ταινίας Underground του Εμίρ Κουστουρίτσα, οι ήρωες, αρειμάνιοι Βαλκάνιοι λεβέντες, άντρες και γυναίκες, γλεντάνε και μεθοκοπάνε πυροβολώντας περήφανα στον αέρα, ενώ το μικρό νησί όπου έχουν στήσει το γλέντι τους αποκόπτεται σιγά-σιγά από την υπόλοιπη ήπειρο και αρμενίζει μόνο του στο πέλαγος.

Μήπως η κυβέρνηση θέλει το αδιέξοδο;

Του π. Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη
Το σημερινό πρόβλημα της χώρας μπορεί να συνοψιστεί στη σύντομη διαπίστωση ότι πορεύεται χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένες επιδιώξεις, ευκαιριακά, με συνεχείς αντιπαλότητες, με φαντασιώσεις και ανερμάτιστα ιδεολογήματα. Η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε μια νέα σχέση με την Ευρωζώνη και την Ενωση, η οποία θα εξασφαλίζει στη χώρα αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια θα υπάρξει κατά την κυβέρνηση, όταν δεν μας υπαγορεύονται οι αποφάσεις μας, όταν θα μπορούμε να επιλέγουμε όποια πολιτική θέλουμε.

Παράνομη διακοπή διαγωνιστικής διαδικασίας έργων ΠΕ Καστοριάς, που οδηγεί στην απένταξή τους από το ΕΣΠΑ

Ο Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ ζήτησε να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το σοβαρό θέμα της παράνομης διακοπής δύο Διεθνών Διαγωνισμών που καθυστερεί τα μέτρα προστασίας της λίμνης, βάζει σε κίνδυνο το οικοσύστημά της και οδηγεί στην απώλεια πόρων με την απένταξη δύο έργων της ΠΕ Καστοριάς από το ΕΣΠΑ.

Το Προφίλ μας