Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δέκα λόγοι να μετανιώσεις στα 40

Από το protagon.gr
Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, το «εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις» αναβοσβήνει όλο και πιο γρήγορα στη σκέψη, σαν φάρος προς τους νεότερους. Υπάρχουν όμως και φορές που το «εκεί που ήσουν» είναι κάτι το οποίο δεν θέλουμε να θυμόμαστε ή, τέλος πάντων, θα προτιμούσαμε να μην είχαμε βρεθεί ποτέ. Ο χρόνος, όμως, δεν γυρίζει πίσω κι από αυτές τις εμπειρίες παίρνουμε τα πιο σημαντικά μαθήματα στη ζωή. Φυσικά οι περισσότερες είναι ξεχωριστές για τον καθένα, αλλά υπάρχουν και 10 πράγματα για τα οποία είναι πιο σύνηθες να μετανιώσουν όσοι βρίσκονται στη μέση ηλικία. Στην ουσία, πρόκειται για μια λίστα που συμπυκνώνει το «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».
  1. Μην αγοράζετε υλικά αγαθά, αγοράστε εμπειρίες

Δήλωση Ραχήλ Μακρή για το θάνατο άτυχου 70χρονου στην ουρά πληρωμής ΕΝΦΙΑ

Ραχήλ Μακρή: «Την ώρα που Έλληνες πεθαίνουν στις ουρές για την πληρωμή αντισυνταγματικών φόρων κάποιοι μεθοδεύουν κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας για την πολιτική τους επιβίωση» Τελευταία μέρα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και χιλιάδες φορολογούμενων συνωστίζονται όχι γιατί είχαν χρήματα και αμέλησαν να πληρώσουν, αλλά γιατί περιμένουν να πάρουν την πενιχρή σύνταξη τους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. 


Σχόλιο ai-vreS: διότι και ο θάνατος ενός ανθρώπου προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση...


Δήμος Κοζάνης: πρόσληψη 5 ατόμων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  υπ' αριθμ.  ΣΟΧ 3/2014
Για την πρόσληψη, πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Κοζάνης (Τμήμα Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών), που εδρεύει στην Κοζάνη.
Ανακοίνωση
Δικαιολογητικά

ΣΕΕΕΝ: Συμπαράσταση στους διωκομενους αγωνιστες

Tο Συνδικάτο στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» συμπαραστέκεται στον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και τους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο, οι οποίοι δικάζονται στις 2 του Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη.

Δήμος Βοΐου - Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων

Ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτριος Λαμπρόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας εύχεται σε όλους τους ηλικιωμένους Χρόνια Πολλά, να έχουν υγεία και να συνεχίσουν να συμμετέχουν δυναμικά στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Βραδιές Ρόδον: "Μια βόλτα με YAMAHA" την Παρασκευή 3/10/14

Με τους
Γιώργο Τζούκα
Γιώργο Κοντορίκο
Κατερίνα Τσιάρα




Έναρξη στις: 22.30

Ποιοι δεν πρέπει να παντρευτούν ποτέ -12 πράγματα που είναι ασύμβατα με το γάμο [λίστα]

O γάμος σίγουρα δεν είναι νυφικά, λουλούδια και πάρτι. Είναι μια συμβίωση δυο ανθρώπων που αγαπιούνται, αλληλοϋποστηρίζονται και με τα χρόνια σταδιακά γίνονται ένα. Η ψυχολόγος Μάργκαρετ Ράδερφορντ με αφορμή την 25η επέτειο του γάμου της λέει τη δική της άποψη για το... μεγάλο αυτό θέμα γράφοντας τα 12 πράγματα που... δεν είναι ο γάμος, περιγράφοντας ουσιαστικά αυτούς που δεν πρέπει να παντρευτούν ποτέ.

Ψήφισμα του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και βουλευτές,

ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος «Σκόρδο σε άλμη»

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε
συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Σκόρδο σε άλμη», το οποίο βρέθηκε να περιέχει θειώδη χωρίς αυτό να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος. Πρόκειται για το προϊόν «Σκόρδο σε άλμη», σε συσκευασίες των 100 γραμμαρίων, με ημερομηνία παραγωγής 02-09-14 και ημερομηνία λήξης 02-09-15. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρία : «CAMPUS A.E.B.E., ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ», Πλατύκαμπος Λάρισας.

Απίστευτο: Ασφαλιστικό ταμείο δεν έκλεινε ισολογισμούς επί 27 χρόνια

Οικονομική αδιαφάνεια, καθυστερήσεις, ανέλεγκτες οικονομικές χρήσεις και στο βάθος μια τεράστια τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία. Πώς μπορεί, άραγε, ένα συγκεκριμένο ασφαλιστικό ταμείο, επί 27 ολόκληρα χρόνια, να μην έχει κλείσει ούτε έναν ισολογισμό; Κι όμως, στην Ελλάδα συμβαίνει.
Το παράδειγμα του ασφαλιστικού ταμείου που από το 1987 (!) έχει να κλείσει ισολογισμούς,

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, των συναδέλφων και φίλων

Βαθύτατα συγκινημένοι αποχαιρετούμε σήμερα ένα άξιο στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας  Καστοριάς. Το άκουσμα του τραγικού θανάτου του συνεργάτη, του συναδέλφου και φίλου μας, Παντελή Μονοχωλιά (οδηγός του Αντιπεριφερειάρχη), μας έχει όλους συγκλονίσει.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ελπίζουμε ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο, για να αντιμετωπίσουν αυτό το θλιβερό γεγονός.

Επιτυχής η 12η Λαμπαδηδρομία Εθ. Αιμοδοτών στην Κοζάνη

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου για ακόμη μία φορά στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στην πόλη της Κοζάνης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λαμπαδηδρόμους που αψήφησαν το κρύο και ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης μας, να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της Αγάπης, της Προσφοράς, της Εθελοντικής Αιμοδοσίας!

Ευτυχισμένο 2009

Toυ Ι. Κ. Πρετεντέρη
Σχολιάζοντας την ομιλία του Σαμαρά στη Χαλκιδική, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε:
«Θα καταργήσει τους 462 εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους, τις 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα εκατοντάδες Προεδρικά Διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το Μνημόνιο;».
Απορώ με την απορία. Διότι η απάντηση είναι απολύτως αυτονόητη: όχι!..
Και το «όχι!» ισχύει είτε είναι Πρωθυπουργός ο Σαμαράς, είτε ο Τσίπρας, είτε ο ίδιος ο Σούπερμαν.
Η κατάργηση όλων αυτών των νόμων σημαίνει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε όσα ίσχυαν το 2009 και δεν ξέρω κανέναν πολιτικό ή άτομο οιασδήποτε άλλης ειδικότητας που να μπορεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο και τις χώρες.

Έπαρση και αυτοπροβολή νέων συμβούλων…

Του Σπύρου Κουταβά-www.vetonews.gr
Τεντώνουν το σχοινί της αυτοπροβολής. Δεν έκλεισαν μήνα στο πόστο τους και βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ με φωτογραφίες τους σε διάφορους ρόλους.
Είναι νέοι σύμβουλοι και  εκλέχθηκαν πρόσφατα στην αυτοδιοίκηση. Λένε ότι ήρθαν στην αυτοδιοίκηση για να εργαστούν σκληρά και να τα αλλάξουν όλα. Με διαφορετικές πολιτικές αναφορές και χρόνια κοινωνική προσφορά ο καθένας από την πλευρά του στο κοινά.
Η Φανή Φτάκα Τσικριτζή σύζυγος του ιστορικού στελέχους της οικολογικής Κίνησης πριν από λίγες ημέρες ορίστηκε από τον Δήμαρχο Κοζάνης πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους συλλόγους πληττόμενων από τις δραστηριότητες της Δ.Ε.Η. και των ορυχείων της Π.Ε. Φλώρινας.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των πληττόμενων τοπικών κοινοτήτων από τις δραστηριότητες της Δ.Ε.Η. και των ορυχείων στην Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας είχε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Παρέμβαση Φίλιππου Σαχινίδη στη διακοινοβουλευτική διάσκεψη "Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρώπης και η πρόοδος της χρηματοδότησης της Ανάπτυξης"

Χώρες σε πρόγραμμα, όπως η Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν χρόνιες μακροοικονομικές ανισορροπίες, είχαν μεγάλες απώλειες σε όρους εισοδήματος και απασχόλησης.
Η σωρευτική απώλεια εισοδήματος στην Ελλάδα είναι της τάξης του 25% και η ανεργία στο 27%. Μετά από 6 χρόνια ύφεσης, υπάρχουν ενδείξεις, ότι η Ελλάδα μπορεί να περάσει, για πρώτη φορά, σε μικρό αλλά θετικό ρυθμό ανάπτυξης το 2014.
Αρκετά, όμως, ζητήματα παραμένουν αναπάντητα.

O Κακλαμάνης "κατακεραυνώνει" τον Σαμαρά...

                          "Στηρίζεσαι στο ΠΑΣΟΚ"...
Δεν άφησε να περάσει ασχολίαστη την αναφορά του Αντώνη Σαμαρά από τη Χαλκιδική στο... "λεφτά υπάρχουν" του Γιώργου Παπανδρέου ο Απόστολος Κακλαμάνης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί για "αντιΠΑΣΟΚική" και "λαϊκίστικη" χρήση του "λεφτά υπάρχουν", ενώ υπενθυμίζει όλο νόημα πως η κυβέρνηση "στηρίζεται στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".

Αναλυτικά η δήλωση του Απόστολου Κακλαμάνη:

«Γέφυρα Ζωής» 26η Αιμοδοσία του 2014

                      Για να γίνει η επαύριο της ζωής, πάλι ζωή - Οδυσσέας Ελύτης
Το σωματείο ΤΑΞΙ Κοζάνης " ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ " συμμετέχει στην 26η Αιμοδοσία του 2014 του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨,  με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Μαμάτσειου Νοσοκομείου  την  Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014   από τις 15:00 – 20:00 (προσέλευση ως 19:30), στα γραφεία του Συλλόγου Παύλου Χαρίση 23.

Συμμετοχή Εκπαιδευτικών ως επιτηρητές στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους (εκπαιδευτικούς Β/θμιας και Α/θμιας εκπαίδευσης μόνιμους, αναπληρωτές, ή ωρομισθίους και δημόσιους υπαλλήλους ή φοιτητές που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος) και  επιθυμούν να συμμετάσχουν ως επιτηρητές στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας που θα διεξαχθούν στην Κοζάνη, το Σάββατο στις 8 Νοεμβρίου.

Ημερίδα για την 3η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Άξονα 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» στην Σιάτιστα

Ο Δήμος Βοΐου και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ANKO,
προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές, κατοίκους της περιοχής, σε ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και ώρα 5μμ στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βοΐου στη Σιάτιστα.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου αγ. Αθανασίου Κοζάνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Αθανασίου Κοζάνης ξεκινώντας τον κύκλο των δραστηριοτήτων του για την περίοδο 2014-2015 ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων:

1. Μοντέρνου Χορού
2. Παραδοσιακού χορού
3. Κοπτικής-ραπτικής
4. Κεντήματος
5. Ζωγραφικής
6. Χορωδίας
7. Ζούμπα
8. Pilates

Θέσεις – απόψεις όσον αφορά την προσβασιμότητα στους Δημόσιους Χώρους

Κύριε Δήμαρχε,
Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αγωνίζεται για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, μόρφωσης, εργασίας, ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, ιδρύθηκε το 1985 και αριθμεί 2200 μέλη και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος που εκπροσωπεί τα ίδια τα Α.μεΑ.. Είναι μέλος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ομιλία για θέματα ψυχολογίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού των Αγίων Αναργύρων Κοζάνης σας προσκαλεί στην ομιλία της Κας Βασιλικής Κώστα, Καθηγήτριας Ιατρικής του Α.Π.Θ., με θέμα: «Ο κρυφός Άσσος».
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού.
Επίσης, ανακοινώνεται ότι εσπερινές ομιλίες θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Ναού.

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία από το Δήμο Σερβίων - Βελβεντού και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θα προσφέρει προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Ο «βοσκός» με τα ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Αντώνης Δαλίπης
Αυτή τη φορά το παραμύθι δεν έχει δράκο. Η κυβέρνηση, αν θέλει να διεκδικήσει με σοβαρότητα και πιθανότητες τη νίκη στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, δεν μπορεί να μιμείται συνεχώς την τακτική εκείνου του βοσκού που κάθε τόσο φώναζε ότι έρχεται ο... λύκος.
Άλλωστε, η τύχη του βοσκού με τα πρόβατα είναι γνωστή και τη γνωρίζουν όλοι, ακόμη και τα μικρά παιδιά.
Τότε, το 2012, ο φόβος ταρακούνησε συθέμελα το Πανελλήνιο και το εκλογικό σώμα έδωσε τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία.
Ήταν η εποχή που τα ευρώ από την Ευρώπη έρχονταν σε νταλίκες και ελικόπτερα σε μια προσπάθεια να μην μείνει άδειο ούτε στιγμή κανένα ΑΤΜ για να «διασκεδαστεί» ο φόβος των καταθέσεων και να αποτραπεί ο πανικός.

Oμιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Ολομέλεια της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Κύριε Πρόεδρε
Εξοχότητες,
Kύριες και κύριοι,
Η σημερινή 69η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιείται σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον γεμάτο κρίσιμες προκλήσεις, οι οποίες θέτουν σε δοκιμασία το υφιστάμενο διεθνές σύστημα.
Η Ελλάδα παραμένει πλήρως προσηλωμένη στους στόχους του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, τα οικουμενικά ιδεώδη του οποίου δεν έπαψαν ποτέ να μας εμπνέουν. Δράττομαι της ευκαιρίας για να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα ταυτίζεται με τις θέσεις της ΕΕ, τις οποίες παρουσίασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά την ομιλία του.

Το Κρατικό Λογοτεχνικό βραβείο στο περιοδικό της Κοζάνης «Παρέμβαση»

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Ιδρυμα Ωνάση - Λεωφ. Συγγρού 107-109) στις 7 το βράδυ θα γίνει η τελεν βραβειοων 2-13 τοβραβδευ υα γιενιηαπομονabsh
τή απονομής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2013.  Την εκδήλωση διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μεταξύ αυτών που θα τιμηθούν είναι και το λογοτεχνικό περιοδικό της Κοζάνης «Παρέμβαση» για την μέχρι τώρα προσφορά του στα γράμματα και στη λογοτεχνία

Υπάρχει μια μορφή άσκησης για τον καθένα

Σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 καλούμε όλους όσους έχουν ποδήλατο να έρθουν μαζί μας στη δράση We Move που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ συμμετέχοντας στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Μove Week29/09-05/10/2014.
Γυμναζόμαστε πάντα με τη μέγιστη ασφάλεια, έτσι για το ποδήλατο το ΚΡΑΝΟΣ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την ασφάλεια του ζωτικότερου οργάνου, του κεφαλιού μας.
     Διαδρομή 

Ημερίδα για τα μονοπάτια του Γράμμου και του Βοΐου

Ημερίδα αφιερωμένη στα μονοπάτια του Γράμμου και του Βοΐου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 11.30 π. μ.
Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την βελτίωση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης ορεινής περιοχής.

Πώς θα αποτραπεί το ενδεχόμενο (νέων) διπλών εκλογών

Του Νίκου Αλιβιζάτου*
Παλαιός φίλος τραπεζίτης μού εξηγούσε προ ημερών πως οι λίγες εβδομάδες που μεσολάβησαν ανάμεσα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012 ήταν οι πιο κρίσιμες για τη χώρα. Ο κίνδυνος κατάρρευσης ήταν άμεσος, καθώς κυκλοφορούσαν φήμες ότι οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αν σημειώνονταν μαζικές αναλήψεις. «Είχαμε οργανώσει ειδικές βάρδιες», μου έλεγε, «για να παρακολουθούν, προπάντων τα βράδια των Κυριακών, μήπως αδειάσει κάποιο ΑΤΜ και διαδοθεί ότι οι τράπεζες δεν έχουν χρήμα». Γι’ αυτό, όπως έκτοτε γράφηκε, εκείνες ακριβώς τις μέρες, στάλθηκαν στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ρευστού, με ειδικές πτήσεις από τη Φρανκφούρτη.

8 η Συνάντηση Kozani Toastmasters Club 1-10-2014

Ο όμιλος Kozani Toastmasters club σας προσκαλεί στην 8η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 1 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:30 στα Φροντιστήρια Ρηγάκη (www.rigakis.edu.gr) στην διεύθυνση Περδικάρη 4, Κοζάνη.
Ελάτε και εσείς στην επόμενη συνάντησή μας για να δείτε τα οφέλη που αποκομίζουν τα μέλη των Toastmasters παγκοσμίως.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή εβδομάδα

Έντεκα άνθρωποι κρατιούνταν από το ίδιο σκοινί που κρεμόταν από ένα ελικόπτερο, δέκα ήταν άντρες και μία γυναίκα. Το σκοινί δεν ήταν αρκετά δυνατό για να κρατήσει και τους έντεκα, γι' αυτό και αποφάσισαν ότι ένας άνθρωπος θα έπρεπε να πέσει. Διαφορετικά θα έπεφταν όλοι.
Δεν κατάφερναν να διαλέξουν τον άνθρωπο, αλλά ξαφνικά η γυναίκα, με δυνατή φωνή, ανακοίνωσε ότι προσφερόταν από μόνη της να πέσει.
Στο κάτω κάτω, είπε, ήταν συνηθισμένη να θυσιάζει τα συμφέροντά της, μιας και:
1. Σαν μητέρα πάντα έδινε προτεραιότητα στα παιδιά
2. Σαν σύζυγος, παραμέριζε τα συμφέροντά της για αυτά του συζύγου της

Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Το κήρυγμα της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ A΄ ΛΟΥΚΑ
Λουκ. 5,1-11
«Ἔξελθε ἀπ’ ἐμοῦ ὅτι ἀνήρ ἁμαρτωλός εἰμι Κύριε».
Ἀγαπητοί ἀδελφοί,
Αὐτά τά λόγια εἶπε ὁ Πέτρος καθώς ἡ θεία δύναμη και ἡ θεία ἀκτινοβολία τόν ἔκαναν νά ὁμολογήσει αὐθόρμητα ὅτι εἶναι ἄνθρωπος ἁμαρτωλός.

Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...»


Στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων, στην εκδήλωση με ομιλητή τον Αρτέμη Σώρρα βρέθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού κ. Σάκης Κοσματόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της εκδήλωσης είπε τα εξής: «Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και του κινήματος του, είναι όχι απλώς ένα φως στο τούνελ, αλλά ένας ήλιος που πιστεύω σύντομα θα ανατείλει και στην περιοχή μας, οπότε θα μπορέσουμε σε λίγο καιρό να μιλάμε με άλλο πνεύμα και το ύφος μας θα είναι διαφορετικό». - http://www.kozan.gr

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Οι άντρες με κοιλίτσα είναι καλύτεροι εραστές

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Erciyes στο Καϊσέρι της Τουρκίας, ολοκλήρωσαν μια μελέτη η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του δείκτη μάζας σώματος και των αντρικών σεξουαλικών επιδόσεων.
Για την ακρίβεια, οι άντρες με εμφανή «κοιλίτσα» αντέχουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης πέντε λεπτά περισσότερο απ΄ότι οι πιο αδύνατοι.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 200 άνδρες. Τελικά, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος «αντέχουν», κατά μέσο όρο, 7.3 λεπτά στο κρεβάτι. Οι πιο αδύνατοι του γκρουπ άντεχαν με το ζόρι δύο λεπτά, ενώ είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκσπερματώσουν πρόωρα.

Ακυλίνα η Νεομάρτυς η Ζαγκλιβερινή, ο Φονταμενταλισμός και η "Μη" Βία

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Τη αυτή ημέρα (27 Σεπτ.) μνήμη της αγίας νεομάρτυρος Ακυλίνης της Ζαγκλιβερινής, 1764. (από το Συναξάρι)
Το πρόσωπο της νεομάρτυρος Ακυλίνας, του 17χρονου κοριτσιού από το Ζαγκλιβέρι, η ειρηνική μαρτυρία της για το Χριστό απέναντι στην ωμή βία οθωμανικής εξουσίας και η μαρτυρική τελείωση του βίου της (όλα εν ειρήνη) γι’ Αυτόν στις 27-9-1764,

Δράση Ελληνίδων Blogger - Βazzar χειροποίητων κατασκευών με ξύλα στη Κοζάνη

Ενα Bazaar, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2014 στην Κοζάνη και θα φιλοξενεί τις ξύλινες δημιουργίες μας!!
Βάλε φαντασία και μεταμόρφωσε ξύλινα αντικείμενα...
Φτιάξε καδράκια, μεταμόρφωσε τις κρεμάστρες, ντύσε με ντεκουπάζ κασελάκια και κασπώ...
Ψάξε στην αποθήκη σου για ξύλινα αντικείμενα, και δημιούργησε...
Κοίτα... έχεις εκείνα τα θαλασσόξυλα...!
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ορισμός Αντιδημάρχων στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού: με αντιμισθία οι Τέτος και Δισερής, χωρίς οι Ζυγούρης και Παπαδόπουλος, εντεταλμένοι Σύμβουλοι οι Ζορμπάς, Κουκάλης, Ζάκης και Κοσμάς

ΘΕΜΑ: «Ορισμός αντιδημάρχων»
Ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού  Έχοντας υπόψη:
• Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α' 87)
• Την υπ' αριθμ. 15150/ 15.4.2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της  Χώρας με το Ν. 3852/ 2010», όπως ισχύει.
• Τις διατάξεις της παραγράφου 3 ε' άρθρου 3 ν.4051/2012 (Α' 40), αναφορικά με τον ορισμό αντιδημάρχων οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν αντιμισθία
• Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 (αποφ. 2891/15.3.2013 ΦΕΚ Β΄ 630) για τον Δήμο Σερβίων - Βελβεντού, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 14.830 κατοίκους.
• Το γεγονός ότι ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού έχει τέσσερις (4) Δημοτικές Ενότητες.

Δήλωση-πρόκληση της βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Μαρίας Αντωνίου- «Εγώ έχω μάθει να ζω και με…1500 ευρώ»!!!- Δείτε το βίντεο!!!

από το Kozanimedia.gr
Σε μια δήλωση που, πραγματικά, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό που επί χρόνια δοκιμάζεται εν μέσω κρίσης, προχώρησε πριν από λίγο, στη μεσημβρινή εκπομπή του Flash Tv «Ώρα Αιχμής» η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου!  Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης της με τον συνάδελφο, δημοσιογράφο Aπόστολο Γαϊτάνη, η κυρία Αντωνίου ανέφερε πως «το έχω δηλώσει πολλές φορές και στα τοπικά ΜΜΕ…εγώ έχω μάθει να ζω και με 1500 ευρώ»!!!

Έναρξη μουσικών μαθημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Βοΐου

Το Δημοτικό Ωδείο Βοΐου ανακοινώνει ότι στις 1 Οκτωβρίου 2014 ξεκινούν τα μαθήματα μουσικών οργάνων για τη νέα σχολική χρονιά 2014-2015.
Το Δημοτικό Ωδείο Βοΐου συνεχίζει την ανοδική πορεία του με καταξιωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό για παιδιά και ενήλικες στις παρακάτω σχολές:
  • Πιάνου

Εκδήλωση απονομής βραβεύσεων και πληρωμής των ωφελούμενων από το ΚΕΚ Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη στα Σέρβια ( Video Live-Avles.tv)

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του, το ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με Διευθυντή τον κ. Νίκο Σαρρή και Συντονιστή Εταίρο της Α.Σ. ΑγροΣέρβια, πραγματοποίησαν στα Σέρβια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, Εκδήλωση απονομής Βεβαιώσεων και Πληρωμής των ωφελουμένων της πράξης '' Τοπικό Σχέδιο Δράσης'' για την ενίσχυση της Απασχόλησης στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Περιφερειάρχη

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Αρκιτσαίος, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του Γραφείου Κοζάνης  κ. Κουτσογεωργοπούλου.

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη


Εθιμοτυπική επίσκεψη του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα περιφερειακή αρχή.

ΔΕΗ: 342 οκτάμηνες προσλήψεις σε Κοζάνη και Φλώρινα

Η ΔΕΗ προκήρυξε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά Διακοσίων εβδομήντα εννέα (279) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, για το Νομό Κοζάνης, που εδρεύει στο 7 χιλ. Πτολ. - Κοζάνης, καθώς και εξήντα τριών (63) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, για το Νομό Φλώρινας, που εδρεύει στο 7 χιλ. Πτολ. - Κοζάνης.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 279 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 63 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΔΩ

Ποδοσφαιρικός αγώνας αλληλεγγύης μεταξύ επίλεκτων παλαίμαχων της Κοζάνης και του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης

ΔΕΥΤΕΡΑ  29-9-2014 ώρα 5μμ ΔΑΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
Μια ιδέα συμπολιτών μας παίρνει σάρκα και οστά, στηριγμένη στην αλληλεγγύη και στην αγάπη τους για το ποδόσφαιρο.
Ο αγώνας αλληλεγγύης έχει διπλή στόχευση:

Η ...όρκα και ο γυμνοσάλιαγκας έστειλαν τη Ραχήλ στο πειθαρχικό

Κάποια διαδικτυακά σχόλια στο facebook στις 23 Σεπτεμβρίου ήταν η αιτία που η βουλευτής Κοζάνης των ΑΝ.ΕΛ παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό του κόμματος.
Όλα έγιναν όταν ανακοινώθηκε από την τομεάρχη Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, ότι ορίζεται ως υπεύθυνη στον Τομέα του Πολιτισμού η Γεωργία Στεφανάκη.

Ανακοινωση ΠΑΜΕ ΟΤΑ για 30 Σεπτέμβρη

Ημέρα δράσης των εργαζομένων στους Δήμους

Ετήσια συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, προήδρευσε χθες, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, της ετήσιας κοινής συνεδρίασης του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Γιάκομπ Ζούμαρε, ο Πρόεδρος του Μάλι, Μπουμπακάρ Κεϊτά, ο Πρόεδρος του Νίγηρα, Μαμαντού Ισουφού, ο Πρόεδρος της Γουϊνέας, Άλφα Κόντε, η πρώην Πρόεδρος της Φινλανδίας, Τάρια Χαλόνεν, ο πρώην Καγκελλάριος της Αυστρίας, Άλφρεντ Γκουζεμπάουερ, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Έλιο Ντι Ρούπο, ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μοντενέγκρο, Ιγκόρ Λούκσιτς, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Ζλάτκο Λαγκίμτζια, η Υπουργός Εξωτερικών της Ναμίμπια, Νετούμπο Νάντι Νταΐτγουα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τζαμάϊκα, Α. Τζ, Νίκολσον, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Χοσέ Μιγκέλ Ίνσουλζα, η επικεφαλής του Γαλλικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων IDDRI, Τερέζα Ριμπέρα.

Πρόσκληση για τη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, σε εφαρμογή του άρθρου 76 του Ν.3852/10 και προκειμένου να προβεί έως τις 29/10/2014 στη συγκρότηση
Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
προσκαλεί όσους δημότες επιθυμούν καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια:
  1. των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
  2. των επιστημονικών συλλόγων και φορέων

36η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σε συνεδρίαση την Τρίτη 30/9/2014 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέμα:
  1. Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
  2. Έγκριση δημοπράτησης και έγκριση των όρων της διακήρυξης του υποέργου 2 «Προμήθεια εξοπλισμού κτιρίου Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων» της πράξης «Κτίριο Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων» προϋπολογισμού 201.116,07 € Π.Δ.Μ.

H Πτολεμαϊδα θα φιλοξενήσει την 27η Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος

Ο Δήμος Εορδαίας και  ο  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης  «Γέφυρα Ζωής» διοργανώνουν  την 27η  Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος  στην πόλη της Πτολεμαΐδας  το τριήμερο 3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2014.
     Η Αμφικτιονία είναι το Πανελλήνιο συνέδριο των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α).

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Συνελεύσεις και ενημερωτικές συναντήσεις στην Τ.Κ. Πλατανορεύματος

Ζητήματα του Τοπικής Κοινότητας, προβλήματα καθημερινότητας καθώς και το πλάνο για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο  συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση των κατοίκων της Τ.Κ. Πλατανορεύματος που συγκάλεσε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Λαγογιάννης  προσκαλώντας παράλληλα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Πρόσκληση για τη σύσκεψη φορέων με θέμα την επάρκεια των νοσοκομειακώ δομών στην Κοζάνη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, η Ένωση Ιατρών  Νοσοκομείων  Δυτικής Μακεδονίας ( Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ),  οι Νοσοκομειακές Επιτροπές των Γ.Ν Κοζάνης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” και Πτολεμαϊδας “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ” και το Ν.Τ  της ΑΔΕΔΥ, στην συνέχεια της αναβληθείσας σύσκεψης στις 25/09/2014, θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη την Δευτέρα 29/09/2014 και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού κέντρου Ν. Κοζάνης.
Το θέμα της σύσκεψης φορέων είναι:

Ενημερωτικό της Αντιπεριφέρειας Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Εποχική γρίπη: συμπτώματα και μέτρα προστασίας
 Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη.

Παίζοντας τον εαυτό τους

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Η παράσταση του Ψινάκη στο δημοτικό συμβούλιο άρχισε. Μόνο που δίπλα του αυτή τη φορά δεν έχει τους κριτές ριάλιτι, αλλά τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Μικρή η διαφορά γι’ αυτόν που ξέρει  καλύτερα από όλους τι ακριβώς μετράει για να ξεκινήσει το σόου.
Δεν κάνει κάτι άλλο ο άνθρωπος από αυτό που έκανε πάντα. Υποδύεται τον εαυτό του κι αν νόμιζαν κάποιοι ότι θα υιοθετούσε το αποδεκτό ύφος για κάποιον που έχει δημόσια θέση, τώρα διαψεύδονται πανηγυρικά.

Καταβολή ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2014

Το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Ν. Κοζάνης, ενημερώνει όλα τα μέλη του ότι την 1η Οκτωβρίου ξεκινάει η ηλεκτρονική αίτηση για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ, με την πίστωση στους δικαιούχους να ολοκληρώνεται μετά από 15 εργάσιμες μέρες από την έγκριση της αίτησης.

Κουκουλόπουλος: «Οι αποζημιώσεις για τον καταρροϊκό πυρετό θα προχωρήσουν κανονικά. Είμαστε δίπλα στους κτηνοτρόφους όπως επιβάλλει το εθνικό συμφέρον»

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κτηνοτρόφους. Η αποζημίωση για τη χρήση εντομοαπωθητικών και η αποζημίωση αφ’ ενός μεν θανόντων ζώων - στο πλαίσιο του προγράμματος μεταδοτικής σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας -  καθώς επίσης και η αποζημίωση εκεί που με ευθύνη της κτηνιατρικής υπηρεσίας έχουμε θανάτωση ζώου, θα προχωρήσει κανονικά, όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Να ξέρουν τι λένε

Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου
Άκουσα το δήμαρχο Χαλανδρίου να δικαιολογεί τη στάση του ως προς τις διαδικασίες της αξιολόγησης των υπαλλήλων του δήμου του τις οποίες αρνείται να τηρήσει με το επιχείρημα ότι έχουν εκδοθεί δύο σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Και κάτι ανάλογο θα έχει συμβεί, υποθέτω, και στους άλλους δήμους όπως και στις περιφέρειες που οι επικεφαλής τους τηρούν την ίδια στάση. Μόνο που ή δύο ή πέντε ή δέκα είναι οι αποφάσεις έχουν τόση αξία όση και το χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένες.
Άκουσα και την περιφερειάρχη, τη Ρένα Δούρου, να παπαγαλίζει μια φράση, την οποία είχαν παπαγαλίσει προ καιρού και οι Λαφαζάνης και Παπαδημούλης. Ήταν η περίφημη ατάκα του Ηλία Ηλιού το 1962 προς τον Κ. Τσάτσο ότι «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα». Μόνο που οι ιστορικές φράσεις αποκτούν αξία από το κύρος εκείνου που τις εκστομίζει και από την αιτία που προκαλεί την επίκληση τους. Και δυστυχώς τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν το κύρος, το ήθος, ή την πολιτική διαδρομή του Ηλιού ώστε να δικαιούνται να επικαλούνται τα λόγια του.

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Φωτογραφίες από την Εμποροπανήγυρη Σερβίων 25-29 Σεπτεμβρίου


Επι 3,5 χρόνια ερευνάται η αποναρκοθέτηση του Γράμμου με την δικογραφία να βρίσκεται στο γραφείο του Ανακριτή

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Το Μονομελές Πλημ/κείο Κοζάνης λόγω παρέλευσης της ώρας ανέβαλε για τις 4 Μαρτίου 2014 την εκδίκαση της μήνυσης  για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης  που υπέβαλλε ο πρώην προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Β. Κωτούλας εναντίον του Δημοσιογράφου Σπύρου Κουταβά, για τα δημοσιεύματα που είδαν το φώς από το vetonews.gr

Θάνατος 5χρονου παιδιού στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας-Αύριο η νεκροψία-νεκροτομή-Φέρεται να είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα 5χρονο αγοράκι γύρω στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.
Το άτυχο παιδάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να το κρατήσουν στη ζωή και προς το παρόν να τα καταφέρνουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο αργότερα έχασε και πάλι τις αισθήσεις του και, δυστυχώς, κατέληξε.

Η αποχώρηση του Δισερή, το «σόου» του Παλούκα, το «4 στα 4» με τους αντιδημάρχους και η πρόσκληση του …Αρτέμη Σώρρα!

«Φωτιές» άναψε η συζήτηση του 3ου -τυπικού ως προς την ουσία- θέματος της ημερήσιας διάταξης, «Περί έγκρισης χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου ‘Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κεντρικής πλατείας στην Τ.Κ. Ελάτης’» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014.
Κατά πρώτον αυτό στάθηκε η αιτία -ή η αφορμή(;)- για την αποχώρηση από την αίθουσα του -μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα επίσημα ανακοινωθέντα- αντιδημάρχου Θύμιου Δισερή, ο οποίος θεώρησε μειωτική για τον ίδιο την ανάθεση την εισήγησης του παραπάνω θέματος, που εμπίπτει χωροταξικά στην αρμοδιότητα του, σε άλλο σύμβουλο της πλειοψηφίας και συνεχίστηκε σε δεύτερη φάση, με την ανάθεση -πάλι στον ίδιο σύμβουλο- διευθέτησης κάποιας εκκρεμότητας που προέκυψε στο αυτό ζήτημα. Τότε ο κ. Δισερής αποχώρησε από αίθουσα φανερά ενοχλημένος, λέγοντας ότι «και εγώ τι ρόλο θα παίζω…, ξεκινήσαμε λάθος» και «διορθώνοντας» ότι αποχωρεί «λόγω κούρασης».

Το Προφίλ μας