Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πανμακεδονική Ενωση Καναδά: Eπιστολή στον Υπουργό Παιδείας για τη διατήρηση και ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Από το ΧΡΟΝΟ
Επιστολή προς τον   Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού έστειλε η Πανμακεδονική Ενωση Καναδά με την οποία ζητά την διατήρηση και ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ο "Χρόνος" πάντα κοντά στους συμπατριώτες μας του εξωτερικού  έλαβε την επιστολή και σας την παρουσιάζει. Αναλυτικά η επιστολή:
Εξοχότατε  κ. Υπουργέ,

Eν όψει της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για την ανασυγκρότηση του «Χάρτη» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, θα θέλαμε, εκ μέρους και  του Μακεδονικού Ελληνισμού της Καναδο-Ελληνικής Διασποράς, να υποστηρίξουμε    ότι το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας, με τα Τμήματά του στην Κοζάνη και τη Φλώρινα, θα πρέπει να διατηρήσει την τωρινή ακαδημαϊκή και διοικητική του δομή, αυτοδύναμο και αυτοδιοίκητο.
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι ένα εξωστρεφές Πανεπιστήμιο και αποτελεί δυναμικό κύτταρο σε μια γεωγραφική περιοχή κομβικής σημασίας, αφού η Δυτική Μακεδονία είναι η πύλη της Ελλάδας προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Τα τμήματα του Πανεπιστημίου έχουν βαθιές ρίζες στην τοπική κοινωνία, έχουν αναπτύξει ουσιαστικές διασυνδέσεις με τις οικονομικές, παραγωγικές και πολιτιστικές δομές του τόπου και συνεχίζουν επάξια την παράδοση της εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.
Για τους παραπάνω λόγους συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη διατήρηση και ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Παρακαλούμε θερμά να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις στον αναπτυξιακό, οικονομικό, πνευματικό τομέα αλλά και τον αντίκτυπο εθνικής, ψυχολογικής και ηθικής σημασίας που θα είχε τυχόν αλλαγή του τωρινού καθεστώτος λειτουργίας του Ιδρύματος για τη Δυτική Μακεδονία και ευρύτερα για τη Βόρεια Ελλάδα.
Πιστεύουμε και προσδοκούμε ότι,  ιδιαίτερα φέτος που εορτάζουμε την εκατονταετηρίδα της απελευθέρωσης του μεγαλυτέρου μέρους της Μακεδονίας μας, 1912-2012, αλλά και το ότι για μια δεκαετία προσφέρατε τις εξαίρετες υπηρεσίες σας ως Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», θα λάβετε άμεσα υπόψη το παρόν αίτημά μας για τη διατήρηση της παρούσης δομής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Μετά  Τιμής,
Δημήτρης Ι. Γιαντσούλης GCA-IIMPP*
Αντιπρόεδρος Παν-Μακεδονικής ¸νωσης Καναδά
Μέλος της Ανώτατης Εκτελεστικής Επιτροπής της,
 ¢μεσος συνεργάτης της Συντονιστικής Επιτροπής  των  Παν-Μακεδονικών Ενώσεων & Οργανισμών Υφηλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας