Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Παράταση στην προθεσμία καταβολής όλων των οφειλών που έχουν βεβαιωθεί στις Δ.Ο.Υ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου η προθεσμία καταβολής όλων των οφειλών  που έχουν βεβαιωθεί στις  Δ.Ο.Υ., παρατείνεται  έως και την Πέμπτη  6 Οκτωβρίου 2011.

Το Ρωσικό αεροπλανοφόρο "Admiral Kuznetsov" στην ΑΟΖ Κύπρου...(video)

Η Μόσχα ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου "Νάυαρχος Κουζνέτσοφ" από την Βόρεια Θάλασσα (θάλασσα Μπάρεντς) πρόκειται να πλεύσει για την Ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην περιοχή της κυπριακής γεώτρησης του "Οικοπέδου 12", σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στην περιοχή!

Δικαστήριο της Λάρισας διέγραψε τα χρέη άνεργης δανειολήπτριας!

- Είναι η πρώτη φορά που προβλέπεται η συνολική διαγραφή του χρέους
- Το ποσό που διέγραψε το δικαστήριο είναι 26.179,65 ευρώ
- Πολίτες σε πολλές περιπτώσεις πετυχαίνουν τη διαγραφή του χρέους από 50% έως 60%
- Το περιστατικό συνέβη στο Ειρηνοδικείο της Λάρισας

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 27η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση.

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 28/09/11 η 27η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση στα Κοίλα-Κοζάνης, με το περίπτερο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια. Ανάμεσα στους πολλούς επισκέπτες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για κάποιες εξειδικευμένες πληροφορίες, ήταν και η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κυρία Kathryn Kay, η οποία και εξέφρασε την πρόθεση για  συνεργασία με Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από Δευτέρα όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με τη φοροκάρτα

- Από που θα την προμηθευτείτε
- Πως θα την ενεργοποιήσετε
- Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
- Ανέτοιμη η αγορά για τη φοροκάρτα λένε στο Νewsit οι φοροτεχνικοί
Από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΩΝ - ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
Όπως εξήγησε στο Νewsit o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα από όλες τις τράπεζες δωρεάν.

Απορίες και σκοτεινά σημεία στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Κοζάνης.

Ερωτηματικά προκαλεί η απάντηση του δημάρχου (αλλά και η μετέπειτα διάψευσή του από την οικονομική υπηρεσία!) στην ερώτηση του Λευτέρη Ιωαννίδη στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και η απάντηση της Περιφέρειας στη γραπτή ερώτησή μας για την – τουλάχιστον περίεργη-  έγκριση της  340/2011 απόφασης περί τροποποίησης του προϋπολογισμού του δήμου Κοζάνης.

Kαταργούνται οι πολεοδομίες

Από το Skai.gr:
Καταργούνται οι πολεοδομίες με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που είχαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι μελέτες θα συντάσσονται και θα εκτελούνται με αποκλειστική ευθύνη των μηχανικών.

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα σε απεργία


ΤΕΤΑΡΤΗ 5 και 19 ΟΚΤΩΒΡΗ    ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της Ε.Ε. και τα κέρδη των δανειστών. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Να διαγραφεί όλο!

Στα χωριά επέστρεψαν 32.946 Έλληνες, λόγω κρίσης

από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Κατά την τελευταία τριετία παρατηρείται αύξηση της απασχόλησης στη περιφέρεια κατά 6,38% στην τριετία 2008-2010, η οποία αντιστοιχεί σε 32.946 νέες θέσεις εργασίας. Στα χωριά επέστρεψαν 32.946 Έλληνες, την τελευταία τριετία, δηλαδή από το 2008 οπότε και έγιναν εμφανείς οι επιπτώσεις της κρίσης στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συναιτερισμών) κατά την τελευταία τριετία παρατηρείται αύξηση της απασχόλησης κατά 6,38% στην τριετία 2008-2010, η οποία αντιστοιχεί σε 32.946 νέες θέσεις εργασίας. 

Μαθήματα ...κτηνοτροφίας από την Ελάτη!

Παρουσίαση της σύγχρονης κτηνοτροφικής μονάδας των αδελφών Κώστα και Δημήτρη Γκαραβέλα, στην Ελάτη Κοζάνης.

Τα αρχαία ελληνικά μυστήρια: Ελευσίνια, Ορφικά, Κρητικά, Καβείρια

Η λέξη Μυστήριο στην αρχαία Ελλάδα σήμαινε το απόρρητο, το μυστικό, το άρρητο μέρος μιας τελετής ή λατρείας οι οποίες δεν γινόταν φανερές σε άτομα που δεν είχαν μυηθεί. Όπως φαίνεται και ετυμολογικά η λέξη παράγεται από το ρήμα Μυείν δηλαδή κλείνω και αναφέρεται κυρίως στα μάτια και στα χείλη. Εκείνοι που μυούνται στα μυστήρια του υπερβατικού, απαγορεύεται να τα ανακοινώσουν σε άλλους μη μυημένους , πρέπει να κλείνουν το στόμα τους.

«Πράσινη» οδήγηση

Για μειωμένες εκπομπές ρύπων και εξοικονόμηση καυσίμου 
Με αιτία την οικολογική μας συνείδηση και αφορμή τη τσέπη μας, η τεχνική του Eco-Driving φαντάζει ως η ιδανικότερη λύση για μειωμένες εκπομπές ρύπων αλλά και εξοικονόμηση καυσίμου. Ας δούμε συνοπτικά τι πρέπει να κάνουμε για να κάνουμε την οδήγησή μας «πράσινη». Οι κανόνες για να επιτύχετε αυτά τα αποτελέσματα είναι οι εξής:

1. Αλλάζουμε σχέση κιβωτίου στις 2.000 με 2.500 σ.α.λ. και ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών

Πρόγραμμα Εορτασμού για την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό.


ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΤΡΙΤΗ  11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
  1. Γενικός σημαιοστολισμός από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου.
  2. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

Τα λάθη που κάνεις και ακυρώνεις την αυτοπεποίθηση του μικρού σου!

Τι πρέπει να αποφεύγουμε ώστε να μην ακυρώνουμε την αυτοπεποίθηση του παιδιού μας, αλλά να το κάνουμε να νιώσει όμορφα με τον εαυτό του.Διάβασε προσεχτικά τις 11 συμβουλές της ψυχολόγου. 
1. Δεν λέμε ποτέ στα παιδιά ότι είναι κακά. Κακή είναι μόνη η συγκεκριμένη πράξη.
2. Δεν λέμε στα παιδιά ότι είναι καλά μόνο όταν φέρονται σωστά. Ένα παιδί είναι καλό πάντα. Μερικές φορές φέρεται λάθος.

Κερδίζει έδαφος ο σχολικός εκφοβισμός

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Οι νταήδες των σχολείων που εκφοβίζουν είτε έμμεσα είτε άμεσα συμμαθητές τους που εμφανίζουν κάποιες ιδιαιτερότητες, αποτελεί κανόνα της σχολικής ζωής, με επικίνδυνες συνέπειες, τις οποίες επιχειρεί να καταγράψει έρευνα που διενεργείται ταυτόχρονα σε 10 ευρωπαϊκά κράτη. Η έρευνα για τη σχολική βία διεξάγεται ταυτόχρονα από πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, της ΠΓΔΜ, της Βουλγαρίας και της Γερμανίας.
Όσον αφορά στην Ελλάδα, φορείς υλοποίησης είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ τα συνολικά αποτελέσματα, θα παρουσιαστούν στο τέλος της χρονιάς στην Ιταλία.

Τα αδρανή υλικά του Δήμου και των βιβλίων


Του Β. Π. Καραγιάννη
 Eπειδής, που θα λέγαν κι οι διαβασμένοι “οργανικοί διανοούμενοι” του Δήμου Κοζάνης (καθηγητές πανεπιστημίων, χωρομέτρες, πνευματικοί λιμοκοντόροι, αρπακτικά γενικώς κ.α.) λόγος γίνεται περί της  νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης που σχεδιάζεται να κτισθεί στις πρώην αποθήκες δημητριακών και ζωοτροφών, της άλλοτε ευαγούς υπηρεσίας Γεωργικών συνεταιρισμών κι ήδη υπογράφτηκε το συμβόλαιο ανέγερσης με τον εργολάβο.

Αρίστος Δοξιάδης: Οχι άλλα μαγαζιά αλλά παραγωγικές επιχειρήσεις είναι η μοναδική λύση για την περιοχή- Ο κορυφαίος οικονομολόγος εκφράζει τις απόψεις τους για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα αλλά και τη συντεταγμένη χρεωκοπία

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
O Αρίστος Δοξιάδης, ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους του κόσμου, βρέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην Κοζάνη, στην εκδήλωση του δικτύου Pro- tasis, για την επιχειρηματικότητα και δεν θα μπορούσε να αρνηθεί να δώσει την άποψη του για την καινοτομία, την κρίση, αλλά και το μέλλον στη χώρα μας  με ή χωρίς συντεταγμένη χρεωκοπία.
Ερ. Πως συνδυάζεται η καινοτομία με την  επιχειρηματικότητα σε καιρό κρίσης και μάλιστα σε μια περιοχή με τα χαρακτηριστικά της Δυτικής Μακεδονίας;

Γιάννης Τζιδημόπουλος αντί Άρη Τζιούτζιου

Ο Γιάννης Τζιδημόπουλος από το Τρανόβαλτο είναι ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντα Άρη Τζιούτζιου στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού. Κατόπιν δε της πρότασης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μενέλαου Μακρυγιάννη και της σχετικής ψηφοφορίας που ακολούθησε στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2011, ανέλαβε τα καθήκοντα του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και τις θέσεις του προκατόχου του στις αντίστοιχες επιτροπές.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ελληνίδες: Περνώ και μόνη μου καλά!

Οι Ελληνίδες, σε πολύ μεγάλα ποσοστά, αντιμετωπίζουν κρίση... σεξουαλική! 
Συγκλονιστικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας. Σύμφωνα με την έρευνα το 69% των γυναικών και μάλιστα των νέων γυναικών δεν έχουν ερωτικό σύντροφο, άρα δεν έχουν σεξουαλική ζωή. Μάλιστα στις γυναίκες από 25-34 ετών το ποσοστό αυτό αγγίζει το 75%!

Αθλητικά είδη σε Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά

Δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό θα προσφέρει σε 25 δημοτικά σχολεία ακριτικών περιοχών η INTERSPORT.Μέσα από την εκστρατεία «Φτάνουμε στα Άκρα» η INTERSPORT θα ταξιδέψει τον Οκτώβριο στην Κοζάνη, την Καστοριά και τη Φλώρινα με μία ειδική κινητή μονάδα και θα δώσει στα σχολεία αξεσουάρ και είδη γυμναστικής υψηλών προδιαγραφών.

Μπούντεσταγκ: Πράσινο φως για το EFSF και την ελληνική βοήθεια

Γερμανική βουλή:
Υπέρ της διεύρυνσης ψήφισαν 523 βουλευτές, κατά 85, ενώ 3 απείχαν. Προσωρινά την σκαπουλάραμε..
Εκεί ψηφίζει και η αντιπολίτευση για μας ...

Σφαλιάρα...

Στη διεθνή πολιτική οι πιο βαριές κουβέντες λέγονται με τον πιο ευγενή τρόπο. Το είδαμε τελευταία σε απευθείας μετάδοση και από τις δύο όχθες του Ατλαντικού. Μετά την... κρυάδα που επιφύλασσε η Κριστίν Λαγκάρντ στον Βενιζέλο στη Νέα Υόρκη, η Ανγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε στο Βερολίνο τον Γιώργο Παπανδρέου με βιτριολικό χαμόγελο: φίλοι, φίλοι, αλλά κοιτάξτε να τα έχετε καλά με την τρόικα για να συνεχίσουμε. Με άλλα λόγια, πολιτική κουβέντα για το Μνημόνιο τέλος. Ηταν προειδοποίηση προς την κυβέρνηση. Περισσότερο όμως ήταν σφαλιάρα προς τη ΝΔ. Και της ήλθε την ώρα που διαβάζει τις δημοσκοπήσεις και φαντασιώνεται την εξουσία.

Κοζάνη: "Έξυπνα" συστήματα στην υπηρεσία του αγρότη και του περιβάλλοντος

Δεν έχουν μάτια κι όμως μπορούν να εκτιμήσουν το χρώμα των φυτών για να καταλάβουν αν χρειάζονται λίπασμα. Τα λιγότερου έντονου χρώματος φυλλώματα δίνουν επείγον σήμα να ξεκινήσει η διαδικασία λίπανσης του χωραφιού. Οι νέες τεχνολογίες έχουν προχωρήσει σε τέτοιο σημείο ώστε ειδικοί αισθητήρες να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται αν το χωράφι χρειάζεται λιπάσματα, νερό ή ψεκασμούς για τα ζιζάνια.

Η τύχη του να είσαι Έλληνας

Από την tsaousa
Με δεδομένο ότι είναι τύχη που γεννήθηκες Έλληνας και όχι Πακιστανός αγρότης ή Ινδός κατώτερης κάστας ή ακόμα, ουραγκοτάγκος του Βόρνεο, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που θεωρείται τύχη να είσαι  Έλληνας.Πρώτα απ΄ όλα, μιλάς Ελληνικά, όπως και τα υπόλοιπα δέκα εκατομμύρια συμπατριωτών σου. Που σημαίνει ότι συνεννοείσαι άνετα όπου και να πας στη χώρα σου.
Βρίσκεις στη λαϊκή ό,τι θέλεις, από αρακά μέχρι παντόφλες.

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ

Πληροφορούμε το επιβατικό κοινό της Κοζάνης ότι κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης από την Κυριακή το μεσημέρι μέχρι και την Τρίτη το βράδυ θα λειτουργεί πιάτσα TAXI επί της οδού Μοναστηρίου απέναντι από το καφέ ANASTASIA 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Στα Δικαστήρια η διαγραφή Ανδρονικίδου!

Στα διοικητικά Δικαστήρια παραπέμπεται η υπόθεση σχετικά με τη διαγραφή της δημοτικής συμβούλου Ιωάννας Ανδρονικίδου από  τον συνδυασμό «Δημιουργική ενότητα»  και ως εκ τούτου από το αξίωμα της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας.

Ημερίδα: Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία


Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./ Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας έχοντας ως στόχο τη διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των μελών του, αλλά και γενικότερα την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της περιοχής, συνδιοργανώνει με τον Δήμο Βοΐου την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18:30 στην Δημοτική Αίθουσα Εκδηλώσεων Νεάπολης
ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ»

Κείμενο της νεολαίας Βελβεντού για τους κάδους


 ΚΑΙ ΠΟΥ’ ΣΑΙ ΑΚΟΜΑ… Άλλη μια θλιβερή εικόνα, που χρόνια είχαμε να δούμε και να ζήσουμε στο Βελβεντό… Και τη ζήσαμε κι αυτή φέτος, στο σωτήριο «καλλικρατικό» έτος 2011…   Για την ιστορία – που πλέον γράφεται με μελανά γράμματα: ο Δήμος Βελβεντού είχε εδώ και μια δεκαετία περίπου υπογράψει σύμβαση με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. (Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας) για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.

ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Η γραφειοκρατία «σκοτώνει» τις δωρεές

από ΤΑ ΝΕΑ
Παροπλισμένο από την αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία πριν καν μεταφέρει έστω έναν ασθενή παραμένει εδώ και μήνες το καινούργιο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σερβίων Κοζάνης. Την ώρα που το ασθενοφόρο (το οποίο αποτελεί δωρεά πολίτη) παραμένει ακινητοποιημένο ο «φάκελός του» περιφέρεται στις συναρμόδιες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα! Η ιστορία, που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα γραφειοκρατικής τρέλας, ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Οπως περιγράφει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σερβίων Αλέκος Λαϊόπουλος μια 83χρονη ασθενής του που ήθελε να κάνει δωρεά στη μνήμη του αδελφού της συμφώνησε να αγοράσει το ασθενοφόρο που είχε ανάγκη το Κέντρο.

Αφύλακτες...φυλακές στα Γρεβενά

24ωρη απεργία αποφάσισε ομόφωνα για σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011 το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στην Εξωτερική Φρουρά του καταστήματος κράτησης του Φελλίου Γρεβενών. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για τις περικοπές των προϋπολογισμών, την απαγόρευση των προσλήψεων και τις περικοπές μισθών.  «Τα κονδύλια του τελευταίου τρίμηνου του 2011 δεν επαρκούν για την θέρμανση των καταστημάτων κράτησης, για τα φάρμακα των ασθενών κρατουμένων και για την νυχτερινή εργασία των υπαλλήλων.

Η Παγκόσμια ημέρα Καρδιάς στην Κοζάνη

Με αφετηρία την σημερινή (29-09-2011) Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης διοργανώνει ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου,  με στόχο την ευαισθητοποίησή τους για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Δημοσιογραφικά αμαρτήματα

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Εδώ και μερικές ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αρχικά, αλλά και στα υπόλοιπα μέσα στη συνέχεια, η είδηση της εύρευσης πτώματος νεαρού άνδρα στα Γρεβενά. Τα στοιχεία που κυκλοφορούν γύρω απο την υπόθεση δεν επιβεβαιώνονται από καμία επίσημη πηγή, παρά μόνο παραπέμπουν στις γνωστές δημοσιογραφικές πληροφορίες.Απο το σημείο εκείνο κι έπειτα αρχίζουν οι κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που φθάνουν σε σημείο κανιβαλισμού.Πρώτο αμάρτημα, η προφανής σύνδεση του πτώματος με νεαρό άνδρα που εξαφανίστηκε απο την ευρύτερη περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι υποθέσεις δεν μπορούν να μετατραπούν σε βεβαιότητα και ιδιαίτερα στο αστυνομικό δελτίο. Κι επειδή δεν είμαστε CSI, καλό είναι να μένουμε στα στοιχεία που έχουν διασταυρωθεί.Μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος-μέσα απο το τούνελ δεν διστάζει στην ιστοσελίδα της, όχι μόνο να δίνει ονοματεπώνυμο στο πτώμα, αλλά και να προχωρά σε αυθαίρετα συμπεράσματα σχετικά με τους υπεύθυνους της εγκληματικής ενέργειας.

«Η περιοχή δεν θα αντέξει το φόρο στο πετρέλαιο»!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρέλαιο θέρμανσης, και η τιμή του φαίνεται πως θα είναι ακριβότερη από πέρυσι, αφού εκφράζονται φόβοι ότι θα φτάσει ακόμα και το ένα ευρώ το λίτρο. Ειδικότερα, αναμένεται να φτάσει στα 90 λεπτά το λίτρο, ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων εξέφρασε φόβους ότι αναμένεται να κυμανθεί από 0,98 έως 1 ευρώ το λίτρο.

Κιβωτός γνώσης στην Κοζάνη

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Υπογράφτηκε η σύμβαση, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 30 μήνες
Ιδιόκτητη στέγη, αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής, αποκτά η ιστορική Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, καθώς χτες υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του νέου κτιριακού συγκροτήματος.Το έργο προϋπολογισμού 7,3 εκ. ευρώ, πρόκειται να ολοκληρωθεί σε δυόμιση χρόνια, από τη στιγμή που ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας έβαλαν τις υπογραφές τους.

Τροφές που φέρνουν πονοκέφαλο

Σύμφωνα με μελέτες η τροφή μπορεί να επηρεάζει τη διάθεση και τη δραστηριότητα του εγκεφάλου.Τα νευρικά κύτταρα είναι δύο κατηγοριών: οι νευρώνες και τα νευρογλοιακά κύτταρα. Ακόμα κι αν γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η υγεία του εγκεφάλου εξαρτάται από τη στενή συνεργασία ανάμεσα σε αυτές τις δυο κατηγορίες κυττάρων, η νοητική δραστηριότητα γεννάται από την επενέργεια των νευρώνων, οι οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω χημικών μορίων που ονομάζονται νευρομεταβιβαστές και νευροπεπτίδια.

Φασολιά γίγας σε αγρόκτημα της Πτολεμαϊδας

της Κούλας Πουλασιχίδου από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Θα μπορούσε άνετα να μπει στο βιβλίο «Γκίνες» η φασολιά γίγας, που ανακάλυψε ο φακός «Π» σε αγρόκτημα της Πτολεμαϊδας.Πρόκειται για ένα φυτό, τους σπόρους του οποίου ο ιδιοκτήτης του κτήματος Απόστολος Μάγος, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, μετέφερε από την μακρινή Αυστραλία.
Το ύψος της φασολιάς φτάνει τα 20 περίπου μέτρα, λόγω όμως του ότι δεν υπάρχει στήριγμα τέτοιου μεγέθους, ο κ. Μάγγος περιόρισε την ανάπτυξη του φυτού σε έναν φράκτη από 50 καλάμια και ύψος 5 μέτρα.

Παρών

Ποιος διαδίδει ότι ο Καραμανλής δεν μιλάει...
Στα δυο τελευταία χρόνια έχει πει 5 βροντερά "παρών".
Αχάριστοι.
pelasgia.blogspot.com

Επιεικής...

«Μου αφαίρεσε έναν τίτλο που δεν ήξερα ότι έχω ένας άνθρωπος που δεν ήξερα ότι υπάρχει», ήταν η φονική ατάκα του κ. Θ. Πάγκαλου σε συνέντευξή του στο Mega με την οποία «επιβράβευσε» τον πρόεδρο του ΔΣΑ κ. Ι. Αδαμόπουλο επειδή ο τελευταίος αφαίρεσε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον τίτλο του επίτιμου δικηγόρου. Η «καθαίρεση» οφείλεται σε σχόλια του κ. Πάγκαλου για το γεγονός ότι οι δικηγόροι δηλώνουν κατά μέσο όρο εισοδήματα χαμηλότερα των 1500 ευρώ το μήνα. Η αλήθεια είναι βέβαια ακόμα χειρότερη αφού οι δικηγόροι δηλώνουν κατά μέσο όρο εισόδημα 1100 ευρώ. Ο κ. Πάγκαλος, με τα 1500, ήταν περισσότερο επιεικής. 
ΒΗΜΑτοδότης

Εργαζόμενοι Θεσ/νίκης: Δε συμμετείχαν στις καταλήψεις δημαρχείων «χάπενιγκ»

Κανονικά εξυπηρετούνται οι πολίτες στα περισσότερα δημαρχεία της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι φαίνεται δε συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και αφορούσε στην κατάληψη των δημαρχιακών μεγάρων, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.
Στον κεντρικό Δήμο Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι δεν απείχαν από τις θέσεις τους και οι δημότες εξυπηρετήθηκαν δίχως προβλήματα. Ανάλογη εικόνα παρατηρήθηκε στο δήμο Καλαμαριάς και στους περιφερειακούς δήμους, μεταξύ των οποίων Πυλαίας - Χορτιάτη, Λαγκαδά και Βόλβης.

ΥΠΕΣ: Διευκρινίσεις για μισθοδοσία εργαζομένων σε «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την ανάγκη «να μεριμνήσουν οι περιφερειάρχες για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιακών μονάδων που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο των δικαιολογητικών, έτσι ώστε να "τρέξουν" οι εγκρίσεις των δικαιολογητικών και οι μεταβιβάσεις των πιστώσεων από την περιφέρεια προς τους δικαιούχους δημοτικούς φορείς» για την πληρωμή των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒΣ) υπογραμμίζει σε σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Suddeutsche Zeitung. "Παπανδρέου: Θέλω να σώσω τη χώρα"

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εντυπωσιάζει τους Γερμανούς βιομηχάνους. Τι έγραψε η Suddeutsche Zeitung για την επίσκεψή του
Η εκτίμηση ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εντυπωσίασε στο Βερολίνο τους Γερμανούς βιομηχάνους με την άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνισή του, διατυπώνεται σε άρθρο του Claus Hulverscheidt, με τίτλο "Παπανδρέου: Θέλω να σώσω τη χώρα", που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Πυρκαγιά σε όχημα στο Προσήλιο

Πυρκαγιά σε αυτοκινούμενο σπαστίρα χαλικιών, εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα στο Προσήλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβενδού. Επί τόπου έσπευσαν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κλιμάκιο Σερβίων με τέσσερις άνδρες που έσβησαν την φωτιά. 
ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Εντείνονται οι έρευνες για το πτώμα

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση του πτώματος πιθανότατα άγνωστου άνδρα, που βρέθηκε μισοθαμμένο σε αγροτική περιοχή της τοπικής κοινότητας Ταξιάρχη Γρεβενών. Για την αναγνώριση του πτώματος το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση διεξάγονται ειδικές εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, ενώ έγινε και ιατροδικαστική εξέταση.

Στο πλευρό του Σαμαρά ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη

Η είδηση κυκλοφορούσε κυρίως ως φήμη αλλά την επιβεβαίωσε η Έλλη Τριανταφύλλου στην Καθημερινή της Κυριακής: Εντός ολίγου αναμένεται να εγκατασταθεί μόνιμα στη Συγγρού και ο γενικός πρόξενος του Μονάχου κ. Ανδρέας Ψυχάρης, ο οποίος διατηρεί στενή προσωπική σχέση με τον Αντ. Σαμαρά και θα αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο του διπλωματικού του συμβούλου. Μάλιστα φέρεται να έχει συμφωνήσει στο να είναι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Μεσσηνίας. Ο Ανδρέας Ψυχάρης, είναι γιος του Σταύρου Ψυχάρη, διευθύνοντος συμβούλου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που εκδίδει τα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ και συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Είναι επίσης αδερφός του Παναγιώτη Ψυχάρη, εκτελεστικού αντιπροέδρου του ΔΟΛ.

Πρέπει όλοι οι Έλληνες να συμφωνήσουμε γύρω από μερικές δυσάρεστες αλήθειες:

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Yπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ανακοίνωση της πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομικών να συλλάβει με απλές και πρακτικές κινήσεις τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την παραοικονομική δραστηριότητα, αντί να βρει την ενθάρρυνση των μέσων ενημέρωσης, προκάλεσε πλήθος πρώιμων αντιδράσεων. Εάν η Ελλάδα θέλει να φύγει από την αδιέξοδη δημοσιονομική κατάσταση και να λειτουργήσει ως πραγματικό κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας, πρέπει όλοι οι Έλληνες να συμφωνήσουμε γύρω από μερικές δυσάρεστες αλήθειες:

Το «νέο» σχολείο της «δια βίου περιπλάνησης» και ο χρεωμένος Δήμος Κοζάνης!


Ο Δήμος Κοζάνης είναι ο μοναδικός Δήμος στο νομό μας που δεν έχει δώσει χρήματα στα σχολεία από τις κρατικές επιχορηγήσεις που δόθηκαν , με αποτέλεσμα οι σχολικές μονάδες  να χρωστούν σε, νερό τηλεθέρμανση, ΔΕΗ,ΟΤΕ και προμηθευτές για δαπάνες που αφορούν την λειτουργία τους και το χειρότερο, σήμερα, να εμποδίζεται η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία τους εξαιτίας ελλείψεων.
Κάθε χρόνο δίδονται τρεις κρατικές επιχορηγήσεις για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων, μέσω των δήμων και κοινοτήτων της χώρας. Το έτος 2011 η πρώτη και η δεύτερη χρηματοδότηση (αποφάσεις με αρ.πρωτ. 6947/8-2-11 και 19493/19-4-11) ανέρχονται σε 30.000.000,00€ η κάθε μια. Η τρίτη με αρ.πρωτ. 39014/1-9-11 ανέρχεται σε 20.000.000,00€.

Πρόγραμμα – Πρόσκληση εκδηλώσεων εορτασμού ημέρας Μακεδονικού Αγώνα

Για τον εορτασμό της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο, το οποίο βρίσκεται 4 χλμ. από την Τοπική Κοινότητα Χρωμίου του Δήμου Κοζάνης, οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη του Δημαρχείου Σερβίων-Βελβεντού από τους εργαζόμενους

Σε κατάληψη βρίσκεται το Δημαρχείο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού στα Σέρβια από τους εργαζομένους του Δήμου από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου.
Οι εργαζόμενοι σε όλους τους Δήμους της χώρας, αντιδρούν με αυτό τον τρόπο, στην επαίσχυντη πολιτική της τροϊκανής κυβέρνησης, που οδηγεί εκατομμύρια νοικοκυριά  σε απόγνωση και οικονομικό μαρασμό.

Η "Βίβλος του Διαβόλου"

Η εθνική βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης στη Σουηδία έχει κάθε λόγο να θεωρείται μία από τις πιο διάσημες βιβλιοθήκες παγκοσμίως. Σε μία ειδικά κλιματιζόμενη αίθουσα, φιλοξενεί ένα βιβλίο που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο, τον Codex Gigas ή αλλιώς το Giant Book που είναι γνωστό και με το όνομα η «Βίβλος του διαβόλου».

Μέρκελ: «Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα». Συνέντευξη στη ΝΕΤ (video)

Η Γερμανία έχει κάθε διάθεση να βοηθήσει, όμως η Ελλάδα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις της δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πριν από το επίσημο δείπνο με τον πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την πλήρη εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων. «Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε:

Πρόεδρος γερμανών βιομηχάνων: "Έλληνες επιχειρηματίες συμπεριφερθείτε ως... πατριώτες!"

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων Π. Κάιτελ στους Έλληνες επιχειρηματίες. "Κανένας ξένος επενδυτής δεν θα μπει επικεφαλής στην Ελλάδα, όταν οι Έλληνες επενδυτές - ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση - εγκαταλείπουν τη χώρα"
Έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας να μην εγκαταλείψει τη χώρα, αλλά να πρωτοστατήσει σε μία επενδυτική επίθεση για την ανόρθωση της οικονομίας έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας Χανς Πέτερ Κάιτελ.

Ο ιός της αναξιοπιστίας

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Δεν χρειάζεται να δεις το κουκλοθέατρο που έστησε τις προάλλες η κυρία Κανέλλη στη Βουλή με τη φραντζόλα και το γάλα για να αντιληφθείς τις απέλπιδες προσπάθειες που καταβάλλει η πολιτική τάξη για την επιβίωσή της. Οπως και δεν χρειάζεται να δεις τις μούντζες προς το Κοινοβούλιο για να αντιληφθείς πως οι προσπάθειες, όσο φιλότιμες κι αν είναι, δεν εξαιρούν κανέναν απ' την απαξίωση.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στα άδυτα του παρακράτους των μεγαλοφοροφυγάδων το ΣΔΟΕ!

Tου Κώστα Χατζίδη από το pheme.gr
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος επέβαλε πρόστιμα 3 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) έχουν μπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι κατά σύστημα κλέβουν το ελληνικό κράτος.  Και απ’ ότι δείχνουν τα αποτελέσματα των ερευνών, που αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr, οι ελεγκτικές υπηρεσίες χτύπησαν φλέβα χρυσού!

Καρβέλια γραφικότητας

Του Νίκου Μπίστη
Μπορούσε να απλώσει και μια λαδόκολλα με λίγο σαλαμάκι, ελιές και κασέρι.  Μία εκπρόσωπος του λαού, που από τα μικράτα της γνώρισε την ανέχεια γιατί να μην κολατσίσει στο βήμα του αστικού κοινοβουλίου; Και καλά, η Κανέλλη έχει ξεφύγει εδώ και καιρό. Τώρα στα τρομώδη παραληρήματα προστέθηκαν και οι νατουραλιστικές απεικονίσεις.

«Εγώ θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να βγούμε από την κρίση, κι ας μην επανεκλεγώ»

Δεν ζητούμε να μας χειροκροτήσετε αλλά να καταλάβετε τις μεγάλες και επώδυνες για τον ελληνικό λαό αλλαγές, και να κατανοήσετε πως αν οι Έλληνες αισθανθούν ότι τιμωρούνται τότε η κρίση θα μετατραπεί σε μια ακόμη χαμένη χαμένη ευκαιρία τόνισε προς του Γερμανούς Βιομηχάνους κατά την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, αναπτύσσοντας το πλαίσιο αλλαγών που θα ενισχύσουν τα δημοσιονομικά της χώρας, δίνοντας παράλληλα ώθηση στην οικονομία καθιστώντας έτσι τη χώρα ανταγωνιστική αλλά και ελκυστική για επενδύσεις.

Think positive

Εν όψει του αναπόφευκτου (που δεν το λέμε με το όνομά του...), αποφάσισα άπαξ της εβδομάδος να προτείνω στους φίλους της στήλης μια θετική σκέψη, σε ειδικό σημείωμα υπό τον ως άνω τίτλο, με τον σκοπό να προετοιμαζόμαστε ηθικά για τα δεινά που μας περιμένουν... Λοιπόν, φαντασθείτε ότι έχετε μπροστά σας ένα πιάτο με το μεσημεριανό σας, στην ποσότητα ακριβώς που έχετε συνηθίσει να καταναλώνετε: ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Αν υποθέσουμε ότι τα σωληνάκια της χρηματοδότησης κόβονται, ότι η Ελλάδα μένει εκτός αγορών και υποχρεώνεται να επιστρέψει στη δραχμή, τότε, δεδομένου ότι το 80% των τροφίμων που καταναλώνουμε σήμερα το εισάγουμε από το εξωτερικό, η μερίδα που έχετε μπροστά σας θα μειωθεί κατά τα τέσσερα πέμπτα.

Το Προφίλ μας